Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Toja napisał:
już poczytałam co tam sobie pisałyście Kobietki 🙂

Aniu, szkoda że Twoja lekarz był na zwolnieniu, ale czasem się zdarza... Na kiedy masz następną wizytę?

Atuś, rozgrzewaj sobie plecy termoforem, tylko nie bardzo gorącym, powinno trochę ulżyć :*

Karolciu, gratuluję dziewczynki 🙂 Mam nadzieję że następne badania tylko potwierdzą płeć dzidziusia i się nie rozczarujecie 🙂 Natalka - śliczne imię 🙂

My też myślimy że będziemy mieli dziewczynkę, z chińskiego horoskopu też wyszła dziewuszka, ale tym na pewno nie będę się sugerować, w 20 tygodniu idę na USG genetyczne i tam mam nadzieję dzidzia ustawi się tak że wszystko zobaczymy 🙂

Dobrego dnia Bąbelki kochane :*

aha i dziękuję za oklaski,
Karolciu dzisiaj Tobie i Twojej córeczce zaklaszczę 😉

Hej Toja 🙂
tak wiem,co się odwlecze to nie uciecze:P Wizytę mam 10 kwietnia..

• Mamusia
Monia27 napisał:
Witajcie moje kochane wrzesniowe i październikowe brzuszki:P

Karolcia bardzo sie cieszę,a nawet Ci troszkę zazdroszcze ,że poznałas juz płec szkraba 🙂Niech Natalka rośnie zdrowo 🙂a mięśniak znika,paskuda niedobra jedna 😠

KOchane me mile 🙂 dziękuje za oklaski ☺️ jesteście sweet:P
Mój obiecany oklask leci teraz do Atuśki,aby plecki przestały bolec 🙂

Ani fajnie ,że nic nie przytyłaś 🙂 ciekawe jak tam ja ,ja to juz i tak grubasek jestem:P

Pozdrowionka kochane,zajrze tu jeszcze pózniej:*

..z jednej strony martwie się tą wagą,a z drugiej nie..Jem niemało,owoce,warzywa,mięso,ryby,nabiał,wszystko to co potrzebne w czasie ciąży..zobaczymy ile będe ważyć za dwa miesiące..

• Mamusia
Hej Kochane brzucholki. 🙂
Niedawno wrócilismy z działkowej wyprawy:P
Zaliczona pierwsza opalenizna...buzka lekko zarumieniona, a raczki w lekkich plamkach...
ale nie przejmuje się tym zbytnio, cały dzionek lezałam na lezaku z brzuszkiem i wygrzewałam Moja córeczkę...co niech sie przyzwyczaja, że mamusia lubi słoneczko i zyc bez niego nie moze:P
Zreszta teraz promienie słoneczne, az do maja sa łagodne i takie delikatne 🙂
hehe...normalnie było pieknie...tylko zadnych zdjeć nie zrobiłam...

Czekam na Wasze relacje z dzisiejszego dnia 🙂

• Mamusia
Ja w sumie odwiedzam dwóch lekarzy,jeden prowadzący jeszcze taki w miare w naszej okolicy (ale ma kłopoty z rozpoznaniem płci u dzieci czy jakis wad,nie mam do niego az takiego zaufania) a drugi bardziej konkretny i rozgarniety robie u niego usg 4d i badania prenatalne.U tego prowadzacego wizyte mam 9 kwietnia a u tego drugiego 27 i wtedy poznam płec dzidzi 🙂

• Mamusia
Ja mam mieszane uczucia ,na początku myślałam,ze to chłopak,kłóciłam się z mężem 🙂 ale teraz to już nie wiem ,mam ochote na słodkie a z Hubertem tak nie miałam,na śedzie 🙂 i czasem czuje sie bardzo brzydka,a z Hubertem tryskalam uroda czulam,że kwitne,więc trudno mi teraz powiedziec 🙂

• Mamusia
Monia27 napisał:
Ja mam mieszane uczucia ,na początku myślałam,ze to chłopak,kłóciłam się z mężem 🙂 ale teraz to już nie wiem ,mam ochote na słodkie a z Hubertem tak nie miałam,na śedzie 🙂 i czasem czuje sie bardzo brzydka,a z Hubertem tryskalam uroda czulam,że kwitne,więc trudno mi teraz powiedziec 🙂

Moniuś...to tak jak ja 🙂
Jak zaszłam w ciaze to byłam okropnie brzydka/ chodzi mi o moja samoocene/ cera masakra, cała byłam nabrzmiała...jednak pózniej od 10tyg. to juz róznie myslałam ze hcłopak, bo strasznie wymiotuje i wogóle...wiec ja ci nie powiem...bo teraz to całkiem inna ciaza...inne smakołyki zero słodyczy...zero soków marchwiowych...duzo jajek, srów...ogólnie duzo nabiału 🙂

• Mamusia
Haha jak to mowia "co kraj to obyczaj" a u nas "co ciąża inne zachcianki":P

Mój mąż straszne chce córeczkę,małą Dobrusię 🙂 mi to w sumie bez różnicy aby zdrowe ,mam synia moge miec drugiego ale z drugiej strony fajnie miec parke ,no i mąż jaki byłby szczęśliwy:laugh: