Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a macie dziewczyny już jakieś głupie sny związane z ciążą lub porodem??
mi ostatnio sie śniło że urodziłam dziewczynkę i mój chłopak powiedział mi że mam spadac bo teraz ona będzie jego księżniczką hehehe a innym razem że urodziłam trojaczki uwaga: 2 chłopców i chomika hahaha sikałam 🙂

• Mamusia
hey dziewczyny

Rita dobre sny przez pol godziny sie smialam z chomika niezle hahahahhha

a co do spania tez mialam ze przez jakis czas sie budzilam o 5.30 i niemoglam zasnac a rano padalam ale przeszlo mi tak trwalo tydzien ...

a co do snow raz mi sie snilo ze niezdalylam do szpitala i rodzilam w samochodzie ..

• Mamusia
Rita napisał(a):
a macie dziewczyny już jakieś głupie sny związane z ciążą lub porodem??
mi ostatnio sie śniło że urodziłam dziewczynkę i mój chłopak powiedział mi że mam spadac bo teraz ona będzie jego księżniczką hehehe a innym razem że urodziłam trojaczki uwaga: 2 chłopców i chomika hahaha sikałam 🙂

Rita :
No ja na poczatku ciąży ''urodziłam'' METROWEGO olbrzyma 😉 ale chomikow jeszcze nie wydałam na świat 😁

Chloe:
Ty masz leżec i tyle... 4 dni to gówno a nie odpoczynek... 🥴
Fasolka jest najwazniejsza !!! A kiedy idziesz na kontrole?
Ps Moj małzonek wlasnie odkurza dywany i zamiata... korzysta pełna para z ostatnich dni urlopu 😁

• Mamusia
Hej hej
nie było mnie kilka dni a tu prosze prwie 40 stron niestety nie jestem w stanie przeczytac wszytskich bo brzuszek tak wolno chodzi ze zajęło by mi to chyba z gpodzinę jak nie lepiej.

Jak samopoczucie?
Mi już przechodza mdłości zdarza się czasem wieczorkiem ale juz w dzień co raz mniej z czego się cieszę.
No i przestał mnie boleć brzuch i teraz nie iwem czy to dobrze czy źle. A wizytę mam dopiero 1 czerwca :/

@Ula-> co do pierwszego "prawdziwego" usg to lekarz kazał mi przyjść w okolicach 13 / 14 tygodnia ale nie później więc jeśli o Ciebie chodzi to jak najbardziej trafiony termin 🙂

Mi mdłości nie przechodzą ... a nawet się czasami nasilają 😠

Dzwonili dzisiaj ze szkoły mojej Olki żebym po nią przyszła bo się źle czuje...
Jak ją zobaczyłam to mnie zatkało !!! Blada z siniakami pod oczkami...przywiozłam ją do domu no i zaczęło się rzyganko 🤢
Teraz śpi ale niefajnie mi to wygląda 🤢
Mam nadzieję że to nie jest żadna wirusówka 😞

A dzisiaj szkolna stołówka u mnie zaserwowała zupę pieczarkową, gulasz z kaszą i ogóreczka 🙂
Pycha 🙂

Za to moje dziecko ma na obiad wygazowaną colę bo nic jej nie przechodzi 🤨

Macie może jakieś pomysły jak jeszcze mogę jej pomóc ???
Leży biedna z termoforem na brzuchu z gorączką i ledwo co na oczy patrzy 😞

Już sama nie wiem 🤢
Na rzyganie nic jej nie chcę dawać bo biedna już nie ma czym 😞

Na razie się obudziła, mówi, że nadal ją boli ale popija colę i może się polepszy...

• Mamusia
ja mojej coreczce dawalam probiotyki w kroplach kupione w aptece no i caca cole odgazowana bez cafeiny ,i pomoglo zawsze po 1 dniu na drugi dzien ryz z 1 lyzeczka olejiu z oliwek przez pierewsze dni trzeba unikac wszystkiego pochodzenia mlecznego tak mi powiedziala pediatra i w sumie nigdy mnie niezawi0odlo ...

niech sie trzyma twoja mala 🙃: 😘

Zaparzoną miętę zwymiotowała 🤢
Jak na razie odgazowana cola jej nie rusza ale jak na razie wypiła kilka łyków...
Nic nie chce jeść 🤢 Udało mi się ją namówić na jednego małego herbatnika tylko 🥴
Chciałam ją przed chwilą przytulić to nakrzyczała na mnie żeby jej nie dotykać bo tak bardzo ją boli... echhh mówię Wam... MAŁE DZIECI - MAŁY KŁOPOT, DUŻE DZIECI - DUŻY KŁOPOT 🤨

• Mamusia
biedna mała 😞 dzwoniłam teraz do siostry bo te jej brzdące często chorują to też nie wymyśliła nic poza rumiankiem ;/ najlepiej jak by to przespała no ale weź tu śpij jak Cie boli echhh 😞

• Mamusia
Ula no własnie mam to usg 12/13 tydzień i powiedział ze bedzie sprawdzał przeziernosc karkową bo to najlepszy czas więc jak najbardziej. No i mam nadzieje ze faktycznie mijaja objawy z powodu wiekszego zaawansowania ciazy i tego sie trzymam 🙂 Już nie moge się doczekac tego usg bo bede wiedziec czy wszystko ok i czy wad zadnych genetycznych nie ma. A na razie czekam cierpliwie 😁

• Mamusia
ja jak byłam mała czesto miałam takie kłopoty i jak mnie bardzo meczyły wymioty to dostawałam pół tabletki awiomarinu. Po nim spałam a tym samym nie wymiotowałam. Sa tez w aptece takie specjalne proszki do rozpuszczania dla małych dzieci. One łagodza wymioty i działaja przeciw odwodnieniu

• Mamusia
Cześć dziewczyny :-)

Właśnie się zalogowałam. Termin porodu według OM mam na 1 grudnia 2011 r. Chciałam się z Wami przywitać :-) Na początku pragnę uspokoić koleżanki, które martwią się brakiem objawów. Wiadomo, każda ciąża jest inna, ale mnie piersi w ogóle nie bolały i nie bolą. Wymioty zaczęły się w 8 tyg i zakończyły w 10. Teraz nie czuję zupełnie nic. Dziś byłam na usg biometrycznym i wszystko ok. Jestem prawie w 12 tyg. Głowa do góry!

pomiary biometryczne to:

- długość ciemieniowo - siedzeniowa (CRL) - wymiar dwuciemieniowy główki płodu (BPD)

Hmm...czyli dokładnie nazwane badanie usg 😉