Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

GOSIU MOGE CI POGRATULOWAC? DBAJ O SIEBIE KOCHANA 😘

EWO A JAKIE HERBATKI PIJESZ BO JA ZIOŁOWA Z HIIP, NA LAKTACJE Z HIPP I JABŁKO ANTONÓWKA 🙂CZASEM TEZ KOPER WŁOSKI I KAWE ZBOŻOWĄ.

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anju ja od niedawna uzywam tego http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-34523-rec-370347.htm i na razie jestem zadowolona, skóra jest gładsza i może troszkę bardziej jędrna, ale nie ma co spodziewać się cudów po porodzie , pewnie trzeba stosowac razem z dietą i ćwiczeniami 🙂

Gosiu dobrze, w takim razie pogratuluję Ci jak dzieciątko się urodzi, a na pewno tak będzie, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żeby dwie kreseczki na teście okazały się ciążą 🙂

• Mamusia
I już po spacerku 🙂

AgaW ja piłam akurat czarną herbatkę :P W ogóle nie piję herbatek na laktację, ale chyba powinnam sobie kupić. Za to od Inki jestem już uzależniona 🤪 Po prostu ją uwielbiam, a nigdy wcześniej jej nie piłam.

Gosiu to wspaniała wiadomość, dbaj o siebie kochana 😘

Aniu ja używam żelu ujędrniającego Dove, ale dopiero pierwsze opakowanie więc ciężko stwierdzić czy coś pomaga.

Fredeczkotylko wspomniałaś o szarlotce, a ja nie mogę przestać o niej myśleć :laugh:
Czy taka z gotowymi jabłkami ze słoika (ze sklepu) będzie dobra czy lepiej utrzeć jabłka???

To znalazłam jak szukałam przepisu http://www.ecm.net.pl/blog/smile/27-apple-pie.html

co za historia ... jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic

pogoda sie nawet uspokoila i zaswiecilo sloneczko i poszlismy na 10 min spacerek ... ale do osrodka juz bylo za pozno zeby sie wybrac na szczepienie

EWO ZARĄBISTY PRZEPIS NA SZARLOTKE ZNALAZŁAS 🙂 TERAZ JUZ MAŻ MOZE CI JĄ UPIEC :laugh: :laugh:
A JA HERBATKE NA LAKTACJE KUPIŁAM DOPIERO JAKIS TYDZIEŃ TEMU BO TRZEBA SOBIE BYŁO TROCHE UROZMICIĆ, ALE NIE POLECAM BO JEST OCHYDNA W SMAKU I JEJ NAJMNIEJ PIJĘ Z TYCH KTÓRE WYMIENIŁAM.

• Mamusia
Hej!

Jestem katastrofalnie nie wyspana io nawet nie jestem w stanie nadrobic forum, chciałam tylko zapytać GosiG czy to lekarstwo pomogło na te kupki? Kuźwa bo mnie tu wszyscy namawiają żebym zaczęła Mai podawać sztuczne mleko a ja naprawdę nie chce rezygnować z mojego mleka 🤨 🤨 🤢

Druga Gosiu serdecznie gratuluje!!!! 😘 😘 😘 😘

Spadam bo musze cyce pompować. 😘

• Mamusia
hej!

AgaW no to musze Ci powiedziec,ze wszystkie mamuski jakie znam mowia,zeby nie zmieniac kosmetykow no i chyba maja racje... ja znowu mam inny problem - moja Wiki ma strasznie sucha skore na cycuszkach i ramionkach i pleckach, jeden dzien lepiej , drugi gorzej i sama nie wiem co z tym zrobic.

Gosiu2301 no to najszczersze gratulacje! 🙂 a dla aniolka (*)

AgaW mi do wagi sprzed ciazy zostalo 7kg ( przytylam 25kg) wiec tez nie jest az tak zle, biorac pod uwage ze nie karmie cycem 😞 a schudnac chcialabym te 8kg + jakies 5kg dodatkowo... zobaczymy jak to bedzie... podobno dieta DUKANA jest mega skuteczna.

Anja ja brzuch i uda masuje takim czyms z garniera , nie wiem jak to sie nazywa ale podobno zwalcza cellulit i ujedrnia skore a do tego dobre sa kosmetyki a AVON.

HEJ MAMUSIE 🙂

JA PO WIZYCIE ALE TAK SIĘ TAM WYMARZŁAM ŻE SZOK NIC DZIŚ NIE GRZALI NA POCZEKALNI 😠 PALCE U NÓG DO TEJ PORY NIE CZUJĘ 😠

A TAK ZE MNĄ WSZYSTKO JEST OK 🙂
PRZEPISAŁ MI NA RAZIE TABLETKI DLA MATEK KARMIĄCYCH O NAZWIE AZALIA 😉

KAZAŁ MI SIĘ ZASTANOWIĆ POWAŻNIE NAD WKŁADKĄ DOMACICZNĄ BO MUSIAŁABYM ZREZYGNOWAĆ Z DZIECI NA JAKIEŚ OD 3 DO 5 LAT A MI SIĘ MARZY CÓRCIA :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

O LUDZIE 9 LAT I JUŻ MATKĄ JEST SZOK 😲 😲 😲 😲

A I GOSIU2301 DZIĘKUJMY ZA ZASPOKOJENIE NASZEJ CIEKAWOŚCI I SERDECZNIE GRATULUJĘ 🤪 🤪 🤪

LOS FAKTYCZNIE POTRAFI PŁATAĆ FIGLE ALE TYM RAZEM JESTEM PRZEKONANA ŻE BĘDZIE WSZYSTKO W PORZĄDKU 🙂 🙂 Z CAŁEGO SERDUSZKA TEGO CI ŻYCZĘ 😘 😘

DLA DAMIANKA (*)

cześć laski 🙂

Gosiu jak ja się cieszę z tej nowiny i wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze 🙂 🙂 🙂 🙂

Kurde Lenka pokasłuje mi tak z 2-3 razy dziennie czy może to być z suchego powietrza, bo zdarza jaj się to od kilku dni?
o właśnie się budzi:P

• Mamusia
hej mamusie 🙂

A dopiero teraz do Was zajrzałam, dziś zrobiła dzień leniuszka i dopieo wieczorkiem laptopa wytargałam :laugh:

Jednak sporo naskrobałyście tych stron 🙂

Późno już więc pogratuluje tylko Gosi kochana wierze że teraz wzystko się uda.A i jak jesteś w polsce to zapraszam na kawke.No ja nie wiem że jeszcze do mnie nie dotarłaś.

Pk zmykam bo moja mała spała ale już jej się coś odwidziało i musiała sobie pojeść 🙂

Dobranoc i przespanej nocki Wam życze 🙂

Z tą 9-ciolatką to masakra!

AgnieszkoW - ja uwielbiam tą koperkową herbatkę ale z Herbapolu :]

Wiola - nie daj sie namówić i nie dokarmiaj Majki sztucznym. Jednak mamine mleczko jest najlepsze dla dziecka!

Gosia2301 - najszczersze gratulacje!!!!!

fredeczka - ja sie zastanawiam nad tą dietą. Co prawda zgubiłam całe 12 kg, które przybralam, ale jeszcze z 15 musze zrzucić 😁 Moja koleżanka schudła na tej diecie 5 kg a jej chłopak 20!

AgnieszkaK - tez dostałam recepte na Azalie 🙂

A moja Basienka tak jak od tygodnia zasypia po kąpieli i karmieniu i śpi do 3:30 -4:00.

A dziś mnie zalało :] Z racji, ze zostalo mi jedno karmienie w nocy a przerwa miedzy karmieniami sie zwiększyła do 7 godzin to moje piersi ni sa opróżniane i leci mi w nocy 🙂 Dziś cała piżama mokra! O 1 w nocy odciagałam pokarm, bo miałam piersi twarde! Mam nadzieje, ze nie zamieniłam nocnego karmienia na nocne odciąganie 😁 hehehe

Idę wyparzyć laktator na wszelki wypadek 🙂 a później spać.

Dobranoc Grudniówki!

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂

Witam was po ciezkiej nocce, Wiki dostala katarku i co jakas godzine sie budzila na odciagniecie noska,teraz sobie slodko spi...
Dzisiaj moze Marcin wraca 🙂 JUPI! 🙂

Akompf no to jest dluuuga dieta ale bardzo skuteczna, i dziwne ,ze Twoja kol,ezanka schudla tylko 5 kg :P bo ogolnie to ludzie chudna jakies 20kg albo i wiecej, http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana.html na tej stronie sa przepisy dukanowskie 🙂

A ja dzisiaj chyba wlosy pofarbuje bo takie matowe juz mam i odrosty... no ale zobaczymy czy po farbe pojde.

• Mamusia
nie chce mi cos wkleic hmm... no trudno

Akompf podrzucam Ci link z fazami diety

Faza 1 http://www.schudnijmy.pl/diety/znane/DietaDrDukanaPortalI

Faza 2 http://www.schudnijmy.pl/diety/znane/DietaDrDukanaPortalII

Faza 3 http://www.schudnijmy.pl/diety/znane/DietaDrDukanaKuracjaUtrwalacjaca

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
kurcze ale się umęczyliśmy z synkiem wczoraj do północy... Był tak śpiący a zasnąć nie mógł, płakał niesamowicie... W końcu poddałam się, dostał herbatkę z kopru, cyca i zasnął o północy. Noc już ok, obudził się na cyca tylko o 3, po 5 i po pół godz już twardo spał no i potem o 9, więc się wyspalam 🙂 o ile przy dziecku można się wyspać 🙂 teraz poleżał godz, wisi przy cycu i zasypia więc mam nadzieję że będę miała chwilę dla siebie i w końcu usiade przy laptopie a nie wiecznie w tym telefonie...

witam 🙂
my dzis idziemy na pierwsze szczepienie 🥴
noc okropna prawie nie spalam .. malemu chyba sie przestawila noc z diem ... a dzis chyba tez nie pospie bo to szczepienie ...
uciekam sie ubrac i malemu naszykowac ubanka takie zeby szybko go rozebrac i ubrac bo z ubraniem to masakra jest