Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ehhh no tak to z ludźmi jest. ja tez dzisiaj byłąm na badaniach... przede mna była para staruszków, i weszłam ja i rownoczesnie ze mna taka młoda damulka... moze z 35 lat. ja od razu podeszłam do punktu pobrań a ona biegiem za mna... no i sie pytam kto ostatni... a ona do mnie z tekstem ze wychodzi na to ze Pani bo ja byłam przed Pania.. zreszta emeryci i te w ciazy mogły by przyłazić później bo i tak w domach siedza.. a ona do pracy sie spieszy....i przez takich musi w kolejce siedziec... no ale na szczescie pani w rejestracji przemiła pokazała jej ładnie karteczke ze pierwszeństwo mają emeryci za okazaniem jakiejs tam ksiazeczki, kobiety w ciązy i dzieci... no i miala pecha... bo nie dosc ze weszla jako ostatnia to jeszcze musiala puscic kobiete starsza za nia co przyszła... hehe sprawiedliwosc ja dopadła ;p

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
sdziej przyjazne i tolerancyjne, bo narazie szkoda slow na ich chamskie zachowanie
dzwonilam do zusu w mojej sprawie - bez zmian, pojde jutro do tego mojego szefa i go chyba zabije gołymi rękami i powiem ze wiecej zwolnien na oczy nie zobaczy, tylko czy mozna samemu dostarczac zwolnienia do zus?? chyba nie bardzo, czy da sie ominąc pracodawce

oczywiscie ze mozna

• Mamusia
guga napisał(a):
Cos dzisiaj Doktor Chloe nie widac 🤨

Dziewczyny...jakies prpozycje na obiad???
Moze fasolke zółta ugotuje... jadlam co prawda wczoraj...ech Guga nie ma weny a moje hobby to gotowanie 😞

juz jestem wlasnie z pracy wrocilam 🙂

ja mam dzisiaj zolta fasolke na obiadokolacje nasza 🙂 🙂 mam na nia mega ochote!! 😁

asiadudzika- powiem ci ze masz cieza probe z ta kuzynka teraz, bo ja pamietam ze jak sie dowiedzialam ze dzidzius nie zyje w 13tc to nienawidzilam wszystkich kobiet w ciazy i z dziecmi. normalnie cos mnie trafialo jak je widzialam z tymi brzucholami!!!! przeszlo mi dopiero jak znow bylam w ciazy 🤪
straszna jestem , wiem....

• Mamusia
Ulka napisał(a):
zapewne on tych zwolnien juz nie ma, wyrzucil, czy nie wiem spalił na stosie w domu , moze ma ołtarzyk z moim zdjęciem i tam rytuały odprawia, wiec bede jezdzic, kopiowac dokumentacje choroby i odkręcac wszystko w zusie , szkoda kurna bo prawo powinno byc takie ze on to powinien robic bo to jego wina, a nie ja

jaki palant...jeszcze takich na stosie nie spalili ???

• Mamusia
dziewczyny nie straszmy się poronieniami, proszę. ja to potem cały czas o tym myślę. a też znam takie laski.

a ja juz się nacieszyłam myślą o stażu 😞 urząd pracy nie ma pieniędzy. tata nawet próbował załatwić mi znajomościami, ale niestety... 😞 czyli nadal się będę nudzić. tyle tylko, że niepotrzebnie tam wczoraj jechałam. bo w ogóle to złożyłam do Agencji Restrukturyzacji o projekt taki, teraz wyniki będę, jak coś to 75 tysięcy dostanę. tylko muszę być 3 lata w KRUSie ubezpieczona. No i jak się okazało, że nie ma kasy na staże to już w piątek jesteśmy umówieni do notariusza z rodzicami i przepisują na mnie włości 😁 będę panią na włościach 😁 😁 😁 no i idę się wtedy ubezpieczyć do KRUSu. i zaraz na zwolnienie pójdę, pieniądze marne bo 10zł za dzień zwolnienia ale zawsze jakieś.

ale powiem Wam, że nastawiłam się na ten staż. i to nawet nie chodziło, że coś kasy przybędzie. po prostu miałabym się po co ubierać i malować rano. a tak to taka wegetacja. i jeszcze ta tęsknota za mężem... strasznie mi go brakuje. wczoraj wieczorem to tak płakałam, że aż się zanosiłam od tego płaczu. nie umiem bez niego żyć. i dlatego ten staż by mi czas zajął. 😞

oj, zła jestem

• Mamusia
dziewczyny ja po prostu zgłupieję jak nie będę miała czegoś do robienia. miałam ten rok bardzoooo intensywny, studia dzienne, studia podyplomowe, pisanie 2 prac, egzaminy, życie na dwóch domach, jazda to do Lublina, to z Lublina (a mam do Lublina 200km). ten czas mi po prostu zasuwał.

a teraz mam go aż nadto? i co, czytam książki, średnio 1 dziennie, czasem może nawet więcej, chodzę na spacery, ale nawet nie bardzo mam z kim. bo męża nie ma. trochę z mamą, koleżanek tu dużo nie mam, zostawiłam je w Lublinie 😞 i to posiedzę trochę na tarasie. ale ile można???

• Mamusia
no własnie nie straszmy sie poronieniami o obumarciem płodu.. temat kiedys poruszany był i moze przemilczmy resztę bo ledwo czlowiek sobie prztlumaczy ze to raz na 10000 i ze nie na około a tu widac co chwila... strach to czytac;/ i strach myslec.. i znowu mysl o tym detektorze tetna mi przeszla....ehhh wariatka....

• Mamusia
Ulka napisał(a):
zapewne on tych zwolnien juz nie ma, wyrzucil, czy nie wiem spalił na stosie w domu , moze ma ołtarzyk z moim zdjęciem i tam rytuały odprawia, wiec bede jezdzic, kopiowac dokumentacje choroby i odkręcac wszystko w zusie , szkoda kurna bo prawo powinno byc takie ze on to powinien robic bo to jego wina, a nie ja

Jesli mozna Ci cos poradzic zadzwon do PIP i wtedy dowiesz sie z pierwszej reki jak to wyglada. Oni naprawde sa dobrzy w tym i nie wazne czy koles ma znajomosci czy nie i czy sie z tego wywinie czy nie. Wazne ze mu narobisz troche problemow i bedzie musial sie w jakis sposob naglowic ze udowodnic ze to nie jego wina.

Ja np kiedys wypelnilam na oficjalnej stronie PIP zapytanie o urlop ojcowski to mi odeslali listem odpowiedz 🙂

• Mamusia
ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż gdzieś na tydzień wyjechał.nie powiem że mi nie przeszkadza w domu ale jak może go na noc nie być??wszystko kwestia przyzwyczajenia.wiem.wydaje mi się że nawet fajnie jakby go nie było raz na jakiś czas w domu.rozłąka łączy 🙂 a czy Twój to tak musi jeździć??jakiś urlop sobie zaplanowaliście?tęsknotę trzeba podleczyć troszkę 😉

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
ja sobie nie wyobrażam żeby mój mąż gdzieś na tydzień wyjechał.nie powiem że mi nie przeszkadza w domu ale jak może go na noc nie być??wszystko kwestia przyzwyczajenia.wiem.wydaje mi się że nawet fajnie jakby go nie było raz na jakiś czas w domu.rozłąka łączy 🙂 a czy Twój to tak musi jeździć??jakiś urlop sobie zaplanowaliście?tęsknotę trzeba podleczyć troszkę 😉

mój pojechał dopiero pierwszy raz... nie ma go 2 tygodnie, przyjedzie pewnie za 4 - 6 tygodni. chcemy szybko wykończyć dom. tu na miejscu nie zarobi tyle ile tam... po tym czasie przyjedzie i pewnie znowu na 2 miesiące pojedzie. no podobno tam ładna kasa, zobaczymy jak pieniądze na konto wpłyną. ale z tego co on tutaj zarabiał i jescze bez mojej pracy to z dzieckiem by nam było ciężko, a co dopiero mówić o budowie domu

• Mamusia
coś mi się zdaje że z nas wszystkich ja najbardziej uczulona jestem na szpitale... 😉 za chwilę zbieram się do lekarza i stresior mnie taki dopadł.... 🥴 W sumie nawet nie wiem czego się tak boję bo dzidzię ewidentnie czuję, zwłaszcza wieczorami 🙂. Śmiesznie bo zawsze z tej samej strony brzucha, nawet się zastanawiam czemu sie po macicy nie przemieszcza tylko w tym kąciku jednym rozrabia 😁