Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ooo Fredeczka sie pojawiła 🙂 poznałam po długości posta 🙂

Picasso - nic sie nie stanie, byleby dzidzia miała skończone 6 tyg i 1 dzien - tak mi mowiła położna

Doruni pewnie chodziło o Gosie2301 🙂 Cieszyłabym się 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej ! Wiki przyciela komara w foteliku a mama na brzuszka :P taty nie ma to mozna siedziec hehe :P

A rozmawialam z ta kolezanka. Wlasnie jechala z mezem do synka do szpitala. Maly jak sie urodzil to mial 1900g wiec nie byl az tak maly jak na 33tc... ale plucka nierozwiniete i nereczki wiec go do Pily przenosili i biedna sama w Złotowie lezala 😞 jak beda wracac ze szpitala to moze mnie odwiedza... To jej drugie dzieciatko a kopniaki poczula dopiero pod koniec listopada...

Kurcze, moja Wiki wlasnie kaszlala kilka razy... hmm... czyzby sie rozchorowala?? 😞

• Mamusia
cześć mamuśki 🙂

U nas był przed chwilą wielki krzyk, ale jak zwykle łyżeczka wody koperkowej zdziałała cuda 🙂

Fredeczko dzięki za pomysł z rybką 😉

AgaW zazdroszczę Ci 2 lat z Leną. Będziesz codziennie widziała jak się rozwija i będziesz przy niej w najważniejszych momentach 🙂

AgaK leć do ginka, leć, ja się już zbieram kolejny tydzień i coś nie mogę...

• Mamusia
i moje plany wyjścia na spacer legły w gruzach bo za oknem zawierucha śnieżna 🤪
Mogła by się ta zima już skończyć- ja chcę ciepełka 🙃

Fredeczko a co to za przepis na rybkę bo chyba pominęłam posta jak dawałaś przpis.

Właśnie mój mały terrorysta włączył wrzaska trzeba do niego lecieć 🤪

Witajcie

Fredeczko fajnie że sie pojawiłas, a historia z twoją koleżanką niesamowita ...

Moja perełka cała wysypana, na cos ma uczulenie biedna.,..wykąpałam ją wczoraj w krochmalu, ale to nie wiele dało, ja pierdziuuu...
A teraz lezy grzecznie w swoim bujaczku i tylko sobie pojękuje 🙂

PannoNikt fajna ta stronka, ale kto mi będzie przygotowywał takie sniadanka?? :laugh:

Gosia ja tez jestem załamana tą pogodą, po za tym dla mnie ta zima staje sie juz niebezpieczna, jak sobie przypomnę tą tragedie w katowicach na pokazie gołębi, kiedy runął dach...

Uciekam na herbatkę z Lenką ( ona cyca a ja herbatkę ) hah

Buzka

• Mamusia
Fredeczko dzięki za przepis , ja ostatnio robiłam łososia w cieście naleśnikowym.

Agnieszko a nie zmieniłaś Lence przypadkiem kosmetyków. Bo ja też ostatnio Antkowi zafundowałam wysypkę po płynie do kapieli z Penatenu. Mamusia poszłą na łatwiznę i na taniznę a dziciatko miało wysypkę. Teraz wróciłam do kochanego Bubchenka i wszystko jest ok.

• Mamusia
Fredeczko dzięki za przepisy 🙂 Jednak najbardziej kusi mnie szarlotka bo mąż bardzo lubi, tylko jeszcze nigdy nie robiłam więc muszę znaleźć łatwy przepis 😉

Gosiu zjadłabym rybkę w cieście naleśnikowym... mmmm.... musi być pycha! Jeszcze nie jadłam...

Ja to mam 2 lewe ręce do gotowania więc nie umiem takich cudów, ale najwyższy czas urozmaicić kuchnię.

AgaW ja właśnie teraz piję herbatkę, a Piotruś mleczko 😉

• Mamusia
Witajcie.
My po spacerku, wcale nie jest tak strasznie jak na "samotny" dzień 🙂
wiecie co, moja położna powiedziała mi że można jeść smażone karmiąc piersią byle by na oleju, nie przypalone i pierwsze z patelni póki olej świeży. Ostatnio jadłam kotlety i nic małemu nie było 🙂

• Mamusia
Witajcie.
My po spacerku, wcale nie jest tak strasznie jak na "samotny" dzień 🙂
wiecie co, moja położna powiedziała mi że można jeść smażone karmiąc piersią byle by na oleju, nie przypalone i pierwsze z patelni póki olej świeży. Ostatnio jadłam kotlety i nic małemu nie było 🙂

• Mamusia
Kajtucha ja od samego początku wszystko jadłam i Antosiowi nic nie było. Teraz tylko miał jakieś sensacje z kupkami ale nie od mojego jedzenia.

Ja samotne dni mam prawie na codzień chociaz mój ma warsztat w domu. No ale cóż do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaić 😉

• Mamusia
GosiuG napewno musialo byc pyszne, tylko,ze ja jestem na dietce a losos jest tlusty i ma duzo kalorii no i ciasto nalesnikowe czyli,ze smazony :P

A ja dzisiaj na obiadek zrobilam sobie cos takiego ( malo dietetyczne ale jednak nie az tak zle :P )

potrzebowalam brokul
makaron
groszek i marchewka (mrozone)
kukurydza
czerwona papryka
cebula
jogurt naturalny
oregano, bazylia, tymianek, papryka ostra, odrobinka soli pietruszka i koperek (mrozone bo nie mialam swiezych)

Ugotowalam w jednym garnku podzielony na drobne gniazda brokul,marchewke z groszkiem a w drugim makaron, pokroilam
cebule, papryke czerwona i podsmazylam na 1/2 lyzki oliwy dodalam ugotowane odcedzone warzywa i makaron, dosypalam kukurydze ,doprawilam ,dolalam troche wody i polalam jogurtem naturalnym 🙂 mniamu mniamu 🙂

JA TEZ CO DZIEŃ SAMA.
MAZ WRACA CZASEM NAWET PO 18 DO DOMU 😞

GOSIU MOZLIWE...KUPIŁAM JEJ TAKI TANI PŁYN DO KAPANIA...
WKURZYŁAM SIE NA TE KROSTKI I WYKĄPAŁAM JĄ PRZED CHWILKA W SAMEJ WODZIE, PO CZYM NASMAROWAŁAM KREMKIEM NIVEA DLA DZIECI I OD RAZU ZAUWAŻYŁAM POPRAWE, POWAZNIE - SKÓRA DELIKATNIESZA, KROSTKI ZBLADŁY A I LENKA SPOKOJNIEJSZA...TERAZ SOBIE PIJE MLECZKO Z CYCA 🙂

TEZ BYM ZJADŁA RYBKE W CIESCIE.

• Mamusia
Witam moje kochane grudnióweczki widzę że dzisiaj byłam u Was na językach:laugh: :laugh: :laugh: żartuję więc dzisiaj mija 5 miesięcy od śmierci mojego synusia i jest mi smutno ale jestem w Polsce u mamy więc mnie trochę pociesza. A co do mojego posta na październik to hmmmm zgadnijcie 🙂