Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kazała dawać takie od 5 msc, a jutro zobaczę bo ja nawet nie wiem co tam na tych słoiczkach napisali 😁

a podjarana jestem ja diabli 😁 😁 😁

u nas terz się pochmurzyło i wieje 😠

a Lenka ma taką radochę że szok do tatusia się smieje bo się z nia bawi troszeczkę 😉

emmax przecierki od 5 miesiaca sa bardziej zlozone - ja bym zaczela jednak od 4 jablko marchewka gruszka potem cos innego jak jagody. po co na pierwszy raz tak obciazac maly organizm... zacznij lepiej od jabuszka i marchewki ... takie jest moje zdanie

a i jeszcze jej mówie, że dałam jej polizac banana, a ona że cokolwiek z bananem to po 1 roku życia, a z tego co wiem to wszyscy dają wcześniej 🤔

ehhh ja to juz głupia jestem z tego wszystkiego 😁

picasso właśnie mam zamiar tak zrobić jak piszesz 😜
a lekarka niech sobie mówi co chce, my , grudniówki to najlepiej wiemy 😁 😁http://www.brzuszek.net/images/forum/emoticons/laughing.png

• Mamusia
Emmax to super, że z Lenką już lepiej 🙂 No skoro Lenka skończyła 4 miesiące to leci już 5. miesiąc i możesz dawać już takie słoiczki 😉 Też bym radziła zacząć od najprostszych jednoskładnikowych potraw 😉 Co do banana to Piotrek już jadł i go uwielbia 🙂 Każdy ma inną szkołę co do karmienia więc ciężko się połapać.
Co do zwolnienia to właśnie sobie uświadomiłam, że w poniedziałek kończy mi się macierzyński 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 Kurka wodna zupełnie zapomniałam! No ja muszę dostać tą opiekę bo Piotrek nie umie jeść z butelki ani zasypiać bez cyca więc nie mogę go zostawić.

AgaW no to rzeczywiście mądry ten chrzestny!

• Mamusia
w koncu w domu..

nogi to mi wchodza do tylka ale to chyba dpobrze...

4h spacer... male nie spi od 14 wiec jest padniety ale chce go przetrzymac do kapieli czyli jeszcze z gfodzine...

ja maciezynski mam do konca kwietnia plus 2 tyg w pozniej wychowawczy,... nawet sie zastanawiam czy wracac do pracy...

Hej dziewczyny!
W końcu odezwałam siępo weekendzie! Jestem padnięta dzisiaj! Byłam z mała na spacerze 4 godziny i nogi mi w dupe wchodzą.
Mleka Amelka nadal nie chce pić, daje jej wszystko na śpiku, normalnie można się podrzeć z tego wszystkiego.
Podziwiam Was, że macie czas w ciągu dnia na brzuszka, bo ja przez cały dzień komputera nie daje rady włączyć, bo zawsze coś, a moja królewna niestety w dzień śpi po 15 min 😞
Nie mam czasu nawet przeczytać co napisałyście, myśleteraz tylko o tym żeby się wyspać...
Miłego wieczoru życze

aanniiuussiiaa174 dobrze, że się odezwałaś 🙂 życzę Ci przespanej nocy.
Szkoda, że Amelka nie chce jeść. 😞 Mój Wikuś każdego dnia więcej je, jestem w szoku gdzie mu się to mieści. 🤪 Musiałam dzisiaj szybciej z miasta wracać, bo jeszcze by się odezwał ten jego mały głodek. 🤢 Dałam Ci oklaska... udało mi się 🤪

• Mamusia
Annnnnnnusia to tak jabys pisala o moim dziecku 🤔 🤔 🤔 😮 😮 😮 akle juz Ci o tym pisalam, dajesz Amelce kaszki?

AgaW ja pier,,,, co za koles, nie wierze 🤢

jA MAM MACIEZYNSKI DO 4.12.2011 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Dzisiaj dalam Majce po raz pierwszy sloiczek jabluszko marchewka i baaardzo jej smakowalo 🤪

Emmax nieradzilaby zaczynac od sloiczkow wogole a juz calkiem dwuskladnikoych, najlepiej zacznij od skrobanego jabluszka 🙂

Jutro kupie Majce jakas owocowa kaszke bo juz jej sie z sokiem marchewkowym znudzila 🙂

Jestem zaskoczona jak Wiktor szybko przybiera na wadze. Mój brat Grzesiek, a jego wujek powiedział: A czy on nie za szybko rośnie? Paweł się tylko uśmiechnął, bo nie musi narzekać, że jest chudzinką albo ma problemy z jedzeniem. Dzisiaj był chyba głodny moja siostra przyniosła sobie kromkę chleba, taką świeża i mięciutka, nie była niczym posmarowana, Wiktor się do niej się przymierzał, dała mu kawałek, ale tylko uślinił. Zabrała mu ją, a on chwyta rączkami jej palce z kromką, nie chciała, mu dać to on ją gryzł po palcach 🤪 ale ją uślinił, a przy okazji mnie też. 😁

Ja kupiłam Wiktorowi kaszki z Bobovity i z Nestle (takie tylko były w Biedronce) nie chciało mi się szukać po innych sklepach. Kupiłam 3: bananowa, jabłkowa i owoce leśne. Jak narazie zjadł już bananową, teraz czas na następne. Moja siorka wybiera jaką mam otworzyć, albo jaki smak ze słoiczka mu dać. 🙂

Nie wiem dlaczego ten post wlazł do kwietnióweczek!!!!!!!!!! 😠 😠

Dziewczyny dziecko wykąpane i spi. Marudził dzis i tylko na dworze chciał spac. Wiec nie zrobiłam spagetti i moj P. teraz robi. Dobry facet z niego!

Aga26 co za facet. Beznadziejny, nie myslacy. Tez bym sie wkurzyła 😠 😠 😠
Za to przecierki my kupujemy juz od miesiaca. Moim zdaniem za duzo w nich jabłek, bo ciagle ma mały biegunke. Gdy je jagodowy to wszystko dobrze.
Picasso mój mały to mysli ze nawet gryzak jest do zjedzenia 🙂

Ewa nie wiem co później, ale chyba wychowawczy i będę szukac pracy żeby na wychowawczym dorobić, bo mama zostanie mie z Lenką 🙂

a ona już wykąpana i miała zamiar spać ale ozyła i bibrze sobie coś tam 😠 😠

• Mamusia
Fajnie Wam, że możecie sobie pozwolić na wychowawczy.

Wiola nie dobijaj mnie ze swoim macierzyńskim 😠 😜

Współczuję problemów z karmieniem, chociaż pewnie mnie też to czeka jak zacznę wprowadzać butlę 😞

Kuźwa nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie codziennie dołuje myśl o powrocie do pracy 😞 Ciągle mam koszmary w nocy przez to i w ogóle jest do dupy!!! 😞 😞 😞

skoreczka Wiktor nie przypada za gryzakami, on chyba myśli już poważnie, że gumy się nie je 🙂 woli za to coś "żywego" palce siostry, mówiła, że czasem ma dobry ścisk, nogi Pawła, moje kolano jak jestem w spodniach, babci nos, jeszcze trochę to mi piloty do telewizora zje 😁
A chodzą po japońsku jako-tako 😜

Ewa84 nie załamuj się, szukaj pozytywnych stron życia, na pewno nie będzie tak źle jak to sobie wyobrażasz 🙂 mnie też się w maju kończy macierzyński i muszę iść się zarejestrować jako bezrobotna co mnie też nie zadowala

Picasso Wiktor to juz powazny facet w takim razie 😁 Chwyta za mięsko 😁
Kiedys dawno temu myłam wanne i podniosłam noge do góry, no a miałam gołą stope i ...moja mała siostra ugryzła mnie w piete 😁 😁 😁 😁 Uwazaj na Wiktorka 😁

Ewa własnie u mnie problem w tym, że finansowo, nie bardzo mogę sobie pozwolić, ale na razie nie mam innego wyjścia 😞 😞 😞 😞
trochę mi ta lekarka popsuła palny 😠 😠 😠
ciekawe co u ciebie z tego opiekuńczego wyjdzie 🤨