Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przepraszam, że jestem taka mało aktywna ale też od kilku dni mam turbulencje żołądkowe 😞 ble
Mały daje konkretnie popalić 😉 bombarduje mnie kopniakami, aż mi skóra na brzuchu trzęsie ! Postaram się dołączyć do Was laski jutro. Na razie życzę wszystkim brzuszkom dużo zdrówka, oby się polepszyło !

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Aha jeszcze się spytam Was czy prowadzicie w takiej karcie zapisy czy czujecie rucy dziecka. Dostałam taka kartę od mojej pani ginekolog ale nie skumałam czy mam ja prowadzić od 34 tygodnia czy jak ???? Poratujcie mnie sierotkę 😆

ja nic takiego nie dostałam 😮

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Aha jeszcze się spytam Was czy prowadzicie w takiej karcie zapisy czy czujecie rucy dziecka. Dostałam taka kartę od mojej pani ginekolog ale nie skumałam czy mam ja prowadzić od 34 tygodnia czy jak ???? Poratujcie mnie sierotkę 😆

Ja nic takiego nie dostalam 😞 ale moze warto do niej zadzwonic i sie dowiedziec...

• Mamusia
Dobra znalazłam instrukcję obsługi 😉
Ciemnota czasami ze mnie 😮 Muszę się w?am pochwalić, że skończyła wszystkie części metodyczne mojej pracy teraz opisuje zajęcia z dzieciaczkami i wklejam zdjęcia ich rysunków, a mam ich chyba z 200 sztuk. Zasypany cały pokój dlatego jutro się odkopuje i sprzątam wreszcie ten syf 🙂

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Dobra znalazłam instrukcję obsługi 😉
Ciemnota czasami ze mnie 😮 Muszę się w?am pochwalić, że skończyła wszystkie części metodyczne mojej pracy teraz opisuje zajęcia z dzieciaczkami i wklejam zdjęcia ich rysunków, a mam ich chyba z 200 sztuk. Zasypany cały pokój dlatego jutro się odkopuje i sprzątam wreszcie ten syf 🙂

Gratulacje 🙂

• Mamusia
Zrobię zdjęcie tej tabelce jutro i Wam wkleję. Przynajmniej tas to uspokoi do końca ciąży. Teraz opisze o co chodzi : Otóż jest to karta ruchów płodu , prowadzi się ja od 34 tygodnia ciąży aż do rozwiązania 😆 Liczy się ruchy występując od 9 rano i zaznacza w karcie o której godzinie nastąpił 10 ruch dziecka. Jeśli zliczymy ich 10 to nie musimy nadal liczyć. Jeśli jednak nie zaobserwujemy ruchów ( dziesięciu) w ciągu kolejnych dwóch dni to zgłaszamy się do lekarza.
Moim zdanie nawet nie trzeba tej karty wystarczy po postu liczyć ruchy do 10 i już 🙂

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Zrobię zdjęcie tej tabelce jutro i Wam wkleję. Przynajmniej tas to uspokoi do końca ciąży. Teraz opisze o co chodzi : Otóż jest to karta ruchów płodu , prowadzi się ja od 34 tygodnia ciąży aż do rozwiązania 😆 Liczy się ruchy występując od 9 rano i zaznacza w karcie o której godzinie nastąpił 10 ruch dziecka. Jeśli zliczymy ich 10 to nie musimy nadal liczyć. Jeśli jednak nie zaobserwujemy ruchów ( dziesięciu) w ciągu kolejnych dwóch dni to zgłaszamy się do lekarza.
Moim zdanie nawet nie trzeba tej karty wystarczy po postu liczyć ruchy do 10 i już 🙂

karta ruchów płodu

Gosia taka karta? ja taka w szpitalu dostalam u nas....

• Mamusia
Hej Holi ostatnie spotkanie jutro i całe szczęście 😆
Agami chyba ostatnio pakowała torbę, a raczej zapinała do szpitala już na cacy - miałam się tez to zrobić, ale sił mi brak po prostu.
Tobie spina brzuszek a ja leże w nocy i rano obłożona zimnymi ręcznikami, mały wyskakuje z brzucha, wymiotuje kwasem, zgaga na potęgę i słabnę - masakra od kilku dni. Odwiedziła mnie moja kuzynka, która jest pielęgniarką i powiedział, że ona miała to samo i lepiej nie będzie. Wiec w nocy i nad ranem mam akcje a potem odsypiam i odpoczywam w ciągu dnia.

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Oooo widzisz agami dokładnie taka sama 🙂 ta karta 😆
Dzięki Basieńka 🙂 napociłam się nad ta pracą, a i tak pewnie błędów znajdę mnóstwo. Ważne jednak, że przeszłam już do rozdziałów gdzie coś się dzieje 😆

To jest najwazniejsze 🙂 Mi opis praktyki zawsze szybciej szedl 🙂 a co do bledow to daj to przeczytac komus innemu Word niestety wszystkich bledow nie wychwytuje 🙂

• Mamusia
Miałam tutaj zaglądnąć na moment ale się nie da 😆
Ja dalej w szoku jestem jeśli chodzi co się to podziało na naszym wątku. Został mi wylany kubeł zimnej wody na głowę i powiem Wam, że chyba zdjęć mojego babasa po urodzeniu nie zamieszczę tutaj tylko wyślę, którejś z Was która będzie aktywna wtedy na forum na maila a potem ona roześle innym. Bo szoku normalnie doznałam jakie jajka są 😲

Gosia ja wiem o tj karcie ruchów ale ja liczyć nie muszę bo moje dziecko takich ruchów na godz wykonuje chyba z 20 albo z 30 ono jest aktywne prawie 24 godz no śpi w nocy!!!! heheh