Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Słoneczka 🙂
A my całą niedzielę spędziliśmy u moich rodziców. Jak dobrze wyrwać się z domu, tylko pogoda beznadziejna i dziś nie było spacerku. Młody grzeczny jak aniołeczek, jadł i spał cały dzień-to też pewnie przez pogodę. Oby nocka też tak minęła...

Atula tęskniłam za Tobą, nie wyobrażam sobie "brzuszka" bez Ciebie, więc nawet nie myśl się od nas migać 😉 Wszystko się ułoży kochana, potrzeba tylko czasu, nic na siłę, w końcu dojdziesz do siebie...

Zmykam wszamać szybko jakąś kolacyjkę, bo mały zaraz będzie o flachę krzyczał 🙂

Spokojnej nocki mamuśki 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam!

Zajrzałam nadrobić zaległości 🙂

Moni dla Ciebie kochana 😘 na to paskudne przezębienie

Nam dzień minął w miarę spokojnie, byliśmy w odwiedzinach u prababci Łucji. Oczywiście Kluska narozrabiała i podczas przewijania napaskudziła babci na nowy kocyk 🤢
oczywiście incydent został jej wybaczony 🤪 😉

Teraz leży w łóżeczku i zasypia.

Ostatnio coś jak przystawiam mała do cycka to ona normalnie szaleje, zamiast spokojnie jeść, to wierzga się jak dzika bestia, kopie nogami, macha rękoma, normalnie przerażona jestem. Dopiero po chwili sie uspokaja, to normalne?

• Mamusia
hej kobietki!!!
Witam poniedziałkowo!!!
Wlaśnie jem śniadanie dopiero, bo pospalam troche dzisiaj az do 9ej 🤪 Szkrab mały mi nawet pozwolił 🙂
Wstawiłam pranie i lookam co tam u Was 🙂 🙂
Wczoraj mały dał mi popalic od 17ej do 22ej co 15-20 min przy cycu 😞 😞 po prostu już padałam...
A teraz leży sobie grzecznie i gada do zabawek:laugh: :laugh:
Moni obys jak najprędzej wydobrzała dla Ciebie 😘
Karola szkoda ze Natce sie przytrafila kolka 😞 wspolczuje Ci, ale dobrze,ze umiesz temu zaradzić i załagodzić ból brzuszka maleńkiej 🙂
Inka fajnie,ze wizyta u rodziców udana 🙂
Karola83 to normalne, moj Szymus czasami to co wyprawia przy cycu to ludzkie pojęcie przejmuje 🤪 🤪 macha rekami nogami, preży sie , zgina prostuje i ciągnie cyca ze o mało nie urwie:laugh: :laugh: także nie martw sie kochana 😉 Nasze dzieciaczki rosną i mają po prostu coraz więcej energii, a przy cycu mamusi czują sie wręcz bosko więc rozrabiają na całego 🙂

• Mamusia
Hello! :laugh:

U mnie nocka nawet nawet bo jestem w miare wyspana ale napiłabym sie energy drinka, mam taka niesamowita ochotę (już w ciąży mi się chciało)

Łucja przysypia z dydolem ale co chwila wypluwa go żeby kto się nią interesował - cwaniara!

Oczywiście pralka już wstawiona, głodomory nakarmione 🙂

a Fuśka szaleje ze smoczkiem więc zmykam 😉

• Mamusia
Cześć cioteczki,
Ze mna nie najgorzej, z nosa mi leci i troche jestem połamana ale żyje 🙂. Mężulek dzisiaj nademna lata i zajmuje sie dzieciakami. Maksiulek też ładnie nocke przespał, obudził sie tylko raz.

Karola83, u nas Maksiu też wierzga przy cycusiu. Dopiero jak dobrze zassie to jest spokój:laugh:
Karola , oby Natce mineły szybciutko te kolki. U nas trwały chyba z tydzień i jak narazie jest spokój. Ja piłam koperkową herbatke 🤢 , i młodemu podawałam też to Gripe Water.

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
moja Natalka tez wierci sie strasznie przy cycusiu, tak od 3 dni...wyglada tak jakby cos jej było, albo cyc jej nie smakował, zawsze wtedy zmieniam cycka na drugiego i w miare pomaga, a jak sie rozszaleje w wyciu, wtedy dostaje herbatkę 🙂

ja już pediatre zaliczyłam z Bartusiem, no i cały tydzien w domu posiedzi przedszkolak z Nami 🙂

Toja pisała, ze Anusia grzeczna, tylko spi j je 🙂
Niestety nie wie, kiedy tutaj zawita, bo kończy jej sie umowa na internet.
My z niecierpliwościa poczekamy.

Miłego dnia.

Dzis na obiad mam wszystko zrobione- gulasz i gotowana marchewka 🙂

• Mamusia
Witajcie mamuśki poniedziałkowo 🙂

Właśnie szykuję obiadek i na chwilkę wskoczyłam do Was. Dzieci są jeszcze w szkole, za jakąś godzinkę lecę je odebrać, potem lekcje, obiad i czekamy na W. Dziś pojechał w delegację do Świdnika 😞 Umęczony jest okropnie, ale mam nadzieję, że uda mu się na jutro wsiąść urlop.

• Mamusia
ja przelotem, dosłownie wysiadam dziś, co mnie Łucja poganiała. Nogi w d... mi wchodzą 🥴
walczy od 15, jutro będzie miała zakwasy na rączkach i nóżkach od tego machania.

Zaliczyłysmy dzis ponad godzinny spacerek, bo pogoda piękna a później 2 sklepy 🙂

i dopiero teraz udało mi się obiad zjeść

A pożalę się Wam, bo już mam serdecznie dość... mój A nie dogaduje się z moją mamą, maja takie same ciężkie charaktery i musi byc tak jak oni chcą tylko że każde chce czegoś innego 😞 oczywiście wszytsko odbija się na mnie, bo jedno i drugie mi gada co się nie podoba 😞

• Mamusia
hej kobietki!!!
Ja właśnie po sniadanku i po karmieniu 🙂 Mały śpi jeszcze, ale cos się powoli wierci 🤢 pewnie niedługo sie zbudzi:laugh:
Karola83 rozumiem jak się czujesz..my jak mieszkaliśmy z moją mamą, to ona z kolei do wszystkiego się wtrącała i komentowała co Tomek robi źle, a co dobrze 😞 Że powinien nie siedzieć przed komputerem, pomagać w tym w tamtym, wymyślała tysiące zajęć byle by tylko nie siedział bezczynnie 🤨
Szkoda,ze nie macie możliwości zamieszkać tylko we trójkę..wtedy było by o wiele łatwiej. Dla Ciebie 😘 na lepszy humor 😉
Zmykam, bo Bąbelek się obudził 😉
Miłego dzionka!!!!

• Mamusia
Hej.

My dzisiaj zwariowany dzień mieliśmy, Łucja tak płakała a ja nie wiedziałam już co robić. 3 pieluchy mokre tak z niej się ulewało 😞 zadzwoniłam do położnej i zasugerowała, że mogę mieć pokarm za rzadki i dlatego, ale w razie "W" żeby zrobić usg brzunia i zglosic się do pediatry bo być może trzeba będzie wprowadzić sztuczne mleko.

No to długo nie czekając ściągnęłam Arka z pracy i zaczeliśmy jeździć najpierw usg, na szczęście nic nie wykazało 🙂
później prywatnie do pediatry, no i jest zdrowiutka :laugh:

Rady dla Was - dziecko powinno jeść tylko z jednego cycula, bo pierwsze 5 minut poi się (pokarm jest bardzo wodnisty) a kolejne minuty już się najada, pokarm wtedy wolniej leci a dziecko musi sie więcej namęczyć dlatego tak szaleje przy cycku! 🤪
a i nie powinno się dopijać żadnymi herbatkami koperkowymi, jedynie łyżeczkę wody koperkowej można dać na brzuszek.
No i pod katem musi spać.

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂 ,
rzeczywiście pustki dzisiaj straszne 🤪 .
U nas dzień zabiegany dzisiaj,że nawet nie miałam kiedy usiąść przed kompem. Ale widze że nie ja jedna:P .
U mnie wszyscy już śpią, tylko ja buszuje 😎 .

Karola83, dobrze że Łucją już dobrze 🙂 . Oby to był taki jednorazowy wybryk.
U mnie Maksiulek ma taką "poduszeczkę" ściętą pod katem i na niej sobie spi. Kupiłam na allegro. Ale mówią też że mozna np. ksiązki pod nogi od łóżeczka podłozyć i też będzie ok 🙂