Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
cześć mamusie 🙂

ja już po badaniach, po glukozie - jak dla mnie to było ohydne, myślałam że zwymiotuję pijąc to 🤢 na szczęście przeżyłam 😉

a teraz jem śniadanko 🙂

hihi, mnie tam smakowalo, trzeba bylo mowic wypilabym za Ciebie!! 🙂

A\'propos: przed wypicicem mialam cukier 71 (norma 74-100) a po godzinie od wypicia 61 😮 😮

I witam was moje grudnioweczki kochane!!
Mnie oprocz spojenia lonowego rozchodzacego sie i zaparc to chyba nie dokucza nic 😉 ale spojenia to nie zycze nikomu 😜

tak tak Agami, czas leci, masakrycznie szybko choc i tak bym chciala go jeszcze przyspieszyc do grudnia!!! 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
pammat napisał(a):
no jakbym miała nie chodzić to bym się teraz kulała 🙃 nie lubię siedzieć na tyłku cały czas dlatego jak jest okazja idę na dwór na spacer albo na zakupy wczoraj np. 3 dzień gdzie chodziłam pare godzin i już mi się brzuch nie napinał a 2 dni temu to co chwilkę aż bolało nie wiem od czego to zależy 😮

identycznie mam pammat, nie wiem od czego to zalezy... zauwazylam ze im wiecej wierci sie dziecko tym bardziej brzuszek twardnieje... ale to jedna z moich hipotez 😜

• Mamusia
holi32 napisał(a):
pammat mniam jakie śniadanko!!! Wiesz co wczoraj ten mój twardy brzuch napinał się bardzo dużo razy i np raz napiął się przestało i za chwilę znowu ja już panikuję jutro mam wizytę na szczęście ale boję się

holi mi jak sie napina to czasami 3 razy pod rzad... powiedz o tym lekarzowi. o ile nie skraca sie szyjka to jest to fizjologiczne. do 10 razy dziennie. ja dostalam nospe i magnez jak mi sie bardziej napinal brzuszek. czasami daja jeszcze silniejsze leki jak fenoterol. o wszystkim zadecyduje lekarz.

• Mamusia
chloe napisał(a):
pammat napisał(a):
no jakbym miała nie chodzić to bym się teraz kulała 🙃 nie lubię siedzieć na tyłku cały czas dlatego jak jest okazja idę na dwór na spacer albo na zakupy wczoraj np. 3 dzień gdzie chodziłam pare godzin i już mi się brzuch nie napinał a 2 dni temu to co chwilkę aż bolało nie wiem od czego to zależy 😮

identycznie mam pammat, nie wiem od czego to zalezy... zauwazylam ze im wiecej wierci sie dziecko tym bardziej brzuszek twardnieje... ale to jedna z moich hipotez 😜

a mi sie mała strasznie rozleniwiła...az sie martwie i nie wiem czy sie nie wybrac na usg tu u nas...tak wszystkie piszecie ze maluszki kopia, skacza a u mnie...tylko tyle co dostane w pecherz od czasu do czasu a powyzej pepka cisza... a brzuch mi strasznie twardnieje...az sie boje co powie na wizycie za tydzien w czwartek 🤢
Guge jakis doł łapie...
Mąż wraca juz niedlugo i sie powinnam cieszyc a ja co...jakas deprecha 😞
Nie ma dnia zebym nie ryczała 😞

• Mamusia
guga kochanie -w kazdej ksiazce jest napisane ze po 28 tc maluszek juz nie ma tyle miejsca zeby sie wiercic. w szpitalu lekarze kazali liczyc ruchu (kazdy nawet najmniejszy) rano i wieczorem. jak naliczysz 10 w ciagu godziny to jest bardzo dobrze! ze mna lezala dziewczyna i jej dziecko ruszalo sie 2-4 razy na godzine. i urodzilo sie piekne i zdrowe 🙂

• Mamusia
chloe napisał(a):
guga kochanie -w kazdej ksiazce jest napisane ze po 28 tc maluszek juz nie ma tyle miejsca zeby sie wiercic. w szpitalu lekarze kazali liczyc ruchu (kazdy nawet najmniejszy) rano i wieczorem. jak naliczysz 10 w ciagu godziny to jest bardzo dobrze! ze mna lezala dziewczyna i jej dziecko ruszalo sie 2-4 razy na godzine. i urodzilo sie piekne i zdrowe 🙂

u mnie nie ma szans na 10 na godzine...w momencie aktywnosci to tak, nawet 50 ale nie cały dzień 😞
z reszta w brak miejsca to wierze bo brzuch nadal mały...na zdjeciach wyglada ale na zywo wcale nie ma reweacji...ech... wsadze sobie dzisiaj łeb w wiaderko z zimna woda chyba... 😮

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):

u mnie nie ma szans na 10 na godzine...w momencie aktywnosci to tak, nawet 50 ale nie cały dzień 😞
z reszta w brak miejsca to wierze bo brzuch nadal mały...na zdjeciach wyglada ale na zywo wcale nie ma reweacji...ech... wsadze sobie dzisiaj łeb w wiaderko z zimna woda chyba... 😮

liczy sie wlasnie w momentach aktywnosci. wiec widzisz guga nie wiem czym sie martwisz. ale tak to jest ze jak nie mamy problemow to sobie wymyslamy!! 🙂)
3maj sie i nie mysl o glupotach!! 😘

• Mamusia
Witam, ja wlasnie wrocilam z morfologii, bad. moczu i glukozy... Nie bylo tak zle z wypiociem tego swinstwa, ale potem w gardle mnie drapalo... Jakos to wytrzymalam, no i rece w czterech miejscach pokute, bo nie mogla zyly znalezc 🤢
aaagaaa to widze, ze dzisiaj razem bylysmy na tym badaniu 😆

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):

Guga ja pytałam lekarza....sama wiesz jak to z kubusiem jest.. on jak myszka zawsze.... no i byl okres ze mocno kopal a pozniej znowu faza ciszy ktora trwa do teraz.... u mnie tez wielkosc brzucha tez szału nie robi i lekarz powiedzial mi ze wystarczy ze raz dziennie w czasie aktywnosci nalicze te 7-10 ruchow to bedzie ok... i ja sie tego trzymam... nasze dzieci teraz wiecej spia.... a wariuja tylko w nocy ..... wiec ja licze ruchy miedzy 22 a 23 i jak jest 7 to juz ulga a 10 to super i ide spac....bynajmniej staram sie spac bo spaniem tego sie nazwac nie da.... slonce nie martw sie... wystarczy ze dziecko ulozy sie kregoslupem do przedniej sciany i juz mniej ruchy czujesz.....poczytaj w necie ile dziecko teraz spi... a spi mega duzo... chyba odsypia to co my soac nie mozemy... bedzie dobrze nie martwiuniaj sie...nosek w gore

• Mamusia
guga napisał(a):
PS. Jak anjdziesz stolarza to daj mi namiary 😉

haha, miałaś rację -znalezienie stolarza nie jest łatwe, może wręcz niemożliwe...? W każdym razie nie znalazłam takiego co by sie zgodził przyciąć blat nie zamawiany u niego. A jedna szafka stoi osobno, przy stole i niepotrzebny taki wysunięty blat, lepiej by wyglądał krótszy. W marketach typu Castorama mają sprzęt ale też tną tylko swoje....i dupa.
Na pocieszenie kupiłam swterek śliczny 6-9mcy w kolorze kawa z mlekiem a dla siebie tunikę ze ściągaczem na plecach więc będzie i na teraz i na potem 🙂 Łącznie 40 zł, nie jest źle.
chloe mam pytanie - jak Wy będziecie jeździć samochodem z dwoma psami i dzieckiem? macie klatkę do bagażnika?
okno mnie woła, obiecałam mu mycie

• Mamusia
wanilia napisał(a):
guga napisał(a):
PS. Jak anjdziesz stolarza to daj mi namiary 😉

haha, miałaś rację -znalezienie stolarza nie jest łatwe, może wręcz niemożliwe...? W każdym razie nie znalazłam takiego co by sie zgodził przyciąć blat nie zamawiany u niego. A jedna szafka stoi osobno, przy stole i niepotrzebny taki wysunięty blat, lepiej by wyglądał krótszy. W marketach typu Castorama mają sprzęt ale też tną tylko swoje....i dupa.
Na pocieszenie kupiłam swterek śliczny 6-9mcy w kolorze kawa z mlekiem a dla siebie tunikę ze ściągaczem na plecach więc będzie i na teraz i na potem 🙂 Łącznie 40 zł, nie jest źle.
chloe mam pytanie - jak Wy będziecie jeździć samochodem z dwoma psami i dzieckiem? macie klatkę do bagażnika?
okno mnie woła, obiecałam mu mycie

klatki nie, mamy kratke.

• Mamusia
chloe ja myslę o czymś takim http://allegro.pl/98v-klatka-xl-transporter-dla-psow-aluminiowa-i1843738530.html . Wtedy pies zajmie tylko pół bagażnika a obok sie jeszcze wózek zmieści. Dla średniej wielkości ON powinna chyba starczyć? Większych nie znalazłam zresztą a i bagażnik nie jest z gumy...
Okno nie chce współpracować - cały czas widze smugi 😠

• Mamusia
wanilia napisał(a):
chloe ja myslę o czymś takim http://allegro.pl/98v-klatka-xl-transporter-dla-psow-aluminiowa-i1843738530.html . Wtedy pies zajmie tylko pół bagażnika a obok sie jeszcze wózek zmieści. Dla średniej wielkości ON powinna chyba starczyć? Większych nie znalazłam zresztą a i bagażnik nie jest z gumy...
Okno nie chce współpracować - cały czas widze smugi 😠

mysle ze taka klatka jest ok.

• Mamusia
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
cześć mamusie 🙂

ja już po badaniach, po glukozie - jak dla mnie to było ohydne, myślałam że zwymiotuję pijąc to 🤢 na szczęście przeżyłam 😉

a teraz jem śniadanko 🙂

hihi, mnie tam smakowalo, trzeba bylo mowic wypilabym za Ciebie!! 🙂

A\'propos: przed wypicicem mialam cukier 71 (norma 74-100) a po godzinie od wypicia 61 😮 😮

I witam was moje grudnioweczki kochane!!
Mnie oprocz spojenia lonowego rozchodzacego sie i zaparc to chyba nie dokucza nic 😉 ale spojenia to nie zycze nikomu 😜

tak tak Agami, czas leci, masakrycznie szybko choc i tak bym chciala go jeszcze przyspieszyc do grudnia!!! 🙂

to ona Ci od razu mierzyła cukier? bo u mnie to pobierała z żyły i w tym pojemniczku do laboratorium potem

• Mamusia
guga napisał(a):
chloe napisał(a):
pammat napisał(a):

a mi sie mała strasznie rozleniwiła...az sie martwie i nie wiem czy sie nie wybrac na usg tu u nas...tak wszystkie piszecie ze maluszki kopia, skacza a u mnie...tylko tyle co dostane w pecherz od czasu do czasu a powyzej pepka cisza... a brzuch mi strasznie twardnieje...az sie boje co powie na wizycie za tydzien w czwartek 🤢
Guge jakis doł łapie...
Mąż wraca juz niedlugo i sie powinnam cieszyc a ja co...jakas deprecha 😞
Nie ma dnia zebym nie ryczała 😞

Guga kochanie jak piszesz, że w momentach aktywności rusza się nawet 50 razy to znaczy, że wszystko jest ok. 🙂

aj, zazdroszczę Ci tego, że mąż Ci niedługo wraca... kiedy dokładnie i na długo? bo mój to teraz jakoś na Wszystkich Świętych przyjedzie na kilka dni, a potem to 13 bądź 14 grudnia się zjawi, bo mam zamiar rodzić w terminie czyli 15 grudnia i chcemy żeby był 🙂