Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiolu a może popatrz za jakimś zamiennikiem jeżeli nie ma tego Dicofloru.

Antoś też nie lubi leżeć na brzuszku, on praktycznie to nie lubi żadnej pozycji leżącej. Najlepiej to na rączkach i jeszcze żeby mamusia chodziła a jeszcze lepiej tańczyła 🤪
No właśnie teraz rozrabia i ciągnie mnie za włosy

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja lubie tą zupe kapuścianą-od czasu do czasu nawet na obiad ją gotuje-tylko dodaje jeszcze pokrojoną pierś z kurczaka aby była bardziej treściwa
tak czy inaczej spróbuje 🙂

fredeczka informuj nas o postępach w odchudzaniu 🙂

a mój bobas lubi leżec na brzuszku-jak go kłade to sie siłuje i podnosi główke a potem ze zmęczenia zasypia, dobry sposób na niego znalazłam :laugh:

• Mamusia
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,29401,news,,1,,kontrowersje_wokol_becikowego,aktualnosci_detal.html#autoplay jakze goracy temat becikowego... czy ja dobrze zrozumialam,ze niekoniecznie trzeba miec to zaswiadczenie ze od 10tc ciazy? wystarczy zaswiadczenie,ze lekarz sie nami opiekowal?

• Mamusia
u mnie nie mam jak wybrac sie na spacerek...
niestety nie przepcham wozka w tych zaspach
chyba ,ze po jednym odsniezonym chodniku bede jezdzic - przed domem :| zobaczymy...

a losoia robie na parze skropionego cytryna bo nie mialam oliwy z oliwke a do Złotowa bede pewnie musiala jechac znajac zycie bo w tej Krajence ciezko jest dostac oliwe :/

• Mamusia
AgaK ja sie kapalam i moja mala spala obok wanny jak woda leciala to zasnela :P a teraz spi na dole.

Ona od wczoraj prawie caly czas spi :P tzn popoludnia i wieczory sa ciezkie ale nocki i przedpoludnia to poprostu niebo 🙂 jesli pozniej z nia pojde to pewnie tez komara przytnie 🙂

Witam!
Mój aniołek śpi a ja nadrabiam zaległości 🙂
moje maleństwo przytyło 1200 prawie przez niecały miesiąc 🙂 a był taki malutki jak się urodził 🙂 mamusia najbardziej się z tego cieszy:laugh: ważył 2830 póżniej przy wypisie już 2760 a po 4 dniach od wypisu w domku przybrał do 3030:laugh: a teraz 4190 :laugh: no rośnie i to na cycku czasem podkarmiam go sztucznym ale rzadko 🙂 chyba to znaczy że mam dobre mleczko i wystarczająco, skoro rośnie Aniłołek 🙂 jejku jak ten czas zapieprza, a nie tak dawno byłyśmy 😞 2w1! pamiętam jak Akomp odeszły wody w supermarkecie i mówię do męża że miała termin na ten sam dzień co ja więc trza się przygotować a jeszcze musiałam czekać i strasznie się bałam jak już było po terminie! W Polsce to bym już u ginka była a tu musiałam czekać do 29 grudnia i ciągle ten strach o maleństwo 😞 lekarka mi mówiła jak byłam w ciąży że ten strach już nie minie i miała świętą racje 😞 macierzyństwo to radość i ciągły niepokój ale nie zamieniłaby tego za żadne skarby 🙂 ahhh jak ja kocham tego człowieka........

WITAJCIE

MY WŁASNIE WRÓCIŁYSMY ZE SPACERKU, LENKA ŚPI NA MOICH KOLANACH TRZYMAJĄC W USTACH SUTKA :laugh:

GOSIA MOJA CÓRCIA IDENTYKO JAK TWÓJ SYNUŚ, NAJLEPSZA POZA U MAMY NA REKACH, A NAJLEPIEJ JAK MAMA ROBI JESZCZEE Z SIEBIE PAJACA I SKACZE, TAŃCZY ITD

NA BRZUSZKU TEZ NIE LUBI, CHOCIAZ WŁASNIE NIEDAWNO WYPRÓBOWAŁAM SPOSÓB O JAKIM MÓWIŁA FREDECZKA I KŁADE JĄ NA GOLASKA PRZED LUB PO KĄPANKU NA PRZEWIJACZKU I TROSZKE POLEZY, TRZYMA GŁOWKĘ DZIELNIE I DOŚĆ DŁUGO W GÓRZE 🙂 - NA PRZEWIJAKU W OGÓLE NAJDŁUŻEJ POLEZY , NIEZALEŻNIE OD POZYCJI 🙂 NIE WIEM CO TEN PRZEWIJAK W SOBIE MA...

EDYTO DOSKONALE ROZUMIEM O CZYM MÓWISZ, A PEWNIE NIE TYLKO JA A WSZYSTKIE MATKI, ZE DZIECKO TO WIELKA MIŁOŚĆ ALE I CIAGŁY NIEPOKÓJ.

A CO DO WIRUJĄCYCH PRALEK ITD TO MOJA CÓRECZKA BARDZO LUBI SZUM ODKURZACZA 🙂

KUPIŁAM SOBIE WĘDZONEGO PSTRĄGA I BĘDĘ SOBIE ZAJADAĆ 🙂 JUZ JADŁAM I LENCE NA SZCZĘSCIE NIC PO NIM NIE BYŁO A JA UWELBIAM WĘDZONE RYBKI.

:*

Witam...
Kręgosłup mi pada 🤔 Wczoraj Majka była taka niegrzeczna,że się na nią wydarłam... A potem się przepraszałyśmy i w efekcie spałam z dwoma córciami w łóżku i dziś jestem nie do życia ☺️
Za godzinę idziemy na spóźniony 6cio tygodniowy bilans Mariki i mój popołogowy. Powinnam dziś dostać receptę na tabletki anty.

Marika dzisiaj jakaś marudna.... Czyżby dopiero teraz odreagowywała szczepionkę?? Nie wiem...

• Mamusia
hej

właśnie wróciliśmy ze spacerku. super dzisiaj pogoda 🙂

teraz czekamy na gości czyli na koleżanki z pracy 🙂

Piotruś też nie lubi leżeć na brzuszku, ale go zmuszam bo musi ćwiczyć mięśnie leniuszek jeden.

Kajtucha możesz jeszcze raz wkleić link z mozartem dla dzieci bo nie mogę znaleźć. Co do kłótni z mężem to dziś się pokłóciłaś, zaraz się pogodzisz i tak w kółko -ŻYCIE 😉

Rybki wędzone też uwielbiam i Piotruś toleruje więc często wcinam 😉

Jabłecznika nie upiekłam tylko kupiłam gotowca bo jednak brak czasu na pieczenie.

Czas zaiwania okrutnie!!! Już mam odłożoną stertę ciuszków, które są za małe na Piotrusia. No i dziś otworzyliśmy już Pampersy 3 bo 2 uciskają.

No, coraz lepiej idzie mi pisanie jedną ręką!

• Mamusia
Dzień dobry
my też po spacerku i mój miś śpi w łózeczku. Oby jeszcze trochę pospał to mamusia sobie kisiel zje 🙂
wiecie co, mój mały na brzuszku też tak wysoooko główkę podnosi że szok 🙂 ale... W radio wczoraj mówili że amerykańscy lekarze przeprowadzali badania na temat śmiertelności niemowląt i spania na brzuszku... Ponoć przypadki śmierć poprzez uduszenie w łózeczku jest są o wiele częściej niż w przypadku dzieci śpiących na boczku. Teraz badają przypadki śmierci dzieci śpiących na pleckach więc ja mojego misia układam na brzuszku tylko jak nie śpi ale długo nie wytrzymuje, woli być noszony leżąc na brzuszku na moich rękach.
A dziś dzwoniła teściowa i jej nakablowałam na męża. Wszystko jej wyspiewałam! Akurat za tydzień mąż u nich będzie bo ma- w końcu- spotkanie z córka i do nich pojedzie i teściówka powiedziała że z nim sobie porozmawia 🙂
a ja z powodu tego jego wyjazdu łapie doła bo nie dość że w tyg go nie ma to jeszcze na cały weekend pojedzie do warszawy... Akurat w moje imieniny i w walentynki, to już w ogóle... No ale ważniejsze jest żeby się z córka zobaczył ale mi ma prawo być smutno... 😞 na dodatek rodzice w sobotę też wychodzą więc spędze sobie imieniny samotnie z małym...

• Mamusia
Hej 🙂

no bo wszystkie dzieciaczki uwielbiaja fikac z golymi tyleczkami 🙂 tylko,ze moje i rodzicow lozko to bylo juz tyle razy osikane ,ze szkoda slow 😁

Marcin bedzie dopiero nad ranem 😞

Kajtucha przeciez wszedzie trabia i bombia,ze na brzuszku klasc tylko jak jet sie obok i zeby dziecko nie spalo na brzuszku bo moze buzke wtulic np w poduszeczke czy w materacyk i udusic.

Kajtucha a ja jak sie pytam Marcina gdzie mnie zabiera na walentynki to ciaGLE MOWI,ZE NIE WIE. a JAK MOWIE"TO PEWNIE SPEDZIMY WALENTYNKI LEZAC PRZED TV" TO ON MOWI,ZE NAWET JESLI BY TAK BYLO TO CHYBA FAJNIE? AHH SZLAU DOSTAJE :ANGRY:

Aga84 mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok!

Moja mala spi wiec ze "spacerku" po chodniku w ta i spowrotem chyba nici. a pozatym ja przeziebiona jestem i ona jeszcze ma lekki katarek.

AGNIESZKO84 TRZYMAJ SIE I DAJ ZNAC PO WIZYCIE CO WYSZŁO. MAM NADZIEJE ZE NIE BĘDZIE TAK ŹLE ŻEBYŚ MUSIAŁA ROZSTAWAC SIE Z MAŁYM I IŚĆ DO SZPITALA 🙂

KAJTUCHA JA TEZ OSTATNIO JAK POKŁÓCIŁAM SIĘ Z MEZEM TO POWIEDZIAŁAM TEŚCIOWEJ ŻE JEST NIE DOBRY ITD BO AKURAT DO MNIE PRZYSZŁA I WIESZ CO, MĄZ JAK SIE O TYM DOWIEDZIAŁ TO BYŁO JESZCZE GORZEJ HAHAH PEWNIE MAMUSIA GO POCHWALIŁA I POWIEDZIAŁA ZE MA RACJE ZE SOBIE MNIE USTAWIA :laugh: TYLKO ŻE NIEDOCZEKANIE JEJ , ALE TO JUZ INNA BAJKA.
TAK ŻE PAMIETAJ ZE MATKA ZAWSZE ZA SYNUSIEM STANIE A NIE ZA SYNOWĄ, NO CHYBA ZE MASZ TAKIE RELACJE Z TEŚCIOWA JAK AGAK HAHA

EWO MIAŁAM CI WCZORAJ PISAC ZEBYS DAŁA SOBIE SPOKÓJ Z PIECZENIEM I KUPIŁA TA SZRLOTKĘ, ALE NIE MIAŁAM ŚMIAŁOŚCI A TY CHYBA WYCZYTAŁAŚ MOJE MYSLI HAHAHAH

EWO A ILE PIOTREK WAŻY ZE JUZ MU ZMIENIŁAS NA 3 PAMPERSY? JA DZIS KUPIŁAM KOLEJNĄ PACZKĘ 2 I CHYBA ZACZYNAM ŻAŁOWAĆ PO MAŁU ZE NIE WZIEŁAM JEDNAK 3

• Mamusia
Do mnie jakoś nie przemawiają walentynki, nigdy ich nie obchodzimy. Wiadomo, że każda okazja dobra do świętowania, ale walentynki, dzień kobiet to jakoś nie dla mnie...

Za to dzisiaj stuknęło nam 9 lat odkąd jesteśmy razem.

Agnieszko84 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Zamelduj się jak będziesz już coś wiedziała 😘

AgaW 2 tygodnie temu Piotrek ważył 5,5 kg do tego ma takie grubiutkie nóżki i miał je już mocno pouciskane przez pieluszki.

Nie mogę się doczekać koleżanek 🤪 Nie widziałam ich od sierpnia więc bardzo się cieszę 🙂

Oglądałam przed chwilą zdjęcia Piotrusia jak miał kilka dni i już nie pamiętam kiedy to było, a to dopiero 2 miesiące :laugh:

mialam isc na spacerak z maluszkiem bo fajnie swiecilo sloneczko i bylo cieplutko ale jest jakis senny ciagle spi i budzi sie na jedzenie ... nawet jak przebralam mu pieluche to i tak spal nie obudzil sie ... czy wasze dzieciaczki tez tak mialy po szczepiace
ale ciesze sie z tego ze nie ma goraczki
ja tez juz uzywam pampersow 2 bo jedynki sa za male - wasze skarby musza byc juz naprawde duze ze nosza 3 🙂
jak ten czas leci

ja twierdze ze walentynki sa dla osob ktore sa niesmiale i poszukuja ... bo jesli chodzi o osoby ktore sa juz ze soba to troche dziwne dla mnie bo milosc powinno sie wyznawac kazdego dnia a nie tylko jednego np. w walentynki ... ale to tylko moje zdanie

HEJ MY TEŻ PO SPACERKU 🙂

POGODA SUPER DOPISAŁA 🤪 JEST TAK CIEPLUTKO ZE SZOK :laugh: ALE STRASZNE ROZTOPY 😠 😠 😠

JA TEZ UŻYWAM 3 ALE DADA :P :P

AGNIESZKO84 MAM NADZIEJĘ ŻE OBEJDZIE SIĘ BEZ OPERACJI 😉

MÓJ MAŁY ŚPI MI TERAZ NA KOLANACH :laugh:

WALENTNKI .. HMMM.. MY TEZ NIE OBCHODZINMY W SUMIE ZBYT HUCZNIE, ALE CO ROKU DAJEMY SOBIE KARTKE WALENTYNKOWĄ, JA JUZ DLA MĘZA MAM, CIEKAWE CZY ON O MNIE BĘDZIE PAMIĘTAŁ W TYM ROKU 🙂

EWO GRATULUJĘ 9 LAT 🙂
JA Z MOIM 6 , W STYCZNIU MINEŁO. A W SIERPNIU 2 ROCZNICA ŚLUBU
I TEZ JAK OGLĄDAM ZDJĘCIA LENKI JAK SIE URODZIŁA TO WYDAJE MI SIE TO TAKIE DAWNE....
NO TO SPORO PIOTREK WAŻY, LENKA TAK OK 5 KG, TYDZIEN TEMU JAKOS WAŻYŁA 4700.

PICASSO MOJA LENKA JESZCZE NIE MIAŁA SCZEPIENIA. 9 LUTEGO IDZIEMY.
UBIERAJ MAŁEGO NA ŚPIOCHA. JA TAK LENKE NAJBARDZIEJ LUBIE UBIERAC JAK IDZIEMY NA SPACER BO WTEDY NIE DRZE PAPY A STRASZNIE NIE LUBI SIE UBIERAC A NA SPACERZE I TAK ZAŚNIE 🙂

NO POGODA DZIS PIĘKNA, SŁONKO ŚWIECI PRZECUDNIE 🙂

• Mamusia
Aguś, no nie, z teściówka relacje to są takie że rozmawiamy normalnie, jakbyśmy się kochały 🙂 ale ja jej nie trawie za jej podly charakterek, ale wiem że zruga mojego męża. Bo już kilka razy mu się dostało jak jej coś na niego powiedziałam, a jemu jest wstyd za to że go matka wyzywa że mi nawet się nie przyznaje że mu zwróciła uwagę 🙂

my w sierpniu- 15go będziemy też mieli druga rocznicę ślubu 🙂
a co do walentynek to my nie obchodzimy jakoś szczególnie ale byłby miło posiedzieć sobie w domku razem w ten dzień, nie chodzi o jakieś tam wielkie świętowanie tylko o bycie razem no ale mąż w warszawie będzie i kicha... Samotne imieniny i samotne walentynki... Ach... Szkoda...
My używamy też Dada jedynek 🙂 tzn tych od 3-6kg i jeszcze są duże mojemu misiowi 🙂 niby taki klocek się urodził a dupenke ma tak malutka 🙂 w szpitalu na sali były że mną dwie mamy z maluchami które też urodziły się ważąc ponad 4 kg i one potrzebowały pieluchy dwójki a ja jedynki...