Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka!!!!
A u nas leje kolejny dzień 😞 Zero wychodzenia, mały mi marudzi non stop, bo na spacerku nie byliśmy już dwa dni 🥴 Mam nadzieje,że pogoda jeszcze się poproawi, bo ten deszcz na prawdę działa mi już na nerwy 😠

Karola - gratulujemy kuzynce małego Szymonka 🙂

Karola83, my spacerujemy, jak na razie po mieszkaniu, za jedną rączkę 🙂

Zmykam uspić małego, bo nie do życia jest dziś normalnie 🤢

• Mamusia
Hej kochane!!!

U nas sama nie wiem czy lepiej.Phillusiowi wrocil apetyt,zeby odpuscily.Za to pochorowal sie biedulek,najpierw perfidny katar,a teraz doszlo zapalenie oskrzeli 😞 🤢 mam 6 dni by postawic go na nogi,bo 9 mamy bilans i szczepienie 🤢 🤨
Toju-Dziekuje Ci bardzo za porade,przydala sie bardzo 🙂 😘
Kar_ola-zazdroszcze bezwozkowych spacerkow 🙂
Karola83-Mysle,ze i my wkoncu doczekamy sie chodzenia z maluszkami za jedna raczke 🙂
A co do tesciowej,to postarala sie,moze jeszcze cos z niej bedzie 😉 🙂
mimi-Doskonale rozumie,moj gnutek tez maruder.Przez te pogode,siedzimy w domku bo i u nas deszczowo.
Wiecie co? Chyba jesien sie zaczyna,bo juz zaczyna mi przychodzic wieczorny apetyt na herbate z miodem w wielkim kubelku 🙂 A tak na marginesie moje drogie chcialam wam powiedziec,ze zrzucilam z siebie 14,5kg 🙂 musze wam wrzucic na fb fotki dla porownania.
Pozdrawiam i buziam wszystkie 🙂 😘

• Mamusia
Wow Karola83, co się teściowej odmieniło?

Karola, no to tak jest, jak się maluch nauczy sam poruszać, to potem wózek beee 😁

ACSB gratulacje!!! I cieszę się że udało mi się jakoś pomóc 😉

U mnie rwetes związany z początkiem roku... Niech mi ktoś powie że nauczycielki w przedszkolu nic nie robią to nakopię do duuupyyy!!! 😠

• Mamusia
co do tesciówy to chyba się starzeje albo głupio jej jak słyszy ile moi rodzice je kupują 😜
zresztą taki egzemplarz trudno rozgryźć, nie wiem czym się kieruje w swoich poczynaniach 😮

Toju jak nic nie robią ?! a kiedy mają czas na malowanie paznokci jak nei w pracy?!
oczywiście żartuje kochana, nie złość się.
Praca przy maluchach to nie lada wyzwanie, podziwiam 😘

Co do spacerów to ja z Łucjanda nawet w deszcz wychodzę choć na 40 minut, taki szybki spacer w wózku. oczywiście nie w ulewę (wtedy alternatywą na wyjście z domu są zakupy 😜 zawsze to zmiana otoczenia)

• Mamusia
ACSB brawoooo 😁 pięknei Ci waga spadła 🤪

mi kuzynka proponowała zajęcia zumby ponoć rewelacyjna sprawa
no ale brak czasu niestety, może za rok jak mała będzie troche starsza 😉

Ps. A. dziś idzie do notariusza, prawnie mieszkanie będzie nasze 😁
alez się cieszę, w końcu odsapnę 😁

• Mamusia
Witam drogie panie 🙂

Kurcze ta pogoda mnie juz dobija 😠
Z Filemonkiem juz o niebo lepiej,ale i tak dla zabezpieczenia wpadlam do apteki,zaopatrzylam sie na wszelki wypadek w roznosci,od czopkow po syropki zebym znowu nie byla zaskoczona chorobami Philla 🤢 Aptekarz patrzyl na mnie jak na idiotke,wyskoczylam z konkretna lista.
Toju-Przedszkolanki maja prze......gwizdane 😉
Karolka83-No i super,ciesze sie,ze juz macie z glowy z tym mieszkaniem 🙂 A co to ta zumba? Mnie juz na silke sie nie chce chodzic,chyba teraz na okres zimy przerzuce sie na basen,potrzebuje urozmaicenia.
Dobrej i spokojnej nocy!!!

• Mamusia
HEJ 🙂
Po pierwsze- Toju własnie po wczorajszym dniu kiedy to pilnowałam 3 dzieci 6,5 i Natkę stwierdziłam, ze przedszkolanki mają anielska cierpliwości i powołanie, bo moje nerwy nie daja rady nie mówiac o energi i sile 🙂 takze szacyneczek dla Ciebie za cierpliwosc i powołanie 😆
Po drugie ACSB 🤪 gratuluje spadku wagi, rewelka wynik...zazdroszcze 🙃
Po trzecie Karolcia a Tobie to już normalnie mega zazdroszcze z tym własnym katem. Masz juz swoje i zmykaj na nie jak najszybciej.

a tak wogóle to jeszcze nie mam miesiaczki, choc małej nie karmie z dobry miesiac lub dłuzej 😞znów łapie mnie dół z powodu mieszkania za sciana z babką, która nigdy nie moze mnie pochwalic, tylko zawsze skrytykować i przekrecić zdnia które wypowiadam 😞 Tomka nie ma wciaz popołudniami jestem wykonczona tym wszystkim, każdy potrzebuje uwagi i zrozumienia- a Karolina musi miec wszystko i wszystkich rozumieć, a nikt nie patrzy ze ja jestem niedowartościowana 😞zmeczona 😞 brak mi czasu dla siebie 😞 do tego juto małej urodzinki a ja nie mam ochty na nic....dobrze, że mam dzis urlop to maże coś z tym zrobie...
miłego dnia...

• Mamusia
Hej kobietki,

Rok szkolny się zaczął i miałam troche biegania i załatwiania i nie miałam czasu usiąść i coś skrobnąć. Teraz pomału wszystko wraca do normalności , muszę się wbić w rytm szkolny od nowa.
Tak to w sumie nic nowego u mnie. Młody w wózku nie chce siedzieć 😠, chodzić nie umie i trzeba go prowadzać więc ostatnio odechciewa mi się spacerków bo idą koszmarnie 😞 Młoda się cieszy że szkoła się zaczęła-chyba jako jedyne znane mi dziecko 🤪.
To tak skrótowo tyle. Musze doczytać co tam u was

• Mamusia
Kar_ola napisał(a):
...
znów łapie mnie dół ...Tomka nie ma wciaz popołudniami jestem wykonczona tym wszystkim, każdy potrzebuje uwagi i zrozumienia- a Karolina musi miec wszystko i wszystkich rozumieć, a nikt nie patrzy ze ja jestem niedowartościowana 😞zmeczona 😞 brak mi czasu dla siebie 😞
...

Karolka -skąd ja to znam 😞

• Mamusia
Moni napisał(a):
Kar_ola napisał(a):
...
znów łapie mnie dół ...Tomka nie ma wciaz popołudniami jestem wykonczona tym wszystkim, każdy potrzebuje uwagi i zrozumienia- a Karolina musi miec wszystko i wszystkich rozumieć, a nikt nie patrzy ze ja jestem niedowartościowana 😞zmeczona 😞 brak mi czasu dla siebie 😞
...

Karolka -skąd ja to znam 😞

a mi pomogło krojenie warzyw do sałatki ziemniaczenej 🙂 wyładowałam sie na niej...ciekawe czy bedzie dobra??? ??? ???
a tak na powaznie 🙂 to chyba brakowało mi dnia wolnego bez dzieci, a taki mam do 15-tej 🙂

• Mamusia
hej kobitki!!!!
U nas nadal pogoda do d..py, jak przestało padać, to zrobiło się teraz zimno 😠
Karolka, jesteś wspaniałą kobietą, a takie dni- gorsze dni- zdarzają się każdej z nas..Nie martw się i tak jesteś THE BEST!!!!! Ogarniasz dom, pracujesz, masz dwójkę dzieci- ja Cię podziwiam i to bardzo 🙂 Kochana moze brak miesiączki jest związany z tym, ze się stresujesz, w pracy, w domu...A do tego powiem Ci ze pierwsze miesiączki po odstawieniu od piersi są bardzo nieregularne 🥴 Ja miałam pierwsza po 30, następną po 38,a potem po 24 dniach 🤪 Myślę, że przygotowania do imprezki urodzinowej Natalki poprawią Ci humor na pewno 😆
Zmykam, miłego 😘

• Mamusia
hej babeczki!

Odebraliśmy klucze!!!! 🤪 jupiiii 😁
teraz remont-pojęcia nei mam jak sie zabrać za neigo i od czego zacząć 🤢 😁

Karolka jak nam udało się kupić mieszkanie t każdemu się uda 😉
Wiem, że Ci ciężko jak ktos za ściana patrzy Ci na ręce i głupio komentuje 😞
a Ty dodatkowo musisz wszystkim usługiwać, wysłuchiwać itp a przy tym nie waż sie złościć 😮
Ja w takich sytuacjach też wychodzę na spacer i mam wszytsko gdzieś 😜

• Mamusia
Karola83, super wiadomość 🤪 🤪
A mój Szymek chyba ma biegunkę 😞 Zrobił dziś 4 kupki, tak na rzadko i trochę miały kwaśnawy zapach..Nie wiem czy to nie po kluskach lanych na mleku od krowy, którym moja mama go poczęstowała,a ja nie zwróciłam na to uwagi 😞 Moja wina...
Podejrzewam jeszcze brzoskwinie, jednak sama już nie wiem od czego to 🥴

• Mamusia
Karolka phii tam parapetówka, szykuj sie na woodstock 2011 !!! 😁

ja sobie wczoraj fryzjera odwiedziłam, dziś mini zakupy bo na spacery pod bluzę brak mi bluzeczek w sumie to po botki pojechałam 😁 ale to innym razem i solke sobie zafundowałam 😜
i troche już człowieka zaczynam przypominać 😁 😁 😁

• Mamusia
Mimi może być po mleku od krówki...jak mały zrobi ci jutro znów ok4-5kupek to pakuj się i jedz na wizytę bo może się odwodnić. Podawaj mu dużo picia, sucharki, suche bułki itp. nic rozlużniającego 🙂

Karolcia oj muszę tam być!!! śpimy u was 😉 😉
ale sobie poszalałaś 🙂 ja w tygodniu muszę się wyrwać, bo oszaleję 🤪 🤪