Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No tak pammat masz rację dzięki ale wiesz mamy z mężem już jedną strateę aniołek "Amelka" w 27tyg ciąży
stresa miałam teraz cały czas ,tylko czułam ze tym razem będzie oki, ale zobacz znowu ten termin 27-28 tydzień się pojawił i komplikacje jakie\ś po prostu siłą rzeczy się stresuję ;
Po za tym mam wykryta konflikt antyfosfolipidowy czyli zbyt gęsta krew i jeszcze co dziennie od samego początku szprycuję się zastrzykami w brzuszek 😞 i tak do końca ciąży , ile my kobitki musimy się nacierpieć ach

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Blizniaki bedzie dobrze zobaczysz. Dziewczyny potwierdza jak ja swirowalam pod koniec pierwszego trymestru. W zeszlym roku tez poronilam wlasnie w tym czasie 😞 Co sie stalo u Ciebie? 27tc to rzeczywiscie pozno, alejak to powiedziala moja gin - takie rzeczy nie zdarzaja sie dwa razy i na pewno nie w tym samym czasie!! 🙂 i jak widzisz wszystko jest u mnie dobrze, pomimo ze teraz tez mialam kilak razy plamienia, bakterie i inne takie swinstwa.
Zreszta co druga z nas ma co jakis czas cos nie tak z wynikami, ale trzeba sluchac lekarza i bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
A ja Blizniakiz meza facebook'a tez kliknelam "lubie" skoro juz mnie wylogowal a siebie zalogowal 😜
Dzeiwczyny a moj dzien zaczal sie koszmarnie... a wlasciwie noc - i tu kieruje slowa podziekowania w strone malzonka, o ktorego musialam sie martwic 😠 Polozylam sie spac przed 23 ale przez gada usnac nie moglam, a jak juz przestalam sie martwic to nie moglam usnac a do tego co rusz bol brzucha i twarda kulka nad pepkiem, a podbrzusze tak plaskie jak sprzed ciazy 😮 Spalam moze 3-4 godziny 😠 Oczywiscie o 9.40 do gabinetu nie weszlam, jakies pol godziny pozniej. I jak sie okazuje moj brzuch nie taki wielki, bo pani ginekolog nie zauwazyla nawet, ze ciezarna przyszla i dopiero przy wywiadzie wybaboluszyla oczy na moj brzuch. No i coz, owszem badanie przeprowadzila, ale nawet jak cos to i tak leczenie bedzie mozna podjac po ciazy, a do tej pory o ile to lagodny typ HPV to moze wirus juz sobie pojsc... Wiec i tak trzy miesiace po porodzie badanie musimy powtorzyc. I tyle sie dowiedzilam!
Samo badanie faktycznie szybkie i bezbolesne, ale za kazdym razem jak dotykala szyjki jakims preparatem czy patyczkiem to malutka wierzgala w brzuchu - tak szkoda mi jej bylo 🤨 A do tego na sam koniec badania - szczescie, ze to koniec, zrobilo mi sie goraco i zaczal mnie bolec brzuch iscie na mdlosci. Pomyslalam, ze zaraz zejde, ale na szczescie badanie sie skonczylo.
A z milych akcentow wszystkiemu przygladala sie studentka. Czulam sie jak ciekawy obiekt warty, aby zajrzec w najmniejszy zakamarek 😁

• Mamusia
chloe napisał(a):
coquelicot - bidulko 😞
co do kulki na pepekiem to przeciez dzidzia pupine wypinala!!! Moja czasem tez tak robi, wypina sie nad pepekiem, a wtedy na dole jej nie ma 😁

na pewno Twoj hpv sobie pojdzie sam w cholere i zapomnisz o nim!!! 🙂

No ja juz sama nie wiem, czy to pupa czy to jakies skurcze, bo wszystkiemu towarzyszyl bol brzucha - taki miesiaczkowy. Mam nadzieje wirusa po ciazy nie ujrzec 🙂
Chloe, jak Ci zazdroszcze, ze sprzatanie za Toba. Ja w ciemnym lesie, palcem dzis nie kiwnelam, bo jak wrocilam to tylko lozko i ja na nim - no ale oczywiscie ja musze isc na pieszo do szpitala i wrocic tez, bo ruch potrzebny, 😜 a potem pol dnia leze.

hej kochane moje!!!! teraz dopiero miałam troszkę czasu poczytałam wasze wpisy!!! Współczucia dla tych co źle z wynikami badaniami będzie dobrze nic się nie martwimy!!!
Ja dziś się w miarę wyspałam pomimo tego że chodziłam do ubikacji!!! Rano wstałam od rana na nogach zakupy i potem odwiedzić koleżankę i do szpitala po wypis którego dziś jeszcze nie było!!!
Teraz dopiero tak sobie fajnie siadłam!!!!

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot bidulko ty nasza ! a tak kciuki trzymałam za Ciebie! 🙂
dziewczyny pojawił mi się mały katarek chyba i ja zaczynam się rozkładać 🤢

Dzieki Pammat 😘 to chyba dlatego tak lekko poszlo 😁
A Ty sie nie zastanawiaj tylko obracaj cytryne, sok malinowy lub z czarnego bzu!!! mnie w zeszlo niedziele zaczelo krecic, ale jedna horbata z cytryna i miodem przegonilam! 😎

• Mamusia
chloe napisał(a):
Agami napisał(a):
ale tutaj dzisiaj cichutko 🙂

Mega cichutko.. wszyscy chyba sprzataja 😉
ja dzis juz domek oporzadzilam, tylko mycie podlogi zostawilam mezowi, bo to jednak trzeba sie naszorowac w niewygodnej pozycji... 😁

Guga jest ZAPRANA 😁
4 pralka leci... piorę w Płynie do prania Biały Jelen Hypocare Limited Eddition - rewelka... ładnie, delikatnie pachnie ...jestem zadowolona 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
chloe napisał(a):
coquelicot - bidulko 😞
co do kulki na pepekiem to przeciez dzidzia pupine wypinala!!! Moja czasem tez tak robi, wypina sie nad pepekiem, a wtedy na dole jej nie ma 😁

na pewno Twoj hpv sobie pojdzie sam w cholere i zapomnisz o nim!!! 🙂

No ja juz sama nie wiem, czy to pupa czy to jakies skurcze, bo wszystkiemu towarzyszyl bol brzucha - taki miesiaczkowy. Mam nadzieje wirusa po ciazy nie ujrzec 🙂
Chloe, jak Ci zazdroszcze, ze sprzatanie za Toba. Ja w ciemnym lesie, palcem dzis nie kiwnelam, bo jak wrocilam to tylko lozko i ja na nim - no ale oczywiscie ja musze isc na pieszo do szpitala i wrocic tez, bo ruch potrzebny, 😜 a potem pol dnia leze.

U mnie HPV tez poszedł w cholere, zawsze idzie po około roku....
A dzidzia sie wypina i tyle...a ból mam newet jak sie zdenerwuje..wiec spokojnie 😘

• Mamusia
coquelicot spoko już wypiłam 1 z cytrynką i miodem mam zamiar wypić jeszcze mleko z miodem przed spaniem 🤪
guga ja dzisiaj skończyłam wojne z prasowaniem i jeszcze w październiku pościele wypiore jak kupie także troszkę roboty cie czeka ale bardzo przyjemna praca 🤪

• Mamusia
nie nie mam zamiaru czekać im bliżej końca tym gorzej a narobiłam się przy tym jak wół jeszcze ładna pogoda mogłam wystawić sobie na dwór przynajmniej a później co już tylko suszarnia zostaje a tak świerzynki wyprasowane już czekają i wcale nie szybciocha bo ja zaczełam w poniedziałek a tu dziewczyny już miesiąc temu zaczeły prać 🙂

kurcze dziewczynki sprobowalam dzis na kolcje wytestowac bulke orkiszowa 1,5 nie cala bez masla z szynka pomidorem i salata i boje sie za 20 min mierze cukier i juz mam wyrzuty sumienia takie to jest

• Mamusia
holi32 napisał(a):
jasne ze tak pogoda ladna i wierze ze sie narobilas!!! ale ja jakos sie zabrac nie moge a mama mi mowi ze to by za dlugo lezalo ale mysle ze juz moze byc prawda

ja pralam miesiac temu... i nie zaluje... teraz ciezko mmi pol godziny przy desce wystac a co dopiero w 8 miesiacu jak bede czy 9... poza tym juz 2 moje znajome urodzily... jedna w 34 druga 36 tygodniu.... i co ja bym zrobila jak bym tak szybko urodzila??? ze mialam wszystko a sie opbijałam... a tak to chociaz mam spokojne sumienie... poza tym w czym to szkodzi ze bedzie lezalo w szafce zamknietej? 🙂) wiec do roboty dziewczynki do roboty:P

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot spoko już wypiłam 1 z cytrynką i miodem mam zamiar wypić jeszcze mleko z miodem przed spaniem 🤪
guga ja dzisiaj skończyłam wojne z prasowaniem i jeszcze w październiku pościele wypiore jak kupie także troszkę roboty cie czeka ale bardzo przyjemna praca 🤪

No i tak trzymaj !!! 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):

No i tak trzymaj !!! 😁