Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny nie stresujcie sie 😲...naprawde...sama sobie cisnienie podnioslam i teraz wiem ze to nie bylo tego warte,,, no bo co...nic mi to nie pomoglo a moglo zaszkodzic ☺️

Aaaaaa i badanie było robione przez powłoki brzuszne i wszystko ladniutko widac 🙂

ziolka napisał(a):
a tu jeszcze jedna zabawa co do płci 😁
http://jolmys.webpark.pl/

Wow dziewczyna mi wyszła 🤪

Ale z obrączki chłopak 😜

Co do wróżby - zabawy z dłoni to jak kobieta pokazuje komuś wewnętrzną stronę dłoni to wskazuje na chłopaka, a jeśli grzbiet dłoni to dziewczynka 😉

Ale na tak dużą skalę jak nasze forum to nie wiem czy cokolwiek się sprawdzi hihih 😉

A co do przyjemności dnia codziennego to wyobraźcie sobie, że założyłam sobie dzisiaj obcisłą sukienkę i sprawę w banku miałam do załatwienia...spora kolejka, klima nawaliła i aż ciężko było oddech złapać...ludzie się dziwnie patrzyli, że wzdychać zaczęłam ale jak tylko marynarkę ściągnęłam to pani przede mną jak zobaczyła mój brzuszek to od razu mnie za niego "złapała" i powiedziała żebym usiąść poszła i że jak ktoś przyjdzie to ona powie, że ja za nią stoję 🤪
Dziwnie mi się zrobiło ale tym samym zdałam sobie sprawę z tego jak już fajnie moja piłka musi z boku wyglądać hihih 🤪

@ Guga -> super, że wszystko oki 🤪
I tak trzymać 😉

@ wszystkie pozostałe brzuchatki -> BĘDZIE ZAJ***CIE ze wszystkimi naszymi wynikami i obrazami usg 🤪 🤪 🤪
Zero nerwów i stresów...i korzystajmy jeszcze z chwil kiedy brzuch można "wziąć" wszędzie ze sobą 😉

• Mamusia
ziolka no to mi wyszła córeczka
nie wiem mi mama mojego narzeczonego mówi że chłopiec i mój facet też mówi że chłopiec specjalnie bo by tak chcieli 🙃 ale ja jak tak brzydnę i mi te syfy tak wychodzą to mi się wydaję że to będzie córka 🙂

• Mamusia
Marzenakamil byłam w lumpeksie i były 2 takie same kurtki na dziewczynkę od 0-3 akurat na zimę NOWE brązowo różowe i ja kupiłam jedną bo jest tak śliczna że później bym mogła żałować 🤢 najwyżej dam komuś w prezencie jak będzie chłopak 😮 co do płci no teraz nam jeszcze nie powiedzą ale myślę że jak mam wizytę później 11 lipca i będę w 18 tygodniu ponad to już powinnam się dowiedzieć 🤪

pammat napisał(a):
Marzenakamil byłam w lumpeksie i były 2 takie same kurtki na dziewczynkę od 0-3 akurat na zimę NOWE brązowo różowe i ja kupiłam jedną bo jest tak śliczna że później bym mogła żałować 🤢 najwyżej dam komuś w prezencie jak będzie chłopak 😮 co do płci no teraz nam jeszcze nie powiedzą ale myślę że jak mam wizytę później 11 lipca i będę w 18 tygodniu ponad to już powinnam się dowiedzieć 🤪

Hehehe a mi bratowa w Anglii już ciuszki zbiera i pokazywała mi ostatnio przez skype'a i...okazało się, że wszystko ma dla dziewczynki 😜
Ale u mnie luzik...druga bratowa ma termin na wrzesień i już wie, że to dziołcha będzie więc jej oddam 😉

A co do usg to w zależności od wielkości i od wstydliwości naszych maluchów już od 16tc powinno być już widać co tam między nóżkami mają hihih 😉

• Mamusia
Marzenakamil To też masz fajnie no ja na dziewczynkę też mam dużo bo moja siostra w grudniu rok temu rodziła i mojego faceta siostra ma 2 dziewczynki i u nas jest epidemia kobiet i co chwilę też się dziewczynki rodzą w całej rodzinie 😁dlatego ta moja teściowa ma taka nadzieje na chłopca 😁 trzeba czekać 🙃

pammat napisał(a):
Marzenakamil To też masz fajnie no ja na dziewczynkę też mam dużo bo moja siostra w grudniu rok temu rodziła i mojego faceta siostra ma 2 dziewczynki i u nas jest epidemia kobiet i co chwilę też się dziewczynki rodzą w całej rodzinie 😁dlatego ta moja teściowa ma taka nadzieje na chłopca 😁 trzeba czekać 🙃

Hehe kochana mój ojciec to już nadzieję stracił na bycie "prawdziwym" dziadkiem 😜
Moi rodzice mają już 5 wnuczek + 1wnuczka w drodze 😜
Teraz na mnie wszyscy patrzą jako na ostatnią deskę ratunku dla mojego ojca 😜
Ale ja tak bardzo chcę drugą dziewuchę, że masakra 😉

Ulka napisał(a):
w tej wrozbie wyczytalam cos o powiekszeniu nosa w ciazy , czy naprawde musze sie zamienic w babe jage? nie dosc ze wlosy mi rosna jak u goryla , to co jeszcze, wydluzy mi sie nos, pieknie! hhaha zartuje oczywiscie az tak sie tym nie przejmuje

Hihihih Ula z tym nosem to niestety po części prawda jest 😜
Ale on się nie wydłuża tylko tak jakby puchnie...ja się z bratową śmiałam jak w ciąży byłyśmy wcześniej, że wyglądamy jak Tyson bo walce 😜

• Mamusia
Hej hej dziewczyny skrobnę coś szybko bo wyjeżdżam dziś na weekend do teściów i pewnie nie będzie okazji na brzuszek zajrzeć.. 🤨
Mam dziś taki dzień byle jaki wstałam rano i okazało się że brzuch mam mniejszy i cały dzień się mnie myśli krzywe trzymają dlaczego dziś się schował...Do tej pory nie robił mi takich numerów i raczej się powiększał a nie na odwrót 🥴 Też tak czasem macie?? Ja już nie mam żadnych objawów ciążowych od jakiegoś czasu i przyznam się że się martwię. We wtorek idę do mojego gina - tego prywatnego więc na 100% będzie usg. Ale gdzie tu do wtorku? Gdyby nie te wątpliwości to byłabym bardzo szczęśliwa bo według daty OM skończyłam już 13 tydz i tym samym weszłam w drugi trymestr 🙃

@ wanilia -> to super, że książkowo Ci złe objawy mijają 😉
Tylko się cieszyć, nie ma powodu do zmartwień 😉
A co do usg to i tak wszystkie wcześniej macie niż ja 😞
Mój małżon chce też być przy następnym usg i muszę na niego czekać do ostatniej chwili 14 tc 🤢

• Mamusia
Marzena ja mam wizytę co 2 tyg średnio a to dlatego że chodzę do lekarza na nfz i oprócz tego prywatnie 😜 . Tym sposobem mam badania robione na nfz i krew pobieraną w przychodni przed wizytą - nie muszę latać nigdzie, odbierać wyników itd. Ale lekarz taki sobie więc prywatnie biegam do innego 😉

• Mamusia
Hhihihihih mi z nerwów wczoraj rano brzuch sie całkiem schowal a dzisiaj znow jak balonik 🙂
Z wróżby wyszła mi dziewczynka i z obraczki tez 🙂 Oczekujaca Babcia tez mowi ze kobitka bedzie ...zobaczymy 😜

Ja w pośpiechu gotuje 30 rosół tej ciąży hihihihihii 😁
Udało mi sie kupić słodkiego hiszpanskiego arbuza ...oooo i nawet nie ''oddałam'' wczorajszych truskawek - wiec mi tez ''miłe ''objawy ciązowe mijaja powoli...
oh mam taka ochote na fasolke po bretońsku a do tej pory nie moglam jesc nic pomidorowego...moze czas zaryzykowac 🤪

Dziewczyny pytałam o krew pepowinowa ale wszystkie mnie ''olałyście'' 🙂

Ja na lekarkę swoją absolutnie nie narzekam, a chodzę tylko na NFZ...jedynym minusem jest to, że sprzętu nie ma do zrobienia usg 😞

Za to na usg jeżdżę do najlepszego w Szczecinie lekarza...gościu stary jak świat ale nikt na niego złego słowa nie powie...najlepszy sprzęt i największe doświadczenie echhh właśnie tego mi będzie brakować jak się stąd wyprowadzę 😞 😞 😞
Ale z drugiej strony cieszę się, że się jeszcze załapię na to najważniejsze usg właśnie u niego 🙃
No ale muszę czekać na mojego do połowy czerwca więc najpierw Wasze fotki pooglądam 😉

guga napisał(a):
Hhihihihih mi z nerwów wczoraj rano brzuch sie całkiem schowal a dzisiaj znow jak balonik 🙂
Z wróżby wyszła mi dziewczynka i z obraczki tez 🙂 Oczekujaca Babcia tez mowi ze kobitka bedzie ...zobaczymy 😜

Ja w pośpiechu gotuje 30 rosół tej ciąży hihihihihii 😁
Udało mi sie kupić słodkiego hiszpanskiego arbuza ...oooo i nawet nie ''oddałam'' wczorajszych truskawek - wiec mi tez ''miłe ''objawy ciązowe mijaja powoli...
oh mam taka ochote na fasolke po bretońsku a do tej pory nie moglam jesc nic pomidorowego...moze czas zaryzykowac 🤪

Dziewczyny pytałam o krew pepowinowa ale wszystkie mnie ''olałyście'' 🙂

Hihi teraz czekać co na usg wyjdzie 😉

A, że truskawek nie oddałaś to świadczy o tym, że to jest podstawowe danie grudniówek 😜

Co do fasolki to bym jeszcze nie ryzykowała chyba na Twoim miejscu bo to strasznie ciężkie danie jest, a Ty masz taki wrażliwy i wymęczony żołądeczek ...

Co do krwi pępowinowej to chyba nie doczytałam tego postu 🤢
Mi proponowano jak rodziłam Olę ale nie poszłam na to...nie wiem co o tym myśleć tak prawdę mówiąc...jak do tej pory nie było takiej potrzeby jeśli o Olę chodzi i twu twu mam nadzieję, że nie będzie 😜
Myślę, że gdybym miała jakieś problemy z płodem w ciąży to bym się zdecydowała( nawet na raty mi proponowali) Ale jeśli dzidzia się dobrze rozwija to tym razem też się pewnie nie zdecyduję...

A wy co myślicie 😉 ???