Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Laski 🙂

Karola83 i Ty się martwisz że Łucja duża? To co ja mam w takim razie powiedzieć jak moja Ania miesiąc młodsza a 7200g waży? 🤪 🤪 🤪
Matko, co ja za pokarm produkuję, jakiś drożdżowy chyba 🤪 :laugh: :laugh: :laugh:

Karola, straszne te sople są... Buziak dla Was, dzięki Bogu nic się nie stało...

Mimi, Ty byś chyba najszczęśliwsza była jakbyście mogli mieszkać jeśli nie u Twoich rodziców to przynajmniej w tej samej miejscowości, co?

Inka ale Kubala apetytu dostał 🤪
:laugh: :laugh:

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejo 🙂
ja zalatana jak zwykle 😉
sałatki dwie już mam zrobione, obiad też, ciasto dokończone 🙂
jeszcze zakupy popołudniowe i ogarnąć mieszkanko 🙂

Toja to młoda wazy troszke mniej niz Nati- 7600g, chyba naprawde masz jakies dodatki w tym mleczku:laugh:

Monia gdzie jestes?????

• Mamusia
My już w domku ufff, ledwie co doszlismy do domku, bo śnieg sie roztapia i pod nogami jest fatalnie 🤢
Mały wybawił się z mojej przyjaciółki dziewczynkami,a teraz zasypia przy babci:P Tylko cos nie chce usnąc 🤢 Chyba mamusia musi wkroczyć z cycusiem:P :laugh:
Toju, oj byłabym bardzo szczesliwa, gdybyśmy mogli z mężem mieszkac w naszych rodzinnych stronach 🙂 Jednak nie można miec wszystkiego 😞 Cos kosztem czegoś... 😞 😞 Dla Ani, za piękną wagę 🤪 😘
Lece bo mąż na smazone warzywka woła:P
Dobrej nocki 😘 😘

• Mamusia
Hej mamunie!
Cały dzień dziś zabiegany 😮 Najpierw, rano spędziłam 2 godz. u kosmetyczki 🤪 🤪 🤪 Ufff, od razu mi lepiej 😉 Synuś został z tatusiem i dobrze się beze mnie bawili. Nawet zaliczyli spacerek i drzemkę. Tylko jak wróciłam miałam fotelik samochodowy młodego da prania, bo wywalił tatusiowi na siebie i fotelik cały deserek :laugh: Potem pojechaliśmy całą 3-eczką na poszukiwania krzesełka do karmienia 😉 Ale nic ciekawego nie było, może jeszcze jutro poszukamy... No i pooglądaliśmy trochę płytek i różnych mat. wykończeniowych do domku 🙂 Wreszcie zacznie się to, co najprzyjemniejsze 🙂 Wybraliśmy płytki do jednej łazienki, zostały jeszcze dwie 🤨 No i wreszcie znalazłam meble kuchenne, ale narazie w necie i nie ma ich ceny, znając życie, będę musiała szukać dalej 🥴

To tyle w skrócie 🙂 Zmykam pod prysznic i lulu, bo syneczek znów dziś miał w nocy 2 pobudki na zabawę 😮

• Mamusia
hej wieeczornie!!!
Monia napisz czemu się nie odzywasz, bo sie denerwuje 🥴
my juz wiekszośc na jutro porobione, T mi duzo pomógł 🙂
dziś Nati dostała pierwszy raz zupke gotowaną- marchew, ziemniak na masełku...wytrzymała na niej od 13.30 do 18 🤪 byłam w szoku 🤪

zmykam...
miłego weekendu dziewczyny 😘

• Mamusia
witam weekendowo!!!
pierwsza, bo od 7-mej juz dzieciaki urzedują, wiec Nam nie pozostało nic jak wstać i kawulca sobie zapodac na powera 🙂
Bartek od rana już prezentami się bawi,balony wirują juz nadmuchane od wczoraj...
a mnie zaraz czeka ryba po grecku do zrobienia 😉

no nic miłego weekendu laseczki 😆
Monia27 for you kochana 😘 tęsknimy za Tobą.Ucałuj Dobrusię, śliczna z Niej pannica rosnie 😆

• Mamusia
Hej babeczki byłam w czoraj u pedriatry po receptę na szczypionke i przy okazji zapytałam się czy mogę jej podawać deserki obiadki i powiedzilal mi że jak najbardziej ponieważ zawierają żelazo a jej jest teraz najbardziej potrzebne i że dzieci od 5 miesiąca już jedzą miesko,ale pogoda mała coś katarek ma oczka jej łzawia i ropieja muwilam mu wczoraj że kazał kupić sól morska i masc majerkowa dziś widzę że jej lepiej ale będę też tak robić jak mi raz położna kazała kłaść ja na brzuszku i wysoko głowka

• Mamusia
kurka usiadłam do kompa i Łucja oczka otworzyła 🤢
a się weranduje na balkonie bo po wczorajszym spacerze to butki nie wyschły

My dziś idziemy z wizyta do A. rodziców 😠 😞
a wczoraj byliśmy u koleżanki ale z Łucją to nigdzie się nie posiedzi, bo jej ciężko zasnąć na obcym terenie mimo, że do dyspozycji miała i wózek i łóżeczko no ale dameska tylko u siebie zaśnie 🤨

uciekam

Przyjemnego weekendu 😘

• Mamusia
Hej 🙂

u nas dzisiaj na obiad naleśniki, przeprosiłam się z nimi i próbuję kolejny raz... Jakoś nie udają mi się, ale M lubi więc... 😉

Asiu, no ja bym się co do tego mięsa w 5 miesiącu kłóciła, szczególnie u dzieci karmionych piersią... Dziecko rodzi się z zapasami żelaza w wątrobie i wyczerpują się około 6 miesiąca, dlatego wtedy zaleca się rozszerzanie diety u maluchów cycowych...
Kiedyś się tak robiło jak Ci powiedzieli w przychodni, ale kiedyś nie robili też takich badań i obserwacji jakie robią teraz...
W ogóle dziwi mnie że tak wielu pediatrów i położnych nie jest na czasie jeśli chodzi o rozszerzanie diety maluchów... 😠 to tak samo jak nie być na czasie z lekami, szczepieniami itd. Prawidłowe odżywianie jest przecież bardzo ważne dla takiego małego organizmu... I miesiąc różnicy to bardzo dużo czasu dla dziecka w tym wieku, bo ono się przecież bardzo szybko rozwija.
No ale każdy rodzic zrobi jak uważa.
Ja już tego tematu nie podejmuję tutaj bo zaczynam się niepotrzebnie irytować 🤢 🤢

• Mamusia
Hej babeczki!!!
My po wizycie u teściowej 🙂 Fajnie było, tylko mały nie chciał mi zasnąć i trochę marudny był 🤢 Karola83, tak jak piszesz o Łucyjce, mój Szymon w obcym miejscu ma również problemy z zaśnięciem 🤨 Teraz rządzi z dziadkami, a ja korzystam:P
Jutro wyjazd ehh.. 😞 Nie chce mi się 🤨 posiedziałabym tu jeszcze trochę 🥴
Dzisiaj w nocy miałam chyba zastój mleka w prawej piersi, bo obudziłam się z takim "kamieniem", że szok 😲 Musiałam obudzić małego, zeby conieco spił mleczka i odrazu zrobiło mi się "lżej na piersi" 😎
Zmykam na obiadek 🙂
Karola urodzinowy 😘 dla Bartusia 😉

• Mamusia
Sto lat dla Bartusia od nas 🙂 😘 i udanych obchodów urodzin 😉

u nas spokojnie 🙂 Myszka właśnie ssie duży paluszek swojej stópki 🤪 i fika przy nas na łóżku...
Dziąsełka znów jej spuchły, ale ząbki jeszcze nie wyszły... 🤨

Uciekam się pobawić z Myszką 🙂

Miłego 🙂 😉 🙃

• Mamusia
Mamusie wklejam link i proszę o głosiki 😉
http://pl.lennylamb.com/#user/show_photo/501

Jeśli komuś przeszkadza to, że wklejam link na forum Waszego miesiąca to bardzo proszę o wiadomość na prv. Nie to żeby zależało mi na moich oklaskach ( bo ktos mi je cały czas zabiera 🙂) ale nie chcę być upierdliwa z wklejaniem linków jeśli sobie tego nie życzycie 🙂

Konkurs trwa tylko do końca miesiąca więc jeszcze tylko tydzień :P

Pozdrawiam Mamusie i Brzuszki :*

• Mamusia
marta1.cz z przyjemnością oddaję głosy i dobrze, że się przypominasz 😉

😘 urodzinowy dla Bartusia 🙂

My dziś też zaliczyliśmy imprezkę urodzinowa mojej bratanicy. Kubala szybko się zdezorientował bidulek jak zaczęło ludzi przybywać i zrobił się szum. A już huisterię urządził jak dzieciaki zaczęły biegać i piszczeć 😞 Moi rodzice zabrali więc go do siebie (bo mieszkają parę bram dalej od mojego brata), a my zostaliśmy. Myślałam, że młody szybko zaśnie babci przy mleczklu, a on pojadł, zrobił obchód po mieszkaniu i w ryk 😞 😞 😞 Przybiegliśmy szybciutko i syneczek na nasz widok - pełnia szczęścia 🙂 Oj, rośnie nam cycuś mamusi :laugh: :laugh: :laugh:

Poza tym kupiliśmy dziś krzesełko do karmienia i Kubala juz zjadł w nim kolacyjkę. Baaardzo mu się spodobało, a mi najbardziej, że nia muszę po każdym posiłku prać fotelika. Tym bardziej, że już wystawiliśmy go na sprzedaż 😉

Buziole 😘

• Mamusia
Dziękuję laski w imieniu synka.
Urodzinki udane, młody z prezentów zadowolony, dopiero przed chwilką oczka zamknął 🙂

Marta ja mam dodane w ulubionych link i codziennie głosuję 🙂nie widze nic złego w tym, ze Nas prosisz o małe klikniecie na piekną focię córeczki 🙂
Marta oklask dla Was 😘

Toju rozmumiemy się bez słów 😉

Dziewczyny Monia Was pozdrawia. Niestety cała trójeczka jej choruje 😞nie ma czasu na nic, a już na brzuszek.net wogóle.
Kochana trzymaj się 🙂zdrówka dla dzieciaków 🙂

Inka moja taka sama mamusiowa jest. Dziś wiadomo jedna i druga babcia, dziadkowie zresztą też chcieli odciążyć mnie i zajmowali się małą. Jednak jak alarm dziecko podnosiło, to tylko mamusia mogła "zgasić pożar". Do tego jak to na imprezce głośno, chłopacy krzyczeli, biegali, nawet balony przebijali, a młoda strasznie się "strachała". Był moment, ze zabrałam małą i poszłam do mieszkania pradziadków, których teraz tymczasowo nie ma i usnęła Nati od razu.

zmykam...padam na twarz...
a jutro kolejna tura gości...
Buziaki...

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Karola 😉
Torcik cudny, sama bym zjadła chętnie kawałek :P :P

My wczoraj też zaliczyliśmy coś a'la imprezka - byliśmy u sąsiadów na domowej pizzy, byli jeszcze ich znajomi 🙂 fajnie 🙂
Mężowie żartowali coraz bardziej po kolejnych pifffkach, Ania 'bawiła się' z miesiąc starszą Zosią 🙂 A my - dziewczyny gadałyśmy o ciąży, cycuchach, butlach itd 🙂 sąsiadka jest w ciąży z terminem na maj 🙂 fajnie było 🙂 🙂

Upiekłam zebrę z tej okazji - łatwe ciasto i ładnie wygląda, ale dla mnie za mało słodkie...
http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3835

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Padam na twarz.Karolka wczoraj do mnie pisała i stwierdziłam że muszę usiąść i coś skrobnąć. Cała 3 mi poległa i mam istny cyrk w domu 😞 . Na dodatek M dostał dodatkowe służby od których nie mógł się wykręcić i takim sposobem byłam przez 3 dni sama z chorowitkami. Niby to tylko przeziębienie, ale smarają i kichaja że aż huczy. Najgorzej młody znosi katar i spać przez to nie może 😞 . Ale jest nadzieja , bo dzisiaj już z uśmiechem wstał.
Teraz tak na szybko wskoczyłam , potem jak znajdę więcej czasu to usiąde i nadrobie zaległości.
Buziam Was mocno.

😘 ogromny dla Batiego .
Torcik super!!

• Mamusia
Toju fajnie, ze mieliście udane spotkanko.Relacje miedzy sąsiedzkie nawiazane na dobrej stopie to bardzo ważne 🙂
robiłas fotkę ciasta??
Monia na te choróbska 😘 😘 😘
Monia ja przy dwójce mam latania, a Ty to już masakra...jeszcze sama...dobrze, ze małemu juz lepiej...na katar dla dzieci małych i duzych polecam Mucofluid 50mg/ml 🙂bardzo drogi ok 50zł, ale bardzo skuteczny, choc zapach niezabardzo 😞jest to aspirator.

zmykam bo młoda alarm podniosła....

• Mamusia
hej babeczki!!!
Ja tylko na momencik 🙂 Już jesteśmy na "swoich śmieciach" 🙂 :laugh: :laugh:
Lece rozpakowywać tabor cygański:laugh: :laugh:
Moni 😘 dla dzieciaczków na zdrówko 🙂
Karola, torcik rewelacja 🤪
Toju super, ze wypad do znajomych udany:P
zmykam, bo mis marudzi 😉