Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Rita napisał(a):
hehe 🙂 a jak juz mowa o naszych Panach to taki mały apel do dziewczyn którym sie trafi poród w wigilie- dziewczyny proszę nie dawajcie swoim Wigilijnym bobaskom imion Adam i Ewa -mój Adam ma Wigilie, urodziny i imieniny w jednym dniu i strasznie cierpi z tego powodu 🤨

spoko 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
noo biedny -byście widziały jego mine jak pierwszy raz dostał i to ode mnie 3 prezenty pamiętam że aż mu sie łezka w oku zakręciła bo nikt nigdy nie pamiętał o jego imieninach i urodzinach ale myśle że to tylko i wyłącznie wina rodziców bo co to za problem w ciągu dnia przed wigilijną kolacja postawic jakiegoś torta co by sobie chłopak świeczki zdmuchnął nie?

• Mamusia
Rita napisał(a):
noo biedny -byście widziały jego mine jak pierwszy raz dostał i to ode mnie 3 prezenty pamiętam że aż mu sie łezka w oku zakręciła bo nikt nigdy nie pamiętał o jego imieninach i urodzinach ale myśle że to tylko i wyłącznie wina rodziców bo co to za problem w ciągu dnia przed wigilijną kolacja postawic jakiegoś torta co by sobie chłopak świeczki zdmuchnął nie?

dokładnie 🙂 trzeba świętować z 3 okazji a nie łączyć w jedną wszystko

• Mamusia
Dzien dobry Mamusie!
Niestety w nocy nie pospalam, wiec i pozno wstalam 🤨 Ale studenci, gdzies w mieszkaniu obok mieli impreze - Boze jak ja tesknie za akademikiem!!! - i proby snu spelzly na niczym, a czym pozniej tym gorzej....
Ale Wam sie temat nawinal 😁 , taki drazliwy troszke, hahaha. Dziewczyny na waszym miejscu nie myslalabym w ogole o tych tesciach, czy to sa bliscy wam ludzie? Ot rodzina meza, zadna wasza 😎 Jak sa fajne uklady to pieknie, jak sie nie klei relacja to zyc wlasnym zyciem i na glowe nie pozwolic sobie wejsc. Niech sie mezowie z nimi uzeraja.

• Mamusia
dzien dobry... ja po nieprzespanej nocy w szpitalu zostalam wypuszczona...na te puchniecie i problemy z bolem kostek na łapkach podejrzewali zatrucie ciążowe... zrobili wszystkie badania i okazalo sie ze zatrucia nie ma wiec mnie wypuscili... kazali wiecej pic nie uzywac soli jesc wiecej bialka... i tyle... aaa no i najlepsze... oszczedny tryb życia... cokolwiek by to nie znaczyło:P co jest przyczyna nie wiem.... ehh no ale dobrze ze juz w domu bo ciezko bylo....chociaz z drugiej strony zrobili przeplywy maluszkowi i sprawdzili czy gdzies go cos nie uciska czy poowijany nie jest... wazy okolo 1700 wiec za duzo nie urósł przez te 2 tygodnie... bo okolo 150 gram... jak zawsze byl cichy to na ktg ta dokazywal ze co chwile sie alarm wlaczal ze tak wyskie tettno ma i bicie serduszka bo co chwile kopal... jak przestawal to spadaloo ale zadko przestawal.... a teraz juz w domu i cicho siedzi 😜P widac trzeba mu cos klas na brzuchu hihih zeby mi co robic... i kopac tak jak w te sluchawki od ktg 😜 no wizyta za 2 tygodnie... wiec to by bylo na tyle... dziekuje za dobre slowa i ze myslalyscie co u mnie.. a teraz siada do czytania tych stron co naprodukowałycie ... bo jest tego ogrom :P

• Mamusia
Agami najważniejsze że wróciliście już i że wszystko jest dobrze i nic u Ciebie nie wykryli 🙂
a ja właśnie patrzyłam na konto bankowe i wyobraźcie sobie że prawie zostałam wyje*ana na 250zł bo mi policzyła 2 razy podatek bo mi pożyczkę umorzyli bo u nas jest tak że bierzesz pożyczkę i jak spłacisz 60% to piszesz o umorzenie i oni to robią i płacisz od tej kwoty co ci została do spłacenia tylko podatek i koniec i fajnie bo siana nie trzeba im oddawać i jesteś na plusie 🙃
i dzwoniłam do księgowej i zaraz dośle reszte sianka 😆

• Mamusia
hej 🙂 byłam wczoraj na USG ale go nie miałam bo lekarz sie spieszył i mi nie zrobił 😞 fajfus... kazał dzisiaj przyjechać.więc trochę w szoku pojechałam dzisiaj.jak nigdy była tylko jedna dziewczyna w ciąży i nikogo więcej więc nikt mi oczu nie wydrapał,że nie zapisana byłam 😎 chwile poczekałam i wchodzę.usg robimy a że kobitek nie było to mówię czy nie można by przy okazji wizyty zrobić bo i tak mam na 19.10.on-no dobra.czyli będzie z głowy.mówię do niego czy mogę sobie aparatem nagrać USG a on-pewnie( i znowu miły szok-USG na NFZ).słuchajcie na początku tak się cieszył do tego aparatu,że sam nagrywał 🤪 ale trochę mu nie szło bo i pomiary i aparat i w końcu ja nagrywałam. nie za wiele widać ale jak uda mi się wkleić to obejrzycie-tylko koniecznie z dźwiękiem bo jego komantarze są zabójcze 🤪 nadal będzie Milenka a potwierdzenie na filmie.waży 1288 gram co daje termin na 26.12 albo na 29.12.ale ja się nie przejmuję bo Julka wg USG też mało ważyła a urodziła się 3180.więc trzymam sie pierwszego terminu.poza tym wszystko jest super. serduszko,żołądek,główka,płyn owodniowy w normie.utwierdziłam się w przekonaniu( i chyba tego mi było trzeba przy ostatnich nastrojach) że strasznie mi się chce tej maleńkiej Milenki,nawet jak M. jest taki podły 🙂
Agami witaj z powrotem 🙂
dziewczyny z teściową u mnie nie jest tak źle.troche musiałam ją ustawić do pionu ale załapała i chodzi prawie jak w zegarku 😉

od rana napisałyście strasznie dużo ale już przeczytałam!!!
Agami super że w domu już jesteś dobrze że tylko jedną nockę byłaś w szpitalu!!! Ja u mamusi siedzę byłyśmy w sklepie i teraz za niedługo będę jadła zupkę brokułową!!!