Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

witam dziewczyny no z moją aktywnoscia to slabo teraz a przed ciaza tez byla mala!!!! Ja czesto chodze na spacery takze zawsze cos na rowerze sie boje jezdzic ale powinnam tez np chodzic na basen!!! A tak w ogóle to czekam tez na wiesci od chloe!!! Do basi no to sie ciesze ze pracujesz nadal ale pewnie robisz same dniowki i weekendy masz wolne tak!!!! wszyscy pracuja na tych samych zmianach a u mnie to sa popoludniowki i dniowki i jak ktos ma za duzo popoludniowek to burzy a zwlaszcza pretensje maja dwie po 40 menopauzy

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilia napisał(a):
novaM mnie też się wydaje że czasem coś czuję ale opisałabym to raczej jako takie delikatne pukanie a nie łaskotanie....ale pewna nie jestem czy to dzidziol. tak sobie myślę że ma już pewnie z 12 cm to jak się rozpycha to mam prawo czuć chyba? nie pamiętam na której stronie była ta tabelka z rozmiarami w kolejnych tyg a nie chce mi się szukać 😮

Myślę, że jak najbardziej możesz już czuć maleństwo 🙂

W pierwszej ciąży jest o tyle gorzej, że nie wiadomo czego się spodziewać ... z Olką poczułam pojedyncze ruchy w 16/17 tyg... a teraz proszę już wiem co jest grane w 14 🙂

• Mamusia
A co do aktywności to teraz jak małżona nie mam to wiecie jaki sport mam z głowy 😜
Z tego co mi zostało to uskuteczniam shopping i prowadzanie Oli do szkoły 😉

@ Chloe -> no gdzie Ty jesteś kobietooo 🙃 Już chcemy wszystkie przeczytać jak maluszek rośnie łądnie 😉

• Mamusia
Witajcie!!!!!
Wlasnie dotarlam do domu!!! I juz pisze 🙂))
Mam same dobre wiadomosci 🙂))
1. Dzidzia jest piekna, fika koziolki i pieknie bije jej serduszko
2. jest juz mega duza, ma 52mm co odpowiada 12t 2 d czyli 6 dni ponad norme
3. pani ginekolog pocieszala mnie ze drugi raz w tym samym czasie to sie juz nic nie stanie, takie prawo statystyki
4. rozowym sluzem po stosunku mamy sie zupelnie nie przejmowac
5. za tydzien w srode usg genetyczne 🤪
6. juz dodalam fotke 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
Witajcie!!!!!
Wlasnie dotarlam do domu!!! I juz pisze 🙂))
Mam same dobre wiadomosci 🙂))
1. Dzidzia jest piekna, fika koziolki i pieknie bije jej serduszko
2. jest juz mega duza, ma 52mm co odpowiada 12t 2 d czyli 6 dni ponad norme
3. pani ginekolog pocieszala mnie ze drugi raz w tym samym czasie to sie juz nic nie stanie, takie prawo statystyki
4. rozowym sluzem po stosunku mamy sie zupelnie nie przejmowac
5. za tydzien w srode usg genetyczne 🤪
6. juz dodalam fotke 🙂

gratuluje!!! uważaj na siebie 🙂 ja w piątek mam usg genetyczne 🙂buziaki

• Mamusia
super Cloe tez z niecierpliwoscia czekalam na wiesci 😉)) hmmm mowicie ze juz czujecie dzidziolki a ja nic nie czuje... buuu... mam nadzieje ze tez juz niedlugo bede ciut spokojniejsza bo jak narazie kazdego dnia sie boje czy cos sie nie stało.... pozdrawiam was gorąco 🙂)

• Mamusia
Gratulacje Chloe! A ja poszukuje nowego lekarza, tzn juz znalazlam ale na wizyte trzeba czekac do 4 lipca! Ide do niego w poniedzialek, robie oczy kota ze shreka i prosze zeby mnie przyjal. A w miedzy czasie zrobie usg genetyczne bo na ostatnim kazala mi zrobic jakos w 14 tygodniu

• Mamusia
No wiadomo, że nasza...bo kto się do nas zapisze to już nie odejdzie 😜

A właśnie a propos dobrych wieści to sobie pocieszający prezent na urodziny robię 🤪

Pieska znalazłam 🤪 A raczej suczkę 🤪
Labradorkę czekoladową 🤪 Matka champion PL ,a ojciec champion z USA 🤪
Jutro do niej jadę i odbiór w przyszłym tygodniu 🤪
Ale się cieszę 🙂
Odwrócę jeszcze na jakiś czas uwagę mojej Oli od mojego mega już wystającego brzuszka heh 😜

• Mamusia
Chyba guga pisała ostatnio o poduszce dla kobiet w ciąży,bo w właśnie oglądam i nie wiem czy masz ją w kształcie litery J czy C ????
Coraz gorzej mi się śpi i myślę, że jak urosnę to lepiej nie będzie a jak ma mi coś pomóc to szuakm szukam i szukam .
Oglądałam te poduchy na stronie mojapoduszka. pl tej co reklamują u góry ??? A gdzie Ty kupiłaś ???