Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Pammat ty masz jablecznik a ja sie Twix'em pocieszylam 😁
A ten jablecznik to na biszkopcie czy na ciescie kruchym? Podobno jedno to jablecznik a drugieto szrlotka, ale nie wiem ktore to ktore 😜 A ja wole na kruchym, bo piszkoptu raczej nie lubie, a torty sa dla mnie fuujjjj 😁

jabłecznik na biszkopcie
szarlotka na kruchym

ja wolę szarlotkę 🙂 a najlepsza jest mojej babci 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
A ten jablecznik to na biszkopcie czy na ciescie kruchym? Podobno jedno to jablecznik a drugieto szrlotka, ale nie wiem ktore to ktore 😜 A ja wole na kruchym, bo piszkoptu raczej nie lubie, a torty sa dla mnie fuujjjj 😁

jabłecznik na biszkopcie
szarlotka na kruchym

Dziekuje za rozwianie watpliwosci. 🙂 Ja w takim razie tez za szarlotka jestem. Zdecydowanie biszkopt to nie moja bajka. I tym samaym nie bede corce dawala biszkopcikow 😁 - a czesto taki obrazek mozna zobaczyc 😁 chyba jej nie skrzywdze tym? 🤔 😁

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):

jabłecznik na biszkopcie
szarlotka na kruchym

Dziekuje za rozwianie watpliwosci. 🙂 Ja w takim razie tez za szarlotka jestem. Zdecydowanie biszkopt to nie moja bajka. I tym samaym nie bede corce dawala biszkopcikow 😁 - a czesto taki obrazek mozna zobaczyc 😁 chyba jej nie skrzywdze tym? 🤔 😁

• Mamusia
Coq - Olka do tej pory uwielbia biszkopty 🙂 A i ja nie odmówię jak mnie nimi częstuje 🙂
No ale za innymi rzeczami nie przepada...normalka u dzieciaków 😉
Krzywdy nie zrobisz...ale gorzej jak ktoś małą poczęstuje i zobaczysz jak się objadać będzie to może i sama w końcu kupisz 🙂

• Mamusia
Aga oby w ogóle nie było 🙂

A właśnie jak tam u Was z rozstępami 🤨 ?????
Ja już jednego namierzyłam 😮
Po Oli zostało mi parę sztuk na bioderkach no i całe cycki mam "poszarpane" ale ten jeden jest wyjątkowo świeży i coś czuję, że będzie ich więcej bo ostatnio czuję, że mój brzuch jest maksymalnie naciągnięty 🤔

• Mamusia
novaM napisał(a):
Coq - Olka do tej pory uwielbia biszkopty 🙂 A i ja nie odmówię jak mnie nimi częstuje 🙂
No ale za innymi rzeczami nie przepada...normalka u dzieciaków 😉
Krzywdy nie zrobisz...ale gorzej jak ktoś małą poczęstuje i zobaczysz jak się objadać będzie to może i sama w końcu kupisz 🙂

Ech, pewnie masz racje 🤔 No coz biszkoptow corce nie zabronie, bo mnie nie smakuja 😜 a z braku maku czasami je jadlam 😜

• Mamusia
novaM napisał(a):
Aga oby w ogóle nie było 🙂

A właśnie jak tam u Was z rozstępami 🤨 ?????
Ja już jednego namierzyłam 😮
Po Oli zostało mi parę sztuk na bioderkach no i całe cycki mam "poszarpane" ale ten jeden jest wyjątkowo świeży i coś czuję, że będzie ich więcej bo ostatnio czuję, że mój brzuch jest maksymalnie naciągnięty 🤔
\Jak narazie to zero, ale do konca jeszcze troche czasu wiec sie moga pojawic mimo smarowania sie... Oby nie 😉
A tak wogole to teraz sie smaruje az do posladkow, na okolo, bo mam nauczke po pierwszej ciazy, jak smarowalam tylko brzuch i piersi to rozstepy pojawily sie na biodrach...
A teraz mam zamiar tego uniknac, a czy sie uda to napisze za dwa miesiace 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a ja właśnie obrałam i pokroiłam sobie na kawałeczki 2 gruszki 🙂 i teraz dziabam je widelczykiem do ciasta 😁 pyszneeeee 🙂

No prosze 🙂 a ja zdecydowalam sie jeszcze na kanapke z bagietki wiejskiej z salata i pomidorem 🙂

oj, taką kanapeczkę to też bym przyjęła 🙂

hej wieczorkiem wszystkim !!! Ja na kolacyjkę jadłam serek wiejski pomidorki kanapki z szynka sałatę i ogórek!!! a przed chwilka jeszcze troszkę bułki białej i troszkę maślanki straciatella ale słodycz!!! Tak muszę przy cukrzycy!!!! Oglądam z moim mężem film na tvn już to kiedyś widziałam!!!Kończę jutro się odezwiemy dobrej nocki brzuszki

• Mamusia
Agami napisał(a):
sloneczko123 napisał(a):
hej 🙂 byłam dziś na wizycie, mała waży już 1440g 🙂- 29 tydzień ciąży. Ja w tym miesiącu przytyłam tylko 100g,mała wszystko mi bierze. Ale za to w tamtym przytyłam 3,600 🙂 ogólnie to juz ok 9,5kg 🙂 pozdrawiam 🙂

a bylas wczoraj na szkole rodzenia?;D a wizyty oczywiscie gratuluje ;D

byłam byłam 🙂 tylko, że ja chodzę na godz. 16 a ty na 18;30 tak? 🙂 ostatnio skończyliśmy wcześniej i nie było ciebie jak przyczaić :P, przyszła taka para wcześniej, ale nie wiem czy to byłaś ty?

• Mamusia
Dzień doberek !
U mnie piękne słońce zachęca do wstawania. Może wyciągnę mojego M na zakupy dla małego. chociaż wczoraj załatwiał sam zakupy i rachunki - jak przyszedł to się trochę podłamał i le kasy nam poszło na opłaty w tym miesiącu 🤔 A ja mam jeszcze ratę 700 zł na szkołę więc nie poszalejemy. strach myśleć co będzie jak moja wypłata się skończy 😮

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
coquelicot na cieście kruchym czyli szarlotkę zrobiłam 🙂 już połowy blachy nie ma 🙃
chloe dokładnie już się nastawiłam że będzie łóżeczko złożone a tu dupa trzeba jeszcze czekać ale lepiej że to się stało teraz niż jak miałabym niedługo rodzić na ostatnią chwile widać nie warto nic kupować bo to nigdy nic nie wiadomo..
dorianna na temat golenia podbrzusza się nie wypowiadam tez ostatnio z lusterkiem jechałam 😆 🙃 teraz we wtorek wizyta i trzeba znowu się przygotować będzie 😆

Dziewczyny im bliżej końca tym coraz bardziej się boję ... od 3 dni czuję ten strach już w sobie jak sobie pomyślę o porodzie 😮 może dlatego że to pierwszy raz 🤨 myślę o tym bólu i o tym wszystkim jak to zniosę a także boję się wizyty we wtorek żeby mnie do szpitala nie wysłał czasem 🤨 mam nadzieje że będzie wszystko dobrze... 🤨
Ale mam jazdy..