Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
novaM napisał(a):
Bry konczity 😎 😎 😎

Aaaale się wyspałam dzisiaj 🤪 🤪 🤪
Kajtuś spał jak zaczarowany 🤪 🤪
Tylko nad ranem koło 4-tej tabsy przeciwbólowe przestały działać i nie wiedziałam jak tyłek ułożyć 😠 😠 😠

Dobrze, że Kajtek nie jest taki aktywny jak w brzuszki, i że daje Ci pospać 🙂 Pewnie myśli "ok dam mamci się zregenerować i potem dam czadu" 🤪 🤪

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
i kto mi odpowie teraz-
ile boli krocze po porodzie? (bo nie wiem czy mnie boli za długo juz, bo mam zle zszyte czy jeszcze ma prawo bolec)
czy z kikutów pępka waszych dzieci jak wycieracie czasem zostaje wam na waciku maź ? bo ja czyszcze pępek pare razy dziennie z pol godziny, wycieram do sucha, nie mocze w kąpieli, ale sam sie chyba poci ten pępek i nie jest suchy jak przychodzi do czyszczenia i nie wiem teraz! czy troszke moze tej mazi być czy to niedopuszczalne

Ulka mnie też boli - 17 dni po porodzie...

• Mamusia
Ulka napisał(a):
i kto mi odpowie teraz-
ile boli krocze po porodzie? (bo nie wiem czy mnie boli za długo juz, bo mam zle zszyte czy jeszcze ma prawo bolec)
czy z kikutów pępka waszych dzieci jak wycieracie czasem zostaje wam na waciku maź ? bo ja czyszcze pępek pare razy dziennie z pol godziny, wycieram do sucha, nie mocze w kąpieli, ale sam sie chyba poci ten pępek i nie jest suchy jak przychodzi do czyszczenia i nie wiem teraz! czy troszke moze tej mazi być czy to niedopuszczalne

Ulka ja chyba instynktownie ten artykuł poniżej wkleiłam o połogu 🙂

A co do pępka to napiszcie mi proszę czy wasze dzieci też mają krótko przycięty kikutek ????? Z Olą to jeszcze klamerkę miała zostawioną i ciężko było to pielęgnować, a teraz on ma obcięty tak ok1cm nad pępkiem i powiedziały mi pielęgniarki, z klamerek już się nie zostawia...no w szoku byłam 🤪

No a co do pielęgnacji to przyznam szczerze,że absolutnie nie zwracam na pępuszek uwagi, jedynie co o pieluszki podwijam 🙂 Pomimo,że mam te niby już wycięte na pępuszek ale i tak zachodzą na niego 🤨

Yyy właśnie położna dzwoniła do mnie i zaraz będzie 😮 😮 😮
Idę się ogarnąć 😎

• Mamusia
spalam godzine... maly dawal czadu druga noc 😞(( chyba przeniose sie do rodzicow bo ja juz nie daje rady.... ja jestem zla matka chyba... bo byl moment ze mialam ochote go zostawic w tym lozeczku i niech sobie placze... bo nic nie pomagalo...myslalam ze go udusze.... 😞(((no a jak was czytam to tym bardziej mam wyrzuty sumienia... bpo ja go kocham ponad wszystko ale ja juz nie daje rady... w dzien spi a w nocy mam maratony od 12 do 4 i od 6 do 9 non stop jeczy mi, steka, przeciaga sie, kurczy nozki.... wyglada jak by brtzuchol go bolal albo kolka.. bo mimo ze najedzony przewiniety lulany w wozku i na rekach to jak zaczarowany placze 😞(((

• Mamusia
Agami postaraj się go trochę rozruszać w ciagu dnia - budź go co 3h na przewijanie i karmienie, postaraj się żeby nie zasnął przy cycu, ponoś go, pogadaj znim. A w nocy cichosza, nie odzywaj się do niego, pogas światła, zrob swoje i postaraj się uśpić...Wiem że łatwo się mówi...moja całe szczęście rządzi w dzień. Potrafi 3-4h nie spać popołudniu. Do tego kąpiel poźno bo ok 22 i w nocy spokój. Dziś spała 5h 😮

hejka zaczęło się nam dziewczynki w brzuszkach jak dzieciaczki były to spokój a teraz odjazd!!
Mój mały odpukać na wieczór dostaje po 20 cyca i tak do 21 lub jeszcze i potem raczej śpi ok 4 do 5 godz!!! potem 2 raz się budzi na karmienie i śpi do 7 rano i rano je ponoszę go trochę i śpi do 12 już teraz właśnie obudzi się to będzie głodny jak fiks i mamy zamiar z nim na pole wyjść !!! Zobaczymy !!! a tak to krocze boli i cycki juz nie nabrzamiale ale wrazliwe bardzo

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Agami postaraj się go trochę rozruszać w ciagu dnia - budź go co 3h na przewijanie i karmienie, postaraj się żeby nie zasnął przy cycu, ponoś go, pogadaj znim. A w nocy cichosza, nie odzywaj się do niego, pogas światła, zrob swoje i postaraj się uśpić...Wiem że łatwo się mówi...moja całe szczęście rządzi w dzień. Potrafi 3-4h nie spać popołudniu. Do tego kąpiel poźno bo ok 22 i w nocy spokój. Dziś spała 5h 😮

ja juz probowalam w dzien go rozbudzac.. ale na niego cyc w dzien to jak tabletka nasenna... i w nocy z ni9m nie gadam... swiatlo mamy zielonkawa lamke malutka tylko bym do lozeczka doszla i go w miare widziala....czy mu sie nie ulewa.... w dzien wstaje malyu co 2-3 godziny sam na jedzenie i wtedy go tez przewijam.... ale to nic nie daje ze w dzien on sie sam wybudza... w nocy oczy jak 5 zl i nic nie pomaga 😞((kapiemy o 19 bo maz na 6 do pracy chodzi wiec wstaje o 5 i tak ustalilismy godzine by on w miare do pracy przytomny szedl...mama zaproponowala bym sie porzeprowadzila do nich na 2 tyg.... ze mi pomoga w nocy z tata i z marcinem i bedzie latwiej... bo ja wygladam jak stado nieszczesc.....oczy mam podpuchniete bo 2 noce juz nie spalam i plakalam ze swojej bezsilnosci

• Mamusia
Agami pakuj się do mamy i to na biegu 😠 😠 😠 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo nam się depresji nabawisz tylko, a tego żadna by nie chciała 🤨
Czasami tak jest z dzieciaczkami,że sobie pory dnia zmienią i trochę czasu i wytrzymałości trzeba żeby to odkręcić 🤢
A jak już się uda to trzeba jak w zegarku przy nich "pracować" żeby czuły ten codzienny rytuał i się do niego dostosowały 😎
Mama Ci pomoże na bank...ja już do Aniqi pisałam niedawno to samo ale się powtórzę...ona wcale nie musi Ci nawet pomagać !!!!!!!!!! Sama świadomość, że w każdej chwili możesz liczyć na wyręczenie Cię w obowiązkach zdziała cuda mówię Ci 😘 😘 😘

dziewczynki ja to mojego karmię z dwa razy po 15 min i potem on śpi mi po 4 godziny nieźle no nie aż się czasem zastanawiam czy nie za długo czyżby moje mleko było tak wartościowe???

• Mamusia
Haaaaa dziewczyny położna wyszła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Qrwa jak Wam coś napiszę co mi między innymi powiedziała to się polejecie ze śmiechu 🤪 🤪 🤪

UWAGA, UWAGA piszę 😎
"... i zamiast oliwki proszę raz dziennie smarować go oliwą z oliwek albo...takim zwykłym OLEJEM KUJAWSKIM" 😮 😮 😮 😮 😮 !!!!!!!!!
No qrwa straciłam wątek jak to usłyszałam hahah 🙃 🙃 🙃
Ciekawe, która matka by swojego noworodka olejem do smażenia chciała smarować hahaha 😁 😁 😁 😁 😁
Jeszcze kilka takich absurdów ( jakże na czasie w XXI wieku ) usłyszałam heheh 🤪
Ale mi baba humor poprawiła...normalnie leżę i sikam ze śmiechu 🙃 🙃 🙃