Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola83, Twoja mama przeżywa już Twoją przeprowadzkę, kochana u mnie było TO SAMO, czepianie się o byle co i wręcz dokuczanie 😲 😲 😲 gdy zbliżała się nasza przeprowadzka 🥴 Kochana musisz to przetrwać po prostu, nie ma innej rady..
takie już są mamuśki 🥴

• Mamusia
jakiś czas temu dowiedzielismy sie, że A. kuzynka zaszła w ciążę (starali się o dziecko z 7 lat) 3,5m-ca, więc teraz dmuchali jak nigdy... okazało sie, że nie ma wód płodowych, dzieciątku nie rozwinęły się nerki a serduszko bije. Teraz musi czekać aż maleńkie serduszko jej dziecka przestanie bić zeby mogli zrobić jej cesarkę i usunąć ciążę 😞
mam nadzieję, ze w przyszłości znajdzie siły na kolejną ciążę 🤨

wiecie ja czasem mam dośc bo brak mi siły do marudzenia Łucyjki ale tak się cieszę, że jest zdrowa i tak pięknie rośnie...
ps. Łucyj ma nabiła sobie sinaika na policzku bo wczoraj taka biegała raczkując, ze nienadążała czasem raczkami przebierać i ze 4 razy o podłogę zahaczyła 🤢

• Mamusia
Karolcia ale przykre to co napisałaś 😞
Naprawdę nie ma co narzekać, bo mamy nasze dzieciaczki, szczesliwie donosilismy ciaze a młode rosna jak na drozdzach 🙂
Natalka urosła mi 3cm od póki zaczęła chodzic, ale zeszczuplała goniąc za Bartkiem.
Unas przygotowanie do pierwszego dnia w przedszkolu w nowej grupie 🙂 mały juz sie tak mądruje, ze szok 🤪odlicza codzinnie na palcach ile jeszcze zostało wakacji 🙃

• Mamusia
hej!
U nas zapierdziel mały, bo M kładzie płytki na balkonie...

Przez ten tydzień była moja mama i zajmowała się Anią. A ja ganiałam do pracy...
Do tego Ania się przeziębiła i gile ma po pas...

Całuję mocno Maksia i Szymcia w ich pierwsze urodzinki
i gratuluję Wam dziewczyny z okazji kredytów, kluczy do domków itd itp 😉

paaa

• Mamusia
hejka!

My powoli rozglądamy się za wyposażeniem do mieszkania, kombinujemy z kolorami itp 😉
w poniedziałek A. idzie podpisać umowę kredytową a kolejnie o mieszkanie 🤪
szoda tylko, że tyle remontu trzeba robić bo przeprowadzka się przeciągnie 🤨 ale nie ma co narzekać ważne że się udadło 😁

wczoraj skorzystaliśmy, że słonko wyszło i pojechaliśmy nad jeziorko oczywiście tylko pospacerować bo już jesień zawitała i obkupujemy sie w długie rękawy 🤢
szkoda, że tak szybko...
I znowu trzeba Łucji buciki kupić 🤪
ale znowu dziadzius dał więc nie jest tak źle 😜

• Mamusia
jakiś m-c temu dziewczynka w paiskownicy nosiła Łucję i obtarła jej delikatnie skórke-była lekko czerwona po jakims czasie wyszła jej pokrzywka i jak byłam u pediatry to kazał fenistilem smarować i niby coś tam pomogło ale zauważyłam, że na pleckach jej wyszło malutko i na rączce i wszytsko po prawej stronie 🤨 nie wiem czy moge ją w delikanym krochamlu wykąpać?

• Mamusia
Karola83 napisał(a):
jakiś m-c temu dziewczynka w paiskownicy nosiła Łucję i obtarła jej delikatnie skórke-była lekko czerwona po jakims czasie wyszła jej pokrzywka i jak byłam u pediatry to kazał fenistilem smarować i niby coś tam pomogło ale zauważyłam, że na pleckach jej wyszło malutko i na rączce i wszytsko po prawej stronie 🤨 nie wiem czy moge ją w delikanym krochamlu wykąpać?

wydaje mi się, że możesz albo w kali 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
U nas już po imprezce urodzinowej 😉 Fajnie było, tylko trochę się wkurzyłam na moją kolezankę, bo zaprosiłam ją, a ona ani nie przyjechała ani nie odbierała telefonów 🤨 Tak jakby zupełnie mnie ignorowała 😠 Przykre to , bo się oszykowałam dla 10-ciu osób niepotrzebnie 😠
Jednak najwazniejsze, ze Szymek był zadowolony 😜 😜
Karola83, myślę, ze krochmal Łucyjce nie zaszkodzi 🙂

• Mamusia
Mimi fajnie, że impreza udana a najważniejsze, że Szymek zadowolony 😉
a niektóre koleżanki niekiedy takie już są, szkoda, że tak brzydko się zachowała 😞

a ja pożarłam się z A. bo normalnie do niczego się nei nadaje jeżeli chodzi o Łucję ani jej uśpić ani nic, tylko jego durne teorie na temat dziecka! 😠 normalnie jest tak samo madry jak jego matka 😠 to nei wytrzymałam wkurzyłam się i mu wygarnęłam 😠

po drzemce małej mieliśmy jechac na festyn a tu znowu pada 😞 a już w miarę fajnie było bo słonko świeciło.
ehhh i przyjdzie mi w domu siedzieć z A. i moją mamą która się czepia wszystkiego i ma wieczne pretensje 🤢

• Mamusia
Mimi wstaw fotkę na facebooku 🙂
Karola oj masz z tym chłopem swoim. Mój mi dziś pomaga nawet na zakupach byliśmy, trochę się obkupiliśmy 🙂 teraz tańcze przy żelazku a T bedzie pościel i ręczniki maglował 🙂
My imprezkę mamy w najbliżą sobotę na 18 osób 🤪

• Mamusia
Mimi, nie dziwię się że się wkurzyłaś, mam nadzieję, że koleżanka ma jakieś sensowne wytłumaczenie...

Karola83 🙂 jeszcze troszkę przemęczysz, a że facetowi wygarnęłaś to dobrze 🙂

Karola w domu robicie imprezkę? My już też się zastanawiamy i innej opcji nie ma, ale tym razem to będzie skromniejsze niż chrzciny, może ludzi będzie tyle samo, ale za to jedzenia mniej 😉 tylko szwedzki stół zrobię i tyle.

• Mamusia
Dzisiaj byliśmy u teściów na obiedzie, przy okazji było jeszcze troszkę rodziny a Ania normalnie dusza towarzystwa 🙂 śmieszna taka jest że szok 😁
Tuliła się do wszystkich, baran buc robiła, brawo brawo, pokazywała jaka jest duża i na koniec pięknie dwoma rączkami robiła papa 🙂 Oczywiście cały czas uśmiechnięta od ucha do ucha i rechotała jak najęta 🙂

Do tego od paru dni próbuje chodzić za rączki 🙂 ale nie chce być trzymana od tyłu, tylko trzeba iść przed nią tyłem i tak trzymać ręce żeby się o nie oparła jak o pchaczyk, cwaniarka 🙂

Przez ten tydzień z moją mamą była kochana, jadła jak zwykle, zasypiała jej bez problemu, normalnie w szoku byłam, bo przecież wcześniej babcię widywała raz na parę tygodni 🤪 🤪 I przy niej robiła takie numery że śmialiśmy się po pachy 😁 wyobraźcie sobie, że zakładała sobie różne kapelusze i czapki a potem goniła do przedpokoju żeby zobaczyć jak wygląda w lustrze od szafy 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Hej laseczki!!!

Do zwariowania u nas.Mamy dom pelen gosci,bo co jedni odjada to nastepni stoja pod drzwiami 😲 niby fajnie,ale Phill wzial sie za ostre zabkowanie,marudzi,placze,nie spi i jeszcze na dokladke zero apetytu,nawet mleka nie chce 😞 😞 😞 juz nie wiem co robic,chyba jutro do pediatry wyskocze bo to juz za dlugo trwa 😞 tylko tyle zje co na spiocha wcisne 😞 😞 😞
Moze ktoras z was ma jakis pomysl co mam robic.
Buziam wszystkie i pozdrawiam :* 🙂

• Mamusia
Toju rośnie Ci mała strojnisia 🤪
ale te dzieciaczki mądre się robia i coraz sprytniejsze 😁

Mój A. wspaniałomyslnie wybaczył mi mojego focha 😮 cudowny jest nie ma co 😜
normalnie udusze któregos dnia...popołudniu pojechaliśmy na festyn akurat jak dojechaliśmy i przestało lać a słonko wyszło 😉 fajnie było, a Łucyjka wróciła z nowa zabawka 😜
mi za to rośnie mała imprezowiczka 😁 Łucja jak uslyszy muzykę, nawet jakieś brzdękanie to zaraz tańczy 😁

dziś lecę po jesienne buty dla córy, bo stanowczo za zimno na sandałki, zreszta zrobiły się akuratne 🤔
kurka wczoraj znowu zgubiłam smoczka i łańcuszek 😠 i zła jestem na siebie 😠

a jakby mało tego było to tesciowie sie wprosili na dziś ale kazałam im przyjśc popołudniu jak A. będzie w domu, niech sobie z nimi siedzi 😜
smiać mi się chce, bo ostatnio maka A. była prawei 2 m-ce temu (jakoś na początku lipca) a że sierpień się kończy to się spieszą co by miesiąc zaliczyć 😁
a już miałam nadzieję, że dopiero na roczek przylezą 😮
no nic jakoś to przetrwamy ja oczywiście jestem natawiona bojowo, po jej ostatnich slowach, że to "wasza córka" 😠

Miłego poniedziałku 😘

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Piszecie, ze dzieciaczki takie roztańczone, oj mój Szymuś też 😆 Byle dźwięk usłyszy i zaraz podryguje 😜
Wogóle tak jak kobitki piszecie, to zdolne te nasze wrzesniowe Szkraby, jedno przez drugie coraz nowe umiejętności nabywa, aż dziw 😲 😁 😁
Toju, urocza ta Twoja Ania, stroi się i przegląda w lustrze, to Ci dopiero dama rośnie 😁 😁
ACSB, u nas tez chyba ząbki się szykują do wyjścia, bo potoki sliny lecą że hej 😲 😲
Karola83, przetrwasz "nalot" teściówki, spokojnie 😉
Zmykam laski, bo mały marudzi 🤢 🤢
Dobranoc 😘

• Mamusia
łuuuuuu pustki 😮
chyba jesienny wiatr Was wywiał 😉

my z Łucjandą chodzi na spacery i korzystamy z ostatich promieni słonecznych jednocześnie zgłebiając tajniki chodzenia 😁

wizyte teściówy (sama jednak przylazła) przezyłam bo była szybka, mało tego Łucja dostała 2 prezenty (bo dziadki na wycieczce byli w Czechach) i neibieskiego pieniążka 🤪 w szoku jestem do teraz (a może to już prezent urodzinowy 🤔 ) 😁

• Mamusia
Karola toż się zdziwiłaś z prezentów, a może rzeczywiście to już urodzinowe??!!
u mnie pomału zaczyna się szał sobotniej imprezki 🙂narazie są pomysły na menu i kolejne etapy sprzątania 🙂 do tego jeszcze w piątek wyjeżdzamy na wieś 🙂
my nz aspacerki chodzimy za rączkę 🙂 rzadko już z wózkiem, chyba że gdzieś dalej 🙂