Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kamieńskiego ma dobre opinie tylko chyba nie masz gwarancji ze się na wannę załapiesz|? Też się przez chwile zastanawiałam ale do Oławy mam bliżej.
Byłam zmierzyć ciśnienie, dziś lepiej 130/95 mam nadzieję że jutro będzie już w normie 😜
Uciekam do parku bo Korba ma umówione spotkanie z kolega dogiem 🙂

• Mamusia
ziolka napisał(a):
No mój lekarz tez namawia na Oławę 🙂
Ale ja jednak zostanę przy wro... Mam już umóioną położną no i w wodzie chcę rodzić także Kamieńskiego mi zostaje...

Jak u was wyglądają porody wodne? Finał też odbywa się w wodzie, czy się wyłazi?

• Mamusia
coquelicot napisał(a):

Nova a tak wracajac do twoich zakupow, to ja sie dziwie, ze Ty pani babci od razu na mieszkanie dla Kajtka nie naciagnelas 😁

Aaahahahah jako,że pierwszy wnuk jedynego syna to myślę, że i z tym problemów większych by nie było 😜

• Mamusia
U nas możliwość jest porodu w wodzie a dokłądniej do wody czyli do samego końca 🙂 Dzieciątkow rodzi się w wannie chwile sobie pływa a potem na brzuszek do mamusi. Super sprawa 🙂
Oczywiście jak mis ie uda tym razem tez chcę urodzić własnie do końca w wodzie.

Nigdy nie ma gwarancji ze będzie wanna wolna bo przeciez jak ktoś w niej siedzi to nie wygonią 🙂
Natomiast bardzo malutko dziewczyn na szczęście rodzi w wodzie mam nadzieje tym razem tez bedzie wolne 🙂

• Mamusia
Mam pytanko brzucholki moje kochane czy lekarz może mi wypisać L4 z 2-dniowym wyprzedzeniem?tzn.mam do 2.12-a on musiałby mi wypisać jutro od 3.12-kurczę całą ciążę ciągnę zwolnienie i dziś sie zaczęłam główkowac bo nie miałam wcześniej takiej sytuacji a tu na ostatnie 2 tyg.taki surprise 🙂

• Mamusia
Ja już nie wiem za co się zabrać żeby nie myśleć 😜
A Kajetan świruje jeszcze bardziej jak ja próbuję nie myśleć hahahaha 🤪

Dostałam już parę maili...jutro kilka paczek już przyjedzie 🤪 🤪 🤪
Ale nadal nie wiem co z łóżeczkiem ... kurier jeszcze nawet wyrka nie odebrał ze Śląska buuuuuuuuuuuuuuu 🤢

• Mamusia
antya1 ja wiem tyle że też mam do 2 grudnia zwolnienie i on nie może z wyprzedzeniem wystawić tylko jak już to z opóźnieniem.. bo oni go pilnują przeciez z tymi zwolnieniami .. i jak wystawi od 3 grudnia to pewnie na 2 tygodnie chyba że zacznę rodzić to zostanie przerwane i będzie już się liczyć macierzyński od dnia porodu .. i u mnie jest tak

• Mamusia
Antya mam podobną sytuację bo mój gin przełożył mi wizytę o dzień wcześniej ...1 grudnia mam wizytę a zwolnienie potrzebuję od 3 grudnia i takie mi właśnie na wizycie wystawi 😎

Aaa i sama jestem ciekawa na ile L4 teraz dostanę...powiem mu, że na miesiąc chcę bo przecież nie wiem kiedy urodzę, a nie chcę iść ani dnia wcześniej na macierzyński...bo niby WHY 😮 ???