Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
JA PIERDZIELE ALE MAM CYKORA 😞 NORMALNIE NOGI MI SIĘ TRZESĄ JAK GALARETA W SUMIE TO JAK MI "PALUCHA WSADZIŁ DOKTOREK TO AZ ZAKWIICZAŁAM TAK NIEPRZYJEMNIE.....I PIERWSZY RAZ MAM TAKIE PLAMIENIE BRUNATNE...CZY ON MI TEGO "CZOPA "PORUSZYŁ CZY CO TO SIE STAŁO????PANIKI ZNOWU DOSTAJE!!!!MAŁY SIE RUSZA ,I TAK MNIE RWIE W "DUPIE" DZIWNIE.....A CO JAK SIE POJAWI KREW?????

To pewnie od tego palucha, poruszyl ci szyjke i tak odrazu nie urodzisz, tylko to moze potrwac, na pewno nie dzisiaj w nocy 😉
Jak sie pojawi troche krwi to tez bez paniki, tylko jak zaczniesz mocno krwawic to jedz do szpitala. Teraz sie uspokoj i zrob sobie meliske, poloz sie i bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
JA PIERDZIELE ALE MAM CYKORA 😞 NORMALNIE NOGI MI SIĘ TRZESĄ JAK GALARETA W SUMIE TO JAK MI "PALUCHA WSADZIŁ DOKTOREK TO AZ ZAKWIICZAŁAM TAK NIEPRZYJEMNIE.....I PIERWSZY RAZ MAM TAKIE PLAMIENIE BRUNATNE...CZY ON MI TEGO "CZOPA "PORUSZYŁ CZY CO TO SIE STAŁO????PANIKI ZNOWU DOSTAJE!!!!MAŁY SIE RUSZA ,I TAK MNIE RWIE W "DUPIE" DZIWNIE.....A CO JAK SIE POJAWI KREW?????

Candys może to faktycznie ten czop, ale on może odejść nawet kilka tygodni przed porodem... w nim ponoć jest taka brunatno-brązowa krew, bo krwawienie żywoczerwone jest... tak nam położna tłumaczyła...
Nie denerwuj się niepotrzebnie... a jak pojawi się krew to na izbę marsz...

• Mamusia
meliska napisał(a):
CANDYNS napisał(a):

Candys może to faktycznie ten czop, ale on może odejść nawet kilka tygodni przed porodem... w nim ponoć jest taka brunatno-brązowa krew, bo krwawienie żywoczerwone jest... tak nam położna tłumaczyła...
Nie denerwuj się niepotrzebnie... a jak pojawi się krew to na izbę marsz...

jak bylam w szpitalu to trafila dziewczyna w 39tc, z jakistam powodow, chyba malowodzia i hipertrofii, w kazdym razie po badaniu tez ja bolalo i plamila na brunatno i powiedzieli jej ze spoko 🙂 byle nie byla zywa krew. tak sie zdarza po badaniu czasem.

• Mamusia
Guga to jak po porodzie te hormony tak wariują to ja nie wiem co to u mnie będzie, bo właśnie zaliczam chyba jakąś depresję przedporodową 🤢
I wzorem Agi też idę jeszcze się na bóstwo przed nocą zrobić, bo mój mówi, że to już chyba niedługo... a ja myślówa...dziś w nocy??????????????????????

• Mamusia
CANDYNS spokojnie, nie denerwuj się:* Mi ten czop odpadł ponad tydzień czasu i wygląda to jak wydzielina śluzowa zabarwiona krwią nic groźnego. Miałam też robione baranie które cholernie mnie bolało i po którym też leciała mi krew. Położna powiedziała, ze to normalne po takim badaniu, i że nie ma się czym przejmować:* W razie gdyby ból się nasilał i krwawiłabyś coraz częściej pojedź do szpitala, żeby zobaczyli co tam się dzieje:* Bądź silna :*

• Mamusia
novaM napisał(a):
Hejka 🙂
Fajny artykuł dziewczyny znalazłam o tym jak rozpoznać akcję porodową bo tu tyle pytań widzę zadawanych wręcz ze strachem w oczach 😮 😎
AKCJA PORODOWA

A masz moz cos na przyspiesze porodu. Niestety sex odpada bo jestem w szpitalu i jakos ubikacje do tego nie nastrajaja, chodzenie po schodach daje mi tylko bol stop, myc okien w szpitalu nawet nie mam czym 😞 juz kilka szafek poprzenosilam w pokoju i nic. Jestem cierpliwa ale... Juz nawet moj szef sie pyta czy juz urodzilam, a tu nic 😞

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
novaM napisał(a):
Hejka 🙂
Fajny artykuł dziewczyny znalazłam o tym jak rozpoznać akcję porodową bo tu tyle pytań widzę zadawanych wręcz ze strachem w oczach 😮 😎
AKCJA PORODOWA

A masz moz cos na przyspiesze porodu. Niestety sex odpada bo jestem w szpitalu i jakos ubikacje do tego nie nastrajaja, chodzenie po schodach daje mi tylko bol stop, myc okien w szpitalu nawet nie mam czym 😞 juz kilka szafek poprzenosilam w pokoju i nic. Jestem cierpliwa ale... Juz nawet moj szef sie pyta czy juz urodzilam, a tu nic 😞

No Basienka mysle, ze bylabys Pacjentem Zasluzonym gdybys tak te okna przmyla na swieta 😁

• Mamusia
meliska napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Juz nawet moj szef sie pyta czy juz urodzilam, a tu nic 😞

a może on chce, żebyś w poniedziałek do pracy przyszła 😉

Meliska jak śmiesz o depresji pisać jak Ty takimi grypsami tutaj walisz heheh 😜

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
novaM napisał(a):
Hejka 🙂
AKCJA PORODOWA

Ojjj Basiu...jak na razie nalazłam tylko to 🙂 ->
Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.
( z artykułu na e-dziecko)

Basienka życze ci żebyś już urodziła ja wiem co to leżenie w szpitalu ale pomyśl że już wyjdziesz z dzidzia do domku!!!
Ja idę 6 grudnia do szpitala i dopiero będę w terminie a tobie już lecą dni po terminie jeszcze troszke!!!!

a tak w ogole to ja dzis na sklepie bylam i u tesciow potem siedzenie w domu kolacyjka i nic!!!
Agami super że jestescie juz w domku ciesze sie teraz tylko bedzie coraz lepiej
Odpocznij jak sie uda

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dorwal mnie brak apetytu 🤨 Pic mi sie tylko chce, a jedyne co bym jadla to owoce.
Co tam jecie, moze mnie najdzie apetyt na cos.

Hahah wyczułaś mnie 😜
Mandarynki właśnie obieram i pewnie apaszek aż do Ciebie doleciał 😉

• Mamusia
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dorwal mnie brak apetytu 🤨 Pic mi sie tylko chce, a jedyne co bym jadla to owoce.

Hahah wyczułaś mnie 😜

Zweszylam 😎 Z cytrusow byl dzis grejprut dzis na sniadanie, ale jeszcze daw pomarancze czekaja w kolejce 🙃
A mandarynki najlepsze sa wlasnie zima!!! Potem juz nie ma tego smaka.

• Mamusia
novaM napisał(a):

Ojjj Basiu...jak na razie nalazłam tylko to 🙂 ->
Pomóc może wypicie łyżki, dwóch oleju rycynowego. Wzmożona perystaltyka jelit stymuluje skurcze macicy, opróżnienie dolnego odcinka przewodu pokarmowego pozwala główce dziecka przesunąć się trochę niżej, a poza tym substancje zawarte w oleju rycynowym powodują zmiękczanie szyjki macicy.
( z artykułu na e-dziecko)

ja słyszałam też od lekarza, żeby masować brzuch i sutki, bo podczas masowania sutków uwalnia się hormon odpowiedzialny za skurcze macicy 😉

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
novaM napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Hahah wyczułaś mnie 😜

Zweszylam 😎 Z cytrusow byl dzis grejprut dzis na sniadanie, ale jeszcze daw pomarancze czekaja w kolejce 🙃
A mandarynki najlepsze sa wlasnie zima!!! Potem juz nie ma tego smaka.

Haha jak na kogucika to węch masz wzorowy 🙂
...zjadłam na razie 8 szt. ale chyba się wstrzymam z następnymi bo w nocy wc za wiele razy odwiedzać będę 🤢