-
Użytkownicy online
Brak użytkowników do pokazania
-
Najnowsze odpowiedzi
-
Hej dziewczyny! 😊 Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕 @Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
-
Przez pavla pavla · Napisano
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał). -
Przez pavla pavla · Napisano
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
-
-
Nasze kluby
-
Czerwcóweczki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Majóweczki 2021
Klub otwarty · 43 klubowiczów
-
Kwietniówki 2021
Klub otwarty · 24 klubowiczów
-
Marcóweczki 2021
Klub otwarty · 22 klubowiczów
-
Lutówki 2021
Klub otwarty · 3 klubowiczów
-
Lipcówki 2021
Klub otwarty · 29 klubowiczów
-
Sierpniówki 2021
Klub otwarty · 17 klubowiczów
-
Wrześnióweczki 2021
Klub otwarty · 9 klubowiczów
-
Październikowe mamy 2021
Klub otwarty · 4 klubowiczów
-
-
Najnowsze dyskusje
Rekomendowane odpowiedzi
CANDYNS
DZIĘKI CHLOE.
TO MNIE USPOKOIŁAŚ,BO JA BYŁAM ŚWIĘCIE PRZEKONANA ŻE NIE TYLKO KOT MOŻE MNIE ZARAZIĆ.
🙂
chloe
guga - to super, ze teraz pieski nie uczulaja, jednak cos w tym jest! 🙂 ja w poprzedniej ciazy mialam schizy ze nasze dziecko bedzie uczulone na psy!! teraz tez mnie nachodza takie mysli...ale na pewno tak nie bedzie! 🙂 😁
CANDYNS - widzisz ile na forum mozna sie nauczyc, hihihi 😁
guga
ziolka
Widzę że nie tylko ja się zmagam z alergią. Ja jestem uczulona własnie na bylice i kwiaty. Ale powiem wam że w pierwszej ciąży jakoś mnie minęło. Wprawdzie urodziłam w lipcu ale do końca sezonu pylenia nic mnie nie brało hehehe Może i tym razem tak będzie.
Tak wypisujecie o tych obiadkach a ja nawet czytac nie mogę. W ogóle mam tak dziwnie że jakbyście zapytały na co mam ochotę to powim że na nic. Po prostu jem bo jak nie jem to mnie bardziej bierze. Na szczęście nie przytulam kibelka ale od czasu do czasu mnie rwie tylko. Mogłoby juz przejść. Nawet wczoraj fajnie było nic a nic a dzisiaj to tragedia. Nie jem źle jem tez źle. Ciągle czuję takie dziwne ssanie. Okropność
Ale kupiłam sobie wczoraj sukienkę hehe nie ciążową 😁 przyda się tez potem. I nawet fajnie się w niej czuję hehehe i do tego buciki 🙂
Gość
Ojj widzę, że dzisiaj forum tętni życiem 🤪
Bosko 🤪
Co do zwierzaków to mam sunię "z odzysku"...znajoma moich rodziców wyjeżdżała do Anglii, a że już starsza kobieta, na dodatek po operacji biodra to nie chciała się zmagać z różnymi niedogodnościami posiadania czworonoga... więc mam kundelkę taką całą czarną z małą mordką i jak to wszyscy wokół zauważają - kwadratową hahahaha 🤪
...no i córkę mam ... z nią też na dwór od czasu do czasu wyjść trzeba hihihih 😜
Ja się do ślubu już zaczynam szykować powoli i załatwiania mam sporo...
Echhh nadal mam problem z sukienką 😠
...i co się na zakupy wybiorę żeby ją w końcu znaleźć to kupuję co innego 😜 ...dzisiaj na przykład wróciłam do domu z zaj****stą kiecką, długą, białą, przewiewną i z szerokim pasem w sam raz na mój wystający już brzuszek 🤪 🤪 🤪
Co do jedzonka natomiast...miałam dzisiaj twardy orzech do zgryzienia 🤢 🤢 🤢
Wybierałam i ustalałam ślubne menu... szczerze Wam powiem, że śmiesznie było, bo właścicielka hotelu i restauracji śmiała się ze mnie, że jeśli goście zjedzą to wszystko na co ja mam teraz ochotę to im się wódka nawet do kieszeni nie zmieści hahaha 😜 😜 😜
Po godzinie rozmowy ze mną stwierdziła żebym do niej wróciła jak na maxa najedzona będę bo inaczej to jak mnie podliczy to mi kasy zabraknie hihi 😜
A co do alergii to moja Ola jest astmatykiem i alergikiem...ale gdzieś tak od roku zauważam, że daje radę bez leków...chociaż zapalenie oskrzeli jest nam nadal dobrze znane niestety 🤢
Ale ze względu właśnie na nią o zwierzaki się nie martwię ale o przeprowadzkę na drugi koniec Polski gdzie jest całkowicie inny klimat 🤢
CANDYNS
OJ KOCHANA ROZUMIEM CIE JAK NIKT 🙂
MIAŁAM TO SAMO-JESZCZE WCZORAJ RYCZAŁAM,PRZEWIESZONA PRZEZ KIBEL I KAŻDA MYŚL O CZY KOLWIEK NAPAWAŁA MNIE ODRUCHEM WYMIOTNYM .I DO TEGO SŁABO MI BYŁO.ALE DZIS JEST SUUUUUPER 🙂
MUSIMY TO PRZETRWAĆ!!!
POZDRAWIAM
chloe
Fajne sa przygotowania do slubu, ja je bardzo milo wspominam....aaaah 🙂 Sam slub jeszcze milej 😆
Pamietam jak jezdzilam na przymiarki sukienki, do Opola 150km!!! Czlowiek byl mlody to mu sie chcialo hehe 😁
betigola
Poczytuję te Wasze posty, bo jestem tutaj nowa i cieszę się, że do Was trafiłam. Jestem z Bełchatowa. Nie mam tutaj wielu pokrewnych dusz, bo rodzinka mieszka dalej. Będę sie starała czasami zajrzeć, choć przy synu nie mam niemal na nic czasu.
Przepraszam, że to napiszę, ale cieszę się, że dziś pada, gdyż mogę odsapnąć wreszcie w domku. Poprzednie dnie całe niemal spędzałam przed blokiem albo spacerując po osiedlu. Ileż można.
Dziś pierwszy dzień nie biorę Duphastonu. Oczywiście cały czas o tym myślę i martwię się. Mam nadzieję, że mój organizm spisze się na medal i dam radę bez leków. Poprzednia ciąża cała była pod hasłem tabletki i zastrzyki.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Gość
Gość
wanilia
Rita
tak sobie czytam i czytam jak ładnie piszecie o swoich czworonogach i strasznie Wam zazdroszcze bo ja do swoich pociech mam 850km 😞 mam owczarka niemieckiego-3 latka i dwu miesięczną sunie Yorka-strasznie za nimi tesknie 😞
wanilia
Rita
ziolka
Jak tam nocka bop u mnie wyjątkowo dobrze. Wprawdzie wstaję co noc na siku ale zazwyczaj potem nie moge usnąć i się męcze strasznie. A dziś szybko usnęłam mimo że w dzień spałam 2,5 godziny. Dziś się lepiej czuję więc szybko pobiegłam do sklepu po rzeczy na obiadek póki mogę hehehe. Dzisiaj robie roladki schabowe ze szpinakiem i żółtym serem. Do tego ziemniaczki i sałatka lodowa z dodatkami. Ale jeszcze muszę iść po olej kurka bo zapomniałam. W ogóle mam taką sklerozę teraz że coś okropnego. Ale to załatwię jak będę szła na spacer z małą bo ją targać w tą i potem znowuy do domu to za dużo zachodu.
Nic to ide zjeść biały ser z rzodkiewkami 😁
betigola
Agamu
Sorki że się wtrącam, ale tak jakoś przypadkiem Was podczytałam. Jesli chodzi o mdłości to mi ustały dopiero 2 tyg temu! nic mi nie pomagało, NIC!!!!!!Schudłam przy okazji ( przez to) od połowy lutego do 5 kwietnia 10 kg, a teraz jak byłam na wizycie w maju to się okazało że mam na plusie 2 gramy heheheehehe!!!!!!!!!!!Więc wiem, przez co przechodzisz i współczuję 🙂Pozdrawiam!!
Gość
Gość
betigola
chloe
Juz bylo tak fajnie, a tu wczoraj ni stad i z owad zobaczylam na bieliznie plamki krwi a potem byl juz tylko bezowy sluz. Dzisiaj nic nie ma, juz wczoraj w nocy nic sie nie dzialo. Brzuch mnie nie boli. No alr skad ta cholerna krew!!! juz drugi raz, i nie wyglada ina wcale jak okres tylko jak ze skaleczenia. a potem szybciutk krzepnie i tylko jest brudny sluz a potem czysciutko!!! Przeciez leze prawie plackiem, spie po 13 godzin, a tu takie numery.
Mam pytanie do dziewczyn ktore mialy plamienia: jak one wygladaly? i co wam powiedzial lekaz, czmeu tak sie dzieje? mnie lekarka poiwiedziala ze albo z przemczenia albo jeszcze nie dokonca sie zagniezdzil dzidzius. Dodam ze we wtorek serduszko ladnie bilo, ciaza sie rozwija.
wanilia