Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Persy ja chcialam zostawic sobie ubranka ale frajer marcin nie dajepieniedzy na mala a jesli daje to 200zl w tamtym mies dal wiec przyda sie kasa wiec wyprzedaje 😞

a chcialam zostawic dla kogos z rodziny albo poprostu dla siebie dla nastepnego bobaska ale kiedy to bedzie jak partnera nie mam? ajj no trudno ....

a jak juz bede w ciazy to przynajmniej bede mogla kupowac ubranka 😁 kupowanie wyprawki dla malej to byly najwspanialsze zakupy w moim zyciu! zadne inne mi tyle radosci nie dawaly 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A moja Madzia wstała....teraz trochę zabawy. Potem spanko i jak wstanie to chyba wybierzemy się na spacer.

No ja zostawiam tylko uniwersalne bo w założeniu następny ma być syn 😜 A inne przekazuje mojej koleżance która daje ubranka z kolei do biednych rodzin.

Dziewczynki, ale mi się buźka teraz śmieje 😁 😁 😁 Ten sen Agi musiał być boski 😁 😁 Wyobraźcie sobie pół kościoła dzieciaczków w jednym wieku 😁 🤪 Byłoby wesoło 😁

U nas noc do d...y Majka robiła z tatusiem kanapę dla lalek. Oczywiście nie skończyli, bo zrobiło się późno a ta urządziła scenę, że jej się nie chce spać. No i zaczęli się kłócić i zbudzili Marikę 😠 😠 😠 Efekt: Marika nie spała do 24... I w ogóle to dwie mi się wpakowały do łóżka, więc spałam ściśnięta jak śledz 😜 Terrorystki!!!!

Ubranka po Majce zostawiłam, część się przydała a część oddałam dla biednych dzieci, bo wiem, że nie przydadzą się Marice. A po Marice część sprzedam, część oddam dla innych dzieciaczków 😉 W sumie to zabieram się za tą sprzedaż od jakiegoś czasu i jeszcze nie zrobiłam zdjęć 😉

Karolcia obraziłabym się na tą dziewczynę 😠 Tutaj na Wyspach masz prawo karmić w każdym miejscu publicznym i nikt nie ma prawa zwrócić Ci uwagi 😉 Moja córcia to również cycolinka, nie chce ani butli ani smoczka 😉 Więc ciężka droga przede mną, by ją tego nauczyć. Z Majką kupiłam cały arsenał butelek, by tylko nauczyć ją pić 😉

PANNO NIKT TO JAK JA ZE SMOCZKAMI. LENA MA ICH CHYBA Z 15 A NIE CHCE DOIĆ ZADNEGO. ZNALAZŁAM NAWET W NECIE TAKIEGO IMITUJĄCEGO SUTKA I DUPA , NIE CHCE 😁 NO CÓZ, TRUDNO. COS CZUJE ZE MOJE DZIECKO NIE POZNA BULTLI, BO JAK JUZ JEJ ZACZNE WPROWADZAĆ POSIŁKI TO BEDE JĄ KARMIC ŁYŻECZKĄ PLUS CYC NADAL A POTEM JUZ KUBEK NIEKAPEK I TAKIE TAM..

ZARAZ BEDE PRANIE WIESZAĆ I POTEM NA SPACEREK 🙂

LENKA SIE OBUDZIŁA , ZROBIŁA KUPE I ZADOWOLONA SPIEWA 😁

• Mamusia
cześć mamuśki!

Karolcia ja bym zrezygnowała z wizyty u tej koleżanki! Porąbana z deczka 😠
Nie zdarzyło mi się jeszcze karmić na ulicy, a jak u kogoś jestem to korzystam z drugiego pokoju.

Co do ciuszków to te pożyczone oddaję, a kupione zostawiam bo są z dobrym stanie. Z tego co wiem to w najbliższym czasie szykuje się dziecko u siostry męża więc pewnie się przydadzą 😉

AgaK Bartuś super się pluska 🙂

Piotrek zazwyczaj płakał w wanience, ale ostatnio coś się przekonuje do kąpieli. Wczoraj tak pluskał nóżkami, że cała łazienka była mokra 😁

Wiola super, że się pogodziliście 🙂

AgaW buziaki dla Lenki z okazji ukończenia 4 miesiąca 😘

Hmmm... co tu jeszcze? Oczywiście zapomniałam 😜

Czekam aż Piter się obudzi, nakarmię go i wybierzemy się do PEPCO po jakieś ciuszki 😉
A na sobotę jestem umówiona z koleżanką na wyprawę do H&M 🙂

• Mamusia
Hej!

U nas dziś cyrk na kółkach, w sobotę mamy chrzciny i miały być w wynajętej świetlicy w szkole, dziś rano zadzwoniła dyrektorka,że ze względu na żałobę, nie mogą się odbyć. I tak na dwa dni przed chrztem musieliśmy załatwić salę i o dziwo udało się.

Ciuszki po Basi podzieliłam na dziewczęce i uniwersalne i oddałam Marcelince siostry męża i Jędrusiowi mojej siostry, oboje przyjdą na świat w lipcu.

AgaW buziaki dla Lenki! Mój pucuś jutro kończy 5 miesięcy nie mogę nadążyć tak ten czas szybko leci...

My tez pojdziemy na spacerek bo chyba dzisiaj jest cieplej 🙂 Moje dziecko dzis wesołe, rozbrykane, dwie zabawki do buzi na raz wkłada 🙂 Lubię jak tak szaleje.

Ewo udanych zakupów 🙂 Sama musze sie wybrac na jakies zakupowe szaleństwo 🙂
Wiolka ugoda zawarta z mezem- moje gratulacje 🙂

Witam Kobietki 🙂

U nas nocka średnia Kamilek ma bardzo płytki sen i wszystko go budzi 😞

Prześliczne są te nasze grudniowe dzieciaczki a ich stopki cud miód 😘 🤪

Jak nadrobię forum to się odezwę jeszcze a na razie idę odbierać poród 🤪 7 dzieciaczków już uratowałam 😉 Rybka mi się koci 😁

• Mamusia
Hej,a my po szczepieniu.Następne dopiero 8 czerwca 🙂 Emila jak zwykle przy szczepieniu grzeczna a darła się jak ją ubierałam 😜 Kurcze nie wiem jak one waża tydzień temu ją ważyła i było 6650 a dziś 6930 🤪 i 68cm mam w domu kawał baby 🤪 😁

Wszystkiego najlepszego dla Lenki z okazji skończenia 4 miesięcy Zdrówka 😘

AgnieszkoK Bartuś słodko wygląda,też musze wypróbować tej wkładki bo wanienka za mała 🤨
A sen miałaś rewelacyjny musiały byśmy poważnie pomyśleć o jakimś spotkanku 🙂

I co jeszcze to nie wiem zapomniało mi się ☺️

my juz po spacerku, zaraz jakies warzywka ide na obiad zrobic 🙂
kurde tak mi sie cos wydaje za mala mi zaczyna kaszlec, oby nie 😞 😞 😞
a ja musze dzisiaj pit-a rozliczyc bo koniec kwietnia sie zbliza 😉

do pózniej laseczki 😘

MY TEZ JUZ PO SACERKU. NIESTETY KRÓTKO BO MOJE DZIECKO NIE CHCE JUZ LEZEC W WÓZKU JAK NIE SPI. JA PIERDZIU , PRZECIEZ JEJ NIE PRZEŁOZE JUZ DO SPACERÓWKI 🤨

DZIEWCZYNY A WY WOZICIE JESZCZE DZIECI W GODNOLACH??

POSIADZIAŁAM Z LENKA NA BALKONIE JESZCZE 😁

IDE TEZ COS GOTOWAC W TAKIM RAZIE.

• Mamusia
my też po spacerku!
w pepco nic ciekawego nie było, ale za to kupiłam sobie butki do latania 🙂
Jak tak chodziłam z wózeczkiem to myślałam sobie o tym jak bardzo uwielbiam spędzać czas z Piotrkiem, a zostały mi tylko 2 miesiące 😞 😞 😞 😞 Naprawdę cholernie zazdroszczę dziewczynom które mogą zostać z dziećmi w domu!!!!

No i dzwoniłam do mamy, a ta mi mówi, że była u lekarza i ten ją położył na oddział! No co za kobieta!!!! Nigdy się nie przyzna, że źle się czuje i nawet nie zadzwoniła, że w szpitalu leży. Mam nadzieję, że zrobią jej badania i puszczą do domu! Moja babcia taka sama, ma 90 lat, a nigdy nie słyszałam żeby narzekała i zawsze mówi, że czuje się dobrze!

Potrułam Wam i od razu mi lepiej, tylko martwię się mamą.

Wiecie co - ja nie gotuję obiadów! Kurde leń się ze mnie zrobił okropny! Mąż wraca z pracy i robi nam jedzonko. Może dzisiaj wstawię jakieś mięsko i obiorę ziemniaki żeby nie było... 😉

Acha... AgaK oczywiście Kozanów pomylił mi się z osiedlem Kosmonautów 😁 😁 😁 Mieszkam tu prawie 2 lata, a ciągle nie wiem co gdzie jest 😁 W każdym bądź razie jak będziesz u cioci to i tak możesz dasz znać bo Kozanów i tak nie jest daleko 😜

• Mamusia
AgaW mam ten sam problem! Chyba w najbliższym czasie przerzucę się na spacerówkę bo jak Piotrek nie śpi to jest awantura i muszę wracać do domu. Najczęściej robię tak jak Mittka, wychodzę na dwór jak jest już bardzo zmęczony żeby zasnął 😉

Nadrobiłam forum 🙂 tak więc:

fredeczko cena za ubranka jest jak najbardziej ok 🙂

persy7 ja sobie zostawiłam ubranka bo tak za jakieś dwa lata chciała bym mieć dzidziusia drugiego 🙂 Siostra mi przewiduje 2 syna zresztą przy Kamilku powiedziała że będzie chłopak i jest 🙂 🙂 🙂

Karolciaaa jakaś poje... ta koleżanka wcale bym do niej nie szła 😠

Wszystkiego dobrego dla Lenki 😘 😘 😘

AgaK1601 jaki słodki golasek 🤪 😘 Fajne są te podkładki z gąbki tylko że mój mąż tak ostatnio wyciskał z niej wodę ze misiowi urwał głowę i muszę nową kupić 🤪 😁

Wiola super że się z mężem dogadałaś, nie ma co się na siebie boczyć 🙂

Mój Kamil tylko cyca na razie doi ale pije z butelki raz dziennie herbatkę właśnie po to żebym później nie miała problemów że butelki nie toleruje, a jedzonko ze słoiczka mam zamiar dać mu z okazji skończenia 5 miesiąca 🙂

agnieszkoW26 ja już 2 miesiące Kamilka wożę w spacerówce, plecki w niej kładzie się całkowicie na płasko więc nie widzę problemu 🙂
A mój Kamil to nawet jak spał chwilę przed wyjściem na spacer to i tak się ulula na spacerku 🙂

Dzisiaj idziemy oglądać drewniany domek na wsi, trzeba zrobić w nim remont za około 5 tyś. i można w nim mieszkać około 2 lat nie płacąc za wynajem 🙂 Więc może się uda nie mieszkać z teściową 🙂

• Mamusia
Ewo jak byś pisała o mojej mamie.Nigdy na nic się nie skarży,jak do szpitala to dowiaduje się w ostatniej chwili.Za to teściowa łooo matko kiedy bym do niej nie przyjechała to ona taka chora wszystko ją boli eh te babsko.
Mam nadzieję że z mamą Ewo będzie wszystko ok i zrobią jej tylko badania i wyjdzie do domu.Zdrówka dla niej 🙂