Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej hej
i znowu strasznie duzo stron do przerobienia ale chyba nie dam rady 🙂 ponad 20 🙂

Czy wam tez tak duszno i ciezko? nie mam czym oddychac ciagle jestem słaba i o spacerze nie ma mowy. Własnie sie wybrałam i wróciłam bo nie da rady. myslałam ze nie dojde do domu a tu jeszcze lipiec i sierpien lata :/

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny ja właśnie wróciłam bo od rana byłam na zakupach i troszkę zaszalałam 😁
Basienka jeżeli masz l4 od lekarza rodzinnego to masz 80% płatne od gineekologa 100%
Ja niestety też jeszcze nic nie czułam ale będę cierpliwie czekać na pierwszy znak od mojego dziecka 😜

Wlasnie tak sie zastanawilam nad tym. Widac ze jednak jest roznica kto wystawia. Dzieki bardzo wilekie za info.

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny ja właśnie wróciłam bo od rana byłam na zakupach i troszkę zaszalałam 😁

Widzę że wszystkie shopping usuteczniają 😉 A u mnie z kaską trochę słabo i się powstrzymuję mimo że przecież mam tyle czasu na szaleństwa w wieszakach. Poczekam na wypłatę i zobaczę ile mi urwą za zwolnienie. Podstawa niby 100% płatna ale premię pewnie zabiorą co oznacza jakieś 400 zł w plecy za to moje leniuchowanie...A od męża trochę głupio ciągnąć na ciuchy bo sama widzę że szafa pełna i mam w czym chodzić 😉 Pozostają więc lumpiki ale w moim ulubionym w tym tyg nic nie było.

• Mamusia
Co do zakupów dla dzidzi myślę, że jeszcze za wcześnie 🙂 potem poszaleję ! Zrobiłam na obiad kluski z truskawkami i zupkę koperkową. mniam .
Basieńka co do lotów samolotem, ja zrezygnowałam tez miałam lecieć na wakacje na W-spy ale jednak dzidzia przede wszystkim - poza tym co się odwlecze to nie uciecze! Naczytałam się na internecie wielu opinii na temat lotów samolotem i chyba rozsądek wygrał. W tamtym roku leciałam koło 5 godzin nic mi nie było przez całą podróż, ale przy zmianie ciśnienia na końcu lotu myślałam, że mi mózg uszami wyjdzie - pomyśleć tylko co może czuć jeszcze w pełni nie wykształcony mózg. Nikogo nie namawiam i nie chcę straszyć, bo wakacje na prawdę mogą być udane - zresztą skonsultuj się z lekarzem i oby wszystko było dobrze to Ci wyda pozytywna opinie ,że możesz podróżować .

• Mamusia
A lozeczko mam (podobno ja i siostra w nim spalysmy 😉) a przegladajac piwnice babci znalazlysmy z mama jeszcze jej stare lozeczko 🤪, wiec mam dwa do wyboru

A tak to tylko butelki poki co i przegladnelam co ciuszki ktore jeszcze gdzies tam z mojego dziecinstwa zostaly. Niestety az tak malych mama nie zachowala. Zastanawiam sie powoli nad wozkiem, ale tylko przegladam co tam za ile i gdzie. Jakies powazniejsze zakupy raczej bede robic kolo Pazdziernika lub Listopada 😆

• Mamusia
no ja już mam pare bodziaków,nowych i z lumpa i czapeczkę spodenki i spioszki mam już podgrzewacz do butelek polecam tommee tippee każda butelka wejdzie i jest super i mam już 2 smoczki 0+ i szczotke do włosów ze świńskim włosiem tak pomalutku kolekcjonuje 🤪

• Mamusia
Hejka 🤪

A mi się ostał jeszcze po Oli wózek nawet 🤪
Fajny taki GRACO 🙂 tylko na zimę dokupić muszę śpiwór i nowy fotelik-nosidełko do niego pasujące 😉
Heh ale pewnie i tak drugi jakiś nowy później upatrzę i jeden będzie tylko w domu 🙂

Pod koniec miesiąca jadę na zakupy do Niemiec, zaatakuję niemieckie kosmetyki dla niemowląt bo są naprawdę lepsze od polskich 🙂 Sprawdziłam na Oli 😉

Bo później jak już się stąd wyniosę to bliżej mi będzie niestety do Ruskich 😠
A teraz do Niemiec mam kilka kilometrów tylko 🙂

Wiecie co... czekam właśnie na koleżankę i jedziemy oglądać moją przyszłą labkę 🤪 🤪 🤪
Już mi serducho bije mocniej hihih 🤪 🤪

Aaa i zebrałam się dzisiaj w sobie i byłam w urzędzie odwołać ślub...powiem szczerze, że dosyć łatwo mi to przyszło 😉
I tak jakoś lżej teraz 🙂

Miłego popołudnia Wam wszystkim życzę...buźka 😘

• Mamusia
Ojj dziewczynki coś czuję, że się rozpiszę jak wrócę 😉
Na temat wszystkiego hehe jeszcze będziecie mnie miały dosyć 😜
Biorę aparat może mi pozwolą fotki zrobić 🤪

...no to ja spadam ... komu w drogę temu wrotki hihih 😉

Oby była równie boska jak na zdjęciu 🤪

• Mamusia
Witam.
dopiero co dołączyłam do pogaduch babskich Waszych a widzę że wszystkie bolączki można z Wami przedyskutować.bardzo mnie to cieszy 🙂 mąż już nie może mnie słuchać....więc u nas 14 tydzień. mam już córcię 4 letnią,która się ogromnie ucieszyła na wieść o dzidzi.aż mnie uściskała co prawie mi łzy wycisnęło z oczu.byłam w poniedziałek na usg i wszystko w porządku.kostki wszędzie tak jak ma być.7,5 cm długości.po prostu gigant.hehe
pozdrawiam

witam no ja dzis golabki jadlam!!! A co do kupowania ciuszkow to jeszcze za wczesnie poczekam jeszcze spokojnie!!!! Lozeczko bede miala od znajomej i do tego posciel i materacyk i wozek od znajomych dostane takze duzo naprawde zaoszczedze!!!! ciuszki to sie bedzie kupowac przed samym porodem!!!! moze cos dostane jeszcze@!!!!! Jade do tesciow teraz takze trzymajcie sie zagladne wieczorkiem

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
Witam.
dopiero co dołączyłam do pogaduch babskich Waszych a widzę że wszystkie bolączki można z Wami przedyskutować.bardzo mnie to cieszy 🙂 mąż już nie może mnie słuchać....więc u nas 14 tydzień. mam już córcię 4 letnią,która się ogromnie ucieszyła na wieść o dzidzi.aż mnie uściskała co prawie mi łzy wycisnęło z oczu.byłam w poniedziałek na usg i wszystko w porządku.kostki wszędzie tak jak ma być.7,5 cm długości.po prostu gigant.hehe
pozdrawiam

To super 😁

Ja dzis ide do lekarza ale tylko wyniki moczu pokazac bo ostatnio mi wyszlo ze mam problem z pecherzem (o czym nie wiedzialam). Mam nadzieje ze juz wszytsko jest ok 🙂 Lecem 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
no ja już mam pare bodziaków,nowych i z lumpa i czapeczkę spodenki i spioszki mam już podgrzewacz do butelek polecam tommee tippee każda butelka wejdzie i jest super i mam już 2 smoczki 0+ i szczotke do włosów ze świńskim włosiem tak pomalutku kolekcjonuje 🤪

pammat - butelki avent tez wejda? bo dostalam u mojej gin zestaw taki gratisowy i tam byly buteleczki avent, a mama mi mowila ze do tego trzeba specjalny podgrzewacz tez avent. moze dostane go w spadku, od jej kolezanki 😉
lakator od mamy dostane, nie uzywany, lozeczko tez od rodzicow po braciszku moim. a wozek obiecali kupic dziadkowie dzidziusia.
my to w ogole musimy remont naszej sypialni zrobic bo tam bedzie pokoik ale z tym jeszcze spokojnie czekamy do konca wakacji. tak samo z ciuszkami. kupowac bedziemy na pewno nowe, ale nie jakies firmowe.

novaM - mam liste imion dla ciebie:
Awra, Abba, Figa, Nesca, Bajka, Tequila. Jak chcesz wiecej to pisz, wybralam narazie te najciekawsze 🙂

witam nowy brzuszek 😉

• Mamusia
cześć mamusie te domowe i te nowe 🙂
co do zakupów ciuchów po chłopcach mam masę ale gdyby czasem była dziewczynka to mam kilka koleżanek które mają małe córeczki i obiecały mi pożyczyć oczywiście troszke też kupię ale to dopiero jak będe wiedzieć płeć.
Chloe opuściłaś mnie o 5 dni teraz jestem na końcu listy. 🙂 razem z Mariką no chyba że dołaczysz do nas zobaczymy 🙂

• Mamusia
Powiem wam że nie wiem jak to się stało tzn wiem ale tak jakos smieszne ywszło że przy mojej córci miałam tylko jedna butelke której tak w ogóle nie używałam hehehe i cieszę się że nie kupowałam własnie całego zestawu ani podgrzewacza. U mnie mała ciągnęła cały czas cyca przez 6 miesięcy. Ale teraz zastanawim się własnie nad butelkami i tym pogrzewaczem. I chyba po prostu zmobilizujemy rodzinkę żeby się złożyli jak coś 😁 Ale najpierw muszę się rozejrzeć za tym dokłądnie bo w sumie więcej dzieci nie planujemy więc dopiero się muszę zastanowić.
Zresztą mam tyle teraz na głowie że szkoda gadać. Chcę założyć firmę ale jestem jeszcze w trakcie szkoły i do tego w ciązy i potem dzidziuś i nie wiem czy nie za dużo sobie wezmę na głowę. Jak tylko skończe semestr to biorę się ostro do rozpatrywania wszytskoch za i przeciw 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
ja również witam nową koleżankę 😎
novaM rozpisuj się ile chcesz poczytamy z dziewczynami 😁
guga baczność spocznij 😘

A co 🙂 Porządek musi być !! No nie ??? 😉 😜

Ps. Chloe : Nesca mi sie bardzo podoba 🙂 Ale to nie ja piesia kupuje 🙂

• Mamusia
rubi napisał(a):

Chloe opuściłaś mnie o 5 dni teraz jestem na końcu listy. 🙂 razem z Mariką no chyba że dołaczysz do nas zobaczymy 🙂

hihi, ostatni beda przedostatnimi... 😉 ale tak na prawde to nie iadomo jak to bedzie. niby termin przewidywany jest najdokladniejszy wlasnie z usg w 12tc. z om wychodzi za to 4.01 wg mojej gin, wg kalendarzy w necie 31.12... mysle ze to bedzie jakos w przerwie miedzyswiatecznej i mam tylko nadzieje ze moja lekarka nie wybierze sie na jakies narty:P
w przyszlym tygodniu mamy usg genetyczne, to duzo dokladniejszy sprzet, zobaczymy co tam powiedza. Moj brat i ja z usg mielismy terminy na tydzien wczesniej a urodzilismy sie dokladnie w terminie z om 🙃

Ps. dziewczyny nie wiecie czy marzenka prowadzi nadal ta liste obecnosci nasza? jesli tak to gdzie bo ma linka tylko tego starego, bez aktualizacji... 😞

• Mamusia
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
ja również witam nową koleżankę 😎
novaM rozpisuj się ile chcesz poczytamy z dziewczynami 😁
guga baczność spocznij 😘

A co 🙂 Porządek musi być !! No nie ??? 😉 😜

Ps. Chloe : Nesca mi sie bardzo podoba 🙂 Ale to nie ja piesia kupuje 🙂

mnie tez sie podoba i Inka jeszcze fajne jest 🙂 szczegolnie jak piesek taki czekoladowy 🙂 🙂