Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Szymek własnie przed chwilą ugryzł mnie w dużego palca od stopy 🤪 🤪 🤪 🤪
A tak poza tym, to zaraz wybywamy na spacerek, bo słoneczko sie jednak pokazało 😎

😁 haha
Łucja też tak robi 😁 🤪
i jeszcze fascynuja ją kolana ale te to klepie, albo wącha 🤪 😁

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Karolka, ja wiem, bo mam gazetkę, tylko ze z obiadków u nas w Biedronce to już nie wiele zostało, tak ludzie się rzucili 🤪

ja na obiadki nawet nie patrzyłam, ale tezmało było na pólce 😞
ja zakupiłam zapas chrupaczków 🙂bo mała wciaga opakowania w mig 😁

Natalka dziś pierwszy raz dostała gotowany ziemniaczek z sosem i mieskiemz szynki 🙂
w szoku byłam jak wpierniczyła wszystko 🤪a jaki kupol był........... 🤪

• Mamusia
ogromniaste brawa dla Szymka 🤪

Mi zakupy nawet się udały więc jestem zadowolona.
tylko butów nie dostałam 😞 ale może innym razem 😉
Łucja za to od cioci dostała 3 spineczki i tablice na wózek "super laska" 😁 😜

Ja Łucji dałam dziś obiadek z bobovity z rybką i tez zajadała jak nigdy 🤪
ale chyba tez juz głodnawa była 🤔

• Mamusia
Dobry wieczór 🙂

BRAWA dla Szymusia!!!!

Karola83 super że zakupy udane 🙂. Kiedy ja tak sobie wyjdę zaszaleć 🤨. A wózek super, ja mam podobny po młodej , ale teraz marne szanse żeby z niego korzystać.

Dobrze że mi Karolka przypomniałaś o tej promocji w Biedronce, bo oglądałam gazetke ostatnio i zapomniałam a miała też zrobić zapasy 😉

A ja dzisiaj spędziłam dzień bardzo intensywnie. Skorzystałam z okazji że M był w domu i poszłam się zrelaksować i wysprzątałam piwnicę naszą 😜 🙂 🙂. A potem jeszcze z z dziewczynami na rowery wyszłam. Młody z tatusiem sie bawił a tatuś żeby nie stracić nic ze swojego cennego czasu czytał mu na głos " Piłkę Nożną" i Przegląd Sportowy. Ja nie wiem z nim to grzecznie siedzi a jak jest ze mną to tylko na rączki albo żeby się z nim bawić.
Zmykam do wyrka na film
Spokojnej nocki

• Mamusia
Karolka, ja pamietam jak Jagoda też taki kupki robiła, a potem sie okazało, że to pokarm a konkretnie u niej przez nabiał. Ale jak się pojawił śluz w kupce tak po paru dniach było o.k

A jak pisałaś o obiadku to młody dzisiaj miał na obiad pulpeciki w sosie koperkowym i ziemniaczki. Zjadł całą wielka miske , byłam w szoku 🤪 🤪

• Mamusia
Karola a ten sos to jaki był? jeśli zagęściłaś mąką lub śmietaną, albo i tym i tym - to to mogło być ciężko strawne dla małej.
Czasem na krew w kupce pomagają po prostu probiotyki, np. Biogaia w kropelkach dla dzieci, można kupić bez recepty. Ale jak się powtórzy to najlepiej do lekarza - zresztą sama to na pewno wiesz 😉

Mimi, gratulacje dla Szymusia 🙂

Karola83 fajnie tak poszaleć na zakupach, mi by się też przydało...

Moni, ale owocny dzień, tak sobie właśnie pomyślałam że ja nawet nie wiem jak nasza piwnica teraz wygląda bo tylko M tam rządzi na razie 😁 😁

A wracając do zakupów i cuchów - zrobiłam dzisiaj porządek w ubraniach, wielki worek poszedł do wyrzucenia i kiepściutko, raz że mało a dwa, już jakoś tak mi nie pasuje to co nosiłam przed ciążą - nie w sensie rozmiarowym, bo tu jest ok, ale kolory, fasony, ech... Zmieniły mi się upodobania... A kasy brak na coś nowego. 🤨

• Mamusia
Witam!!!
Wszystkiego Najlepszego Dla Najlepszych Mam Na Świecie [color=red][/color] 😘 😘 😘

u małej kupka sie nie powtórzyła...sadzę, ze moze po tym obiadku...zageszczałam delikatnie maką tylko, ale miesko było przyprawione...moja wina...
Monia ale Maksiu pysznosci wcina...wow.. 😆
Toju u mnie też upodobania sie zmieniły o 360 stopni 😆 w koncu jesteśmy mamami 😆
a my na 15 idziemy do przedszkola na przedstawienie z okazji Dnia Mamy i Taty 🙂 planuje jeszcze fryzjera zaliczyć przed tym, ale to juz wielka zagadkaczy mi sie uda 😮
miłego dnia...mykam na kawu 🙃

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Oczywiście: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE MAMUSIE DLA WAS 😘 😘 😘 😆 😆 😆
My już od 6.30 urzedujemy z Szymkiem 😉Dzisiaj pogoda mniej wietrzna, także pewnie zaliczymy Rossmana hehe, jak zwykle zresztą 😁 (chyba zakupy tam to już mój nałóg 🤔 😁)
Dziewczyny piszecie o gustach, mój tez się zmienił, żadne spodnie sprzed ciąży mi już nie pasują, w sensie krój i fason 😁 😁 Także nie jesteście same 😁 😁
Karola, fajnie ze kupiłaś sobie conieco, zawsze to humor sie kobiecie od razu poprawia jak sobie jakiegoś fatałaszka sprawi 😜
Moni, ale Ty masz powera, wysprzątać całą piwnice i jeszcze na rowery z dziećmi miałas siłę 🤪 🤪 Git kobieta z z Ciebie 😉
Karola, życzę Ci żebyś zdążyła z tym fryzjerem 🙂
Zmykam coś wszamać na śniadanie 😉
Buźki 😘

• Mamusia
Hej MAMUŚKI 😘 😘 😘

Ja dzisiaj na nogach już od 5 🤢, tatulek wychodził do pracy i synka obudził i nie chciał już zasnąć. Poratowałam sie kawką i jest w miarę ok. Dziewczynki mi od rana zaśpiewały piosenke i powiedziały wierszyk i usługiwały mi jak mogły. Teraz Olcia już w szkole, a reszta grzecznie się bawi obok na łóżku. Potem wyskoczymy na zakupki i spacerek. A potem to sie zobaczy. Jak będzie pogoda to pojedziemy może do parku.

Karolka, dobrze że kupka juz oki.

Miłego świętowania laseczki 😘 😘 😘

• Mamusia
Karolka mam nadzieję, że u Natalki to jednorazowo tak wyszło tylko z kupalem.
Widać troszkę zaszalałąś z tym obiadkiem najwidoczniej 😉

Ja dziś planuje pojechac jeszcze do miasta po spodnie 😉 bo upatrzyłam sobie ale już niemiałam czasu zmierzyć i dla Łucyjki dresiaka bo w atrakcyjnej cenie sa.

Obecnie pralka już na chodzie a ja po energy drinku 🙃 chyba się uzależniłam od tego dziadostwa 🤢

Ja wprowadziłam małej inny system drzemek, bo spała co prawda 3 razy dziennie ale po 30 min. więc teraz kładę ją z rana trochę później ok 9 i później ok 14 drzemki sa dłuższe i chyba się sprawdzi taka metoda. zobaczymy... 😉

• Mamusia
Hello,
a mnie dzieci zasnęły i mam ciszę w domku 🙂 🙂. Dam im jeszcze z pół godzinki i muszę budzić , bo po Olę trzeba do szkoły iść.
Kurka tak za mną dzisiaj czekolada chodzi a nie mam nic słodkiego w domku
😞 😞. No nic kupimy jak wyjdę 😎

Zmykam bo sie pranko skończyło i trzeba rozwiesić.

• Mamusia
Mimi ja mam avent'u i jestem bardzo zadowolona, głównie dlatego, ze wymyślono do nich smoczki trójprzepływowe (przekrecając butelkę mleko/kasza leci coraz łatwiej) i nawet kasza przez nie leci i nic się nie zatyka 😉
także osobiście polecałabym Ci te 🙂