Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Skubaniec___kruche_ciasto_z_owocami,,63027637,9495.html

tutaj przepis na skubańca.Jak wpiszecie w google skubaniec to też wam wyskoczą inne przepisy na to ciacho.

Ja nie daje cukru pudru tylko zwykły cukier. I smalcu też nie tylko olej , bo tak nie przechodzi ciasto tym smalcem. Chociaż to podobno właśnie smalec powoduje że ciasto jest kruchsze.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My już po wizycie księdza, mały grzeczny był nawet:laugh: :laugh: A teraz bawi się na łóżku zamiast spać 🤢 Karola83 tez marze o wizycie u fryzjera 🥴
Moni, my mamy taki sam bujaczek jak Maksio, a tak wogóle ile on ma włosów 🤪 🤪 Mój Szymon to teraz robi sie taki blondynek i wygląda jakby był łysy troszkę 🤔 🤔 :laugh: :laugh:
Karola ot ci rośnie mały mądrala:laugh: :laugh: :P :P

• Mamusia
Pisałam przedtem szybko bo mam na tel net a już mi się megabajty kończyły no udało mi się wskoczyć na miejsce koleżanki tej co urodziła bo ona miała jutro iść ale zadzwoniła tam i się zapytała czy ja bym nie mogła za nia iść na jej miejsce , fajnie noi jutro jade rano o 7 ej już .

• Mamusia
Hej dziewuszki!

No pewnie, że tak się nie da wytrzymać, jak już mówiłam u nas tak pierwszy raz ☺️ Zawsze wszystko obgadujemy na bieżąco, a tu chciałam mu dac trochę popalić, niech się pomartwi :P No i się zmartwił, bo wreszcie sam zaczął rozmowę no i oczywiście nie wytrzymałam i wylałam mu wszystkie żale. Widac, że się przejął i sam mówił, że po moim zachowaniu już myślał, że jest tak źle, że się chcę wyprowadzić i Go zostawić :laugh: No i już jest ok.

A Kubala już sam siedzi 🤪 Nie potrafi sam usiąść z pozycji leżącej, ale wystarczy mu tylko przystawić ręce i nie podnosić, to sam w mig się dźwignie i siedzi. Co prawda bez podparcia tylko chwilkę i trzeba go asekurować, bo leci do przodu 😉 Już od dawna próbował siadać, ale my go nie zachęcaliśmy, bo to za wcześnie, ale rozmawiałam z koleżanką, która jest pediatrą (ale w innym mieście i niestety do niej nie chodzimy) i powiedziała, że jeśli jest już na tyle silny, to znaczy, że jest gotowy, ale żeby nic nie przyspieszać, niech sam próbuje 🙂

• Mamusia
Moni napisał:
Ok . to zdjecie ciacha. A przepis podam wieczorkiem , bo teraz musze laską kolacje zrobić [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN1146-e5d1e7e02a25dea0a7893832441a8061.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

jutro sie skuszę 🙂
moga byc chyba śliwki z kompotu 🙂

• Mamusia
Moni napisał:
:laugh: :laugh: :laugh:
Te moje dzieci wszystkie takie włoski miały 🙂 . Tylko młody ma najciemniejsze. A Jagoda tez miała kręcone i tak jej sie troche kręcą na końcach.

Fakt Maksiula ma niesamowita czuprynkę 🤪
Ja zauważyłam że Łucji też się zagęściły ostatnio, ciekawe po kim będzie miała włosy, bo ja mam beznadziejne, a A. też jakis super nie ma 🤢