Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pam trzymam kciuki za Ciebie i cały czas jestem z Tobą myślami 😘

katja gratuluję córeczki 🙂 🙂 🙂

a ja z pomocą męża sprzątnęliśmy właśnie 🙂 tak dokładnie, zaraz firanki i zasłonki wstawię do prania, zostanie tylko je powiesić jak się upiorą 😁 już nawet pościel dzidziusia została założona i leży pięknie w łóżeczku 🙂 wszystko na niego czeka 🙂 🙂 🙂 a podłogę w łazience szorowałam na kolanach i mam nadzieję, że to całe sprzątanie dzisiaj sprawi, że jak pojawię się na wizycie to pani doktor powie do mnie tak "no to jedziemy rodzić" i przeprosi resztę pacjentek i pojedziemy do szpitala 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
no i pochwalilam dzien przed zachodem slonca...myslalm ze mala bedzie spala do polnocy, a tu sie babel obudzil..a cyce puste..cholercia, cos czuje ze znowu se nie pospie...
żegnam sie, córka wzywa:-)

Kurde Aniqa ja tez kombinuje. Potrzymalam ja troche miedzy 18.30 a 20.00 no ale w rezultacie usnela.
Nie wiem co da moja kombinacja, ale planuje jeszcze kapiel i troche z nia posiedziec, bo mi zalezy zeby tak od 1 w nocy spala, obudzila sie na jedzenie i spala dalej 😮

wiesz co coq ja się boję, że ten nocny tryb to nasze dzieci mają w genach po tatusiach... 😲

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪Nie pomyslalam o tym Kasiu 😁 Ale ty masz racje!!!! Moj wariat predzej niz 1 lub 2 w nocy nie idzie spac!

hehe 1 czy 2 to jeszcze dobrze mój to często 4 😲 😲 😲 😲 Już zaczynam się bać 🥴 😮

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
no i pochwalilam dzien przed zachodem slonca...myslalm ze mala bedzie spala do polnocy, a tu sie babel obudzil..a cyce puste..cholercia, cos czuje ze znowu se nie pospie...
żegnam sie, córka wzywa:-)

Kurde Aniqa ja tez kombinuje. Potrzymalam ja troche miedzy 18.30 a 20.00 no ale w rezultacie usnela.
Nie wiem co da moja kombinacja, ale planuje jeszcze kapiel i troche z nia posiedziec, bo mi zalezy zeby tak od 1 w nocy spala, obudzila sie na jedzenie i spala dalej 😮

wiesz co coq ja się boję, że ten nocny tryb to nasze dzieci mają w genach po tatusiach... 😲

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪Nie pomyslalam o tym Kasiu 😁 Ale ty masz racje!!!! Moj wariat predzej niz 1 lub 2 w nocy nie idzie spac!

hehe 1 czy 2 to jeszcze dobrze mój to często 4 😲 😲 😲 😲 Już zaczynam się bać 🥴 😮

nic sie nie bój 🙂 skorzystasz z rad coq jak juz opanuje sytuacje 🙂

widzę ze tu puściuteńko to ide pomyśleć o jakimś obiedzie 🙂

• Mamusia
marika321 napisał(a):
a czy brzuszki i mamusie zaopatrzyły się w nawilżacz powietrza bo mój M mnie namawia a nie mam za bardzo zdania na ten temat ........

ja się długo zastanawiałam i stwierdzam, że kupię... w domu mam bardzo sucho i w nocy to aż spać nie idzie, bo cała śluzówka nosa sucha, aż czasami krew leci... a co dopiero jak maluszek będzie...

• Mamusia
hej hej
Wpadłam powiedziec że 12.12 urodziłam Olę o godzinie 1.20 waga 3400g dł. 52cm.
To był że tak powiem ekspres. O 23 zaczęły mi się skurcze o północy bylismy w szpitalu a o 1.20 było już po wsyztskim. Mała urodziła się w wodzie 🙂 wszytsko jest ok. Jesteśmy już w domku i teraz się organizujemy 🙂
Pozdrawiamy i trzymam kciuki za pozostałe grudnióweczki

• Mamusia
Anika_77 napisał(a):
Hejka śpiochy 🙂 😉
Baśka Florek jest słodziusi 🙂 na fb wyczytałam ze tez masz zastrzyki 🙂 a tak to jak tam opieka w szpitalu ?
Ja teraz czekam az się mały rozbudzi nakarmie go i na spacer wychodzimy conajmiej 2 godz 🙂 Wczoraj kupiłam ubranko do chrztu a dziś zamówiłam do tego paputki i kocyk 🙂
aaa i mały przekroczył 4kg 🙃 🙃
Agami suszarka poskutkowała chociaż troche??

hehe raz tak 🙂) nie wiem czy to suszarka czy zmeczenie po placzu ale usnal w koncu:P

• Mamusia
a ja szykuję się do wizyty, i w sumie to zaraz będziemy wyjeżdżać bo jeszcze parę spraw mamy do załatwienia 🙂 i kilka sklepów 😁 😁 😁

i na wizycie będzie moja chwila prawdy, usłyszę co i jak

trzymać kciuki, żeby Maciek zechciał wyjść dzisiaj albo jutro 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
a ja szykuję się do wizyty, i w sumie to zaraz będziemy wyjeżdżać bo jeszcze parę spraw mamy do załatwienia 🙂 i kilka sklepów 😁 😁 😁

i na wizycie będzie moja chwila prawdy, usłyszę co i jak

trzymać kciuki, żeby Maciek zechciał wyjść dzisiaj albo jutro 🙂 🙂 🙂

3maj sie!!! i żebyś usłyszała magiczne słowa "jedziemy na porodówkę" 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Ale pusto na forum 🤨
Kasia 1 lub 2 to minimum 😎 ale teraz jak wraca po polnocy z pracy to raczej tych godzin sie trzyma. Wstyd sie przyznac, ale pamitam jak w zeszlym roku w jakies ferie chodzlismy spac 4-5 i budzulismy sie 15-16 😁

hehehe mamy to samo^^ Jak tam Yasmine?? Jakie witaminy jej podajesz?

• Mamusia
marika321 napisał(a):
a czy brzuszki i mamusie zaopatrzyły się w nawilżacz powietrza bo mój M mnie namawia a nie mam za bardzo zdania na ten temat ........

ja się długo zastanawiałam i stwierdzam, że kupię... w domu mam bardzo sucho i w nocy to aż spać nie idzie, bo cała śluzówka nosa sucha, aż czasami krew leci... a co dopiero jak maluszek będzie...

to u nas w szpitalu bylo takie powietrze ze mi co rano krew leciala z nosa, masakra, goraco i sucho.. tam by im sie przydal nawilzacz bo biedne te dzieci zaraz po urodzeniu! w domu na szczescie jest ok 🙂

Przyszedl kurier, przyniosl paczke z ENDO!! 🤪 🤪

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Ale pusto na forum 🤨
Kasia 1 lub 2 to minimum 😎 ale teraz jak wraca po polnocy z pracy to raczej tych godzin sie trzyma. Wstyd sie przyznac, ale pamitam jak w zeszlym roku w jakies ferie chodzlismy spac 4-5 i budzulismy sie 15-16 😁

Wlasnie czka 🙃 Ciesze sie bi od godziny nie spi tylko sie rozglada 🙂 Awitaminki: D codziennie i K raz w tygodniu.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Ale pusto na forum 🤨

Wlasnie czka 🙃 Ciesze sie bi od godziny nie spi tylko sie rozglada 🙂 Awitaminki: D codziennie i K raz w tygodniu.

A dlaczego K tylko raz w tygodniu? Ja witD+K daję codziennieod drugiego tygodnia. Wcześniej tylko D. Z tego co wiem jak sie karmi mlekiem modyfikowanym to się K wcale nie daje

• Mamusia
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Ale pusto na forum 🤨

Tak mi przepisano, jakies francuskie zwyczaje 🙃

A dlaczego K tylko raz w tygodniu? Ja witD+K daję codziennieod drugiego tygodnia. Wcześniej tylko D. Z tego co wiem jak sie karmi mlekiem modyfikowanym to się K wcale nie daje

Tak mi przepisano, jakies francuskie zwyczaje 🙃