Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Ja to teraz coraz częściej mysle o porodzie jak to będzie i w ogole, boję sie ze nie bede wiedziała co robić i w ogole 😞

Mimi dasz rade- normalnie automatycznie włacza sie instynkt macierzynski 🙂
Ja przy pierwszym porodzie, poczułam w nocy jakby mi cos wystrzeliło w pochwie "takie wrazenie jak szampan strzela", poszłam do ubikacji i cos mi wyleciało troszke rózowe- to był czop...i zaraz juz miałam skurcze co 10-5 minut...z którymi w szpitalu chopdziłam 8 godzin...

• Mamusia
Mimi83 napisał:
pewnie ma racje, poprostu uciska na zołądek i ma on za mało miejsca już, ale nie martw się kochana już nam bliżej jak dalej do końca 🙂 A koncert super 🤪 Ehh ale bym sobie poszła tak poskakła, czasy studenckie mi sie przypomnialy ehhh..

własnie nasza młodosć:P:P

• Mamusia
Mimi83 napisał:
bardzo bolą takie skurcze czy da się wytrzymać??

Mimi powiem Ci tak: moja siostra nie czuła wogóle skurczy, lekkie kucia, ja czułam je jakbym miała dostac najwieksze rozwolnienie na świecie, takie rżniecia w miejscu gdzie jest ból na miesiaczkę, ale sa podobno jeszcze bóle z krzyza - one to podobno masakra.
Moja rada nie słuchaj na temat innych porodów, a jak słuchasz to nie przezywaj i do siebie nie bierz, kazdy jest inny.

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Nie bede przeżywała, co ma byc to będzie, postaram się wsłuchiwac w swoje ciało i w swój instynkt 🙂 ale tak to jest ze zawsze człowiek ma obawy jak cos przeżywa pierwszy raz i nie wie jak to wygląda..

kochana zobaczysz daszrade i bedziesz wiedziala wszystko 🙂 🙂

ja np wiem, ze jak bede miała jakies obawy z karmieniem to nie mam siedziec cicho tylko mówic połoznym aby mi pomogły 🙂

• Mamusia
Hej kochane 🙂Wpadłam powiedzec Wam tylko Dobranoc i uciekam spac...Wracam padnięta do domu ,malujemy ,szykujemy to mieszkanko które wynajęłam,całe szczęście,że pomaga mi siostra i męża brat,jutro pomalujemy jeszcze drzwi od pokoi ,posprzątamy i będę mogła wjeżdżac z meblami 🙃

• Mamusia
No ja już też go widzę,coś mi sie chyba na chwilkę zawiesiło ☺️
Oj Mimi mówię CI miałam bardzo pracowity dzień,napracowałam się troszkę ale opłacało się ,niedługo się wprowadzimy 🙂
Ok uciekam,jeszcze jakaś szybka kąpiel i spac..jutro nowy pracowity dzień 😎