Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hehe skóreczko u mnie kapuśniak był jeden dzień jadłam go na okrągło 🙂
I już sprawa załatwiona teściowa da bigosu mężu przywiezie hehe żyć nie umierać 🤪 😁

Listonosz właśnie był przyniósł jakąś paczke z bebilonu,wczoraj też przyszło coś a dzisiaj taki ładny śliniaczek z misiem przyszedł 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jak to Mittko śliniaczek??? 🙂 Kurcze kiedys paczki przychodziły a teraz nie ma nic!!! Szkoda bo ja lubie wypróbowywac różne produkty 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mittko ostatnio dzień po Tobie dostałam paczkę z hippa to może jutro też coś do mnie przyjdzie 😁 😁 😁
Jejku ale mam ochotę na bigos!! Zrobiłabym, ale nie umiem 😜 Chociaż może najwyższy czas się nauczyć 🙂
Chodzi też za mną pizza ta z przepisu AgiW ale też nie mogę się zebrać żeby w końcu zrobić 😁

AgaK nie można mieć wszystkiego, Bartuś ładnie pospał w nocy to teraz niech Cię trochę pomęczy 😜 😁

Właśnie kupiłam Piotrkowi 3 piżamki na allegro bo już ze wszystkich wyrósł i nie ma w czym spać.

• Mamusia
No wczoraj przyszło z bobovity jakaś zupka kaszki,a dziś z bebilonu próbka mleka kaszki jakiś poradnik i śliniaczek z misiem 🙂 Już 4 pudła leżą na szafie 🙂 bo jeszcze odebrałam z rossmana darmowe pudełeczko z próbkami bo w tej pierwszej paczce był taki kupon 🤪

Bigos to nic skomplikowanego Ewo kapucha i jak to mówi mój mąż chasie szkło i byle co 🤪 😁

EWUNIU BIGOS TO TAKIE PROSTE JEDZENIE ZE AŻ ŚMIESZNE. KAPUSTKĘ GOTUJESZ RAZEM Z ZIELEM ANGIELSKIM I LISTKIEM LAUROWYM , POKROJONYM MIĘSKIEM NP. ŁOPATKĄ AZ DO MIEKKOŚCI. DODAJESZ PODSMAŻONĄ KIEŁBASKĘ I BOCZUŚ 🙂 JA DODAJE JESZCZE TROSZKĘ WYMOCZONYCH GRZYBKÓW SUSZONYCH, LUB PIECZAREK PODDUSZONYCH 🙂 POTEM TROCHE KONCENTRATU POMIDOROWEGO, PIEPRZU, MAJERANKU, PAPRYKI ZMIELONEJ ... CO TAM LUBISZ I JEST BIGOS JAK MARZENIE 🙂
APETYT TEZ MAM WIELKI I BRZUCH NADAL ZWISA I POWIEWA 😁 😁 BEDE SIĘ SMIAŁA LATEM JAK TRZEBA BEDZIE SIE ROZEBRAĆ NA PLAZY 😁
POKAŻ EWUNIU JAKIE PIŻAMKI KUPIŁAS 🙂
JA TEZ WAM POKAZE JAKIE BUCIKI KUPIŁAM LENCE. ZASZALAŁAM 😁 ALE MUSI MI SIE APARAT PODŁADOWAĆ BO PADŁA BATERIA.

MITTKO WCZORAJ TEZ DOSTAŁAM TĄ PACZKĘ ZE ŚLINIACZKIEM 🙂

NA DWÓR NIE WYSZŁAM BO UBRAŁAM LENE I ZACZEŁA SIE DRZEĆ W NIEOGŁOSY. MUSIAŁAM JĄ ROZEBRAC I DAĆ CYCA. ZASNEŁA I SPI JUZ PÓŁ GODZ...

EDYTO LENKA TEZ JE CO 2, 3 GODZ I TEZ Z JEDNEJ PIERSI, POTEM DAJE JEJ Z DRUGIEJ I TAK NA ZMIANĘ.

PICASSO ODEZWIJ SIE JAK WRÓCISZ. MAM NADZIEJE, ŻE DENTYSTA ULZY CI W CIERPIENIACH NO I ZE TWOJA SIOSTRA PORADZI SOBIE ŚWIETNIE Z WIKUSIEM.

• Mamusia
Ojj laski musicie mi dać korepetycje z gotowania i prowadzenia domu 😁
Kapuchę kiszoną się gotuje czy dodaje się jeszcze surowej?

No Aga ja też się będę śmiała na plaży albo będę płakać, zobaczymy 😁

Ja też chcę paczkę ze śliniaczkiem!!!

Piżamki zielona, niebieska i żółta 😉 http://www.allegro.pl/item1012790910_pajac_disney_kubus_puchatek_pooh_r_80_promocja.html

Ja nikogo nie wpuszczam, siedzę w tej twierdzy to moze nie wpuściłam kuriera 😁 😁 😁 Chociaz te nasze szczekające gady na pewno poinformowałyby mnie ze ktos stoi pod płotem 😁 😁 😁

Bigos to pyszne i łatwe danie. Zawsze w Anglii kupowałam naszą polską kiszoną kapustę, mama przysyłała mi suszone grzyby i robiłam bigosik 🙂 Potrafilismy w dwojke w jeden dzien cały garnek zjesc. Choc ja nie robie z koncentratem pomidorowym 🙂

EWO ŚLICZNE PAJACYKI 🤪 🤪 🤪

JA W ZESZŁYM ROKU BYŁAM NAD MORZEM I BRZUSIO TEZ MIAŁAM ALE CIĄŻOWY WIĘC NIC DO ZARZUCENIA ALE TERAZ TO JUŻ CIĄŻĄ SIĘ NIE WYKPIĘ WIĘC TRZEBA WZIĄĆ SIĘ ZA SIEBIE I STRACIĆ TROSZKĘ TEJ OPONKI A PRZY OKAZJI INNE ZBĘDNE KILOGRAMY 😜 😁 😁 😁

A JA NIESTETY NIC NIE DOSTAŁAM Z TYCH PACZEK 😞 W SZPITALU DALI MI DWA PUDEŁKA ALE NIE POWIEDZIELI ŻE TRZEBA COŚ WYPEŁNIĆ 😞 😞 😞 NA PUDEŁKACH BYŁY ANKIETY GDZIE SIĘ WPISYWAŁO SWOJE DANE I MALUSZKA ALE ODE MNIE NIC NIE WZIĘLI 😞

MI ŻADNA PIELĘGNIARKA NIC NIE MÓWIŁA ŻE MAM TO WYPEŁNIĆ I ODDAĆ 😞 JEDYNE CO DOSTAŁAM TO PRÓBKI NIVEA KTÓRE MI POŁOŻNA PRZYNIOSŁA JAK PRZYSZŁA NA WYWIAD 🤢

• Mamusia
No nam najpierw dali ankiety żeby wypełnić a jak już oddałyśmy wypełnione to dopiero dali nam pudełka hahah cfffaniaki 😜 😁

Ewo nieźle Ty zaraz po mnie dostajesz te paczki 🤪 a z bobovity już dostałaś??

A moja zasnęła,taka maruda była i zasnęła.

POD WZGLĘDEM PORODU I OPIEKI PO PORODOWEJ TO JA NIE MAM ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ BO SZPITAL BYLE JAKI A ZAJMOWALI SIĘ TOBĄ JA W PŁATNEJ KLINICE ALE POD TYM WZGLĘDEM DALI DUPY 😞 NO CÓŻ MOGĘ TERAZ TYLKO WAM SIĘ WYŻALIĆ 😜 😁 😁 😁

• Mamusia
A my już po kuju kuju . Antoś nawet dzielnie je zniósł no tylko troszkę popłakał. Waży 7200 i 71 cm. He he ale długasek z niego 😁

A ja też dzisiaj dostałam paczuszkę z Bebilonu i też mam sliniaczek z misiem 😜

Oj ale sobie popisałam właśnie marudziński wzywa

Dziewczynki czy tylko ja nie wychodzę na spacer. Mam wyrzuty sumienia ze siedzimy w domu, no ale taki ziąb 😠 😠 😠 Jak ja zazdroszczę naszej Wioli 🙂 A teraz w reklamach sa wycieczki do Chorwacji 🙂 Moze bysmy Wiole odwiedziły??? 😜 😜 😜

NO JA TEZ WŁASNIE WRÓCIŁAM ZE SPACERKU 🙂
SKÓRKO JAK SOBIE DZIEŃ CZY DWA ODPUŚCISZ TO NIE MIEJ WYRZUTÓW SUMIENIA, GORZEJ JAK BYŚ W OGÓLE NA SPACERY NIE CHODZIŁA JAK MOJA SZWAGIERKA KISI TO BIEDNE DZIECKO W DOMU. MA JUŻ 7 MIESIĘCY A MOZE Z 10 RAZY BYŁ NA SPACERZE TYLKO WRRRRRRRR

EWO KAPUSTE GOTUJESZ, SUROWEJ SIĘ JUŻ NIE DODAJE 🙂
PIŻAMKI ŁADNIUTKIE 🙂

GOSIU ALE MASZ DUŻEGO CHŁOPCZYKA W DOMKU 🙂

IDE DO KUCHNI KOŃCZYĆ OBIAD BO ROBIE GO NA RATY.

• Mamusia
Mam pytanie , bo dzisiaj lekarka zwróciła mi na to uwagę - czy wasze dzieciaczki jak podpierają sie rączkami to mają zaciśnięte piąstki czy paluszki są wyprostowane. Chodzi mi o pozycje jak leżą na brzuszku. Bo Antek ma bardzo mocno zaciśnięte piąstki 😞

cześc laseczki 🙂

dzisiaj byłysmy na szczepieniu, Lenka waży 6 kg i 68 cm długa 🙂
szczepienie zniosła bardzo ładnie nawet za bardzo nie płakała, a teraz śpi już ponad godzinę, a mamusia w tym czasie chałupkę sprzątnęła 🙂
w sobotę chrzciny a ja w proszku 😠 jeszcze tyle spraw do załatwienia, no i najgorsze, że nie mam butów i nawet widoków na nie nie mam, może jutro uda mi się coś kupić 😠 😠 😠

Witam Kobietki 🙂

Trochę mnie nie było 🤪 Zupełnie nie jestem w temacie ale nie możliwe jest dla mnie nadrobienia forum 🤪

Kamil mi się przeziębił troszkę bierze Pulneo na kaszelek i maść z antybiotykiem do noska na gile 😉 Na szczęście nie ma gorączki tylko maruda straszna jest 😞
Pytałam się o rozszerzenie diety pediatry no i zebrałam opierdol że daję kaszkę 🤢 🤪
Powiedziała że tylko cyc do 6 miesiąca a później zacząć dawać jedzenie w słoiczku i nie trzy łyżeczki tylko tyle ile zje jak wsunie cały słoiczek to ok 🤪 i najlepiej zupkę z mięsem jak najwcześniej dać 🙂 Powiedziałam że budzi mi się w nocy często i dla tego dałam kaszkę to stwierdziła że dzieci nie budzą się tyle z głodu co z potrzeby emocjonalnej przebywania blisko mamy, sprawdzają czy jesteśmy 🤪

15 są chrzciny gdzie mam być chrzestną i tak patrząc na tą pogodę to nie wiem czy pójdę w kiecce którą sobie kupiłam bo zamarznę 😞

gosiag mój Kamil trochę zaciska później prostuje bo chce zabawki łapać które przed nim ustawiam jak leży na brzuchu, zresztą mało co leży bo zaraz się na plecy przekręca 🙂