Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej laseczki!!!!
Asiu, ale maleństwo malutkie, rzeczywiście fasolka dopiero 😆 Dużo zdrówka dla Was 😘 😘 😘
Karolka83, będziemy trzymać kciuki i obiecujemy zdrowaśkę w tej intencji 😘
Ja od rana mam kiepski dzień, najpierw krzyczałam na Szymka cały czas, bo wyrzucał swoje ciuszki z komody, a ja wkładałam i mu tłumaczyłam, az w końcu zabrakło mi cierpliwości i zaczełam na niego krzyczeć 😞 😞 Dupa ze mnie nie matka.. 🤨 Potem na spacerze biegł tak szybko, ze uderzył buzią w krawężnik 😞 Na szczęście nie mocno, zdarł sobie trochę buzie i nabił guza na nosku 😞 I potem zrobiło mi się Go jeszcze bardziej żal 😞 😞 Ze nie dość, ze ja na niego krzyczałam, to jeszcze coś takiego mu się przytrafiło... 😞 Ehhh 🤨

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyna z pazdziernika 2011 mysli o usunieciu ciązy choc tego niechce jest w 5 tyg i niewiem czemu ,moja ciaza tez nieplanowana pschyiocznie jestem nieprzygotowana ale wczoraj jak zobaczyłam na usg ze cos tam jest to mnie tkneło widać było bijące serduszko 😆i fajnie znów na nowo uczekuje sie tego maleństwa

• Mamusia
asia85a napisał(a):
dziewczyna z pazdziernika 2011 mysli o usunieciu ciązy choc tego niechce jest w 5 tyg i niewiem czemu ,moja ciaza tez nieplanowana pschyiocznie jestem nieprzygotowana ale wczoraj jak zobaczyłam na usg ze cos tam jest to mnie tkneło widać było bijące serduszko 😆i fajnie znów na nowo uczekuje sie tego maleństwa

Asiu tobie zdrówka życzymy 🙂i d
nie myśl o takich rzeczach, ważne że ty myślisz inaczej 🙂
wiesz nieraz są różne sytuacje,każdy inaczej podchodzi do wielu spraw...
a tak swoją drogąto mówie ci tam rośnie mały chłopczyk !!!! Zdrówka 🙂

• Mamusia
Karolka on dostaje specjalne leki, żeby płyny mu schodziły z mózgu w innym przypadku groziło mu wodogłowię.
dziękuję dziewczyny 😘 ☺️

Asiu Karolka ma rację, różni sa ludzie i różne podejmują decyzję. Najważniejsze, że Ty juz kochasz swoja Fasolke i chcesz dla niej jak najlepiej 😉 trzymajcie się zdrowo w dwupaku 😉

• Mamusia
hej... dziewczyny moja grypa jest nie do zniesienia... Jeszcze męczy mnie taki suchy kaszel, całą noc przez niego nie spałam 🤢

Asiu uważaj na siebie 🙂 - piękna fasolka 🙂

Karola, cieszę się że ten guz to nic złośliwego, będzie dobrze!

Mimi, zacznij łykać jakieś witaminy, magnez - może Ci to pomoże na cierpliwość, czasem jak brakuje tych składników to takie przygnębienie ogarnia, więc trzeba sobie trochę pomóc 😘

• Mamusia
hej kobiety!!!
Asiu, tak jak pisze Toja, uważaj na siebie i nie przemęczaj się zbytnio- buziaki dla Was 😘 😘
Toju, póki co łykam Belise- włosy ,skóra, paznokcie, bo tak mi leca włosy, ze to poprostu jakas masakra 😞 😞 Coraz więcej widac mi "łysków" na głowie ☺️ 😞
Karolka83, Szymek gada tylko meme, tata, baba, dada, nie i tyle- za to dużo mów takim bełkotem w swoim jakimś jezyku niezrozumiałym dla mnie 😮 potrafi tak nawijac dobre 10 minut 😮 😁 😁

• Mamusia
Asiu, ja też plamiłam trochę na początku i było potem wszystko ok, ale kochana, daj sobie trochę czasu, bo sama napisałaś że się zarodek dobrze nie zagnieździł, odpoczywaj i oszczędzaj się do następnej wizyty!!! Kiedy Ci kazała przyjść? Zrobi Ci znów usg?

ja już dzisiaj bez gorączki uff...
Dziadek przyjechał wczoraj do Młodej, zabiera ją przed drzemką na spacerki i tym sposobem już drugi dzień spała w ciągu dnia 2h a nie 40 minut 🙂 🙃

Mimi, a ta belissa zawiera magnez w składzie? Jak nie, to kup sobie jeszcze obojętnie jakie tabletki magnez z wit. B6 😉

• Mamusia
Asiu tylko się nie przesilaj i nie przemęczaj...
Toju dobrze, że przestałaś gorączkować.Widzisz, troszkę masz lżej jak pomoc taty jest 🙂
Mimi dokoptuj sobie magnez. Ja używam Capivit na paznokcie, włosy i skóre.

Karolcia moja nadaje ale po swojemyu. Co mówi po naszemu to mama-tata-baba-dziadzia-batek-tak-nie. Bardziej lubi naśladować odgłosy zwierzątek z bajek i strasznie się kłócić po ichniemu 😁 😁 😁

Ja wczoraj byłam na urodzinkach z Batim w Hoplandzie, w sobotę młody ma też swoją imprezkę z dziećmi z przedszkola. Ja się chyba wczoraj zatrułam tortem, bo całą noc wymiotowałam i dopołudnia nic nie mogłam przełknąć 😞 wciąż czułam słodkość tortu 🤢

• Mamusia
dziewczynki moje kochane. Dziekuje Wam za dobre słowa i wsparcie. POMOGŁO 🙂 operacja sie udała 😁 (była robiona dziś rano jednak)teraz wujek wraca do sił 😁 kamien z serca!

Asiu ty zostaw sprzątanie i odpoczywaj ile możesz!

Toju wracasz do zdrowia, skoro goraczka odpuszcza. Zdrówka 😘

Karolka widac Natalce cos sie przypomniało 😉

a my wczoraj bylismy w gościach u znajomych oni maja Kacperka (m-c młodszy od Łucji) i powiem Wam tak pieknie sie razem bawili, az jestem zdziwiona. najpierw ganiali się nawzajem, później Łucja sie chowała a Kacper jej szukała, kulali sobie piłke i razem oglądali bajkę. Tak rozkosznie przy tym wygladali 🤪 rewelacja
i od wczoraj moja córa zrobiła się strasznie przytulna, niby się bawiła ale w pewnej chwili co jakiś czas wdrapywała się do mnei na kolana i tuliła przez chwile po czym wracała do zabawy, i dziś tak samo ale tylkojak jest więcej osób. 😮

• Mamusia
Hej laski!!!!
Karolka83, ciesze się, ze operacja się powiodła i wujek czuje się już lepiej 😘 Niech szybko wraca do formy 😉
Karolka, współczuję ciężkiej nocy 😞 Mam nadzieje, że już jesz normalnie 🙂
Toju, w belissie nie ma magnezu niestety, więc zaopatrzę się przy najbliższej okazji 😉 Póki co na uspokojenie ratuję się melisą 2x dziennie 😁 😁 Ciesze się, że wracasz już do zdrowia 😘
Asiu, kuruj się kochana i odpoczywaj 😘
A my dzisiaj byliśmy u kolezanki i Szymek jak zwykle musiał narozrabiać, włożył głowę pod biurko i utknął 😮 Po czym zaczął się drżeć i musiałyśmy podnosić biurko i go stamtąd wyjmować 🤢 Co za trzpiot z tego mojego szkraba 🤪

• Mamusia
Hej kochane!!!

Jeszcze raz bardzo serdecznie Wam dziekuje za kciuki i mile slowa !!!!

Dzis wrocilismy ze kliniki,juz po wszystkim 🙂 Mam nadzieje ze juz nigdy wiecej!!!
Dziewczyny myslalam ze w poniedzialek zwariuje ze strachu,najgorszy byl moment gdy zobaczylam go juz po operacji.Spal w koszulince,na buzi odcisk od tubusa,czerwone plamy od plastrow na polikach i na klatce piersiowej od elektrod.Na nozkach wielkie opatrunki,powiem wam ze takiego widoku nie zycze nikomu.Pierwsza mysl byla taka,ze co mysmy mu zrobili 🤨.
Ale wszystko poszlo sprawnie,Filemon po narkozie plakal i wymiotowal troszke,ale na wieczor odzyskal apetyt i juz stawal na nozki.Na drugi dzien juz czul sie na oddziale jak w domu.Byly tam dwie dziewczynki ktore odwiedzaly go non stop i zajmowaly sie nim.

Pozdrawiamy i mocno calujemy

• Mamusia
ACSB dobrze, że już po wszytskim! Phillus dzielny chłopczyk, zdrówka dla niego i ogromne buziaki 😘

Asiu może lepiej skonsultuj się z lekarzem! i tak jak Toja mówi, te same leki co przy karmieniu ciązy na zbicie temp. Dobrze, że mąż wraca to odpoczniesz i wyzdrowiejesz, uważaj na siebie

a ja dziś znowu samotny wieczór, tzn zŁucyjka no ale ona śpi ( i to cale szczęście 😁 )
ja nadrabiam zaległości na necie ale zaraz idę spać, ostatnio juz nei mam sił zeby do neij wstawac w nocy, czasem śpi spokojnie i dopiero ok 5 chce butle ale czesto chyba ma jakies złe sny i płacze w nocy więc ja wstaję ale i czasem biore ja do nas a późneij przrkładam jak uśnie, ale takie to męczące już dla mnei jest. pamietam jak dzieciaczki były malusie, miały po kilka tygodni a my się zastanawialysmy kiedy będa przesypiały cała noc 😁 kurka do dziś czekam 🤪 😁

• Mamusia
ACSB dobrze, że już po wszytskim! Phillus dzielny chłopczyk, zdrówka dla niego i ogromne buziaki 😘

Asiu może lepiej skonsultuj się z lekarzem! i tak jak Toja mówi, te same leki co przy karmieniu ciązy na zbicie temp. Dobrze, że mąż wraca to odpoczniesz i wyzdrowiejesz, uważaj na siebie

a ja dziś znowu samotny wieczór, tzn zŁucyjka no ale ona śpi ( i to cale szczęście 😁 )
ja nadrabiam zaległości na necie ale zaraz idę spać, ostatnio juz nei mam sił zeby do neij wstawac w nocy, czasem śpi spokojnie i dopiero ok 5 chce butle ale czesto chyba ma jakies złe sny i płacze w nocy więc ja wstaję ale i czasem biore ja do nas a późneij przrkładam jak uśnie, ale takie to męczące już dla mnei jest. pamietam jak dzieciaczki były malusie, miały po kilka tygodni a my się zastanawialysmy kiedy będa przesypiały cała noc 😁 kurka do dziś czekam 🤪 😁

• Mamusia
Hejka!!!
ACBS, ciesze się, ze już jesteście po zabiegu i że Philuś tak dzielnie go zniósł, buziaki dla Was kochani 😘 😘 A dla Philusia szybkiego powrotu do zdrówka życzymy 😘
Karolka83, u nas póki co noce przesypiamy od jakiegoś miesiąca (nie zapeszając 🤢)
Szymek ustalił sobie taki tryb, ze o godz.20 je mleko, 22.00 kładzie się spać, śpi całą nocke i wstaje o 6.40, a o 7ej rano dostaje mleko 🙂 Oczywiście czasami są takie noce, ze się wierci płacze przez sen, no i ja się budzę oczywiście, podejdę do niego pogłaszcze Go po głowie, albo utulę kocykiem i przeważnie zasypia znowu 😉
Asiu, zdrówka i odpoczywaj kochana, męża zagoń do opieki nad Natalką 😉
Miłego weekendu kochane 😎

• Mamusia
Karola 83 ja też czekam 😉 Moja Ania budzi się w sumie prawie tak samo jak od początku o północy, o 3:00 i ok. 5:00 - 6:00... 🤢

Dziewczyny oglądałam dzisiaj irlandzki film 'Once', bardzo mi się podobał... 🙂
http://www.filmweb.pl/Once