Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć Słoneczka

u nas nocka standardowa 2 razy wstawałam i pobudka o 7.30.
jak mi sie marzy żeby się wyspać i samej wstać a nie przez tą małą Pobudkę 😉

Mimi bezpiecznej podróży

Uciekam na kawę 😉
Położyłam Łucję do łóżeczka z nadzieja że uśnie a ona buzią pierdzi i ma gdzieś to co ja bym chciała :laugh:

miłego dnia :pinch:

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.
U Nas nocne wstawanie rozpoczeło sie juz o 0.30, a potem dopiero przed 6-tą.Potem juz sie nie kładłam, bo Barti wstawał do przedszkola.Młoda dała mi poleniuchować dziś do 9.15 🙂 , choć juz ja nosi i skacze jej dupsko 😆

wczoraj chyba sobie za bardzo pocwiczyłam, bo czuje kazdy mięsień 😞 🥴 mam nadzieje, że tylko pogoda sprzyja spacerom...

no nic...
zmykam...
Mimi spokojnej, bezpiecznej drogi 🙂for you 😘
daj znać jak zajedziecie 🙂
Magda gratulacje dla córeczki 🙂 az sie wierzyc nie chce 🙂 Toja ma razje, spróbuj teraz bezpieluchowego wychowania, skoro młoda taka zdolna.
Toju udanego weekendu 🙂
Karolcia kiedyś nadejdą takie nocki 🙂ps.ale tak naprawde to jeszcze długo....

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
Ja dopiero zaglądam co u Was, bo przed chwilą skończyłam prasowanie i pakowanie ostatnich rzeczy 😲 Ufff 🤢
Boję sie troche tej podróży, bo podobno na drogach mam być szklanka..kurcze, że tez taka pogoda nam się trafiła 😞 😞 😞 Wiecie co od kiedy mały się urodził to stalam się taka ostrozna, aż się sobie dziwie 😲 Tęsknię za domem, tęsknię, ale jak dojdzie co do czego, to wolalabym zostac tutaj..niż jechac w takie ciężkie warunki pogodowe 🥴
Toju 😘 na udaną wizytę znajomych w weekend 🙂
U nas dzisiaj jedna pobudka w nocy o 1ej, a później o 6ej 🙂
Moni, to Ci Jagódka pobudkę zrobiła:laugh: 🤔 Mam nadzieje, że odpoczniesz sobie kochana trochę w dzień 😉
Karola, na początku zawsze są zakwasy, jak będziesz ćwiczyła systematycznie, to nie będą Cie mięśnie bolały 😉
Madziu, no ja na prawde jestem po wrażeniem, ze taki maluszek potrafi już na nocniczku się załatwiać 🤪 Pojętna ta Twoja córa 😆
Karola83, ja tez chodze nie wyspana, bo to jednak już prawie pół roku bez całej nocki przespanej 😞 Pocieszmy się jednak, że każda mama musi przez to przejść 😉
Zmykam robic kanapki na drogę, póki brzdąc śpi 🙂
Miłego piątku słoneczka 😘

• Mamusia
:laugh: :laugh: :laugh: dzięki Karolka za szczerość :laugh:
dla Ciebie 😘
dobrze, że jest kawa i energy drinki 😉
Łycyjka uscięła sobie piękną drzemkę a ja zdąrzyłam poprasowac i poskładać wszytsko, teraz ona świruje obok mnie na łóżku.

a co do obrotów, to ona sporadycznie przekręca się na boki (a najczęściej zdarza jej się na przewijaku akurat wtedy jak ja muszę ją przewinąć :laugh: a to nie lada wyczyn takiego precelka wyprostować 😉 ) a na brzuch to wcale bo nie lubi tak leżeć, leń mały

Mimi ja mam podobnie jestem maxymalnie ostrożna i jak ślisko to boję się jeździć ale to normalne, wiesz, że nie jestes już sama 🙂

Zmykam pozwiedzać mieszkanko, bo dziecięciu znudziło się leżenie 🤢

• Mamusia
Uff dojechaliśmy,ale ciężko było 😞 Najpierw nie mogliśmy wyjechać spod bloku, bo wjazd pod klatkę był za słabo odgarnięty :evil: Mój T taki wściekły był i sam musiał sobie odśnieżać 😠 😠
Jechaliśmy prawie 5 godzin 😲 Mały nam pospał 2,5h, a potem marudził i robił nas trochę w konia 🤔 Niby sygnalizował,że głodny jest, a jak stawaliśmy (i jak ja mu cyca w buzie) to on nie jadł i tak było ze 2 razy 🤢 🤨
Potem jak już dojechalismy to najpierw patrzył się na dziadków,a potem takiej histerii dostał,że nie moglam go uspokoic nawet przy cycu 😞 😞 😞 Ehhh...
Powiem Wam babeczki, że padam z nóg 🥴 idę spać
Dobrej nocki 😘

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂

O mateczko , a tu co takie pustki 🤪 . Chociaż ja też teraz dopiero mam czas usiąść. Dzień jakiś zabiegany był. Mieliśmy jechać na sanki, ale tak u nas padał śnieg,że sobie darowaliśmy. M wyszedł tylko z dziewczynami koło bloku.
A ja wysprzątałam dzisiaj trochę mieszkanka. I piekłam pierwszy raz ciasteczka owsiane. Wyszły całkiem dobre, chociaż je troche przypaliłam ☺️ , bo sobie pogawędkę z mamą przez telefon urządziłam i na śmierć o nich zapomniałam. Ale zjadliwe są jak najbardziej 🙂
Młody pobił dzisiaj rekord swój w kupkowaniu. Jak tak to to robi kupę raz na 3-4 dni a dzisiaj chyba zrobił z 5 🤢 .

Oczywiście , usiadłam i już tatulek wzywa ,bo mu młody za bardzo marudzi 😠 . Idę 😞

Spokojnej nocki jakbym już nie wpadła.

• Mamusia
Hej.
Mimi dobrze, ze szczęsliwie zajechaliscie.Odpocznij i wypoczywaj u rodziców.Pozdrawiam.
Moni ja tez wczoraj ogarniałam całe mieszkanko, jakos mam powera jak sama siedze bez sasiadów za sciną 🙂Dzis nawet pierogi leniwe robiłam, a na mrozenie pierogi z kap/grzybami 🙂

moja dopiero usneła 🙂oczywiscie jak ja kolacje robiłam, to słyszałam cały czas płacz, T nie mógl jej uspokoic aby zasnęła, a jak tylko ja ja przejełam, usnela od razu 🙂spryciula mała 🙂

DOBRANOC.

• Mamusia
jakiś zwariowany dzien wyszedł dziś, bo przyjechali dziś Radka zabrać - nareszcie :P (no wiem świnia jestem ale już miałam dość)

Monia ja Cie naprawdę podziwiam jak Ty cała Trójeczkę ogarnaisz 😉
Dla Ciebie wielki 😘

Mimi najważniejsze, że podróż była bezpieczna i dojechaliście szczęśliwie. Teraz jedynie relax :laugh:

ja zaliczyłam wieczorną siłownię a później mały wypad do tesco po deserki i soczki dla Malenstwa 🙂

• Mamusia
łosz matko! a co tu takie pustki?! 😮

witam weekendowo 🙂

u nas nocka beznadziejna, ze 3 razy wstawałam a po 6 Gwiazdeczka postanowiła rozpocząć dzień 🤢 ale wzięłam ją do łóżka i pospała jeszcze ponad godz 😉

Planów na dziś jako takich brak, możliwe, że wieczorem pójdziemy do znajmoych 🙂

Udanego dnia :pinch:

• Mamusia
hejka 🙂
pusto...cicho...
Karolcia ja wstawałam 4razy 🤪 młoda budziła sie od 3.20co godzinkę 🥴 a jak przysneła o 6-tej, to spadł mi kwiat orchidea i się cały połamał 😠 ale zła jestem, bo wychodowałam go sama, akurat kwitły kwiaty 😠 choć moja wina, bo wczoraj miałam włozyc w ceramiczna donice...a że zapomniałam mam za swoje ☺️

my dziś tez planów brak...musowo cmentarz musimu zaliczyć 🙂

miłego dnia 🙂ide ogarniac haos 🤪

Karolcia 😘

• Mamusia
Hej i ja się melduję 🙂
Młody zasnął wczoraj późno, bo dopiero po 23. Ale za to przespał całą noc do 7.30 🙂. Jak mu na "kolację" daję taką gęsta kaszkę to śpi o wiele dużej.
Na zakupach już byłam, śniadanie zjedliśmy i ogarnęłam już mieszkanko. Na 14 idę do fryzjera a tak to obijamy się o siebie w domku 🙃 .

Poczytałam trochę o tym bezpieluchowym wychowaniu. Może i to fajne , ale nie dla mnie.

Karolki kochane moje 😘 dla Was ze te nockę. Pierwszy do Karoli83 , a potem dla Karolki poleci 🙂

• Mamusia
witamy sobotnio 🙂

U nas w miarę znośnie... ząbki dają o sobie znać co raz mocniej... ale jakoś nie mogą się wyrżnąć do końca... są tylko 4 kuleczki na dziąsełkach...

Dziś zrobiłam już chruściki 🙂 bo D zamówienie złożył :P 😉

Uciekam do Marudy...

Miłego wszystkim 😉 🙃

• Mamusia
Karolcia 😘 na trudną nocke i tegi nieszczęsnego kwiatka 🤢

Monia ja Łucji daję gęste mleko i kaszke też gestą a najdłużej wytrzymuje mi do 4,5 godz, bardzo żadko zdarza się, że wytrzyma z 5/5,5
juz nawet jej zwiększyłam nocne karmienie do 150ml a i tak dłużej nie śpi 🤢

a wieczorkiem jednak mama zostanie z Łucyją a my idziemy na ostatki do człowieków :laugh:
ale się ciesze, w końcu będę miała powód żeby się wypindrować 🤪 🙃

• Mamusia
Mońcia ale zazdraszczam Ci tego fryzjera 😉
ja planuje już iśc od 2 m-cy a ciągle zapomianam się umówić 😞 😁
albo jak się umówię, to akurat A.musi jechać do pracy i przepada wizyta 🤢
To koniecznie musisz sie pochwalić efektem końcowym :laugh:

Dzidzia śpi, zaraz za jakiś obiad się zabiorę, w sensie podgrzeje, bo juz zrobiony 😉

Przyjemności na resztę dnia :pinch:

• Mamusia
Monia for you na te wieczorne tańce 😘
ale Ci dobrze z tym fryzjerem 🙂ja od miesiaca sie wybieram, bo juz odrost straszy, ale chyba dopiero w marcu i tak pójde 🥴 jakoś nie zgram się 🙂

dziewczyny a kaszkę dajecie do picia czy łyzeczka karmicie, taką do jedzienia podajecie?? ?? ??
bo ja podawałam małej taką gęsta łyzeczka, ale raz sie zakrztusiła i narazie poszła "aut"!!!

ja dzis samotny wieczór mamy, tylko ja i Natalii 🙂T z młodym jada na noc do teściów 🥴
a ja na ta sposobność upiekłam pleśniaka, mam Karmi 😉 to choć pół szklaneczki wypiję 🙂

Laski miłej zabawy, nie połamcie obcasów.
Monia koniecznie fote chcemy zobaczyć 🙂 🙂

• Mamusia
Hej,
na początek obiecany 😘 dla Karoli.
Ja kaszkę daje taką gęstą łyżeczką. Najpierw dodawałam po łyżeczce do mleka, żeby sie przyzwyczajał do smaku. Miałam kaszke z Bobovity-bananową a teraz z mam z Hippa morelową , bo była promocja z puszkami.

U fryca byłam tylko na czesaniu. Jak będe miała zdjęcie jakieś to wrzuce. Myślałam że będe miała rozpuszczone włosy ale mam związane.
Młody wariuje, mam nadzieje że będzie grzeczny. Mama przychodzi za godzinkę i zaczynamy się szykować.

Wszystkim życze udanego wieczorku 🙂 😘 🙂 😘

• Mamusia
hej babeczki!!!
Ja też się melduję:P
U mamy suuuuuper:P :P :P :P
Mały jak na razie grzeczny 🙂
Tylko z dojazdem mamy problem i około pół km musimy taskać małego w foteliku, bo droga jest zawiana do moich rodziców 🤢 A odsnieżyc nikt z gminy jakoś się nie kwapi 😠 😠 No cóz 🤨
Ja dzisiaj spędzam wieczór ostatkowy z moimi rodzicami i Szymkiem, bo siostra pojechała do chłopaka, a mąż do kolegi z cytrynóweczką :laugh:
Moni, Karola83 życze Wam jak najlepszej imprezy, wybawcie się kochane nalezy Wam się:P Szkoda mi troszkę, ze ja nigdzie nie wychodzę, ale cóż zrobić 😞 🤨
Karola 😘 na tego nieszczęsnego kwiatka 🙂
Miłego wieczkorku 😘

• Mamusia
No i nuuudzę się sama :whistle:
Mały padł już o 20ej 🤪 Jak nigdy 🤔 😆 Widocznie babcie Go nieźle zmęczyły:laugh:
Bidulek w ciągu dnia spał może z godzinkę, tyle buziek nowych się dzisiaj do niego uśmiechało, że musi to teraz odreagować snem:laugh: :laugh: