Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karolka i jak gotowałaś już coś??
stronka fajna, znam ją 🙂

od jutra zaczynam, na początek kartofelka (bo wiem, że jej smakują bo dziś kęsa dostała z mojego obiadku ale tam sól więc tylko odrobinka dla smaku) z marchewką,a za 3 dni dodam kawalątek kurczaczka

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Toja napisał:
Karola, Mimi - moja mama też tak nie robiła... mi lekarka tak kazała. Zapobiega to celiakii i alergii na gluten.

no rozumiem 😉
wciąż coś wymyślają 🤪

zgadzam się, ciągle cos nowego
tak samo było z oliwką pół roku temu smarowanie dziecka po kąpieli było wskazane a teraz już jest niedopuszczalne bo oliwka za tłusta i pory zatyka i obecnie stosuje sie emulsje 🤢
za lekarzami nie nadążysz :P

• Mamusia
Karolka83, mój Kubala uwielbia tą dynię z ziemniaczkami :laugh: :laugh: :laugh: A dzisiaj zjadł 2 słoiczki potrawki z królika z warzywami 🤪 Jadł już też ładnie szyneczkę z warzywami i kurczaczka, jutro dostanie warzywka z delikatną rybką pierwszy raz.

A tak wracając do dyskusji co powinno się lub trzeba robić a co nie z naszymi szkrabkami, to uważam, że każda z nas powinna kierować się instynktem i zdrowym rozsądkiem. Dzieci wychowywane według "instrucji obsługi" i dokładnych wytycznych branych ze specjalistycznych książek, niekoniecznie będą tak szczęśliwe. Oczywiście, co innego opierać się na wiedzy specjalistów, która może nam w niektórych przypadkach bardzo pomóc.

A jeśli chodzi o gluten, to jeszcze nie podawałam.

• Mamusia
No właśnie tak jak piszecie a'propo tego wszystkiego. Wiecznie jakieś "nowości" człowiek nie nadąża już 😞 . Dlatego opieram sie na własnym wyczuciu. I nie czytam za dużo ,bo potem bym zchizowała że na wszystko moje dziecko chore i uczulone. A jak już czytam to z przymróżeniem oka Jak będzie nie daj boże źle to będe radzić.

Ja już gotowałam marchewkę i ziemniaczki.

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Monia to tak jak w ciazy. Wszystkie nowosci, tego nie wolno było jesc a to wskazane...
ja przewaznie słucham, a drugim uchem wypuszcam takie rady 😉

Ja też. Oszalałabym jak bym się miała do wszystkiego stosować. Czy to w ciązy czy teraz. Kiedyś żyło się bez tej całej wiedzy i dzieciaki zdrowe były jak rydze. A teraz im więcej się odkrywa tym więcej dzieci chorych.

Inka mnie też muli 😠

• Mamusia
kurka od czwartku mam pełno roboty 😉 musze upiec biszkopt, zrobic kilka potraw na sobote, badanie bioderek z mała i gin 🤪 nie wiem jak ja podołam...nawet Tortu synkowi nie dam rady upiec bo chyba T nie bedzie, a samemu nie dam rady ze wszystkim....do tego w niedziele tez mam gości...