Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja dziś dostałam od koleżanki 4 paski do sprawdzania czy przypadkiem wody się nie sączą ona dostałą kilka od ginekologa.
A jak pytałam o nie w aptece to za 3 sztuki chcieli prawie 50zł!!! 🤪
To stwierdziłam, że podziękuje za taki wydatek i wolę jechać na Izbę przyjęć w razie wątpliwości

• Mamusia
Karola83 napisał:
Ja dziś dostałam od koleżanki 4 paski do sprawdzania czy przypadkiem wody się nie sączą ona dostałą kilka od ginekologa.
A jak pytałam o nie w aptece to za 3 sztuki chcieli prawie 50zł!!! 🤪
To stwierdziłam, że podziękuje za taki wydatek i wolę jechać na Izbę przyjęć w razie wątpliwości

UUUU no ladnie sobie zarabiaja!!! 😮

• Mamusia
Kar_ola napisał:
wiadomośc od Mimi:
jestem jeszcze w szpitalu
na razie 2 doba mineła
małego musze troszkę podtuczyc bo spada na wadze
ja dochodze do siebie
moze w sobote lub niedzielę wyjdę za szpitala
bardzo bym chciała
pozdrawiam Was kochane 🙂

ale to chyba normalne, że dzieciątko troszkę spada na wadze po urodzeniu.
Podtuczą Malucha i do domu, bo nie możemy się doczekać :laugh:

• Mamusia
a ja wam powiem, że teraz pod koniec ciąży to się jeszcze większa panikara zrobiłam. Wystarczy, że mnie gdzieś zakuje, zaboli to już jestem całą w strachu bo może rodzę 🥴 a tu oczywiście nic 😞

Osiwieje jak tak dłużej będzie. Najgorsze chyba w tym wszystkim jest to, że każdy mówi że duży brzuch to pod koniec sierpnia wyjdzie a na to się nie zapowiada. A tylko ja się nastawiłam tak. Więc teraz zmieniam nastawienia, że skoro ma być 15.09 to tak ma być i nie wcześniej 😉 :P

• Mamusia
ja dzis jak byłam w poradni K to przeczytałąm ze drobnym druczkiem pisało ze te rzeczy co beda potrebne na odział położniczy maja byc zapakowane w "reklamówkę" i niewolno wnoscic zadnych toreb torebek, normalnie szok 😮 oj boziu i co karte ciazy i dokumenty mam włożyc do "reklamówki"phii 😮

• Mamusia
asia85a napisał:
ja dzis jak byłam w poradni K to przeczytałąm ze drobnym druczkiem pisało ze te rzeczy co beda potrebne na odział położniczy maja byc zapakowane w "reklamówkę" i niewolno wnoscic zadnych toreb torebek, normalnie szok 😮 oj boziu i co karte ciazy i dokumenty mam włożyc do "reklamówki"phii 😮

🤪 to cała wyprawkę Dziecka i rzeczy dla siebie mają być w reklamówce? o kurde to chyba w worki na śmieci takie 120 litr trzeba się zapakować, bo reklamówek to chyba z 10 by się zebrało ze wszystkim

• Mamusia
cos sie buzki niechcą właczyc 😉 karola ja tez sie smieje eeee niema co zacofanie , ale co najlepsze w tym szpialu co bede rodziła to tez niema ze sie bierze wyprawke dziecku tylko dopiero przy odbiorze tatus przywozi wczesniej zapakowane ciuszki i jak do domu ma wyjsc to położna ubiera , tagrze to co do szpitala to tylko to co mi trzeba , a z tego co sie orietuje w tych pobliskich szpitalach to dzieci zawjaja w pieluche tetrową ,,eee dziadostwo takie , niewiem jak w rzeszowie jest w szpitalu ,ale w tych miejskich tak jest . noi jutro faktycznie pujde kupic taki worek 120 L :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: