Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
felunia napisał(a):
dorianna napisał(a):
Wreszcie!!!
Mozecie mi pogratulowac, bo spakowalam walike do szpitala 🤪
Faktycznie duzo tego jest, ale jak mus to mus, na pewno wszystkiego nie wykorzystam...

Dorianna... tez z walizka na kółkach bedziesz zasuwać do szpitala 🙂 ? Mam nadzieje, że widok walizki nikogo juz nie smieszy na porodówce.
Prawie jak na wakacje... 🙂 tez na "samolot" 🤪

A oczywiscie, ze na kolkach i taka dosyc spora, bo w podreczna mi by to wszystko nie weszlo 😁
Mam tez nadzieje, ze to nie bedzie cos dziwnego 😉

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aaaagaaaa...

mnie chodziło o wstawienie okien trójszybowych 🙂 Chyba sie źle zrozumiełyśmy. Takie okna mają lepsza izolacyjność cieplną niż klasyczne składające sie z 2 szyb. Tak naprawde to chodzi o przestrzen wypelnioną powietrzem lub innym gazem sztachetnym, ktora tworzy się pomiedzy szybami 🙂 Bo własnie powietrze jest izolatorem w tym wypadku.

• Mamusia
Dzięki dziewczynki 😉
No dziewczynka im się udała 🤪
A tu na fotce z drugą bratanicą urodzoną w listopadzie 😉

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/708/obraz005mb.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/9093/obraz005mb.th.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Agami napisał(a):
a ja sobie grzebie w necie i slodkie foto znalazlam.... novaM moze twoj kajtek tak potrafi? 😉

rewelacyjne zdjęcie 🤪

Heh musiałabym z lusterkiem przed brzuchem chodzić żeby sprawdzić 😜
...a tak na serio to rzeczywiście gdyby tylko pod skórą siedział to pewnie nie jeden raz bym taką syrę zobaczyła 😜
Wy z resztą też 😉
No ale macica i mięśnie brzucha zmuszają nas do uruchomienia wyobraźni co nam tam maluchy wypinają 😜

To chyba fotomontaż.....aczkolwiek uroczy:0
Pani matka to pewnie sama skóra i kości, zero tłuszczyku 🙃

• Mamusia
novaM napisał(a):
Heh Coq a co Ci się w ogóle tam dzieje coooo 😉 ???
Coś konkretnego czy mega przeczucie masz 😉 ???

Poruszenie miedzy nogami mam 😎
No, ale nie znam stanu mojej szyjki, wiec moze sie Malej wiercenie glowa igilanie raczkami nie udac, jesli jest nadal super moca, dluga i zamknieta 😉

• Mamusia
novaM napisał(a):

No, ale nie znam stanu mojej szyjki, wiec moze sie Malej wiercenie glowa igilanie raczkami nie udac, jesli jest nadal super moca, dluga i zamknieta 😉

• Mamusia
felunia napisał(a):
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Agami napisał(a):
a ja sobie grzebie w necie i slodkie foto znalazlam.... novaM moze twoj kajtek tak potrafi? 😉

rewelacyjne zdjęcie 🤪

Heh musiałabym z lusterkiem przed brzuchem chodzić żeby sprawdzić 😜
...a tak na serio to rzeczywiście gdyby tylko pod skórą siedział to pewnie nie jeden raz bym taką syrę zobaczyła 😜
Wy z resztą też 😉
No ale macica i mięśnie brzucha zmuszają nas do uruchomienia wyobraźni co nam tam maluchy wypinają 😜

To chyba fotomontaż.....aczkolwiek uroczy:0
Pani matka to pewnie sama skóra i kości, zero tłuszczyku 🙃

Jasne, ze to nie mozliwe, bo dzidzia musiala by byc chyba zaraz pod skora 😉
Ale pomysl super 😁

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
novaM napisał(a):

Raczej nic sie nie dzieje, poród zaczyna sie podobno tym, ze dziecko własnie przestaje sie ruszac, jest mało aktywne, a nie na odwrót 🙂 Moja mala tez jest ostatnio mocno aktywna, dlatego spokojnie chodze spac,bo wiem ze nie rodze 🙂 zaczne sie martwic, jak bedzie sie malo ruszac 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coq poczekaj już do grudnia, żeby mała się urodziła w świątecznym miesiącu 😁

no wlasnie kombinuje, jak ja powstrzymac 🤔 bo za listopadem nie przepadam, a grudzien jest ok 😉
Nova a twoja bratanica sliczna dziewczynka 🙂

ja tez sobie mysle, ze juz do grudnia wytrzymam, tez nie przepadam za listopadem. Chcialbym zeby Mala wyszła w termin dokladnie czyli 1 grudnia 🙂

• Mamusia
felunia napisał(a):
Aaaagaaaa...

mnie chodziło o wstawienie okien trójszybowych 🙂 Chyba sie źle zrozumiełyśmy. Takie okna mają lepsza izolacyjność cieplną niż klasyczne składające sie z 2 szyb. Tak naprawde to chodzi o przestrzen wypelnioną powietrzem lub innym gazem sztachetnym, ktora tworzy się pomiedzy szybami 🙂 Bo własnie powietrze jest izolatorem w tym wypadku.

ja rozumiem że chodziło Ci o okna trójszybowe. a ja po prostu mówiłam że nie mam potójnych drzwi balkonowych. a co do okien, to już mam kupione i nie mają trzech szyb.

• Mamusia
dziewczyny tez macie tak spuchniete girki? Bo ja caly czas zapitalam z balerinach i ostatno wyciagnelam oficerki zimowe no i dupa...zapne, ale mam tak scisnieta, ze chyba krwiobieg ustaje 😠 masakra normalnie, tak mi nogi spuchly, a w rezultacie nie mam w czym łazic teraz..bez sensu kupowac buty na dwa tyg.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dzieki Aniqa 😘 Bede spac spokojnie...jak sie uda usnac oczywiscie.

A wiecie, ze u mnie komoda dla Malej, kupiona dwa tygodnie temu jeszcze dojrzewa w kartonie ? 🤪 A moj malzon razem z nia. No bajka normalnie... chyba wiem jak sie to skonczy!

Ja też się domyślam 😉
Będzie Coq Budowniczy 🤪 🤪 🤪

...a co do mebli to ja jestem panem domu w tych sprawach 🤪
Nawet kuchnię rodzicom sama składałam heheh...na szczęście jeszcze mniejszy brzuszek miałam 😉

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
dziewczyny tez macie tak spuchniete girki? Bo ja caly czas zapitalam z balerinach i ostatno wyciagnelam oficerki zimowe no i dupa...zapne, ale mam tak scisnieta, ze chyba krwiobieg ustaje 😠 masakra normalnie, tak mi nogi spuchly, a w rezultacie nie mam w czym łazic teraz..bez sensu kupowac buty na dwa tyg.

Łydki wielkie, uda jeszcze wieksze....ale u mnie puchną głównie kostki...

• Mamusia
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

A wiecie, ze u mnie komoda dla Malej, kupiona dwa tygodnie temu jeszcze dojrzewa w kartonie ? 🤪 A moj malzon razem z nia. No bajka normalnie... chyba wiem jak sie to skonczy!

Ja też się domyślam 😉

Nawet kuchnię rodzicom sama składałam heheh...na szczęście jeszcze mniejszy brzuszek miałam 😉

No dokladnie Kochana. Tylko, oby tym razem nic mi w rekach nie zostalo, jak to bylo po zlozeniu lozeczka 😁
Aniqa na szczescie zadne puchniecie mnie nie dopada. A siostra mnie straszyla, bo sama kupowala sobie wieksze buty - na szczescie nie mam z tym problemu.

• Mamusia
Aniqa współczuję Ci jak jasna cholera 😮
Moja kuzynka urodziła córeczkę 4 dni temu i ona miała właśnie problem z opuchlizną nóg... 😮
I ulżyło jej zajeb*cie po porodzie,chociaż opuchlizna powoli schodzi... więc kochana ogranicz sól do mega minimum i wytrzymaj jeszcze chwilkę...dasz radę na pewno 😘

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Ja też się domyślam 😉

No dokladnie Kochana. Tylko, oby tym razem nic mi w rekach nie zostalo, jak to bylo po zlozeniu lozeczka 😁
Aniqa na szczescie zadne puchniecie mnie nie dopada. A siostra mnie straszyla, bo sama kupowala sobie wieksze buty - na szczescie nie mam z tym problemu.

no ja od miesiaca mam jakas tragedie z tym puchnieciem, nie dosc ze pyszczek spuchniety (tak wszyscy mówia) to jeszcze nogi. No nic, bede dalej zasuwać w baletkach jak nienormalna 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
W Stanach przestrzegaja przed spaniem z dziecmi w lozku. Ostre... moze troche przesadzone?
http://deser.pl/deser/1,111857,10673393,Szokujaca_reklama___Spanie_z_dzieckiem_moze_byc_rownie.html

Coq wg mnie spanie z maleństwem jest niebezpieczne...sama wiem po sobie, że uparcie odkładałam Olę do łóżeczka w nocy ale dwa razy zdarzyło mi się przysnąć z nią na rękach przy karmieniu i obudziłam się po paru godzinach a Olka o mały włos z łóżka mi nie spadła bo nie wiem jak ale w nogach mi się znalazła 😮
Innym razem też przez zaśnięcie przy karmieniu była cała kołdrą przykryta i jeszcze zaplątana w poszewkę ale to chwilę tylko trwało na szczęście bo ocknęłam się jak mi pokarm poleciał i leżąc z mleczarnią na wierzchu chłodno mi się zrobiło 😮 😮 😮
Mówię Wam włos się jeży mi na głowie jak sobie przypomnę 😮 A ona miesiąca chyba jeszcze nie miała 😮