Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
osz matko Karolka 11 kg!!!! to moja jak rok miała to tyle wazyła 😮 teraz ma 17 kg fakt jest wysoka i do tego zbita - typowo w teściową się wdała 😞 bo gruba to raczej nei jest ale dobrze zbudowana owszem 🤢 wiecie co chyba mi się przykro robi widząć jak moje dziecko odstaje od rówieśników, będą się z niej śmiać 😞 jak widzę jak ludzie na A. reagujaytykają go palcami sama juz nei raz opierdzielałam ludzi za takie postępowanie! ale my już myślimy o jakimś sporcie dla Łucji.

Toju a wy dla Ani macie już "normalne" łóżko, nie ucieka Wam jak do spania? bo ja się powoli rozglądam za jakąs sofą, bo oczywiście z łóżeczka już praktycznie wyrosła, podobnie fotelik samochodowy-czytałam już testy i bedę szukać po sklepach, bo mała trzeba przymierzyć

dziewczyny ja od kilku dni zmagam się z żołądkiem, mam takie skurcze, że ledwo funkcjonuje, odkryłam, że cola mi pomaga chyba najlepiej, dodatkowo stałam się wrażliwa na zapachy smażonego, a chyba nie muszę wspominać że 3 lata temu miałam podobnie 😜 tez w grudniu i też na żołądek się leczyłam a we wrześniu dziabąg wylazł 😁 w sumei nawet fajnie by było tylko kasa...
czekam do weekendu i robie test, co ma być to będzie 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej karola super wiesci czekamy na dalsze ,, moja natalia waży 14 kg i też jest nabita puki co mnie to niemartwi ,może jak ją wyciągnie w góre to to sie z gubi ale widze że do marka sie wdała , byłam wczoraj u kiesiedza zgłośić chrzest bedziemy chrzcic na szczepana troche mniej wydatków puzniej , 🥴pozatym jestem juz wykończona ledwo widze litery w laptopie dopiero usneły uciekam spać miłego wikendu

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
dziewczyny niewiem czy wiecie ale niedługo niebedzie można tu pisać napewno szłyszeliście o mamusiach .net tam jest założony wątek http://www.mamusie.net/forum,odp_wrzesien_2009,27,127556.html,str=0 z tego co widzę do dużo wątków się tam przyniosło . tak pozatym za tydzień kończymy 4 miesiące dziewczynki zdrowe zuziek waży 6.200 , 68 cm pozatym grzeczna śmieję się do wszystkich , natalka opiekuję się siostrą niebije jej puki co ale ostanio myslałam że padne zostawiłam zuzie w leżaczku bo zasypiała a natalia sie bawiła poszłam pranie powiescic do pokoju obok niebyło mnie zaledwie 6 min , przychodze do pokoju patrze a zuzia leży koło leżaczka na podłodze kocem przykryta aż zbladłam a wogule niesłyszałam żeby zuzia płakała cały czas sie śmiałą i gaworzyła matko świeta pewnie jakiś anioł czuwał na nimi , jak ona to zrobiła to ja niewiem tarez biore zuzie ze sobą albo daje ją do łużeczka

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej!!!

A no wpadlam poczytac i pogadac,a tutaj??!! 😞

No tak sama nie zawsze mam czas na dodadnie chociaz krotkiej wzmianki co u nas. 😞
Mam nadzieje ze "Nasz" watek jednak jeszcze sie rozkreci.
Co tam u was i waszych maluszkow?
Pozdrawiam i sle buziaki 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!!!!!
A u nas po staremu, Szymek broi na potęgę 😲 😲 😁 😁 Na poczatku roku miał zapalenie oskrzeli i strasznie sie omęczylismy wszyscy, bo leków on nie chce brac. Jeden antybiotyk zwymiotował, włozył sobie palce do buzi 🤔, a drugi dawalismy mu na siłę, jakas masakra po prostu 😞 Trzymalismy dziecko skrepowane rece nogi i na siłe w gardlo lek 😞
Dwa tyg temu z kolei wychodziły mu zęby 5-tki i znowu goraczka 5 dni 😲 Ja już sama nie wiedziałam co i jak i poszlam do lek. dostaliśmy skierowanie na mocz, krew..no i powtórka z rozrywki czyli darcie sie histeria podczas pobierania krwi, kopanie 😞 😞
Powiem Wam, ze straszne mamy z nim problemy wychowawcze, cały czas histeryzuje, jak mu cos nie dac to drze sie w niebo głosy 😲
Ze mnie zaczał sie robic normalnie kłebek nerwów, wiec odpusciłam wiele rzeczy; czyli zrezygnowałam z szukania pracy, nie biore pod uwage jego histerii juz tak jak kiedyś. Ale na dwór nie wychodzimy wogóle prawie, bo on potrafi mi sie na chodniku położyć i leżeć jak nie idziemy tam gdzie on chce 😞
O drugim dziecku moze i myślę, ale przy takim pierwszym to już mi sie wszystkiego odechciało 🤨
No i niestety Szymek nadal nie mówi i jak cos chce to zaczyna sie drzec i histeryzowac, wiec poki co w taki sposób sie komunikujemy 😁 😁
Na nocnik tez nie, ogólnie dużo rzeczy na nie i tyle 😉
A u Was jak maluchy dziewczyny??

• Mamusia
mimi u nas też jest czasem nie kolorowo natalia jak była czasem chora też na siłe jej dawalismy lekarstwa ibo inaczej niewypiła wrzask i bicie wszystkich dopiero teraz pije bez histerii muwie jej ze daje jej witaminki z nocnikiem to tez ciezko niebedzie siadać za chiny może na nią jeszcze nie czas na siłe jej nieposadze bo tylko pogorszy chciałabym ją dac w tym roku do przedszkola do dzieci bo w domu siedzimy tez niewychodzimy bo w sumnie niema gdzie a tak jak by była wsrud dzieci to inaczej natalka jest bardzo inteligienta liczy do 15 stu po polsku i angielsku uczmy teraz wierszyka , pozatym jak gdzies idziemy tojak cos chce to się pyta czy może , mimo to ze siedzi w domu potrafi sie bawic wszystkimi zabawkami zuiek zacznie raczkowac to juz bedzie fajnie beda sie bawic ,uzia jeszcze nie siedzi sama , mimi podobno muwią że jak jest drugie dziecko to inaczej dzieci sie chowają w tym sensie dobrym , szymek wyrosnie z tego tylko mu trzeba troche wiecej czasu