Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ajjjj a ja nie mam czasu nadrabiać 😞
Ale obiecuję poprawić się od jutra...OBIECUJĘ 😎 😎 😎

Cycki obydwa właśnie Kajetan opróżnił i zasnął...i na mnie też już pora 🙂

Dobrej nocki mamusie i Mariczko nasz uparty brzusiu 😘

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak to jest teraz z tym becikowym... zameldowanie mam w innym miejscu niż przebywam, ale słyszałam, ze mogę złożyć wniosek w miejscu, gdzie obecnie się znajduję. Czy słyszałyście coś o tym?? A dokumenty jakie muszę mieć ze sobą, to zaświadczenia od lekarza, że byłam pod opieką od 10 tc, wniosek o becikowe, oświadczenie o niepobieraniu wcześniej becikowego i coś jeszcze??

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak to jest teraz z tym becikowym... zameldowanie mam w innym miejscu niż przebywam, ale słyszałam, ze mogę złożyć wniosek w miejscu, gdzie obecnie się znajduję. Czy słyszałyście coś o tym?? A dokumenty jakie muszę mieć ze sobą, to zaświadczenia od lekarza, że byłam pod opieką od 10 tc, wniosek o becikowe, oświadczenie o niepobieraniu wcześniej becikowego i coś jeszcze??

Ja tez jestem zameldowana gdzies indziej niz mieszkam i musialam skladac w miejscu zameldowania, a potrzebujesz jeszcze z urzedu skarbowago zaswiadczenie o zarobkach za poprzedni rok dla ciebie i meza, bo to jest potrzebne jak chcesz otrzymac drugi tysiac, a jak macie za duze zarobki to juz nic wiecej nie potrzebujesz.

• Mamusia
Dobry 🙂
Wpadam nachwile bo mialysmyciezka noc w czoraj i dzis dzien taki sobie. Mala teraz spi ale zaraz sie obudzi.. Jutro sie troche wyswietle mam nadzieje. No i mam w planie opisac porod cgoc to standard wsrod cesarek 😉
Marika kochana trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje ze jutro sie rozpakujesz 🙂

• Mamusia
Dzieńdoberek 😘

Pamm nieźle Cię Konsti załatwiła 😉

Co do becikowego Kasiu to ja akurat jeszcze nie w temacie bo na PESEL małego czekam i udupiona ze wszystkim jestem 🤢

Młody dzisiaj dał pospać 🤪 ...i nadal śpi skubaniec 🤪
A ja korzystam - śniadanko i Olę trzeba do szkoły ogarnąć 😉

Miłego poranka konczity 😘 😘 😘

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):

kasiunia nio z tego co wiem to to wszystko 🙂 i nie musisz składać tam gdzie jesteś zameldowana 🙂

• Mamusia
Moja śpi od 22 czyli juz prawie 12h z przerwami na karmienie, obudziła sie o 3.30 i 7.30 i zasnęla od razu po nakarmieniu. Wiecie co ja nie wiem od czego to zależy że wieczorne usypianie po kapieli to raz 2 godziny walki a raz 10 minut i spi. Ale po włożeniu do łóżeczka zawsze jest protest....Ale postanowiłam że ma zasypiać w łóżeczku i tego się trzymam. W nocy biorę ją do siebie, przewijam a potem karmie na leżąco, tym sposobem zasypia podczas karmienia i zostaje juz w łóżku do kolejnej pobudki. Tak sobie wykombinowałam ze jak już będzie przesypiać 7-8h czyli wypadnie to karmienie w nocy to będzie spała u siebie calą noc i nie powinno byc problemu z oduczeniem spania w naszym wyrku.
Pogoda u nas pod psem, szaro i deszczowo więc spacer dziś pewnie będzie krótki. A wczoraj spedziłysmy na dworze 4h, najpierw dwie w dzień a jak mąż wrócił to jeszcze poszliśmy razem do weta z psem i znów 2h zeszły. W końcu lekarz mówił zeby spacerowac jak najwięcej 😉 Zanim zdjełam szwy to mowy nie było o takich maratonach

• Mamusia
holi32 napisał(a):
e Agami no to super i to tylko na piersi ??? pięknie!!! No to mój chudziutki ale doktorka powiedziała że ok waży!!! U mojego małego wszystko oki a ja zamyśleniami sobie głowę napełniam i w ogóle wiadomo że tylko się cieszyć że mały zdrowy i grzeczny

TAK TYLKO NA PIERSI 🙂))

• Mamusia
novaM napisał(a):
Dzieńdoberek 😘

Co do becikowego Kasiu to ja akurat jeszcze nie w temacie bo na PESEL małego czekam i udupiona ze wszystkim jestem 🤢

pesel slonce nie potrzebny do niczego... ja wszystko zalatwilam bez peselu... teraz tyko zadzwonialm do przychodni podac im bo brakowalo.. ale reszta bez peselu 🙂
my wczoraj pierwsze badanie krwi z paluszka a dzis mocz musialam zlapac i zaniesc do badania :p wlasnie maz pojechal zaiesc.. szef go do poniedzialku na urlop wyslal a ja sie ciesze bo to mega pomoc.... maly dzis spal od 22-2:30 pozniej do 4 sie bujalismy w wozku i spal do 6 zjadl i dalej kima do 9 teraz czekamy na polozna

hej kochane my nocki na razie ogólnie super że da się pospać mały zjadł o 8.50 i teraz śpi więc udało mi się rozbić mięsko na bitki i robi mi się obiadek!! Mąż pojechał do pracy i jestem 3 dzień sama!! Dziś pada u nas deszcz i nie idziemy na polko!!! Czekam na siostry mają przyjść do mnie to pogadamy!!!

• Mamusia
wniosek o becikowe, oświadczenie o niepobieraniu wcześniej becikowego TO W OPIECE DOSTANE? A no moja też śpi w łóżeczku ja jej do łóżka nie biorę nawet .. po kąpieli idzie spać normalnie o 20 a w nocy maraton 2 godz 😮' właśnie się obudziła .. papa 😁

• Mamusia
Witam mamusie ! Troszkę obtęgłam więc wróciłam do świata ! Powiedzmy. Mały od wczoraj ma katar. To znaczy zaraziłam go bo wyniosłam go ze szpitala. Leżeliśmy w szpitalu całe 5 dni bo Adaś miał wielką żółtaczkę i go naświetlali. teraz też jest jak kaczusia żółty i wystawiam go do światła.
Pępuszek nam odpadł wczoraj ! Przeżyłam też wizytę położnej. Tyle się ostatnio dziej że chwilami nie ogarniam 😆

• Mamusia
novaM napisał(a):
Dzieńdoberek 😘

pesel nie jest potrzebny do złożenia wniosku o becikowe, nasz Maciek też jeszcze nie ma peselu, a mąż wniosek o becikowe już złożył

• Mamusia
Hej,

Nocka bardzo fajna pobudka o 2:30 a potem o 7:25. teraz malenstwo spi, ale pewnie zaraz sie przebudzi. W dzien ma troche problemy z usnieciem, tzn. po nakarmieniu odkladam do lozeczka, a on sie budzi i placze. Daje smoczek i sie troche uspokaja po czym znowu sie budzi. Biore go na rece i wtedy usypia dopiero, wiec odkladam do lozeczka i wtedy juz spi.

• Mamusia
pammat napisał(a):
wniosek o becikowe, oświadczenie o niepobieraniu wcześniej becikowego TO W OPIECE DOSTANE? A no moja też śpi w łóżeczku ja jej do łóżka nie biorę nawet .. po kąpieli idzie spać normalnie o 20 a w nocy maraton 2 godz 😮' właśnie się obudziła .. papa 😁

Tak wszystkie dokumenty dostaniesz w Opiece i na miejscu mozna wypisac. Wez z soba jeszcze numer konta jesli chcesz zeby na konto Ci przelali 🙂 U mnie cala procedura trwala bardzo krotko 19 Grudnia zlozylam papiery, 21 Grudnia donioslam brakujace zaswiadczenie od lekarza i 27 Grudnia mialam kase na koncie 🙂

hej zrobiłam obiad i już zjadłam bo siostra była ale mały grzeczny śpi i je!!! Oby jak najdłużej!!! Hehehe Zaraz mąż przyjedzie z pracy to będziemy we dwójkę i to jest fajnie!!! Takie to jest!!! My na usg bioderek dopiero pójdziemy!!! GOSIA czekam na relację z twojego porodu!!! Mój też miał żółtaczkę i był naświetlany!!!