Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oooo te bułeczki najlepsze sż jak dla mnie z jogurtem truskawkowym a jeszcze lepiej swoimi truskaweczkami i śmietaną mmmmmmmmmmm pyyyycha 😁

Karolka a to frajer z gościa 😠
mam nadzieje, że w PUP chociaz zrozumieja i będa bardziej wyrozumiali 🤨
3mam kciuki aby wszytsko było po Twojej myśli - masz wieczorny paciorek u mnie 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wiecie co moje dziecko to istna córeczka mamusi 🤪
jeździłam popołudniu z moja babcią po lekarzach i moja mama zabrała małą na spacer bo w domu nie chciała spać. jak wróciłam wykąpałam ja i położyłam spać a tu d....a 😞 jak wychodziłąm to siadała i skrobaław przewijak a jak jej zabrałam to na pościeli znalazła króliczka i jego drapała, w końcu jak mnie nie widziała to płakała a jak byłam to się śmiała i zaczepiała mnie 🤢
już mi zaczęło brakowac do neij cierpliwoście więc ją położyłam u siebie w łóżku i przytuliłam się do niej, nie minęło nawet 5 min jak zaczęła przysypiać więc ją szybko przeniosłam do łóżeczka i już spokojnie usnęła. chyba jej mamusi brakowało 😜 a ja zaczynałam się na nią złościć, że świruje zamiast spać 😞

dziewcęta ja uciekam bo padam ze zmęczenia a jutro pewnei Łucja znowu o 5.30 zrobi pobudkę tak jak od tygodnia 😞

DOBRANOC 😘 😘

• Mamusia
kurka u nas wczoraj była taka fajna pogodna, cieplutko inawet słonko wyszło od czasu do czasu a dziś pochmurno i szaro 😞 😠
oszalec idzie 😠
jeszcze od rana mam nerwa przez mamę, bo A się przez nia spóźnił do pracy 😠
eeee

Łucyjka śpi więc pośmigam po necie 😜

Miłego dnia,

Ps. Karolka 3mam kciuki 😘

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
He he Karolka, a jakoś tak się złożyło 😁 😁 Widzisz, nie musisz się już martwić, telepatycznie przywołałam Twoją miesiączkę do porządku 😁 😁
U nas nocka spokojna 🙂 Jednak musiałam małego o 3.30 nakarmić przez sen, bo mi cyc pękał normalnie 🤢
A pogoda dziś taka w kratkę, trochę słońce się pokazuje, trochę sie chmurzy 🤔 🙃
My dziś może wyruszymy do Rossmana, conieco zakupić 😉
Zmykam małego uśpić 😉
Miłego piątku 😉

• Mamusia
Dzien Doberek 🙂
Mimi udanych zakupów 🙂
wczoraj smaka mi zrobiłas i dziś jechałam po pompuchy i serwuje na obiad 🙂
Karolcia wszystko załatwilam pozytywnie. Dzis dostałam też ŚP i w koncu mam prawo do zasiłku 🙂
teraz ogarniam mieszkanko, obiad przygotuje i wybywam do wieczora na powietrze 🙂
słońca u Nas dostatek 😁ktoś chce??
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Karolka to super, bardzo sie cieszę 😁

U nas dzien w miare udany, na samym początku dostałyśmy pozytywną decyzję odnośnie zas. wych póki co na 5 m-cy 😁 ale zawsze dobre i tyle; zobaczymy czy później tez nam przyznają 😉
a później miałam nieoczekiwaną i niezapowiedzianą 😠 wizytę teściowej, nienawidzę jak sobie tak wpada! ale odwiedziłą nas bo się stęskniła za Łucją (ostatnio widziała ją jakieś 1,5 m-ca temu a ma niecałe 20 min drogi do nas na pieszo) i jeszcze Łucja jej się śniła więc przyszła, to się śmiałam, że ładnie tak wnuczka musi się przyśnić i upomnieć o odwiedziny żeby się pofatygowała do nas 😜
oczywiście musiała się pomądrować odnośnie tego czy Łucja chce czy nei jeść i koniecznie chciała nuczyć ją raczkować a nawet chodzić 🤪 tłumaczenia, że dziecko rozwija się w swoim tempie i jak przyjdzie czas to zacznie raczkowac i nawet chodzić nie pomogły 😠 więc darowałam sobie tłumaczenia i tylko obserwowałam rozwój sytuacji

• Mamusia
W Rossmanie kupilam kilka deserów z Gerbera, bo są w promocji za 2.19 i herbatke z Bobovity jabłkową i tyle 🙂
U nas było dziś gorąco i tak pięknie, no i się nabyło, bo naszła teraz chmura i znowu pada deszcz 😠 😠
No to rzeczywiście Karolka, postarała się teściowa, postarała 🙃 🙃

• Mamusia
Karola super się poukładało 🙂 ja chcę trochę słońca!!! Na cały kolejny tydzień deszcz zapowiadają 😞

Karola83 nieźle a papierkowy chociaż ten pieniążek? 😉

Mimi, knedliki czeskie to takie właśnie bardzo jasne bułki pokrojone na kromki i podaje się je z mięsem i sosem zazwyczaj. Mi nie bardzo podeszły... 🤢

Anna maruda, już nie mam sił. Dzisiaj od rana do 13:00 nie zjadła praktycznie nic. Dwa razy cyca pociągnęła. Potem zjadła ziemniaki ze szpinakiem, bo w sumie to zjadała najchętniej, ale ostatnio cokolwiek bym jej dała to ma odruch wymiotny - dzisiaj nawet po kleiku kukurydzianym z brzoskwiniami - chociaż brzoskwinie lubi... Masakra...

• Mamusia
taaa Toju papierowy koloru zielonego 🤪
tym bardziej jestem w szoku.
współczuje marudzenia Ani 😞 ona biedulka się męczy też

Moja Łucja nie chce deserków, tarłam jej owoce i dawałam to też niezbyt chetnie 😞
jedynie w łapke jak dostanie to zje, np jabłko czy pomarańczke. I już nie wiem jak ją przekonać do owoców 😞

dziewczynki znalazłam rewelacyjną spacerówke dla Łucyjki 🤪
jest duża i małej będzie tam o wiele wygodniej niz w tej starej 😉 mam nadzieje, że w trasie tez się spisze bo koła ma piankowe 🥴
oczywiście A. od razu nei chcial jej kupic ale mu marudziłam i jutro rano pojedzie po nią 😜

• Mamusia
Hej.
kurka wodna...od 3 dni słonce, dzis mielismy w palnach wyjazd na sped rodzinny na wieś...a tu deszcz 🤢 mam nadzieję, ze do 14tej się wypogodzi 😆
Natalka dziśrekord pobiła w spaniu od 18tej do 7.30 bez pobudki, tylko ja sama ja w nocy przystawiłam bo bym wybuchła 😁

miłego weekanedu 🙂

• Mamusia
Karola83 napisał(a):
hello!
co do pogody to od tygodnia zapowiadają deszcze ale dnie są ciepłe choc jest pochmurno ale nawet czasem słońce wyjdzie, ewentualnie wieczorem pada.

własnie teraz pada, a z boku już bezchmurne niebo i słonko sie pokazuje 😆

• Mamusia
dziewczeta mam pytanie Wasze dzieci tez łapią się za uszy, włosy.
Kurka moja Łucja podczas jedzenia butli szarpie się za włosy, miętoli uszy i nie wiem czy to normalne bo, np nudzi sie podczas jedzenia czy cos swiruje 🤨
jeszcze tak ta główke w lewo przekręca 😞
wczoraj była u nas pielęgniarka środowiskowa i powiedziała, że ogólnie Łucja się swietnie rozwija 😁 ale mam ja obserwować i jak nadal będzie tak głowę przekręcać to mam iśc ja pokazać neurologowi 🤨

• Mamusia
Hej babeczki!!!!
U nas dzisiaj dzień był przepiękny, byliśmy na zakupach i na spacerku 🙂 Jednak później się zachmurzyło i spadł deszcz,a teraz jakąs godzinę temu przeszła burza 😲 😲
W dodatku Szymek niby normalnie się zachowuje, ale nadal ma ten katar i gdzieś mu w głębi noska chrzęści 🤨 Teraz trochę żałuje, że nie poszłam z nim do pediatry, sama nie wiem co mam robić ☺️ 😞
I jeszcze ja chyba się troche podziębiłam, bo mam katar 🤢 Jestem bardzo mądra,bo wczoraj się rozebrałam do krótkiego rękawka i prawdopodobnie mnie przewiało 🤨
Nic, zmykam w końcu spać, dobranoc 😘

• Mamusia
Karolka, mój Szymek robi tak samo, także spokojnie 🙂 Drze włosy na głowie, jak je, albo ja mu się chce spać. Ciągnie sie za uszka, przekreca głowę i wygina mi sie jak guma, kiedy trzymam go na rekach 😁 😁 Także nie martw się kochana 🙂 Wg mnie to normalne zachowanie u dziecka 🙂

• Mamusia
🙂
u nas sobota tez piekna była 🙂rozpogodziło się, ze nawet Natka na bluzeczce była 🙂momentami bez czapeczki nawet 🙂
ciepło, jeziorko, rodzinka...no normalnie bajka 🙂
mała troche byntu robiła bo przez cały dzień tylko jedna drzemke miała 20minutową 🤢ale jak padło to do rana 😆

dziś powtórka z rozrywki 😁gorąco juz od 5tej słońce grzeje 🙂
wczoraj "60" wujka, dziś cioci 😁

miłego dnia laski 🙂