Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej babeczki 😉
Karola, pierwszy dla Ciebie 😘 to się strachu najadłaś kochana co nie miara 😞 Ja też juz nie moge na moment Szymona zostawic, bo on z kolei zaraz obraca się na brzuszek i pełza, albo kołysze głowką na prawo i lewo 🤢 W bujaczku jeszcze jest bezpieczny, bo nie podrywa się sam do siadania.
Ja trochę nie wyspana jestem, bo pobudki dzisiaj były dwie o 2ej, 5ej i nad ranem o 7.20.
Karola83 cieszę się, że wypad się udał 🙂
Ja małemu daje deserek tak około 12-13ej, a wieczorna kaszkę przed kąpiela czyli około 18.30, a potem już tylko cyc i nic:P
Moni, jestes i tak bardzo dzielna kobietą, bo masz trojke, ja Cię baaaardzo podziwiam kochana 😆 A takie dni zdarzają sie niestety 😞 Pewnie Maksiu przez te ząbki taki niespokojny jest 😞Mam nadzieje, że dzisiejszy dzien będzie spokojniejszy i odpoczniesz trochę 🙂
Madziu, ja myślę, że na nocniczek to jeszcze zdecydowanie za wcześnie,mojej przyjaciółki pociecha ma 2 latka i jeszcze w pampkach chodzi 🤨 Myślę, ze na wszystko przyjdzie czas 😉
Zmykam, bo miś już się zbudził spał 30 minut, super 🤢 😲
Buzi 😘

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karolcia stały rytm to nie koniecznie znaczy stale pory. Bardziej chodzi o to, aby mała kojarzyła, ze po kapanku ma mleczko.
Ja Natke kapie przewaznie o 19-tej. Dostaje cyca i spanie.

No u mnie też tak jest tzn nie stałe godziny ale stałe rytuały.

• Mamusia
Moni napisał:
Kar_ola napisał:
Karolcia stały rytm to nie koniecznie znaczy stale pory. Bardziej chodzi o to, aby mała kojarzyła, ze po kapanku ma mleczko.
Ja Natke kapie przewaznie o 19-tej. Dostaje cyca i spanie.

No u mnie też tak jest tzn nie stałe godziny ale stałe rytuały.

aha 🤪

• Mamusia
hejo 🙂
a ja mam spokój, błoga cisze przez 2 tygodnie 🙂
babcia w szpitalu-jak co roku, musi zagoic rany na nogach 😞no a dziadka zabrała teściowa do siebie na ten czas 🙂
własnie wysprzatałam sobie kuchnie, zaraz biore się za łazienke i przedpokój 🙂na jutro mam plany aby balkon sforsowac od sniegu 😉 jak ja lubie jak mi sie nikt nie kręci 🙂młoda śpi w wózku na balkonie, potem ja zabiore na spacer, jak obiad się ugotuje 🙂
do pracy jednak nie jade i dobrze 🙂
popołudniu za to mam chrzesniaka do opieki, wiec bedzie głosno, wesoło i męczaco 🤪 ale wytrzymam, a dzieci będa miały radoche 🙂

zmykam...na kawke i napoleonkę 🙂
Monia własnie jutro TŁUSTY CZWARTEK-ja zawsze ten dzień mile wspominał, ponieważ 4 lata temu objadłam się 6 paczkami a w nocy zaczełam rodzić i wyskoczył mały pączkuś:laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
jak my jesteśmy sami z A. to też zupełnie inaczej się czuje, spokój, cisza. Odrazu my mamy inne podejście do siebie i do wszytskiego...
No ale co, oby jak najszybciej udało siuę z ta nową pracą i może wtedy się wyprowadzimy, bo faktem jest, że najlepiej mieszkać osobno :P

OOO Karolka widac pączulki przyspieszją poród :laugh: 🤪
trzeba było w sierpniu napisać 😉

• Mamusia
Hej i ja już po krótkim spacerku. Obiadek też już zaliczony. Młody śpi więc chwila relaksu. Miałam robić tą karpatkę, ale jakoś z sił opadłam 😞 . Jutro mam zamiar zrobić pączki, ale na razie to tylko zamiar 😉
M dzwonił że dopiero wyjechali z Bydgoszczy 😞 , to pewnie na 18 dopiero w domu będzie. Buu... Jutro też cały dzień sama.

Karola, to będziesz miała wesoło 🙂

• Mamusia
😠 😠 😠
no taka wściekła jestem, że szok 😠
A. chodzi tylko mi gada żebym się w końcu przestała złościć no ale jak skoro wszytsko tylko ja robie, a on od rana przed tv z Radziem gra 🤪
no szlak mnie trafi, zrobiłam obiad jeszcze musiałam się prosic zeby zjedli bo ciężko od gry odejść 😠
teraz mu zostawiłam Łucje do karmienia i ma pozmywać po obiedzie łacznie ze sprzątaniem kuchenki :P

• Mamusia
My też po spacerku, dzisiaj we trójeczkę, bo mąż nie był w pracy 🙂 Nawet kupiłam sobie nowe spodnie w końcu, po roku 🤪 Humor mi się poprawił od razu :P
Karola83, skąd ja to znam 🤔 Mojego T trzeba na obiad 5 razy wolać, jak zasiądzie przed kompem to hipnoza po prostu i dźwigiem idzie go odciągać 🤢
Dobrze zrobiłaś z tymi naczyniami, ja ostatnio mojemu T zostawiłam dwa zlewy plus mały blacik i musiał zmywac, a co:laugh: :laugh: My babeczki i tak mamy dyzury w naszych domach 24h/dobe 7 dni w tygodniu 🙂
Moni 😘 na samotny dzionek 😘
Zmykam obiad zjeśc 🙂

• Mamusia
Hej kochane!!!

Normalnie osiwieje od tego kataru paskudnego 😠 jedno szczescie,ze gnuc nie podlapal.
Moje kochane,mamy juz dwa mieszkania,ktore nam sie podobaja 🙂 🙃 teraz jeszcze tylko zorganizowac sie do przeprowadzki 🙃 ale to juz maly pikus 🙂
Najbardziej jednak obawiam sie odlaczenia netu,bo beda musieli nas od nowa zalaczac 😞 jak pomysle o braku tego dobrodziejstwa to nic sie chce 🤔 .

No wlasnie kochane jutro tlusty czwartek 🤪 moj maz juz zapowiedzial sobie rogaliki z powidlami i paczusie 🙃

karola83 😘

milego wieczoru kochane lece ciapac mojego slimoka 🙂

• Mamusia
hejo!!!
ja przezyłam popoludnie 🙂chłopcy sie grzecznie bawili, a Natka nawet pospała 1,5godz. 🙂
od 19-tej oboje spią 🙂
od jutra przez okres jak dziadków nie bedzie Bati bedzie chodził z T do przedszkola, ok.6.15...tak mi go żal, będę musiała go budzic tak raniutko 🥴

zmykam kochane 🙂
dobrej, spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
hejka!

ja dzis byłam z A. na siłowni, a wczesniej zaliczyłam lumpek i nakupowałam Łucjandzie ciuszków, nawet spodnie na 2 lata 🤪 ale takie fajowskie były, ze grzechem byłby ich nie brać, zresztą z tego co widzę to zanim się obejrze już będzie w nich śmigać :laugh:

dzidzia dostała kaszke i śpi 🙂

• Mamusia
ACSB super nowina z tym mieszkankiem 🤪 Będziemy tęsknić za Tobą kochana 😘
Karola83, fajnie, że trafiłas w ciuszku na ubranka dla małej, zawsze to parę groszy taniej, a i jakość na pewno nie najgorsza 🙂
Karola, super, że dzieciaczki grzeczne były 🙂
Ja też już zmykam spać 🙂
Dobrej nocki kochane 😘

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Dzień jakoś zleciał i wszyscy już śpią. A ja muszę jeszcze trochę posiedzieć , bo sobie położyłam farbę na mój posiwiały łepek 🙃 . Nie mam kiedy to muszę po nocach takie sprawy załatwiać.No nic jeszcze tylko 15 min i zmywam.

ACSB ,no widzisz poszło prawie gładko ze znalezieniem mieszkanka. 😘 z tej okazji. Teraz tylko ta przeprowadzka. Mam nadzieję że necik podłączą szybko 🙂 .

Karola, no szkoda Batiego z tym wstawaniem, ale co zrobić 😞 . Fajnie że popołudnie udane i dzieci były grzeczne.

Karola83, super że zakupki udane. Powiem Ci,że ja często biorę większe rzeczy jak są ładne.

A to przepis na pączki które ja robie (jeszcze jestem nastawiona bojowo na jutrzejsze pieczenie:P )

4 jajka
3 łyżki cukru
2 szklanki zimnego mleka
1 kg mąki
1 kostka masła
7 dag drożdży
w przepisie mam zapach do ciast , ale ja daję cukier waniliowy

Tłuszcz utrzeć, dodać cukier(i zapach)i po jednym jajku. Następnie dodać mąkę i dolewać po trochu mleka z rozdrobionymi drożdżami. Dobrze wyrobić i odłożyć na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu odstawić na 2 godz do wyrośnięcia. Smażyć w garnku przykrytym pokrywka 4-5 minutek
I smacznego 🙂
Ja daję jeszcze do środka powidła śliwkowe, a dla dzieciaków czekoladę.

Dobra zmykam ten łepek zmyć i do wyrka.
DOBRANOC

• Mamusia
Witam.
" 😜owiedział Bartek, ze dziś TŁUSTY CZWARTEK"

U Nas noc prawie idealna 😉 mała obudziła sie o 4.30, potem 5.30, a od 7-mej juz nie spi.Liczyłam na spanko do 9-tej jak Batiego nie ma, a tu... 😞
Młody wstał bez płaczu i chetnie powedrował z tatą, pod warunkiem, ze mama go odbierze z Natalką 🙂

Monia dzięki za przepis, jednak nie piekę, bo juz mam stać całą miskę swieżych pączków z cukierni.Mój tato niedawno przywizł. Bartusiowi tylko upiekę paczusie z serka homogen. 🙂

Karolcia fajnie, ze zakupy udane.Ja też zawsze kupuje wieksze ciuszki, dłużej posłużą.

zmykam na kawke i pączusia 🙂

• Mamusia
To nie moje wypieki, żeby nie było 😎 .
Ja dzisiaj też nie piekę, rano mamusia przyniosła świeżą dostawę. Mam w domu 15 pączków domowej roboty , więc zapraszam.

U nas nocka REWELACYJNA-przespał fiful całą:laugh: . Obudził się dopiero o 6.30. Od razu człowiek inaczej funkcjonuje.
Teraz właśnie zasnął wiec mam chwilkę, młoda bajkę ogląda a Ola w szkole.