Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej kobietki!! Jestem nowa sztuka i próbuje sie odnaleźć na forum 🙂 Pierwszy raz w życiu uczestniczę w czymś takim wiec mi pomóżcie 🙂 Na razie uczę się jak się tu poruszać, pewnie troszkę mi to zajmie. Pozdrawiam

• Mamusia
adusiaczek napisał(a):
hej kobietki!! Jestem nowa sztuka i próbuje sie odnaleźć na forum 🙂 Pierwszy raz w życiu uczestniczę w czymś takim wiec mi pomóżcie 🙂 Na razie uczę się jak się tu poruszać, pewnie troszkę mi to zajmie. Pozdrawiam

Witaj adusiaczek! 🙂
Przede wszystkim gratulacje i cieszymy sie ze do nas dolaczylas 🙂 lepiej pozno niz wcale 😉
jak masz jakies pytania to smialo! 🙂

• Mamusia
rubi napisał(a):
TO POWIESZ JEJ TAK MAMO ty juz miałaś swoją szansę opiekowaniem sie i wychowywaniem dzieci teraz jest moja szansa a jak nie będe mogła sobie poradzić to zadzwonię do Ciebie 🙂

ja bym dodała jeszcze ;a póki co to nie przyjeżdżaj bo daję sobie radę sama.

• Mamusia
adusiaczek napisał(a):

Witam cie 🙂 masz termin razem ze mna 😁
mozesz pisac co chcesz i pytac jak cie cos niepokoi, na pewno ci odpowiemy i nie krepuj sie, bo to forum jest zwariowane i nic nas juz nie zdziwi 😆
pozdrawiam

dzięki wielkie 🙂
Jestem w Krakowie sama jak palec (z mężem i kotem, ale ciążówek tu nie mam żadnych, była jedna ale mi uciekła do Bielska) wiec szukam wspólnych tematów i oderwania się od nudy 🙂

• Mamusia
Rita napisał(a):
a ja sobie zrobiłam małe śniadanko: gorace paróweczki z serem do tego puree z cebulką i fasolka konserwowa + ogóreczki buahahaha gdzie sie podziała Rita niejadek ??? 😁

wow, no to solidne sniadanko 😉))

• Mamusia
Ulka napisał(a):
niestety moje podejscie do kosciola wynika z zachowania ksiezy, mieszkam obok kosciała, dosłownie z 20 metrow moj swego czasu palił fajki na balonie wczesnym świtem i widział jak z zakrystii wychodziły prostytutki, nie mowiac juz o imprezach i oblewaniu koscioła jak go wybudowali co sie działo, drugi ksiądz ma dziecko, przepił samochód i nie raz mowił kazanie z obitą mordą bo sie bił na imprezkach, przykro mi , nie jestem przeciwna kosciołowi , ale nie potrafie ślepo wierzyc w ksiezy i prawa koscielne jak widze co sie dzieje, , a i tak dla zapewne wiekszosci sasiadek jestem żyd i Niemiec, bo nie chodze do koscioła,

wstyd czasami, ze ksieza zamiast dawac przyklad to takie cyrki robia...
my na swojej drodze poznalismy i takich, ale poznalismy tez, niestety nielicznych, ksiezy z powolania, byli to ksieza w duszpasterstwach akademickich, gdzie panuje zupelnie inna atmosfera, za ktora zreszta tesknie, bo jak wchodze do naszego kosciola i slysze tylko te skrzeczace panie... to mi sie chce czasem wyjsc 😜 a na naukach przedmalzenskich mielismy chyba najlepszego ksiedza pod sloncem!!! ale robilismy je jeszcze we wroclawiu. zycze kazdemu by w swoim zyciu spotkal takiego czlowieka!!!!

ale sie rozpisalam... 😉

• Mamusia
przebrnęłam. Witam nową Grudnióweczke 🙂 oraz wszystkie piękne dziewczęta 🙂
ULA powiem Ci że jak teraz nie zrobisz porządku z teściową to do końca życia będziesz miała przesrane.moja teściowa też lubiła wpadać bez zapowiedzi i któregoś razu powiedziałam żeby dzwoniła zanim przyjedzie. może zbyt dosadnie powiedziałam ale teraz mam spokój.daj jej się wtrącić jeszcze raz.poczekaj aż coś powie i wtedy powiedz albo lepiej wykrzycz że masz tego dość i niech przestanie się wtrącać bo się do niej nie odezwiesz do końca życia.przy tym patrz jej w oczy oczywiście żeby widziała Twój wkurw 😠 zobaczysz;albo zmięknie albo się pokłócicie na całego i wygarniesz jej wszystko i przestaniecie się do siebie odzywać.tak też można a spokój murowany 🤪 zejdzie Ci z odcisku i na sercu będzie Ci lżej.

• Mamusia
bunkrowanie w sobie złości i płakanie w poduszkę psuje całe święto.wykrzycz jej wszystko co Ci leży a zobaczysz że poczujesz się lepiej.trzymam za Ciebie kciuki. telepatycznie przesyłam całą moją złość na Twoją teściową 😠 oby się spiła na weselu i narobiła sobie kichy 🤪 ściskam mocno 😉

nie jestem w temacie i nie chce sie wtracac, ale moja przyjaciolka tez ma klopoty z tesciowa, na dodatek z nia mieszka. Jedyne co udalo sie zrobic to napisanie dluuuuugiego listu, bo moja ciezaroweczka ma klopoty z nerwica i boi sie konfrontacji. Pomoglo, tesciowa dala spokoj, przestala sie wtracac i czepiac. Teraz moja ciezarowka potrafi powiedziec "nie" kiedy tylko jej sie zamarzy i czasami pokrzyczec na tesciowa jak jej sie cos wypsnie 🙂

(ps. przepraszam ze bez polskich znakow ale alt mi czasem nie dziala)

• Mamusia
Czesc Dziewczyny,
Jak samopoczucia?
Ulka z tesciowymi jest ciezko, musisz ustalic reguły, bo inaczej bedziesz miala przesrane, Ty bedziesz sie wkurzała a ona i tak nie bedzie wiedziała dlaczego sie zloscisz. Co do ksiezy, to z mezem mielismy przygode niezbyt miła. Dwa lata temu, kiedy nie bylismy malzenstwem brat mojego meza chrzcil synka. Chrzestnym byl moj maz i odbyla sie spowiedz u proboszcza, ktory nie dal mezowi rozgrzeszenia, bo powiedzial, ze zyjemy na "kocia lape" i powiedzial, ze rodzice dziecka maja szukac nowego ojca chrzestnego, ale moj oszedl do innego kosciola, gdzie dostal rozgrzeszenie i papierek ze ma zgode na bycie chrzestnym. Wszystko bylo ok do momentu ogloszen parafialnych na mszy na chrzcinach. Wyszedl proboszczu i za przeproszeniem zesral sie do Grzeska, ze przeciez nie dal mu rozgrzeszenia ( wymienil "grzech') i ze za nic bierze sobie jego nauki. Pytanie czy proboszczu bierze sobie do serca tajemnice spowiedzi. Malo juz zostalo ksiezy z prawdziwego powolania-niestety

• Mamusia
co do księży to moja mama z babcią szły do księdza zamawiać chrzest dla mojej siostry a to był czas Wielkiego Postu a ksiądz akurat obiad zajadał-mięcho itd cały stół zastawiony "zakazanymi" potrawami a babcia do niego: TO KSIADZ PROBOSZCZ NIE POŚCI?? a on na to: JAK NIE MAM TO POSZCZE,JAK MAM TO JEM......od tej pory babcia z mama przestały pościc hehehe

• Mamusia
Cześć wszystkim po raz kolejny 😉
No i serdecznie witam nowe koleżanki 🙂

Ja zaraz wyruszam na pierwszą wizytę u nowego gina....ależ mam stresa 🤢
Zabieram ze sobą Olę bo dowiedziałam się, że ma usg w gabinecie (mam nadzieję, że to prawda) 🙂

Trzymajcie kciuki proszę dziewuszki...ale nie za mnie tylko za to, żeby Ola to dobrze przyjęła 😮

Buziale wielkie 😘 😘 😘

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
przebrnęłam. Witam nową Grudnióweczke 🙂 oraz wszystkie piękne dziewczęta 🙂
ULA powiem Ci że jak teraz nie zrobisz porządku z teściową to do końca życia będziesz miała przesrane.moja teściowa też lubiła wpadać bez zapowiedzi i któregoś razu powiedziałam żeby dzwoniła zanim przyjedzie. może zbyt dosadnie powiedziałam ale teraz mam spokój.daj jej się wtrącić jeszcze raz.poczekaj aż coś powie i wtedy powiedz albo lepiej wykrzycz że masz tego dość i niech przestanie się wtrącać bo się do niej nie odezwiesz do końca życia.przy tym patrz jej w oczy oczywiście żeby widziała Twój wkurw 😠 zobaczysz;albo zmięknie albo się pokłócicie na całego i wygarniesz jej wszystko i przestaniecie się do siebie odzywać.tak też można a spokój murowany 🤪 zejdzie Ci z odcisku i na sercu będzie Ci lżej.

eno asia, przesadzilas 😉
od jutra to bedzie jej druga mama, jej tez nalezy sie szacunek, oczywiscie z wzajemnoscia!!
Ulka, wyjasnicie sobie wszystko, stres przedweselny minie i na pewno sie ulozy 🙂 Nie denerwuj sie, nie warto 🙂 a jak zobacza wnuka w grudniu to i zdanie o dziecku zmienia! 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
Cześć wszystkim po raz kolejny 😉
No i serdecznie witam nowe koleżanki 🙂

Ja zaraz wyruszam na pierwszą wizytę u nowego gina....ależ mam stresa 🤢
Zabieram ze sobą Olę bo dowiedziałam się, że ma usg w gabinecie (mam nadzieję, że to prawda) 🙂

Trzymajcie kciuki proszę dziewuszki...ale nie za mnie tylko za to, żeby Ola to dobrze przyjęła 😮

Buziale wielkie 😘 😘 😘

Trzymamy kciuki!!
Marzenka, a naprowadzalas Ole juz troszke na trop? 🙂