Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
cześć dziewczyny 🙂

a ja dzisiaj mam komunię i wcale a wcale nie chce mi się na nią jechać. o 12 mam. teraz pomalowałam sobie paznokcie więc akurat mam chwilę żeby zajrzeć do Was 😁 bo nic innego nie da się robić teraz ;p

Przypomnial mi sie kawal:
-Kiedy kobieta jest najbardziej bezbronna?

-Jak ma pomalowane paznokcie! 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja mam taki wozek jescze po malym, ze jest to ogolnie sportowka, ale mam do tego gondolke ktora sie wklada do sportowki rozlozonej na plasko i mam gleboki wozek, a a do tego fotelik samochodowy zakladany tez na sportowke, kola skretne przednie i ogoelnie nie jest taki zly w prowadzeniu, to jest wozek Graco Travel system 3in1
Graco Travel System

• Mamusia
Hello dziewuszki!! Chloe Ty masz 2 piętro, a ja 3!!! Masakra... nie wyobrażam sobie, jak będę ciągać dziecko, wózek, zakupy itd.. Koleżanki, które mają dzieci mówią, że po prostu będę na dole na klatce zostawiać, a w domu albo bez albo drugi kupić do bujania... więc mam dylemat, bo teściowa zapowiedziała, że kupuje wózek (pierwszy wnuk) i chce wypasiony kupić, ale zastanawiam się, czy jest sens? skoro może się niszczyć na klatce... sama nie wiem...

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Hello dziewuszki!! Chloe Ty masz 2 piętro, a ja 3!!! Masakra... nie wyobrażam sobie, jak będę ciągać dziecko, wózek, zakupy itd.. Koleżanki, które mają dzieci mówią, że po prostu będę na dole na klatce zostawiać, a w domu albo bez albo drugi kupić do bujania... więc mam dylemat, bo teściowa zapowiedziała, że kupuje wózek (pierwszy wnuk) i chce wypasiony kupić, ale zastanawiam się, czy jest sens? skoro może się niszczyć na klatce... sama nie wiem...

ja myslalam jeszcze zeby wozek w aucie trzymac po prostu, na klatce niestety nie ma mejsca. nam tez rodzice kupuja wozek - juz zapowiedzieli, ale taki jaki my sobie wybierzemy 🙂

Dziewczyny dzięki za dobre słowa wiem wiem jakie są kobity w robocie!!!!
moja siostra mi tylko podpowiada że jak tylko będę miała l4 już od ginekologa to żebym poszła je sama zanieśc i powiedziec że już nie wracam i porzegnac się z dziewczynami co wy o tym myslicie????

• Mamusia
dzień dobry 🙂
Ja własnie gotuje obiadek później jadę po męza bo wraca do domku, rano juz objechałam sobie na stragany po czereśnie bo mi się jakoś tak zachciało.
Holi było by ładnie z twojej strony z głową do góry oczywiście 🙂 a gadaniem się nie przejmuj nie ma i nie będzie idelanych koleżanek w pracy.

• Mamusia
u mnie z kolei kolezanki już wiedzą tylko do szefa jeszcze mi jakos nie podrodze ale juz pewnie musze podejsc ..... 🙂 ale skoro sie nie wybieram poki co na L4 to jakos tak mi odwagi troche brak .... właśnie na poczatku czerwca poszla jedna laska na L4 ale ona rodzi juz w sierpniu , szef chyba pomysli ze jakas epidemia 🙂 😉 🙂

jesli chodzi o wózki na klatce nie wiem jak u was ale w lecie jak dzieciaki otwieraja drzwi to sama widzialam u siostry w bloku ze jakis kocur sie w wózku wylegiwał.... nie wiadomo czyj .... wiec ja wózek albo w aucie albo w domu......

• Mamusia
rubi napisał(a):
kochana a kto się do ciebie wybiera 🙂 płeć męska czy żeńka 😁

I jedno i drugie plus dziecko... 🤨
W sumie to umowilam sie ze znajoma ze studiow na babski weekend a tu kuzyn z zona ktorej nie trawie i z synkiem wpadaja na'' noc''... nie mialam jak odmowic 😮

• Mamusia
wanilia napisał(a):
guga nasz stan całe szczcęście sprzyja wykrętom i symulacjom. Jak już przyjdą skocz dwa razy do kibelka, powiedz że Cie mdli i do łóżka, niech się sami sobą zajmą. Szkoda że od razu nie powiedziałaś że jesteś nie w formie... 😉

hihihihihi ale z Ciebie ''aparatka'' 🤪
nawet nie bede musiała za duzo symulować bo zauważyłam ze jak sie denerwuje to mi niedobrze 😮

• Mamusia
guga napisał(a):
wanilia napisał(a):
guga nasz stan całe szczcęście sprzyja wykrętom i symulacjom. Jak już przyjdą skocz dwa razy do kibelka, powiedz że Cie mdli i do łóżka, niech się sami sobą zajmą. Szkoda że od razu nie powiedziałaś że jesteś nie w formie... 😉

hihihihihi ale z Ciebie ''aparatka'' 🤪
nawet nie bede musiała za duzo symulować bo zauważyłam ze jak sie denerwuje to mi niedobrze 😮

W zeszły weekend umówiliśmy się ze znajomymi w kanjpce na mieście i ta mi się iśc nie chciało...A W na to: jak Ci się nie będzie podobać to powiesz że się źle czujesz i wracamy, żadnego siedzenia na siłę. Tym mnie do wyjścia przekonał 😉 O 23 przenieśliśmy się do mieszkania znajomych, siedzieliśmy do drugiej 🤪 Było super więc nie musiałam symulować 😜

• Mamusia
wanilia napisał(a):
pytanko takie mam: Wy też macie wrażenie że Wasze brzuszki robią się twardsze? Do tej pory miałam wrażenie że struktura raczej taka tłuszczykowa a teraz pod pępkiem twardszy : czy to macica wyczuwalna ?? 😮

Hmm, moj od poczatku jest twardy 🙃

• Mamusia
dobra guga 😁
kurde już 4 osoby mi powiedziały że będę miała chłopaka patrząc na mój brzuch 😮 mam nadzieje że lekarz mi powie 28 czerwca co i jak bo sama jestem ciekawa 😁
czytałam że od 15 do 17 tygodnia robi się (badanie przesiewowych krwi) wykrywa chorobę downa chyba pójdę i zrobię sobie takie badanie 🙂

• Mamusia
Jednak ktoś lub coś sie nade mną zlitowało.... Taka piekną pogodę moi goście załapali w Swinoujsciu ze przyjadą nie prędzej niż o 1800 🙂 ufff
bede miala czas na pogaduszki z kumpelą i nie musze gotowac big obiadu 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
dobra guga 😁
kurde już 4 osoby mi powiedziały że będę miała chłopaka patrząc na mój brzuch 😮 mam nadzieje że lekarz mi powie 28 czerwca co i jak bo sama jestem ciekawa 😁
czytałam że od 15 do 17 tygodnia robi się (badanie przesiewowych krwi) wykrywa chorobę downa chyba pójdę i zrobię sobie takie badanie 🙂

No u mnie każdy mówi : tak ladnie wyglądasz , ze napewno chłopiec bedzie... a moja mama desperadzko chce wnuczke i zaraz krzyczy : ale rzyga na dziewczynke 🙃
ja sie dowiem 7 lipca... w urodziny mojej mamy...wiec mamusia liczy na prezent 🤪