Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
brawa dla Natalci 🤪 😁
Moja Łucja przeciwnie ogląda się za zwierzaczkami a nawet w głos się śmieje jak uciekają przed nią 😉

Karolka co do serum to ja mam to o którym piszesz (i jak dobrze je wmasujesz to faktycznie jest uczucie ciepła) jeszcze serum intensywnie wyszczuplające i ujędr a to chłodzi

• Mamusia
Hej babeczki 😉

Wyciągnęłam dzisiaj M do galerii i nawet trochę razem pochodziliśmy po sklepach 😉
W sumie tylko prezent dla sąsiadów córeczki kupiliśmy, która się niedługo urodzi, ale i tak fajnie było 😉 M nawet dał się namówić na przymierzenie jakichś dżinsów, ale nic w rezultacie nie wybraliśmy...

Anna coraz bardziej ruchliwa, pełza po całym pokoju dziennym 😁 a taka się rozrabiara zrobiła 😁 gdzie moje spokojne dziecko??? 😉 fajna i śmieszna jest 😁

Moni, współczuję takiej teściowej, nie dziwię się że dzieci płaczą jak mają z nią zostać 🤢

Mimi, nagadałabym, oj nagadałabym mojemu M gdyby się tak zachowywał...

Karola - super!!! Powodzenia! jestem pewna że będzie dobrze 🙂 😘

Zmykam bo zaraz You Can Dance 😉 No i nie zgadniecie!!! Naszykowałam sobie żelazko i deskę, weszłam tu na chwilę do Was zajrzeć a M się zabrał za prasowanie!!! 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
hej dziewulki!

Mimi
nieładnie zachował sie Twój mąż ale mój A też czasem potrafi odwalić jakiś nr a późneij gada że mam focha 😠
Facet zawsze będzie marudził i chyba nigdy nie doceni tego co ma 😞

Karolka trzymam kciuki, jestem pewna że wszystko pójdzie po Twojej mysli i znowu będziesz mama pracującą 😁

Toju gratulujemy Ani kolejnego ząbka 🤪

• Mamusia
Hej 🙂
jestem już po 4godzinach w nowej pracy 😉
pracodawcy narazie jeszcze nic nie mówili,czy tak czy nie,ale jutro mam przyjechac na 14-22 i zabrać pesel, nip i swiadectwa pracy wiec chyba tak 🙂
szału nie ma, ale ważne że kasa bedzie, w miedzy czasie poszukam sobie coś ambitniejszego 😉

• Mamusia
hej kochane!!!
U nas nadal deszczowo niestety 😞 Siedzimy w domu i Szymek coraz bardziej mi zaczyna marudzić 🤢
Toju, gratulujemy kolejnego ząbka Ani 🙂 Masz złotego męża, mój by się nigdy nie domyślił żeby cos takiego zrobić...Ja niestety nie potrafie nagadać mojemu T, bo on zaraz się unosi i mamrocze, że nic mi nie odpowiada i kończy się nasza rozmowa na cichych dniach wtedy 🤨
Karola, to nic, że szału nie masz w tej pracy 😁 Ale zawsze pare groszy wpadnie Ci do kieszeni 😉
Miłego dnia laski, buźki 😘

• Mamusia
Ufff, zasnęła ta moja panna Anna... Bida męczy się bo się ten ząbek przebija powoli - część już na wierzchu ale dużo jeszcze pod spodem i ją boli to pękające dziąsełko 😞

Karola, a co robisz w tej pracy?

Karola83, Łusia może mieć chrypkę na zęby 😉

Mimi, takie ciche dni są najgorsze... I powiem Ci, że jeszcze zanim byłam w ciąży i Ania się urodziła to nie dopuszczałam do tego żeby do nich u nas dochodziło, ale potem jakoś się wszystko pozmieniało... Nasze relacje już nie są takie jak były i jakoś nie potrafimy się porozumieć...

• Mamusia
Hej babeczki,
normalnie nie mam ostatnio czasu żeby usiąść 😞. Pogoda u mnie do bani , cały czas dzisiaj pada i mamy przymusowe siedzenie w domu. Młody zasnął więc usiadłam na chwilkę.
Miałam dzisiaj iść na pogrzeb, kolego nasz sie powiesił. W szoku jestem do tej pory , bo nic nie wskazywało że miał jakiekolwiek problemy. Zostawił małą córeczkę 😞

A tak z pozytywnych rzeczy
Gratuluję zębolka Ani 🙂
Karola, trzymam kciuki za pracę. Ważne żeby była, w trakcie możesz sobie szukać na spokojnie czegoś lepszego.
Mimi, tak to z tymi chłopami jest niestety 😞

Dziewczyny napiszcie mi wasze nr gg na prv, mam tylko Toje i Inkę. Albo przez Toje podajcie (jeśli moge Cię tak Tojeczko wykorzystać 😉)

• Mamusia
Monia napisze ci sms-kiem 🙂
ja też nie mam twojego ani Toji gg 🙂 napiszcie mi 🙂proszę 🙂

co do pracy:nic specjalnego sklep ABC- ogólnie wielobranżowy, ponad 300m, szału nie ma ważne ze kasa bedzie, bo mój były pracodawca nadal zalega z kasą za marzec 😞już sprwe oddałam do sądu 🤨

• Mamusia
Mimi na to wszystko potzreba czasu. Toju tak jest ja przychodzi dziecko na swiat.
U mnie też raz jest zajebiście, a raz "fofy", ale przychodzą chwile piękne i romantyczne. Mimi wszystko jesteśmy szczesliwi, choć mega zmęczeni. Też wiele bym chciała powiedzieć, tak jak kkiedys, ale gryze sie w jezyk dla dobra ogółu.

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂
Młody właśnie usnął dziewczyny też zaraz odlecą. Mam więc chwilkę dla siebie 🙂

Karolka, dobry i taki sklep , ważne że pieniążki będą.

Co do relacji małżeńskich to po urodzeniu pierwszego dziecka było tragicznie 😞. Non stop awantury i kłótnie. Jak teraz wspominam , to chyba cudem przetrwaliśmy ten okres. Ja w domu ciągle z dzieckiem a ten w pracy. Każde miało dość. Tzn chyba ja bardziej , bo zero kontaktu z ludźmi tylko dziecko, dziecko,dziecko.Jak dzikus jakiś. A on wiecznie zmęczony żeby mi pomóc.Po drugim już się wycwaniłam i nie ma to tamto, podział obowiązków w miarę równy. Ja też mam prawo być zmęczona tym tzw "siedzeniem w domu". Teraz jest dobrze , chociaż i kłótnia się zdarzy 😉 A szaleństwa barabaśne z przed ślubu i dzieci już dawno historia 😜 😜 😜

• Mamusia
hej kobitki!

Toju a możesz miec racje, bo Łucyjce widac dwie dolne jedynki i byc może za kilka dni przebija sie 🤪

Mimi kochana u mnie tak samo 😞
żadnych czułości, a i tylko A. pracuje i to się najbardziej liczy bo z tego ma pieniądze a to co ja robie oczywiście docenia ale... ogólnie mała na mojej głowie bo on jest wiecznie zmęczony a jak ma chwilę zostać z niąto mnie pogania albo Łucję wciśnie mojej mamie do pilnowania 😠 (mimo, że np mówie mojej mamie, że ma nie brać jej ale nikt mnie nie słucha). Jak zwróce uwagę A. to się drze, że znowu mam pretensję, jestem zła albo, że się fochuję 😞
Też się nie dogadujemy i przeważnie się mijamy
Powiem Wam, że juz kilka razu słyszałam opinię, że jak pojawia się dziecko to w pewnym sensie kończy się miłość 😞 🤨

• Mamusia
a tak zmieniając temat, to udało mi się dziś wyrwać do fryzjera i kosmetyczki 😁
nic szczególnego ale o wiele lepiej się czuje, bo już patrzeć nie mogłam na siebie 🤢

Łucyjulka natomiast sama się karmi 🤪 tzn łapie rączkami za butle i sama sobie dozuje ilość i częstotliwość mleczka 😁
musze ja jeszcze nauczyć zmieniać pieluchy i mam więcej czasu dla siebie 😁

• Mamusia
Karola83 😁 😁 😁

Moni ja też w sumie nie mam do większość nrów tel i gg. Głównie jak coś to przez nk się kontaktuję, tylko ostatnio tak wyszło że dziewczyny dostały smsy, wyjątkowo.
No ale w sumie chyba czas to zmienić 😉

Dzisiaj wysłałam M z Anną na spacer i posprzątałam trochę 🙂 fajnie bo ma dwa tygodnie urlopu i załatwiamy sobie zaległości różne papierkowo - urzędowe i domowo 🙃 🙃

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Młody wstał zasmarkany 😞, buu znowu będzie się męczył bidulek.Dzisiaj dzieciaki zostają na noc z babcią (moją) bo i ja i M do pracy na nocke. Ja znowu ide do pomocy dzisiaj przy 18tce- dobrze , chociaż kaska wpadnie na coś ekstra. Wychodzę już o 13 do jutra do 5 rano.

Karola83, no to chyba sobie poczekamy na ten czas dla siebie 😜 😜,.Jak wyjdą z pieluch to inne rzeczy czekają w kolejce i tak w kółko 🙃 🙃 🙃

Zmykam szykować młodą do szkoły. Dzisiaj robią sałatki owocowe i muszę popakować potrzebny sprzęt i owoce.

Buziolki 😘 😘 😘

• Mamusia
Hejka.
Monia dobrze napisałaś.
Ja juz nie pamietam jak było kiedy dzieci niemiałam 🙂za to tesknie za czasami jak Bartus tylko był, bo wtedy nawet odpoczac mogłam. Teraz to już złudne marzenie,chyb, ze razemz Natalką sie położe 😉a sprawy łózkowe, to chyba bajka jakaś wtedy była...

Monia extra zawsze troche zarobisz 🙂ja tez patrze na to z perspektywy, tego, ze bedzie kasa, zawsze moge szukac dalej 🙂jak wpadnie coś fajnego to zmienić 🙂

Karola fajnie, ze udało ci sie wyrwać. Ja ostatnio wymusiłam już kosmetyczke bo patrzec nie mogłam na moje zagonki czyt.brwi 😁.

dziś mała dała mi popalic w nocy,cały czas na piersi...no normalnie zła ażbyłam na nią...w końcu nad ranem dostała butle i zasnęła 🙂

miłego...ide ogarnąc mieszkanko, do markietu na zakupy i do pracy 🙂

• Mamusia
hejka!

ja od samego rana biegam. Musiałam z babcią jechac na badania (dobrze, że mamam w domu to zŁucyjka została) a później z mała na kontrolę bioderek - wszytsko ok jest tylko powinna więcej na brzuszku leżeć bo z tyłu ma główke splaszczoną lekko 🤢 tylko jak dziecko przekonać 🤨 jak ona sie przekręca ciągle 🤔 no nic bedziemy kombinować.

czekam na A. pakujemy się i jedziemy na weekendzik 😁 ciekawa jestem jak Łucja będzie się zachowywać 🤔