Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂

Karola, Ania ma naczyniaka. Już jej blednie, więc jeszcze jakiś czas i zniknie 🙂

Asiu, Mimi, tak jak napisała Karola - wcale nie musicie odstawiać całkiem. Ale powiem Wam, że teraz już kiedy Was nie ma maluch może dostać np. kaszkę albo deserek jako jeden posiłek - łyżeczką i już 🙂

Karola83, ale fajnie ze strony Twojej mamy że spędziła noc z Łucją 🙂 fajnie tak sobie pospać... Jeju, ja już nie pamiętam jak to jest... 🤪

• Mamusia
a moje dziecko nieoczekiwanie dostało kolejną parę bucików, stało się tak dlatego, że tą którą miała na sobie zgubiła podczas spaceru 🤢 no tak wierzgała nogulcami, że sobie ściągnęła i jeden niezauważony gdzieś przepadł i dopiero jak drugi jej spadł z wózka to zauważyłam 🥴
Na szczęście nie kosztowały aż tyle zeym teraz płakała z tego powodu więc wybaczyłam dziecięciu 😁
aaa i przy okazji ja sobie zakupiłam wyjściowe buciki (tylko gdzie ja w nich będę chodzić tak się teraz zastanawiam) bo na spacer takie się nie nadają 😜

Toju wiem, że mama zrobiła mi mega przysługę i jestem jej ogromnie wdzięczna za to 🙂

Co do karmienia to Toja i Karolka mają rację, zawsze maluchowi można dać obaidek łyżeczką a albo ściągnąć mleko możecie, ja tak robiłam jak miałam gdzieś wyjść a karmiłam cyculem, zawsze w lodówce stała awaryjna btelka mojego mleka.

• Mamusia
Toju mam nadziję, że ten naczyniak to nic powaznego??
Karolka ja miałam taka sytuacje ze smoczkiem w zeszły piatek. Masakra było usypiać Natkę bez wspomagacza, ale dałam rade. Kupiłam nowego smoka o innym kształcie i dziecko nie chce go za bardzo, wiec co za tym idzie wyszło na dobre w sumie. 🙂

• Mamusia
Toja napisał(a):
Hej 🙂
Karola83, ale fajnie ze strony Twojej mamy że spędziła noc z Łucją 🙂 fajnie tak sobie pospać... Jeju, ja już nie pamiętam jak to jest... 🤪

hehe mi sie marzy dzień bez dzieci...
ale jak to mój T ostatnio stwierdził, na starość... 😁

• Mamusia
W sumie macie rację babeczki 🙂 Ja już kilka dni na nockę "tankuje" małego mlekiem sztucznym, a wtedy piersi zdążą naprodukować więcej na rano 😜
Wiecie chciałam na prawdę przejść już na butlę, ale no nie dam rady, bo za bardzo mi brakuje tej bliskości, która pojawia się w momencie karmienia ☺️ ☺️ ....
Dobrej nocki kochane 😘

• Mamusia
Kar_ola napisał(a):
Toja napisał(a):
Hej 🙂

hehe mi sie marzy dzień bez dzieci...
ale jak to mój T ostatnio stwierdził, na starość... 😁

wiecie co ja Łucje kocham nad życie ale taki jednodniowy urlop od małej, tylko dla siebie by mi się przydał jak nic - brakuje mi strasznie czasu dla siebie, bez spieszenia się bo kąpiel, spanie itp. ☺️
ale jak to Karolka zacytowała męża... "na starość" 😁 🤪

• Mamusia
cześc laseczki!

u mnie pobudka przed 6 🤢
kurka ona coraz wczesniej wstaje 🤪 a po godz marudzi bo spać chce i weź tu bądź mądry 🤔 🤢

Mimi cos mi się wydaje, ze to Ty bedziesz miała większy problem z odstawieniem Szymka od piersi niż on 😉
ja ostatnio słyszałam w programie tv, że dziecko powinno się karmić dla jego zdrowia pól roku a dla zdrowia psychicznego do roku czasu także masz jeszcze czas 😁
Ale powiem Ci, że ja karmię Łucje butelką od 3-go m-ca życia i też jest między nami więź...
zawsze możesz się przytulić do synka, dac buziaka... 😉

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
ale no nie dam rady, bo za bardzo mi brakuje tej bliskości, która pojawia się w momencie karmienia ☺️ ☺️ ....

Mimi masz racje 🙂
ja odczułam własnie taki żal i smutek jak wracałam do pracy, karmien było wredy jak na lekarstwo i strasznie bolesne,bo mleka coraz mniej było.
Jednak teraz znów moge z nia lezec nawet 30 minut a ona i pije i sie wtula.
Uczycie nie do zapomnienia. Szkoda, ze Bartkowi takiego komfortu nie mogłam dać...

• Mamusia
Hej 🙂
Karolcia Natalka Łucję bije na głowę wstawaniem 🤪dzis od 4.30 na nogach, jeszcze nie spała 😞 coraz gorsze te noce u nas 😞 wczoraj dałam jej na noc kropelki vit.c i smarowałam dziasełka, a dzis lekko kaszlała już 😞...

ja już rano na posredniaku bylam...wyobrazacie sobie, ze musiałam na nowo sie rejstrować...mój pracodawca zle wystawił nam swiadectwa pracy, a jak je poprawil to przedłuzył okres zatrudnienia i okazało się, ze znów wszystko na nowo....
w weekend ide kolezance pomóc do pracy, od 6-15 wiec troszke dorobię 🙂

Karolcia do tego odpoczynku to jeszcze z najkieś kilkanaście lat 😉
Miłego Dnia.

• Mamusia
Hej kobietki!!!
Karola, masz racje z tym cycem, to ja mam większy problem z odstawienie niz Szymek ☺️ 😁
Jednak dam sobie jeszcze te 3 miesiące do pełnego roku 🙂 No i gratulacje dla Łucyjki, z okazji pojawienia się lada dzień pierwszych ząbków 😆 😆 😆
Z odpoczynkiem tez u mnie kiepskawo 🤢 Tylko jak mąż wróci z pracy i Szymek zaśnie, to mogę sobie pozwolić na indywidualne buszowanie po sklepach i to w tempie expresowym 😁 😁
Karola, niestety to jest polska biurokracja..niepotrzebnie zmarnowany został Twój cenny czas, bo ktoś sie pomylił 🤨
Laski nie pisałam Wam, że jedziemy do rodziców na 4 dni, bo okazało się, że mój T ma piątek po Bożym Ciele wolny 🤪 🤪Także odstresuje się trochę u mamusi 😜 😜 😜
Zaraz zabieram się za dopakowywanie ostatnich szpargałów 🙃
Miłego dnia kochane 😉 Odezwe się jak dojedziemy 😉

• Mamusia
witam ja tylko na chwile wpadłam sie przewitac i zachile zmykam sie uczyc bo juz czerwiec , ech ja jutro bede sama siedziec bo mój M ma służbe do dziś nie zjedzie tylko dopiero w piatek rano ,, 🤨 dobrze ze zaczyna sie przejasniac i juz niepada noi w koncu lato to niech bedzie już ciepło 😜

• Mamusia
a ja zaliczyłam spacer z młodą 🙂
wizyte u kosmetyczki- oczywiscie u siostry 🙂
zakupy w lumpku- młodej wyrwałam wiatrówczkę Nike różową 🙂 a sobie sweterek i pasek skórzany 🙂
także humor poprawiony 🙂
popołudniu jedziemy na kawe i kolacje do tesciów- zlot rodzinny 🙂 a młody jedzie z chrzestna na spotkanie w Hoplandzie z Panem Pikusiem 🙂

• Mamusia
o kurka Karolka nie zazdroszczę takiej pobudki 🤢

Ja rano wiozłam mam do lekarza więc z Łucja spacer krótki zaliczyłyśmy przy okazji a zimno było, brrr ale żeby nie było Łucja dupke przewietrzyła 😁

później miałam misję od mamy jechać do tesco żeby kupić małej basenik i piłeczki, więc pojechałam zgodnie z poleceniem, ale dziecko niezbyt zachwycone 100 piłeczek 🤔
zobaczymy może się rozkręci 😉

Lucija już śpiocha a ja wzięłam sobie kąpiel z pianką żeby się rozbudzić, teraz chwila dla siebie, później ogarnę butelki córy na noc i zmykam spać bo ciagle niewyspana jestem 😞
ale na jutro mam energy drinka, próbowałam nie pić ale nie daje rady, jestem uzależniona 🤢

• Mamusia
Hej 🙂

Karola, ten naczyniak to nic poważnego, dość dużo dzieci takie ma, i im do ok. 3 roku życia znikają... Nigdy nie pisałam o nim?

Karola83 ja też ostatnio wiecznie padnięta chodzę... wstaję niewyspana... masakra...

i piwa mi się chce 🤪 🤪 😜

• Mamusia
Mimi, super że Wam się udało pojechać do rodziców 🙂

Wiecie ostatnio kompletuję księgozbiór mojego dzieciństwa - książki w których się zaczytywałam a ich nie mam, bo albo się zniszczyły, albo zgubiły.
I tak już na allegro za grosze dorwałam
Dwie książeczki z wierszami J. Brzechwy - Kaczkę Dziwaczkę i Tańcowała igła z nitką 🙂
i zbiór wierszy Tuwima - Lokomotywę 🙃 🙃

Jeszcze mi się marzy Karolcia i Oto jest Kasia 🙂 I Dzieci z Bullerbyn - ale w tym starym wydaniu - mała gruba, żółta książeczka 🙂

• Mamusia
Toju mój mąż też kompletuje takie stare ksiażki oraz filmy.
Nie pamietam abys pisała,jak zauwazyłam u Anusi to postanowiłam zapytać 🙂mam nadzieję, że nie gniewasz się ☺️
Mimi ale fajnie, ze pojechaliscie do rodziców.

my wrócilismy od tesciów padnieci 😆dzieciarnia spi już 😆a my mamy czas dla siebie 😉
ps. Laski dziś na Mazurach upał 🙂 moi rodzice i chrzesniak kapali sie w jeziorze 🤪

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Wpadłam Wam tylko napisać, ze dojechaliśmy szczęśliwie do rodziców 😉 Szymek całą droge był bardzo grzeczny, na babcie zareagował bardzo dobrze , nawet płaczu nie było 😁 😁
Jednym słowem jest nam tu jak w niebie 🤪 🤪 🤪
Buziam pa 😘

• Mamusia
Hejka 🙂
Mimi najważniesze, że juz u mamy 🙂
Wypoczywaj kochana 🙂Ciesz sie rodzinką 🙂

moja nocka nawet w miare, mała obudziła sie ok 24 z wielkim kaszlem, nie mogła zasnał ok godziny aż zrobilismy jej inhalacje i zasnęła 🙂przy mnie spała do 6tej, potem karmienie i do 8mej 🙂
takze wyspani 🙂

miłego dnia, u nas pogoda nie nastraja do dalszych wypadów ☺️

• Mamusia
hej dziewczynki!

ja wczoraj od 20 do 22 walczyłam z Łucja żeby zasnęła, przebudziła sie po godz snu i imprezowała 🤢
za drugim razem jak położyłam ją obok siebie to usnęła na dobre 🙂

u nas się przejaśnia i słonko wychodzi choć wiaterek wieje, ale po drzemce Łucji jedziemy do znajomych na grilla 😁 co by w domu nie siedzieć bo za dużo ludzi i atmosfera nerwowa 😉

Mała z lekka marudna ale chyab te zębolki jej dokuczaja.
miałam się pochwalić nowymi zdolnościami mojej córeczki, otóż robi papa i daje buziaki 🤪 😁 otwiera buźke i daje takiego mokrego całusa w policzek albo szyję zależy gdzie trafi 🤪 😁

• Mamusia
widać Natalka się nie daje bratu 🤪

U mnie taka piękna pogoda się zrobiła, że 4 godz na dworze spędziliśmy.
Łucji musiałam bluzę zdjąc i cienka bluzeczkę założyć bo za goraco jej było 🤔 mam nadzieję tylko, że póxneij jej gdzieś nie zawiało jak szliśmy do domu 🤨

Jutro planujemy wyjazd na zakupy do szczecina (jakies 1,5 godz drogi) zobaczymy jak mała się będzie sprawowała w drodze 🤨

Miłego wieczoru i spokojnej nocy moje Kofane laseczki 😘

• Mamusia
u nas tez upał był popołudniu 🙂
skuszeni tym słońcem pojechaliśmy z dziećmi na działkę, a tam wiatr, ze gałęzie latały ☺️
tak wiec po godzinie spowrotem w domu bylismy 🙂
jeden plus tego, że znów ogarnełam stertę prasowania 🙂

Karolcia udanej drogi, owocnych zakupów 🙂
Dobrej Nocy laseczki 🙂

• Mamusia
Witam kobietki!!!

Ja jak zwykle ostatnio nie w temacie i z wielkim wyrzutem sumienia,że mam dla was tak mało czasu 😞 Jestem u rodziców,już od 3-ech tyg. Z netem ciężko bo mają tylko w biurze 😞
A tak poza tym to u nas ok,Phill zdrowy,raczkuje,urządza pogadanki typu mamamama,tatata,bababa itd... od kilku dni sam staje w łóżeczku.

Mam nadzieję,że u was wszystko ok pozdrawiam serdecznie i buziam 🙂