Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A poród. No nie powiem żeby nie wymęczyły mnie te 3 podejscia. W piatek przy 1 kroplówce skurcze były mocne ale do wytrzymania. No ale jak po tych 6 godz mnie odłaczyli to pół godziny i juz zanikły. Sobota dzien przerwy. Niedziele od rana kroplówka i tak samo tyle że skurcze były słabiutkie i juz czułam że nie pójdzie. No i wieczorem zapadła decyzja że nie robia juz dnia przerwy tylko od razu w poniedziałek następna kroplówka. Wiec mnie podłączyli i jak tylko zaczeły się skurcze to przebili mi pęcherz. No i wtedy ruszyło. Skurcze miałam do konca co 3 min i trwały tak po 30s, chodziłam sobie od 9 do 12.przed 12 kazali sie położyc na pól godzi zeby zdrobic ktg i jak zeszłam z łozka i poszłam do łazienki to od razu wołalam męza że mam nie zabierac bo czyje że juz dziecko wychodzi i mam skurcze parte. Była 12,10dokładnie a o 12,20 Maksiu juz był na świecie 🙂 🙂
Ufff to w skócie tak tyle

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moni napisał:
A poród. No nie powiem żeby nie wymęczyły mnie te 3 podejscia. W piatek przy 1 kroplówce skurcze były mocne ale do wytrzymania. No ale jak po tych 6 godz mnie odłaczyli to pół godziny i juz zanikły. Sobota dzien przerwy. Niedziele od rana kroplówka i tak samo tyle że skurcze były słabiutkie i juz czułam że nie pójdzie. No i wieczorem zapadła decyzja że nie robia juz dnia przerwy tylko od razu w poniedziałek następna kroplówka. Wiec mnie podłączyli i jak tylko zaczeły się skurcze to przebili mi pęcherz. No i wtedy ruszyło. Skurcze miałam do konca co 3 min i trwały tak po 30s, chodziłam sobie od 9 do 12.przed 12 kazali sie położyc na pól godzi zeby zdrobic ktg i jak zeszłam z łozka i poszłam do łazienki to od razu wołalam męza że mam nie zabierac bo czyje że juz dziecko wychodzi i mam skurcze parte. Była 12,10dokładnie a o 12,20 Maksiu juz był na świecie 🙂 🙂

mam nadzieje ze mój tez bedzie taki krótki 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
moni napisał:

mam nadzieje ze mój tez bedzie taki krótki 🙂

ŻYCZE WAM TEGO KOCHANE Z CAŁEGO SERCA 😘 😘

• Mamusia
Dobry wieczór mamulki! Pewnie już śpicie, a ja znów dopiero do domku zawitałam :P
Moni, ale Ci zazdroszczę, że już jesteś po i że tak w miarę gładko poszło... I swojego skarbka już możesz utulić 🙂

U mnie dzionek spokojny po tych nocnych bólach, i syneczek ruchliwy, czort mały :P Chyba nigdy nie wyjdzie :P A moja mama ciągle ma nadzieję, że jutro, w dniu jej urodzin zrobi jej prezent. Jeszcze wszystko możliwe...

Spokojnej nocki mamusie 😘

• Mamusia
włąsnie sie miałam pytac czy macie zgagi w ciazy bo byłam teraz na forum to dziewczyny pisały ze maja okropne zgagi, ja to niewiem co to jest i z czego bo ja niemam jakos tego w ciazy oj chba raz w 3 miesiacu miałam i tyle a duzo moich znajomych własnie maja zgagi

• Mamusia
asia85a napisał:
włąsnie sie miałam pytac czy macie zgagi w ciazy bo byłam teraz na forum to dziewczyny pisały ze maja okropne zgagi, ja to niewiem co to jest i z czego bo ja niemam jakos tego w ciazy oj chba raz w 3 miesiacu miałam i tyle a duzo moich znajomych własnie maja zgagi

Asiu to sie ciesz tylko 🙂
nic przyjemnego jak Cie pali w przełyku 😞

• Mamusia
Atuś trzymaj się dzielnie, jestem z Tobą, a za Twojego Tate jak najbardziej się pomodliłam.

a mi udało się jeszcze przysnąć i wstałam po 9 :laugh:
dziś muszę odebrać wyniki na Combsa a później wybywam do rodzinki bo kuzynka z synem przyjedzie popołudniu 🙂
Arek oczywiście cały dzień w pracy 😞

• Mamusia
Hej Kobietki!

Moni 😘 dla Maksia od Cioci Toji 😁

Inka, a wiesz, mnie ostatnio też bolą stawy, szczególnie po nocy, ale to tylko w palcach u rąk i takie sztywne są... 🤔 🤔 Już druga noc tak...

Nie wiem czy to jakieś zmiany reumatyczne?

Dzisiaj jadę do pracy, podpisać następną umowę, wczoraj dzwoniłam i myślę że będą mieli na dzisiaj gotową 😉
ja nie wiem jak ja wytrwam w ten upał, a jeszcze mnie te komary tak pogryzły 😠

Co do pakowania do szpitala, to nam też powiedzieli o reklamówkach, ale to mają być osobne reklamówki w dużej torbie żeby całej ze sobą nie nosić wszędzie...

Miłego dnia babeczki!

• Mamusia
LASECZKI:
Monia27 pozdrawia wszystkie wrzesnióweczki 🙂
u niej wszytsko ok, na dzis ma termin z usg, ale Dobrusia nie daje oznak, zeby jej sie spieszyło.
Dziś pojechała nad morze, może klimat cos zadziała na młodą 🙂

hehe tak kochane ciekawe jak Lea, czy juz ma swego synka przy sobie, miała miec dzis cesarkę?!

u nas dzis upał, ja już wyprałam 4 prali, ale zeby sie zmęczyc odpaliłam starą franię babcina:P i myłam znów podłogi na kolanach...i klatkę sprzatnełam do dołu...czyli 4 pietra:P

teraz szybki obiad i jade na rybki z mezolkiem 🙂
młody na dziace od rana z dziadkami 🙂

• Mamusia
Umowa podpisana 😆
Jestem w domciu już i nigdzie się nie ruszam, tutaj przynajmniej chłodek...
Sterta prasowania mnie czeka, ale tak mnie nogi bolą że na razie sobie odpuszczę, może wieczorkiem...

I ja już nie chcę żadnych gości do samego porodu!!!