Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAKSIU, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NASZ KOCHANY ROCZNIAKU!!!!!!!

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
my wczoraj zaliczyłyśmy pediatrę, Łucyja zdrowiutka a katarek może byc wynikiem alergii bądź za sucho jest w mieszkaniu, dostała fenistil w kropelkach.
korzystając z okazji zważyłam gwiazdeczkę 11.2kg 🤪
chociaz nie wygląda na grubaska ale ciałka ma, mały michellinek z niej 😁

• Mamusia
Rośnij zdrowo Maksiu, wszystkiego najlepszego od e-cioci i e-kuzyna 😉 😁

Oj, ciężki dziś dzień... Kubala parę razy budził się w nocy i wcale mu się nie dziwię, duszno było niemiłosiernie... A teraz jeszcze słońce przypieka i powietrze stoi, burzysko przyjdzie, że hej... Poza tym rano Kuba nie drzemał i był straszliwie marudny, dopiero teraz padł (a jest 14-ta). Laseczki ile razy Wasze dzieciaczki jeszcze śpią w dzień? Kubala śpi 2 razy, Przeważnie między 10.30 a 11-tą i później koło 16.30, za każdym razem do 1,5 godz. Ale ostatnio poranne zasypianie mu się przedłuża i chyba spróbuję kłaść go tylko raz. Poza tym późno chodził spać przez całe lato, kąpiemy go o 21-21.30 i przed 22-gą śpi, ale eraz dni będą krótsze i wrócimy do wcześniejszej pory kąpieli 19.30-20. Wtedy jedna drzemka w dzień może wystarczy?
Uciekam, bo od paru godzin marzę o kąpieli, a młody buszował i nic z tego...
Buziam 😘

• Mamusia
Inka moja Łucja spi po 2 razy... pierwszy ok 9 po śnaidaniu ( tak z 45 min do godzinki max, czasem ale bardzo żadko zdarzy jej się 1,5) i druga drzemeczka po obiadku ok 13 / 13.30 (i ta trwa 1,5-2 godz ewenementem bardzo żadkim jest spanie powyżej 2 godz)
kapiel jest po 19 pijemy kasze i zasypia ok 20 😉
w nocy oczywiście budzi się na 2 karmienia ale to juz różne godziny 🥴

Monia jak impreza urodzinowa, tańce były? 😁

Ps Mimi mój tata też ma jutro urodziny 😉

śpijcie słodko dziewuszki 😘

Ps 2. a pamiętacie jak dzieciaczki miały po 3-4 miesiące i wzajemnie się pytałyśmy kiedy będa przesypiać całe nocki?! to ja nadal się zastanawiam i czekam na takie noce 😮 😁

• Mamusia
Moja Natalka też nie przesypia całych nocek 😞kapanie jest zazwyczajok 20-tej potem 200zl mleczka z kleikiem i spanie do 3, potem woda do picia io spanko do 5.30-6 i pobudka 🙂pierwsza drzemka ok 9-10tej tak 40min- 1.5 godziny a druga ok.17 na spacerze bo w domu to rzadko bywa 🙂
my od kilku dni podajemy małej mleko kartonowe z kleikiem, narazie młoda nie narzeka 🙂

• Mamusia
Hej kobietki,
Roczek za nami, uff. Było fajnie, młody miał radochę że tylu ludzi nad nim skacze 🙂. Świeczuszkę pomagały mu zdmuchnąć siostry 😉, chociaż dzielnie trenowaliśmy przed urodzinami 😜. Ogólnie szybko zleciało a młody padł jak kawka po tylu wrażeniach. Najbardziej z prezentów przypadła mu do gustu huśtawka i ciężarówka co sama jeździ i wydaje dźwięki. Gonił za nią jak szalony 😁.
Ja właśnie ogarnęłam ten chaos który został po imprezce i jakoś mi sie spać odechciało więc wpadłam tutaj coś skrobnąć.

Młody śpi też tak mniej więcej w tych godzinkach co u Was i też 2 razy. Karolka, młody też od czasu do czasu dostaje mleko zwykłe, i nic mu nie jest. Generalnie to on już wszystko je, a raczej pochłania jak smok, bo jak widzi jedzenie to aż sie trzęsie 😁

• Mamusia

W dniu Twoich pierwszych urodzinek życzę Ci Szymonku
aby wszystkie dziecięce dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały.
By nigdy nie było już porannej pobudki i zawsze wiał wiatr specjalny,
co rozwiewa wszystkie smutki!
Niech na ten roczek zniesie Ci kilka sroczek moc prezentów,
dużo zdrowia, no i serca Twoich bliskich....
Mnóstwo wielkich buziaczków przesyła e-cioteczka

• Mamusia
a ja myslałam, że tylko moje dziecko takie żarte ☺️
Łucjanda zjada swoj obiadek i jeszcze wsztskim dookoła podjada 🤪 😁
chyba nie ma granic w jedzeniu 🤢 😮

a mi się wczoraj mama rozchorowała i od rana miałam gonitwę z jej zwolnieniem, jeszcze jutro musze zawieśc do pracy

Nie wiem czyw Wam pisałam, że A. dostał tez kredyt w drugim banku (ten lepszy, na który czekalismy 🤪 ) teraz tylko 😮 podpisanie umów i zaczynamy remont 🙃

• Mamusia
gratulacje dla SZymcia duzo zdrówka i rradosci witam was unas troche sie działo ostanio Natalkka siedzi cichutko zerkne co robi aaaaaaaaa robi składa ciuszki mamusi , 😁 ja tez niegotuje małej osobno bo ona nawet niechce jesc takich bez smaku też je z nami , i dalej cycia niechce mi innego mleka pic ostatnio prubowałam jej dac bebilon i nawet sie nie krzywiła ale tylko 2 łyżeczki potem juz niechciała atez pokazuje złośc muwi """am jak chce jesc ,ide, pa ,nie , tteraz bedziemy auto zmieniac bo ost, mieslismy stłuczke jak jechalismy przez takiego łosia co nieurzywał kierunkowskaza i lusterek mó j dostał w przód wświatłą i maske trzeba było zmnienic a teraz chcemy kupic cos w kombi np. omege bo to tego auta trzeba dokładać a pozatym chcemy kupic młodsze np.97 rocznik poczytam co uwas .narazie pa pa

• Mamusia
Hej kobietki!!!!!
Ogromnie dziękujemy z Szymusiem za wszystkie życzenia i ślemy wirtualne buziaki dla ukochanych cioć 😘
Mój Szymek pierwszą drzewmkę ma od około10ej do 12 ej, a popołudniową tak koło 15ej do 16.30. Jednak zdarzają się takie dni, ze śpi tylko raz w dzień 🙂 Noce przesypia już całe, jak padnie o 21.30 to spi do 6.30, 7ej, a czasami do 7.30 nawet 🤪
My tez juz jemy wszystko, tylko jak mamusi się nie chce gotowac, to słoiczek pozostaje w pogotowiu 😁 😁
Zmykam, bo Szymon niestety nie da mi przy kompie posiedzieć 🤢
Miłego wieczoru 😘

• Mamusia
Dzięki dzewczynki za gratulacje 😘

czytałam o wrzesniówce 2010 😞 masakra co przezyła 😞 oby dalej bylo już z górki 😉

ja pamiętam tez te sms'y zarówno od Moni i Mimi i marzyłamzeby tez urodzic w sierpniu 😜 😁
oczyuwiście urodziłam dzien po terninie ale samoistnie 😁

to są wspomnienia 😁

dobranoc 😘

• Mamusia
oj zaglądamy zaglądamy i z uśmiechem na twarzy wspominamy 😁

co tam dziewuszki porabiają, że na forum nie zaglądają? haha ale dziś rymuje 😁

My z Łucyją odwiedziłyśmy babeczki z mojej pracy tak przy okazji bo mamy zwolnienie zawoziłam 😉 wicie co brakuje mi nawet pracy w sumie to bardziej ludzi 🤨 uwielbiam spędzać czas z Łucją ale brakuje mi czegoś innego szczególnie jak odwiedzę dziewuszki moje 😜

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Ehhh dokładnie dziewczyny, wraz z nadejściem września wracaja wspomnienia o ciąży, porodzie, karmieniu itp 😆

fajnie było 🙂
a moja kuzynka własnie trafiła na porodówkę 🙂 jutro jej córka ma 5 urodziny moze mamusia zrobi prewzent Julci i urodzi jej braciszka 🙂