Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ula przeraziłam się tym co przeczytałam. ale nie wątpię że tak może być,

ja kiedyś pracowałam w wakacje w restauracji. i tam też były kolonie i pracowała jedna dziewczyna obsługując kolonie. a córka właścicielki jest moją koleżanką i ona też tam pracowała sobie. a mój tata i mama koleżanki byli na tej samej wycieczce do Ziemi Świętej i tam kupili nam krzyżyki takie same, z takimi zdobieniami, ogólnie inaczej wyglądające trochę. no i czasem tak się składało że i ja i Renata (koleżanka) miałyśmy tego samego dnia ten krzyżyk na szyi. i pewnego dnia od tej dziewczyny obsługującej kolonie usłyszałam takie oto pytanie: "A takie krzyżyki to się dostaje jak się studiuje?"... dodam, że ja i Renata studiowałyśmy, a tamta nie wiem na czym zakończyła edukację... poraziło mnie wtedy,,,

• Mamusia
Dzień dobry ! Śpioszki 😆
Aaaaaa mam sprasowany pępek i pewnie mi go wywali za niedługo.
Nova też się zważyłam i +9 aż wstyd się przyznać, bo mamy na forum takie chudzinki. Niby nie wyglądam źle z brzuszkiem ale samo to uczucie że tyle przytyłam. uffffffffffff... wielorybek 😮

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Dzień dobry ! Śpioszki 😆
Aaaaaa mam sprasowany pępek i pewnie mi go wywali za niedługo.
Nova też się zważyłam i +9 aż wstyd się przyznać, bo mamy na forum takie chudzinki. Niby nie wyglądam źle z brzuszkiem ale samo to uczucie że tyle przytyłam. uffffffffffff... wielorybek 😮

dzien dobry wszystkim wielorybom i tym mniejszym rybkom 😜

cd prania i prasowania....pogoda u nas dopisuje 😁

• Mamusia
cześc brzuszki ja dzisiaj w nocy chyba ze 4 razy wstawałam coś nie mogłam spać
wczoraj też domek wysprzatałam także dzisiaj czeka mnie tylko prasowanie a co do kilogramów wczoraj weszłam w aptece na wagęi 59 kilo 😮 szok bo tak po 1kg na 3 tygodnie mi przybywało a może ta waga zepsuta jest 😁

• Mamusia
dzień dobry 🙂
dzisiaj sobota,myślałam że pierwsza się na forum odezwe a tu niespodzianka-cześć Gosia 🙂
ja jakoś spać nie moge-dzisiaj jade do Bremen już i mam stresa przed podróżą ;/

kurcze tak czytam o tych wypadkach waszych 😞 oby już ich więcej nie było
moja koleżanka kiedys mi opowiadała że jak w ciąży chodziła to juz pod koniec ją brzuch "przewracał" zawsze taka chudzina jak ja a wywaliło ją pod koniec i ciężar brzucha nie dawał utrzymac równowagi-to musiała być masakra

co do pępola to mój już prawie na równi z brzuszkiem,więc pewnie wkrótce zacznie wystawać 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
A ja Blizniakiz meza facebook'a tez kliknelam "lubie" skoro juz mnie wylogowal a siebie zalogowal 😜
Dzeiwczyny a moj dzien zaczal sie koszmarnie... a wlasciwie noc - i tu kieruje slowa podziekowania w strone malzonka, o ktorego musialam sie martwic 😠 Polozylam sie spac przed 23 ale przez gada usnac nie moglam, a jak juz przestalam sie martwic to nie moglam usnac a do tego co rusz bol brzucha i twarda kulka nad pepkiem, a podbrzusze tak plaskie jak sprzed ciazy 😮 Spalam moze 3-4 godziny 😠 Oczywiscie o 9.40 do gabinetu nie weszlam, jakies pol godziny pozniej. I jak sie okazuje moj brzuch nie taki wielki, bo pani ginekolog nie zauwazyla nawet, ze ciezarna przyszla i dopiero przy wywiadzie wybaboluszyla oczy na moj brzuch. No i coz, owszem badanie przeprowadzila, ale nawet jak cos to i tak leczenie bedzie mozna podjac po ciazy, a do tej pory o ile to lagodny typ HPV to moze wirus juz sobie pojsc... Wiec i tak trzy miesiace po porodzie badanie musimy powtorzyc. I tyle sie dowiedzilam!
Samo badanie faktycznie szybkie i bezbolesne, ale za kazdym razem jak dotykala szyjki jakims preparatem czy patyczkiem to malutka wierzgala w brzuchu - tak szkoda mi jej bylo 🤨 A do tego na sam koniec badania - szczescie, ze to koniec, zrobilo mi sie goraco i zaczal mnie bolec brzuch iscie na mdlosci. Pomyslalam, ze zaraz zejde, ale na szczescie badanie sie skonczylo.
A z milych akcentow wszystkiemu przygladala sie studentka. Czulam sie jak ciekawy obiekt warty, aby zajrzec w najmniejszy zakamarek 😁

skąd ja to znam!! jak ja rodziłam to łaziły ze dwie studentki i zaglądały wszędzie!! nikt się nawet nie zapytał czy się zgadzam!Ciebie też się nikt nie zapytał zapewne.ale powiem że opiekowały się mną dobrze chociaż po porodzie.przychodziły,rozmawiały i podkłady zmieniały 🙂

• Mamusia
hehe własnie szwagier mi opowiedział jakiego wstydu sie w biedronce najadł: mają 3 letnią Zuzie i wiadomo nie zawsze ale czasem idą z nią do kościoła dlatego zdziwiło go zachowanie małej- był z nią w biedronce i weszłą siostra zakonna taka staruszka już i Zuzia ją obserwowałą a jak ta zbliżyła sie do nich to mała na cały głos: TATUSIU ZOBACZ BABA-JAGA IDZIE uahahahahaha Michał czerwony jak burak a ja sikam ze śmiechu

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
I ja już na koła wstałam 😉
Mój przyszedł rano z pracy ze zbitą miną... i bolącym zębem 🤢 Do dentysty już umówiony, ale jest w takim szoku, że przez sen coś gada... tak się boi tego rwania, więc go pocieszyłam, że za niedługo rodzę i ten ząb to przy tym nic 😉

• Mamusia
dzień dobry oczywiście i dla Weroniczki zdrówka przede wszystkim!! oby zatrucie jak najszybciej przeszło 🙂 Bliźniaki ja też zagłosowałam.Marzenka to teraz możesz być incognito bez linii papilarnych:P mam nadzieję że już nie boli tak bardzo....chucham,dmucham i zamrażam 🙂 Meliska dobrze mu powiedziałaś.niech sobie spróbuje urodzić takiego melona to zobaczy czy ząb to aby go na pewno bolał 😁 pranie u mnie wygląda tak ze co miałam to prawie wszystko wyprałam ale mam jeszcze dostać od kuzynki ciuchy których jest podobno duuużo więc później je upiorę.prasowanie zaczęłam wczoraj a dzisiaj myślę dalej walczyć.okno dzisiaj w pokoju umyję... miałam nie ruszać nic przez co najmniej tydzień ale ja już nie mogę... mąż zdjął mi wczoraj firankę z okna balkonowego i zakazał mycia okna.powiedział ze sam to zrobi ale nie teraz bo za wcześnie.do świąt tyle czasu...chociaż szyby z gówien umyję... kuchenne też się prosi...takie obsrane... fatalnie to wygląda...a ja przecież teraz całe dnie w kuchni spędzam... ciśnienie mi opadnie jak umyje 🙂 więc miłego dnia dziewczynki 🙂a zapowiada się miło bo u mnie słoneczko świeci 🙂mam nadzieję że u Was też. buziaki

• Mamusia
a ja już spakowana-jak kierowca podniesie moją walizke to każe mi dopłacić za nadbagaż hehe troche rzeczy nakupowałam tu i jeszcze mama mi dorzuciła 2 wielkie słoje miodu i 50 jaj bo ma swoje kury a Adam jajka pochłania w każdej ilości hehe
o 15 wyjeżdżam a ok 7 rano będe na miejscu;/ mam nadz że nie bedzie tak źle
ja już się żegnam do jutra i życze ciepłego dzionka i wyśpijcie się za mnie
buziaki 😘

• Mamusia
dzień dobry 🙂

u mnie dzień od rana intensywny, zakupy zrobione, mieszkanie, które wynajmujemy robotnikom posprzątane (brat mi pomógł), teraz odpoczywam, a za chwilę się za obiad zabieram 🙂 bo rodzice wyjechali na ten weekend co zafundowaliśmy im na 25-lecie ślubu, więc sobie odpoczywają od wczoraj w Ustroniu 🙂

a ja rano obudziłam się z zatkanym nosem i dziwną gulą w gardle... 😞 coś zaczyna mnie chyba dopadać, muszę to zwalczyć zanim się rozwinie, więc herbatka z sokiem z czarnej porzeczki musi zdziałać cuda 🙂

• Mamusia
Dzień dobry my też na chodzie zjadłyśmy śniadanko przed chwilką teraz będziemy sprzątały troszeczkę 🤪
aaagaaa która wyzdrowieje pierwsza o to jest pytanie tylko że mnie od wczoraj zaatakowało 😜
Ulka straszne te historie co napisałaś .. co ludzie mają w głowach 😮

• Mamusia
Dzoen dobry! 🙂
Czy ktos juz je obiad? Ja wlasnie przelknelam sniadanie 😁
Ale wczoraj polozylam sie o 2. A po 3 dostalam telefon od meza.... ze szpitala 😮 Wczorajsze, piatkowe spotkanie z kolega skonczylo sie marnie. Napadla ich osmioosobowa banda. Koledze zlamali szczeke, rozwalili ucho, po czym rzucili sie na meza. Zdazyl uciec. Potem szukal kolegi, a kolega z dziewczyna jego. Pojechali do szpitala. A teraz maz napolicje idzie. Czu ja zyje w jakims krminale? 🤢

• Mamusia
pammat napisał(a):
coquelicot współczuje ci mam nadzieje że mąż wróci jak najszybciej do domu ..
ja obiad dopiero będę jadła za minut 🙂

Dzieki Pammat, co prawda kolega troche poturbowany i okradziony, ale na szczescie mojemu mezowi nic sie nie stalo. Mam nadzieje, ze taka historia zdarzyla sie pierwszy i ostatni raz.
A Tobie Pammat dzis 29 tydzien strzelil 🤪