Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja mam do przodu 14 kg ;/ do 20 pewnie dojdę 😞

Ale mi dzidzia daje popalić, masakra, tak ją kocham, ale mogłaby się troszkę przespać 🙂 i nie kopać tak mocno mamusi ...

Ja tez na chwilę obecną powinnam urodzić naturalnie. Dzidzia jest odwrócona główką 🙂

Ale się namachałam i naszorowałam 🤨 Nie macie jakiegoś sposobu na kamień w łazience? 🤢

Leżaczek dostałm od siostry jak go złożę to wkleję zdjęcie 😉
zachwalała go że córcia lubiła bardzo w nim leżeć więc myślę że dobrze mieć taki sprzęt, ale nie położyła bym go na wysokości chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe 🤨

Ja jestem do przodu 12 kg a brzusiu ma 113cm 🤪
No i będzie chyba cesarka zależy jak tam mój kręgosłup 🤨
Jejku muszę jeszcze do tej łazienki iść sprzątać masakra 🤢

kobietki wróciłam po spacerki i zakupach w deszczu, a wczoraj było tak ładnie 😠

mała coś mi się stawia pod zebrami, że aż zaczyna boleć:laugh:

ja jutro idę do mojego guru na usg więc poważy i pomierzy małą, a w czwartek normalna wizyta, aż jestem ciekawa ile waży i mierzy, bo jest jako jedna z najmłodszych w naszym gronie:laugh:

• Mamusia
A ja się zbieram do sklepu i nie mogę zebrać. Chyba jednak wyląduję pod kocem i trochę się zdrzemnę.

Emmax i AgusiaW tak czytam na stronce szpitala na kamieńskiego co trzeba zabrać i wynika z tego, że koszule do porodu dają i ciuszki dla maleństwa też. Można zabrać swoje, ale jak coś to ubiorą te nasze szkraby 😉
Co pacjentka powinna mieć ze sobą przy przyjęciu do Oddziału:

- przybory higieniczne i wkładki

- bieliznę osobistą

- pieluszki i kosmetyki dla dziecka

- można także zabrać ubranka dla noworodka

• Mamusia
Oj Biti co ty gadasz, że wyleciałaś z paczki :P Biedaczyno nie Ty jedna tak masz, wszystkim coś dolego a to kręgosłup, a to siku co 5 min, a to bezsenność, bóle brzucha i tak w nieskończoność....Co do porodu to naturalnie bo główka jest na dole i wszystko ok 🙂

AgnieszkoW zrobiłam typowo polskie danie czyli kotlety mielone heheh+ ziemniaczki+sosik+groszek z marchewką 😁 zostało jeszcze duużo więc juz Ci podzucam 🤪 Mi jak Majka czasem przywali to tylko jęczę z bólu ale takie są uroki ciąży :P najfajniej jest jak nogi wyciąga i widzę takie dwie kuleczki po prawej stronie, przypuszczam, że to stópki 😁

Ja się przestałam ważyć, strach spojrzeć heheheh 😲 .

Oj coś mnie zmuliło, chyba czas na drzemkę.

Wiolka to dawaj to jedzonko bo głodan jestem.
Miałam sobie usmazyc frytki ale nie mam siły 😞
W ogóle od sniadania jeszcze nic nie jadłam, czekam az mąz przyjdzie do domu i coś mi zrobi do jedzenia bo naprawde nie mam siły się ruszać 😞 masakra... jestem załamana tym ze musze leżec 😞

Dziewczyny a mnie coś nerwy noszą 😞
Na wszystkich się wydzieram, wszystko mi przeszkadza 😠
Mężunio jakoś znosi moje fochy bo sam sobie tłumaczy że hormony mi buzują :P Jaki On jest kochany 😉

Teraz postanowiliśmy że pojedziemy do teściowej więc zgłaszam się wieczorem 🙂
Miłego popołudnia 😉 😉 😉 😉

Witajcie dziewczynki, po fatalnej nocce 😞 W sumie większość z nas już ma takie...
Wstałam z twardym brzuchem, chyba macica mi się stawia. Intensywnie obserwuję bliznę po cc i szczerze, nie podoba mi się jak wygląda 😞 Spotkanie z położną mam za tydzień w środę, ale może uda mi się przełożyć na wcześniej, bo się martwię.

Co do bujania. Bujanie w rozwoju dziecka jest bardzo ważne, bo wykształca coś tam związanego z błędnikiem, który odpowiada za równowagę itd. Ja swoją i nosiłam i bujałam, oczywiście w granicach rozsądku.
Uwierzcie - nie da się nie nosić dziecka, przynajmniej w jego pierwszych 3 miesiącach życia. Samo karmienie i noszenie do odbijania to spora część doby :P

Ja zastanawiam się nad kojcem do salonu, bo mimo, że większy wydatek to posłuży na długo. Najpierw dziecko może tam leżeć, a potem bawić. A kiedy zacznie raczkować i trzeba coś ugotować, też lepiej je tam włożyć niż ma śmigać po podłodze 😉

• Mamusia
PannoNikt nawet nie wiem jak ja Ci tego zazdroszczę! Ja już od kilku miesięcy stresuję się najazdami rodzinki po narodzinach. Im bliżej tym bardziej łapię nerwa jak o tym pomyślę. Kilka dziewczyn cieszy się, że przyjeżdżają do nich mamy, a ja bym swoją wysłała gdzieś daleko... Moja mama wie wszystko najlepiej na świecie więc ciężko będzie. Czuję, że będzie kłotnia za kłótnią 😠

Coś zrobiły się z nas straszne marudy pod koniec ciąży :P Mnie już któryś dzień tak kłuje pod żebrem, że momentami wytrzymać nie mogę. No, ale takie uroki 😉 Trzeba się cieszyć tym co przeżywamy nawet jeśli niezbyt dobrze się czujemy!!! 🙂

Ewo, czy mi piszemy o tej samej mamie ??
Moja się na mnie obraziła, bo jej nie zaprosiłam i mam to w d...
Tyle razy ładnie, pięknie jej tłumaczyłam, że niech przyjedzie jak dojdę do siebie a ona nadal swoje. Więc parę dni temu wkurzyłam się i napisałam, że może na święta przyjeżdżać, wcześniej nie. No i się nie odzywa... wiem, że jej przejdzie 😉
Sama wychowała mnie w taki sposób, że jestem typem Zosi-Samosi, byłam najmłodsza w rodzinie i do wszystkiego szybko dorastałam.
No i ponadto doświadczenie z pierwszej ciąży, porodu, połogu pokazało mi, że samej ze sobą mi najlepiej 😉