Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wtorkowo 🙂 🙂
Ja już wstałam bo małego do zerówki trzeba wysłać :P :P :P
Nocka minęła mi po japońsku jako tako :laugh: :laugh: Bywały lepsze :P
Dziś z rana idę szwagierce w końcu te pazury zrobić więc będę dopiero po południu a tu proszę nabazgrolić kilkanaście stron żebym potem miała co czytać :laugh:
Miłego dzionka 🙂 😉 🙂 😉

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć grubaski

Ja tylko na chwilkę wpadłam się przywitać i idę do wanny, śniadanko i na 9.45 wizyta u lekarza. Cały czas mam nadzieję na usg. Juz tak dawano nie widziałam mojej żabeczki 🙂

Miłego dnia laseczki.
A Ty AgaK nie wdychaj za duzo tych lakierów, jak się da to najlepiej przy otwartym oknie maluj te pazury :*

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Ja też tak sobie spałam,już mało co leci ale jeszcze coś tam brudzi mam nadzieje że dzisiaj już to się skończy a jutro ide na usg więc czekam niecierpliwie 🤪

AgnieszkaW to czekamy na wieści jakie przyniesiesz od lekarza i mam nadzieję że zrobi Ci wreszcie usg w każdym razie życze Ci tego 🙂

PannoNikt mam nadzieję że dziś humorek Ci się poprawi po prostu musisz częściej u nas siedzieć to nie będzie Ci tak źle 😘

Dzień dobry dziewuszki.

U nas szaro-buro i ponuro. Siedzę cała w stresie, bo dziś mała ma wizytę u dentysty a ona boi się białych fartuchów ;(

AgnieszkoW mam nadzieję, że uda Ci się dziś pooglądać dzidzię na usg.
Mittka cieszę się, że już tak mocno nie leci. A mój humor jako taki 😉

• Mamusia
hej dziewczynki!

No to fakt dzisiaj szaro i ponuro, niestety trzeba się przyzwyczajać bo tak już będzie coraz częściej.

Mittka cieszę się, że już lepiej u Ciebie 🙂

AgaW czekamy na wieści jak wrócisz od lekarza. Też trzymam kciuki żebyś miała USG 🙂

Zjem śniadanko i też zabieram się za ogarnięcie chaosu który mam w mieszkaniu :P

A na 18.40 idę na USG 4D!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak się cieszę!!!!! Znowu pooglądam sobie dokładnie moją kruszynkę! Hmmm.... no właśnie dowiem się czy to kruszynka czy już kawał chłopa :laugh:

czesc brzuszki!

Ale mało do nadrobienia!

Świetnie, że macie te USG i będziecie mogły zobaczyć swoje maleństwa! Ja mam wizyte u gina dopiero za tydzień i nie wiem czy mi USG zrobi. Juz sie nie moge doczekać, bo właśnie odebrałam wyniki i laborantka wręczając zapytała się na kiedy mam termin i kiedy ide do lekarza bo wyniki sa niezaciekawe 😞 Ciekawe jak bardzo... Mocz usiany bakteriami, ale ja caly czas biore ten Urosept i przestało bolec przy siusianiu ale widocznie nie przeszlo mi do końca... no i ta glukoza... miałam robioną na 75g po godzinie i po dwóch, czy któraś z Was tez taką miała?

Idę zjeść śniadanie...

miłego dzionka mimo tej szarej aury!

• Mamusia
Akompf ja miałam 75 glukozy ale krew mi tylko pobierali po dwóch godzinach i miałam 82 🤪 ja wogóle mam niski cukier bo bez glukozy mam zaniżony bo 65 :P także dziewczynki ja słodkie moge wsuwać bez ograniczeń 😁 niestety 🤪

A ja też nie odebrałam moich wyników mam nadzieję że u mnie z moczem wszystko ok 🤔

na czczo jest w normie, a te po wypiciu glukozy to cholera Ci wie, bo nigdzie nie moge znaleźć norm... ehhh ale co czytam różne fora to wszędzie podają niższe wartości...

ide zjesc w końcu to sniadanko - kanapka z makrela i GORZKA herbata!

Hej laseczki 🙂

wczoraj padł mi net i niestety nie mogłam być z wami 😠

Akompf w moim laboratorium norma glukozy to 74-106, ja na czczo mam 89 a po godzinie 95, ale pewnie co laboratorium to inne normy więc powinni obok podać jakie maja, ale skoro laborantka ci tak powiedziała, to lepiej uważaj 🤔

Mittka cieszę się, że jest lepiej 🙂 pewnie nasze wsparcie pomogło:laugh:

Miłego dnia kobietki 😉

Wizyta u lekarza dopiero za tydzień ;/ Chyba za bardzo się nakręcam ;/ a dziś to echo serca... psia pogoda taka, nigdzie mi sie nie chce wychodzić a musze autobusem do Poznania jechać.. brrr...

Mam nadzieję, ze wstawicie fotki Waszych maleństw jak wrócicie USG 🙂

znalazłam i normy sa takie:

Na czczo: do 105 mg/dl

Przy obciążeniu 50 g glukozy:
po 1 h - do 140 mg/dl
po 2 h - do 120 mg/dl

Przy obciążeniu 75 g glukozy:

po 1 h - do 180 mg/dl
po 2 h - do 140 mg/dl

czyli mam zawyżone ale nie jakoś tragicznie 😁 uffff

Ale mi sie nie chce jechać! I jeszcze nie mam nawet co na siebie założyć... w kurtkę się nie dopnę 😁 😁 😁 😁 😁
Agnieszka84 - golenie nóg to pikuś w porównaniu z gimnastyką przy goleniu tego trochę wyżej 😁 😁 😁 😁