Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bardzo podoba nam się jeszcze imię Mikołaj ale tak się boimy czy nie za dużo będzie tego Mikołaja w grudniu 😉

U mnie w rodzince dzieci zawsze były Chrzczone około 8 miesiąca życia i ja też myślę że w wakacje to akurat fajnie będzie 🙂 [img size=193]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/__ukasz.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

A ja już wróciłam,ale jestem tak padnięta że zmykam spać.Nadrobiłam wasze posty i chce tylko napisać:
Ewo Tobie również składam najserdeczniejsze życzenia z okazji tej pierwszej rocznicy,dużo miłości i szczęśliwego rozwiązania 🙂

Agnieszko gratuluje wygrania aukcji becik śliczny,ja jednak dziś się naoglądałam tych chrztów aż 16 🤪 i doszłam do wniosku że w żadną poduche wkładać nie będę,mnie to strasznie przeszkadzało w robieniu zdjęć :P

No dobra reszte może jutro uda mi się Wam opowiedzieć,dziś już spać uciekam.
Dobrej nocki mamusie

Witaj Alunia 🙂 rozgość się wśród grudniówek, tutaj są same fajne kobietki 🙂
Co do wagi dzidzi to nie mam pojecia ile może ważyć moja córcia, mogę sie domyslać jedynie z siły kopniaczków i z przeczytanych informacji że waży około kilograma. Ostatnie usg miałam robione w 21 tygodniu , najbliższe moja gin zaplanowała na około 33 TC 😞

Gratulacje Asiula 🙂 Fajne imię Mikołaj, ale chyba Łukasz bardziej do mnie przemawia..no ale zrobicie jak uważacie 🙂

Ja też juz uciekam , do jutra 🙂

Już (dopiero) jestem!!!!

AgnieszkaK - gratuluje udanych zakupów!
Asiula - gratuluję synusia! Ahhhhhh, a dzis widzialm tyle wspniałych ciuszków dla chłopaczków 😁 Dobrze, że bardziej rygorystycznych zaleceń nie dał Ci lekarz, to łatwiej Ci będzie.
Alunia121 - mój podobno ważył jakiś kilogram tydzień temu, ale to bardziej z doświadczenia mi lekarz powiedział a nie z pomiarów...

Wciągnęłam dzis ogromną porcję lodów z czekoladą i bitą smietaną! Ale pychota!!!! A jaka bomba kaloryczna!
Od braterstwa dostalismy w prezencie na I rocznicę ślubu sukienusie dla Basieńki 🤪 🤪 🤪 a sami w porywach uczuć i radości kupilismy jej dwie czapeczki 😁
Zdjecie poniżej.

Znów męczy mnie zgaga ;/

na glukoze pojde we wtorek bo przecież po takich slodkościach dzisiaj to mogę zafałszować wynik a poza tym mi sie bardzo nie chce! :P

Dobranoc grudnióweczki! [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0198.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hej Grudnióweczki, wróciłam do domu około 21.00 i padłam...udało mi się tylko wykąpać i poszłam do wyra.
Brzuch miałam twardy jak skała więc ciężko mi było się ułożyć do snu...
Ale organizm się zregenerował i dziś już jest dużo lepiej:P

Akompf narobiłaś mi smaka na lody....mniam! Sukienka i czapeczki słodkie... 🙂
Hej Alunia, witamy wśród Grudniówek!!!

Ja mam kolejne USG w ten piątek więc się dowiem ile Madzia waży...i chce jeszcze raz potwierdzić płeć żebym później się nie zdziwiła 🤪
:P

Dziś planuje tylko mały wypad na pocztę a tak odpoczynek przy kompie:laugh:

• Mamusia
Dzięki za odpowiedz 🙂fajnie tu u Was 😉Ja mam USG co ok 4 tygodnie robione,ale nigdy lekarz nie mówi,ile dziecko waży,dlatego mnie to interesuje.Jeśli dopiero ma kg to nie wiem skąd u mnie już 8kg przybyło hihi A jak u was z przybieraniem na wadze?Dodam,że jestem w 28 tyg.I może któraś z Was wie ile się tyje w ostatnim trymestrze?Zakładam,ze nie będę się obżerać-raczej jem normalnie,aczkolwiek ciągnie mnie na słodkie 😉
A Mikołaj to bardzo ładne imię.Sami z mężem mamy problem z wyborem-jakieś te wszystkie imiona już oklepane.chyba najładniejsze są polskie..
Miłego dnia dla Was przyszłe mamusie 🙂

• Mamusia
dzień dobry wszystkim 🙂

melduje sie po weekendzie :P w sobote po śniadanku mój Marek mówi, abym zapakowała kilka rzeczy bo wyjeżdżamy na weekend 🤪 i zabrał mnie do czech do mikulova. Pogadaliśmy sobie tak jak za starych dobrych czasów bo w natłoku codziennych spraw nie ma na to czasu i było fantastycznie 😉

Lece do pracy, odezwe sie pózniej 🙂

Hej kobietki 🙂 🙂
Persy super że dotarliście do domu cało i zdrowo 🙂 🙂
Twój brzuszek miał prawo stwardnieć po tylu godzinach jechania 🙂 🙂 🙂 Ale odpoczynek zrobił swoje :laugh: :laugh: :laugh:
Akompf ta sukieneczka jest prześliczna i czapeczki również 🤪 🤪 🤪
Witam Cię Alunia121 🤪 🤪 Alunia ja miałam robione usg w 28 tyg ciąży czyli tydzień temu i mój synek ważył wtedy 1350 gram ale lekarz powiedziała że to kawał chłopa mam pod sercem 🙃 :laugh: 🙃 :laugh:
A ja dziś oficjalnie 29 tydzień zaczęłam :laugh: :laugh: :laugh:
Anja to super że weekend Tobie się udał 🙂 🙂 🙂 🙂
No i jeszcze raz dziękuję za gratulacje 😉 😉 😉
Jesteście bombowe babki :laugh: :P :laugh: :P :laugh:

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂

Akompf sukienusia i czapeczki śliczne,ja też bym chciała coś kupić ale mam zakaz od męża,ale on dziś jedzie :P

Witam nową grudnióweczke przepraszam że wczoraj Cię nie przywitałam,ale byłam na wpół przytomna 😁

Dziś jedziemy z mężem pooglądać wózeczki 🤪 a wieczorkiem go musze już pożegnać 😞 😞 oj coś czuję że doła będę miała dzisiaj giganta 😞 😞

Wiecie co ale wczoraj pooglądałam sobie męża z chrześnicą na rękach i jak to sobie fajnie przypomnieć jak takie maleństwo wygląda na męża rękach 🤪 i nawet się nie migał od brania na rączki nawet wręcz przeciwnie chetnie nosił dzidzie 🙂

Wiecie co dziewczynki tak sobie myślę że trzeba by było uaktualnić nasza listę kiedy która ma rodzić bo jednak trochę mam przybyło i zdało by się je wpisać na nasza listę :laugh:

• Mamusia
Aga zgadzam sie z Tobą trzeba to uaktualnic 🙂

a moja szefowa zadzwoniła przed chwilą i powiedziała, że daje mi dziś wolne 🤪 🤪

Alunia 121 witaj wśród nas i rozgośc sie 🙂

mittka mój Marek też sie wczoraj za dzieciaczkami rozglądał i mówił, że nasze też takie słodkie i kochane bedzie :P

jestem strasznie happy bo moja mama wysłała paczke z ubrankami, którą kiedyś wylicytowałam na allegro i wczoraj przed północą ją przywiezli. Sporo tego jest bo ponad 60 sztuk i nie jestem w stanie wszystkiego sfotografowac więc podaje link do aukcji to sobie zobaczcie 🙂

http://www.allegro.pl/item717162414_mega_zestaw_chlopczyk_0_6_mc_60_szt_90_next.html

Anja to teraz żuć się w błogie lenistwo :laugh: :laugh: :laugh: Pewnie dziewczyny będą Tobie zazdrościć a w szczególności te które do pracy musiały pójść :laugh: :laugh:
Dziewczyny ja nie pamiętam niektórych dat porodów dziewczyn które już dawno się nie odzywały na brzuszku
Bti7, Emmax, Agusia_W, Zgryz, chyba że jeszcze kogoś pominęłam więc mi przypomnijcie 🙂 🙂 🙂 🙂

Witaj Gosiu 🙂 🙂 🙂 No słuchaj kochana ale to i tak nic nie przebije najpiękniejszego stroju Twojego synka Damianka bo On ma strój uszyty przez samego Pana Boga 🙂 🙂
Mam nadzieje że nie uraziłam Cię tymi słowami 😉 😉 😉

No to mi ulżyło 😉 😉 No to pisz Gosiu wszystko co Ci leży na sercu a my postaramy się Tobie pomóc choć wiem że tego największego bólu nic nie jest w stanie złagodzić 😉 😉 😉

Gosiu byłaś grudnióweczką i nadal nią jesteś, a my po to tu jesteśmy aby właśnie słuchać, czytać o problemach, smutkach i radościach i odpowiadać, radzić, polecać i pocieszać 🙂 Wiedz tu nie ma mowy o żadnym zadręczaniu a nawet chcemy abyś nadal z nami uczestniczyła pomimo tego co się stało 🙂 🙂
To super że masz pamiątkę w postaci zdjęcia.