Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie niebede dawać raz dalam ale na tym się skończyło bo dzieci czasem mogą mieć skaze , mojej szwagierki syn ma 2 lata i ma skaze na wszystko co zawiera czekoladę i kakao to jak zje czekolade to na policzkach dostaje takie coś jak rumieńce i to go świdedzi albo czasem wyglda jak by był podrapany

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki!

A ja dziś miałam nocną zabawę z synkiem 🙂 Od 3.50 do 5.10 😮 I już od 7-mej nie śpimy 😮 Też muszę szybciutko kawkę łyknąć, ale to dopiero jak mały usnie na dworze, to troszkę się zrelaksuję 😉
A tak a propos zabaw to mój Kubala ślicznie bawi się w a-ku-ku. Jak leży wieczorem w łóżeczku, bierze poduszkę i się nią nakrywa i czeka aż się powie gdzie jest Kubuś, a wtedy tak szybciutko się odsłania i uśmiech od ucha do ucha :laugh: A jak jest na raczkach, to chowa główkę w moje piersi i spoglada na górę z uśmiechem 😉 Ubaw mamy po pachy 😉

Idę, bo marudka wzywa, zaraz będzie lulanie 🙂

• Mamusia
cześć kochane!

ACSB fajnie, że macie swoje mieszkanko :laugh:
ja podobnie jak Karolka czekam na cud (czyli, że w końcu się wyprowadzę) 😞

U nas nocka masakryczna, chyba Łucja odreagowywała cały zwariowany dzień bo trochę ludzi się u nas przewinęło i dzisiejszy dzień zapowiada sie nie lepszy jak noc bo okropnie marudzi 🤢

• Mamusia
hej babeczki!!!!
Kurcze, ale naprodukowałyście wczoraj 🤪 🤪
Karola83, zaległy 😘 dla Łucyjki na 5 miesięcy 😆
Toju, mi tez położna środowiskowa mówiła o tzw. ekspozycji na gluten (trwa ona chyba 2 miesiące:huh 🙂 Tzn. jak mały skończy 6 m-cy kazała dodawać po około pół łyżeczki kaszki manny do zupki 🙂
Karola, wierzę ze się wystraszyłaś ta sytuacją 😞 Teraz jeszcze tak ślisko jest, że trzeba tak uważać 🤨 Ja wczoraj jak z Szymkiem wyszłam na podwórko u moich rodziców (miałam Go na rękach), to jak żółw się poruszałam 🤪 co by się nie wywalić 🤢
ACSB, ciesze się strasznie, ze już macie własną chałupkę, na prawdę 🙃 suuuuuper kochana 😆 😆 😆
Mój Szymon wczoraj zaczął w głos krzyczeć takie słowa "ojojo", "ejeje", "idzi" 🤪 🤪 Pękalismy ze smiechu z rodzicami 🤪 🤪 :laugh: 🤪 Wieczorem az ochrypł po tych krzykach bidulek 🤢
🤢
Zmykam kochane 😘
Miłego dzionka 😘

• Mamusia
Karola83, mój Kubala też uwielbia mamusię za usta tarmosić i policzki, a najbardziej mu się podoba jak mu się uda za włosy pociągnąć, a łapie tylko na skroniach, bo tak mu najwygodniej 🤢 Ale ciagle mu powtarzam, że boli i nie wolno i czasem się chwilkę zastanawia i czeka jak zareaguję :laugh:

Zapomniałam Wam napisać, że od jakiegoś tyg., może więcej jak marudzi lub płacze to wydaje z siebie dźwięk "mamamamamamama" 😉 Jeszcze to nieświadome, ale ile mam frajdy :P

• Mamusia
No i postanowiliśmy, że sprzedajemy dom. Jeszcze nie teraz, wykończymy go szybciutko i jeszcze się tam wprowadzimy, ale jednoczesnie wystawimy go na sprzedaż. Jak się uda, to kupimy mieszkanko i działkę i zaczniemy budować drugi. Nawet znaleźliśmy już projekt 😉 I już ten "stary" przestał mi się podobać 🤨

Zmykam odgrzać zupkę, bo mężuś nadjeżdża 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
a ja siedze juz 2 godzine nad psp i próbuje cos wykreslic dla Bartka na tort, bo sie okazało, ze musi być obraz mniejszy i w kółku :whistle:

jejku co sie nie robi dla kochanego synka 😆 😆 😆 mam gotowe, tamto było ładniejsze, ale musi być to 🙂 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Napis_na_tort1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej mamusie!

Wpadam z za szafy 😉 dac buziolka dla Lucji 🙂

Kar_ola zaje....fajny torcik kombinujesz dla Bartusia,napewno bedzie zachwycony 🙂

zajrze jeszcze pozniej,teraz lece na kosi kosi,bo tatunio nam wlasnie wybyl 😞 a gnuc towarzyski,wiec marudzi.

• Mamusia
Musze sie Wam pochwalić, że Łucja po moim obiadku wytrzymała ponad 3 godz 🤪 gdzie po słoiczku do godziny (a porcja była taka sama) tak więc deserki ze słoiczków i owszem lecz obiadki będę gotować sama :P

ja po siłowni objadam się orzeszkami 🤢
no ale w końcu spaliłam trochę kalorii 😁

• Mamusia
marta1.cz napisał:
Kochane, bardzo prosimy o dzisiejsze głosiki 🙂
http://pl.lennylamb.com/#chusty/konkurs/501

Poszło 😉

Czekam aż młdy zaśnie, co by sobie trochę poćwiczyć 🙂 Coś mi synek dziś ulewa, nawet teraz w łóżeczku, jak zasypia, to już dwa razy 🤨 Nie wiem co się dzieje... Nie jadł dzisiaj nic nowego, odbijam go po każdym posiłku 🤨 Nigdy wcześniej tak nie ulewał, czasem jak za bardzo fikał, ale dzisiaj to nawet bez wariowania 🤨

Właśnie usnął, więc zmykam na aerobik :P

• Mamusia
a ja mam dziś fochy i tata zajmuje sie córeczką :pinch:
Karolciu ładnie Łucja wytrzymała 🙂Moja po pół słoiczka je, a wytrzymuje tak 2 godzinki, jednak ja przed obiadkiem daje jej jeszcze poćumać cyca:laugh:
Ja jutro rano do gina śmigam, niby tylko po recepte, ale moze mnie zbada 🙂 nawet chciałabym aby tego miesniaka mi skontrolował 🙂
Bartek już spi, a mała w objeciach taty, czeka na kapiel...dzis poslizg niesamowity bo fochujemy 😎

miłego wieczoru...
wpadnę póżniej 😁

• Mamusia
inka906 napisał:

Czekam aż młdy zaśnie, co by sobie trochę poćwiczyć 🙂
Właśnie usnął, więc zmykam na aerobik :P

Inka podziwiam, ja ćwiecze, ale nie mam takiej systematycznosci co Ty.Sił mi niekiedy brak na ćwiczenia,choć po takiej sesji powera dostaje 🙂
for you 😘

• Mamusia
Karolka usmiałam się z "fochujemy" :laugh: :laugh: :laugh:
no ale czasem trzeba bo inaczej to chłopina się nie ruszy (przynajmniej u mnie 🥴 )

Ja bym nie dała rady ćwiczyć w domu, bo nie miałabym ani chwili bo zawsze znalazł by sie kotoś kto czegoś chce 😠
a poza tym fajnie jest wyjść do ludzi 😉

• Mamusia
inka906 napisał:

Coś mi synek dziś ulewa, nawet teraz w łóżeczku, jak zasypia, to już dwa razy 🤨 Nie wiem co się dzieje... Nie jadł dzisiaj nic nowego, odbijam go po każdym posiłku 🤨 Nigdy wcześniej tak nie ulewał, czasem jak za bardzo fikał, ale dzisiaj to nawet bez wariowania 🤨

a ulewa jedynie czy wymiotuje?
bo jak ulewa to może poprostu się za dużo najdał, albo nie zdążyło doleciec do brzuszka i się cofnęło 🤨

• Mamusia
Karola83 napisał:
Karolka usmiałam się z "fochujemy" :laugh: :laugh: :laugh:
no ale czasem trzeba bo inaczej to chłopina się nie ruszy (przynajmniej u mnie 🥴 )

Ja bym nie dała rady ćwiczyć w domu, bo nie miałabym ani chwili bo zawsze znalazł by sie kotoś kto czegoś chce 😠
a poza tym fajnie jest wyjść do ludzi 😉

Karola masz racje trzeba czasami focha walnąć:laugh:bo czuję się jak maszyna robotna od 6-21 w pracy 😎 własnie T uspał małą 🙂a ja ide włoski układać 🙂

co do ćwiczeń, mam za daleko...i samej nie pójde...