Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ha, wszystkie uciekly. A ja biedny Nocny Marek sam 🤨
Ciekawe czy Yasimne bedzie tez Nocnym Maruchiem 🤔 😁 Bebe ja wtedy Markiem przezywac! 🤪
Zaraz pierwsze rogaliki wjezdzaja do pseudopiekarnika. I za zupe czas sie wziac. Pracowita noc 🙃
Pewnie obudze sie jutro okolo 13!

• Mamusia
WITAM GORACO DZIEWCZYNY 😘 😘 po mojej długiejjjjjjj nieobecności 😞 mam nadzieję ze mnie co nieco pamietacie moze kojarzycie 😉 przeczytac wszystkie wasze napisane karteczki od ostatniego mojego tutaj pobytu to NIEREALNE 😁 😁 😁 mam nadzieję że wszystkie mamusie ze swoimi dzieciaczkami czują się dobrze w miarę mozliwości 🙂

jak narazie gdyby nie moja tragiczna i przekleta na wszystkie sposoby ZGAGA to moja ciąze uznawałabym tylko jako dodatek wielkiego brzuszka i kopniaki pod zebra 😉MAŁY jest już główką w doł prawie w kanale chyba ze mu się znudzi i sobie koziołka fiknie ale akurat tym się nie martwie 🙂 waży 2kg +pare gramów ,łozysko mam 2 stopnia na wadze mam dopiero a może juz 11+ 😉 obwód w pasie 107/43 TERMIN przeskoczył z 14.12 na 10.12 także ogólnie jest Ok byle do przodu bo juz niewiele zostało .Starszego syna urodziłam (CC) w 37 tg jest już bliżej jak dalej 😆 trzymam gorąco i mocno kciUki za wszystkie GRUDNIÓWECZKI 😘 😘 😘

• Mamusia
Hejka 🙂
A ja nie jestem śpioch tylko niedzielne śniadanko z córcią trzeba raz na tydzień zaliczyć 😉
Poza tym Weroniki też do śpiochów zaliczyć nie można bo w nocy skurcze ją dopadły i w szpitalu na podtrzymaniu wylądowała 😲 😲 😲
Nic na razie więcej nie wiem ale szpitalne fatum jak bumerang do nas wraca 🤢
FUCK 😠 😠 😠

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):
Cholera Wera ma rozwarcie na 4 palce 😲 😲 😲
Jest pod kroplówką...możliwe, że pierwszą grudniową dziewczynkę będziemy mieć...chociaż oby nie... 😮
Mam ciary na całym ciele 🤢

kurde... a nic wcześniej nie wskazywało 😮

Jejku mówię Wam jesteśmy w takim momencie ciąży, że wszystko może się zdarzyć !!!!!!!!!
Jestem na łączach z nią więc czekam na wieści jakieś...jak tylko będę coś wiedzieć to od razu napiszę... 🤔

I w tym miejscu chciałabym uczulić nasze "krótkie szyjki" - leżcie plackiem jak lekarze Wam radzą bo nasze dzieciaczki naprawdę potrzebuję jeszcze trochę czasu w naszych brzuszkach 🥴

• Mamusia
novaM napisał(a):
Jest pod kroplówką...możliwe, że pierwszą grudniową dziewczynkę będziemy mieć...chociaż oby nie... 😮

o kurde, az mi sie ciepło zrobiło...a nic wczoraj nie pisal zeby cos bylo nie tak...trzymam kciuki mocno,aby Mała jeszcze troche posiedziała w tym jej małym brzuszku

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
novaM napisał(a):

kurde... a nic wcześniej nie wskazywało 😮

Jejku mówię Wam jesteśmy w takim momencie ciąży, że wszystko może się zdarzyć !!!!!!!!!
Jestem na łączach z nią więc czekam na wieści jakieś...jak tylko będę coś wiedzieć to od razu napiszę... 🤔

I w tym miejscu chciałabym uczulić nasze "krótkie szyjki" - leżcie plackiem jak lekarze Wam radzą bo nasze dzieciaczki naprawdę potrzebuję jeszcze trochę czasu w naszych brzuszkach 🥴

Marzenka świeta racja "krótkie szyjki leżeć i tylko wstawac siku a rodzinka niech skacze wokół was !! dotrwać do 37 tg przynajmiej

• Mamusia
novaM napisał(a):
Wiecie co...nie wiem co mam Wam napisać...jej córcia ma niecałe 1,5 kg...rozwarcie już całkiem spore...
Echhh...nic więcej nie piszę bo nie chcę wilka z lasu wywoływać 🤨
Cholera czekam na znaka jakiegoś od niej z niecierpliwością 🤢

Jeśli mam być szczera to chyba wiadomo co ją czeka..
Ale na pewno jest pod opieką wspaniałych lekarzy, którzy są przygotowani na odebranie takiej kruszynki. Z pewnością podadzą jej teraz sterydy i substancje przyspieszające aklimatyzację płuc.
W zeszłym roku urodziła nam się Maja, jeśli dobrze pamiętam była z listopada, urodziła się w 25/27 tygodniu. Maleńka podrosła w inkubatorze i jest cudowną, zdrową dziewczynką.
Tym razem nie może być inaczej 😉 😘 😘 😘

• Mamusia
novaM napisał(a):
Wiecie co...nie wiem co mam Wam napisać...jej córcia ma niecałe 1,5 kg...rozwarcie już całkiem spore...

miejmy nadzieję ,że lekarze to nie żadne konowały i wiedzą co robic nam to chyba pozostało w myslach ją wspierać zeby tylko się wszystko uspokoiło nawet gdyby juz miała do konca przeleżeć w szpitalu
Marzenka jak bedziesz miałą mozliwości to napisz jej że wszystkie trzymamy za nią kciuki
ehh fajnie sie pisze jak bezpośrednio człowieka to nie tyczy 🤢

• Mamusia
novaM napisał(a):

miejmy nadzieję ,że lekarze to nie żadne konowały i wiedzą co robic nam to chyba pozostało w myslach ją wspierać zeby tylko się wszystko uspokoiło nawet gdyby juz miała do konca przeleżeć w szpitalu
Marzenka jak bedziesz miałą mozliwości to napisz jej że wszystkie trzymamy za nią kciuki
ehh fajnie sie pisze jak bezpośrednio człowieka to nie tyczy 🤢